Kucuk bir tuvalet meselesi

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.500
13.338
248
Gunaydin herkese mune abla lutfen konum tasinmasin bi sure..
Benim 28 aylik kizim var.dun itibariyle tuvalet egitimine basladik ama baya zor oldu.bezini cikardim ve yarim saat icinde 3 defa cisini yapti.lazimliga gidiyoruz yapicam diyor ama yapmiyor.sonra icerde yapinca agliyor.acaba vaz mi gecsem diyorum.sabah 9 da uyandi simdiye kadar 5 defa cis yapti yere.sizce bu durum normal mi

Biraz sabır. Benim oğlumunda isemedigi yer kalmamisti

Ben halıları toplamıştım tam yaz sıcağında iyi olmuştu. O isedikce arkadan silmesi kolay olmuştu. Gerçi ben 3 yaşına girince alistirmistim.

Dr çocuk hazır olduğunda alıştır yaşa bakma demişti.

Mayista 3 olacak ama herkes illaki yap buyudu diye baski uyguluyor

Bıkmadan oyunlarla devam edin

Taklit ilk ve esas olandır

Sizde oturun onun yanına sizi taklit etsin

Sinirlenip korkutmayın

Tereddüt ederseniz bu sizin içinde onun içinde zor olur

Bıkmadan oyunlarla devam edin

Taklit ilk ve esas olandır

Sizde oturun onun yanına sizi taklit etsin

Sinirlenip korkutmayın

Tereddüt ederseniz bu sizin içinde onun içinde zor olur
Herseyi yaptim cikartma getirdim sarki soyledim.hadi beraber yapalim dedim ama yok tutamiyor cisini.biraz daha beklemeyi dusunuyorum sonrasinda ara veririz belki

Daha ilk gün biraz sabır lütfen..
kız çocukları erkeklere göre daha çabuk alışır yakında alışacaktır merak etmeyin.
ilk 3 gün üstüne yapması normal..

Normalde 9 da uyandığında bu saate kadar 5 kere çişini yapmıyorsa bezine şuan bişey deniyordur.
Islaklığı hissedebilmesi ve bundan rahatsızlık duyup kesmesi için mümkünse külot giydirmeyin ama mutlaka uzun eşofman giydirin.Etek olmasın altında ya da çıplak gezmesin.

10 dakika da bir hadi çişimizi yapalım deyip tuvalete götürün, siz de klozete oturun (hatta ben çocuğun direkt klozete alıştırılması taraftarıyım yoksa her yere lazımlık taşımak zorunda kalınıyor) sizden örnek alsın.Sonraları 15 dk, 20 dk diye süreci uzatarak devam edin.İlk 3 gün en en en sancılı süreç, sonra yavaş yavaş alışmaya başladığını göreceksiniz.
28 ay küçük bi yaş değil.

Ben 19 aylık ve 21 aylık çocuklarımı alıştırmıştım, 3 günden sonra rutinleşmeye başlamıştı.

Ben cok onem veriyorum tuvalet egitiminin guzel atlatilmasi lazim.cevre cok baski uyguluyor bizim cocuk soyle alisti hemen birakti bezi falan.oyle olunca acaba bizde mi sorun var diyorum
Her çocuğun dönemi farklıdır. Benim eski komşu torunlarına 1 yaşında bıraktırmakla övünüyordu. Kayınvalidem bir şeyler yapmaya, söylemeye çalışıyordu.
Biz kimseyi önemsemedik. Doktoruyla hep iletişimdeydik. Doktoru söylemeye başlasa bile duymazdan gelin, kendi çıkaracak bezi demişti. Gerçekten de öyle oldu. Hiç eğitim vermedik yani.

