Küçük Bir Kızın Aşkı

pempi

Minik Fındığım ❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
1.166
1.024
53
Kızçelerim merhaba hepinize öncelikle musmutlu bir gün diliyorum.
Benim çocuğum yok, yeni evli sayılırım.. ( Vajinismus başlığında bir çok kişi tanır :))

Dün akşam arkadaşım okul çıkışı çaya geldi.Çok dertliydi.

6.Sınıftan itibaren kızı sınıftaki bir çocuğa karşı ilgiliydi.Çocuk sınıfta bazı kişilere ben falancadan çok hoşlanıyorum diye sözler söylemiş.Kız bunu 6.sınıftayken duymuş.Bir gün annesi sakince kızıyla dertleşirken kız bunu annesine söylemiş.Ama annesi kızın konuşma tarzı ve davranışlarından bu beğenilmenin hoşuna gittiğini anlamış.Tepki vermeden sakince onun daha okuması gerektiğini, derslerine odaklanması gerektiğini bu tarz düşüncelerinin ilerde değişebileceğini falan söylemiş.O an için kapanmış konu.Kızda çok çalışkan bişey öğretmenleri tarafından sürekli övülen takdirler getiren bir kız.

Ve bu sene 7.sınıfa gidiyorlar.Okul başladığından bu yana kızda çok olmasada hafif bir durgunluk vardı.Meğer beğendiği o çocuk diğer sınıftan bir kızdan hoşlandığını söylemiş ve tenefüslerde sürekli yan yanalarmış.Kız aman banane falan diyormuş ama daha dün gece yolda annesiyle gelirken, bak anne işte o kız bu diyerek annesine kızı göstermiş.Ve kız sokak boyunca gözden kaybolana kadar arkasında öyle sinirli sinirli bakmış.

Yani kızlar anlıcağınız aslında arkadaşımın kızında bişeyler hiç bitmemiş, sadece duygularını bastırıyor.Benim çocuğum yok bu sebeple tam olarak yol gösteremiyorum.Rehberlik öğretmeniyle görüşmüş, geçer unutur vs demiş ama pek tatmin olmamış.Sizler bişeyler söyleyin.

ya hepimizin vardır ortaokul vs aşkı

günümüzde diziler çizgi filmler dahi aşk üstüne

oğlumun 4 yaşında iken vardı aşkı

şimdi de var ama çok dillendirmiyor

benim ilkokul aşkın ortaokul aşkım lise aşkım vardı

ha üniversite aşkımla evlendim

geçer gider

ama arada ilkokul aşkım nerede şimdi acaba diye merak ederim yani aşk maşk değil ama onunla olsam hayatım nasıl olurdu derim

Tabi ki geçecek, unutacak. Ama bu “Kızım daha küçüksün, derslerine odaklan. Şuan aşk için erken” diyerek geçmeyecek. Hayatının en önemli şeyi şimdi bu durum onun için. Bence anne ve baba daha fazla ilgi göstermeliler kızlarına. Daha çok vakit geçirip istediği farklı bir hobiye yönlendirsinler. Kızın aklını meşgul etsinler yani. Zamanla azalıp kaybolacaktır bu duygu.

aman ne olacak daha 7.sınıfta. birini unutur birini sever. gelip geçici şeyler bunlar:)

benmde vardı ilkokul aşkım ortaokul aşkım lise aşkım :) çocuklukta begeni sempati oluyor illaki ama büyüdükçe unutuyor çocukluk aşkı oldugunun farkına varıyor. endişelenecek birşey yok .. yin e de gözlemlesin

Abartiyor gibi geldi bana arkadaşınız..

Abartiyor gibi geldi bana arkadaşınız.. Isterse bi psikologa danissin madem, rehber ogretmenin dışında..

İşte ben buna karşıyım. O yaşlarda hepimiz aşık olduk içimizde yaşadık kalkıp annelerimize söylemedik.
Annesine söylememeliydi, kendi içinde yaşar başetmeyi öğrenir basit şeyler bunlar.
Rahat bıraksın kızını yeter bence

Ayy gerçekmi sizin oğlanda maşallah

Ayy gerçekmi sizin oğlanda maşallah

bu sadece onda değil ki

yani bakın ben 37 yaşındayım benim de vardı anaokulu aşkım da biz dillendirmezdik

onlar dillendiriyor hatta kızlar resim yaparlardı her gün eve getirirdi onları

bildiğiniz aşk mektubu

kendilerini gelinlikle vs çizer yanına da beğendikleri oğlanı çizer

yani 6 ya da 7 ye giden kızın aşkı çok olağan

hatta o dönemde herkesin hoşlandığı birisi vardır

bence kızın öfkesi de geçen sene açılamadılar belki de o kızın yerinde ben olurdum diye şu an

o nedenle ailesinini aşk meşk zamanı değil sözleri daha da yıpratıcı olabilir

yani sizin yüzünüzden onunla ben olamadım, X oldu hissine kapılmasın

bir dönem kafa dağıtıcı aktivite öneririm

Benimde vardı ah be ama ilk okul aşkımla değil de arkadaşımla evliyim :) aşık bile değildim kocama :)

Takıntı haline getirmedikçe bir sorun yok bence. Çoğu kişi o yaşlarda aşık olmuştur. Arkadaşınız bıraksın duygularını istediği gibi kendi içinde yaşasın kızı. Yani karışsa ne olacak aşık olma demekle olur mu bu işler.

Allahım dertlere bak bayılıcam anne bence de abartıyor abla bırak salsın kızı ben 1. Sınıfta ilk aşkımı buldum o eğik bükük el yazımla seni seviyorum ama söyleyemiyorum yazıp çantasına atmıştım okulda

İstiyorsunuz ki çocuk hiç üzülmesin, hayal kırıklığına uğramasın, başarısız olmasın böyle camdan fanus içinde yetişsin.
Ama hayır bunları yaşayacak ki gerçek duyguları neymiş, hayat nasılmış, kendini nasıl savunabilir bunları öğrenecek.
Çok doğal üzülmesi.
Ah vah etmeye gerek yok.
Anne ve baba çocuğa büyük bir sevgiyle bağlı olduğunu hissettirsin, vahit geçirsin, gülsün, eğlensin ki çocuk rahatlasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…