Cevrede ne yazık kı böyle bır baskı var niyeyse.cocuk erken öğrense ne olacak sankı.buyuk kızımda aynısını yaptılar bana zorladım cocugu zar zor ogrendık ama mahvolduk.2.ciye söyledım hıc oralı olmadı bende ustelemedım gerek yok cocugu darlatmaya dıye düşünüyorum.cocuk zaten hazır olunca kesıyor bu huyu.sadece zamanı var

Bence 3 yas ideal fakat herkes gec kaldin hemen ogret diye baski yapiyor
Ay zaten şu herkes varya
Onlar doktor mühendis öğretmen vs vs
Bazen bi susun diye bağırmak istiyorum bazılarının yüzüne
Çocuğunu ençok sen tanırsın bilgi dökümanda internet sayesinde elinin altında
Sen bakma bizim filozoflara

Anlatamiyorsun ki insanlara illaki erken olacak hersey.sanki her cocuk ayniymis gibi.meme kesmede de boyle yaptilar illaki kes buyudu yeter icsin.

Elalemin lafıyla çocuk büyütülmez.
Çocuğunuz hazır değil demek ki henüz
Zamanı gelmeden bezden ayrılmaya çalışılan çocuklarda ilerde problem oluyor ayrıca

Tuvalet eğitimi çocuğun ilerideki cinsel hayatını doğrudan etkileyen bir şey demişti bir pedagog. Yani zorlama, azarlama, cezalandırma gibi olumsuz davranışların acısı ileride cinsel hayatının doğal akışını bile bozuyormuş. Kızımı hiç zorlamadım. Bu konuda çok çocuk kitabı okurduk, bezleri çöpe atacağız, tuvalete yapacağım diye gaza gelirdi ama uzun süre denemek istemedi. Sonra kreşte öğretmeni de ufak ufak istersen tuvalete yapabilirsin diye cesaretlendirmeye başladı. Oyunlar bulduk, eline yıldız çizme, duvara astığımız kağıda ne isterse onu çizme gibi, bir de komik hikayeler anlatırdım hadi tuvalete yağmur yağdıralım, ovv gök gürüldedi filan diye, kısaca eğlenceli hale getirdik bu işi.

Bezi atalım mı dedim bir gün, kabul etti ve attık. 30-31 aylık civarıydı. İnanır mısınız zırt diye bıraktı, toplasan 3-5 kere halıya işemiştir. Yalnız kakayı bir süre daha beze yapmak istedi, ısrar etmedik ama istersen tuvalete yapabilirsin dedik her seferinde, bir gün onu da istemeye başladı. Çok ayrıntı var da kısa keseyim. Benim için 3,5 yaşında bıraksa da olurdu, ona da bu rahatlığı hissettirdim. Ne zaman istersen deneyebilirsin demek önemli bence. Kızmak yok, kazalar olabilir. Şuan çocuğunuz bırakmaya gönüllüyse ama kazalar sık oluyorsa, sabırla ve zamanla bu dönem geçecek, zorlamayın ama geri adım da atmayın. Bir de bir kitap var, biz kızlar için olanından faydalandık, tavsiye ederim; "Oğlumun Tuvalet Kitabı". Bizde çok işe yaramıştı.

merhaba benımde kızım 30 aylıkken başlamıştık tuvalet egıtımıne.ama sizinde dediginiz gibi ilk günde yaklaşık 3-5 kez çişini etrafa yaptı..yaptıgından dolayı çokmu utandı yada etkılendı bılmıyorum her defasında feryat figan ağladı huzursuz oldu.aynı gün hazır olmadıgını düşünerek tekrar beze döndüm.hatta inannın çocuk banyo yapmaktan sogudu çişimi kaçırırm diye ve büyük tuvaletini yaklasık 1 hafta tuttu doktora götürdüm verilen ilaçla yaptırabıldık ağlaya ağlaya..bu olay 2017 mayısta oldu..
aynı yılın kasım ayında yani geçen sene tekrar denedik ve bu sefer başarılı olduk..hazırdı çünkü.
demem o ki,hazır oldugunu hissetmıyosanız başlamayın erteleyın.üzerine gitmenın alemı yok..
varsın 3 yaşına dogru öğrensın

Elalemin lafıyla çocuk büyütülmez.
Çocuğunuz hazır değil demek ki henüz
Zamanı gelmeden bezden ayrılmaya çalışılan çocuklarda ilerde problem oluyor ayrıca
Benim ilk cocugum o yuzden konu actim zaten.acaba ben mi abartiyorum yoksa normal mi bu durum diye.yoksa kimin ne dedigi umrumda degil sadece hemen pes etmis gibi olmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…