- 11 Mart 2016
- 11.339
- 48.952
- 598
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Anlıyorum sizi ama inanın çocuğunuz hazır olsaydı konu açmanıza bile gerek kalmazdıBenim ilk cocugum o yuzden konu actim zaten.acaba ben mi abartiyorum yoksa normal mi bu durum diye.yoksa kimin ne dedigi umrumda degil sadece hemen pes etmis gibi olmak istemiyorum
Asla zorlamiyorum ilerde cimrilik tutumluluk vurdumduymaz gibi kotu huylar ediniliyormus.bu yuzden tuvalet egitimi cok onemli.yaptiginda hic tepki vermiyorum bisey olnaz bi dahakine tuvalette yapariz diyorum.konuyu actigimdan beri 2 defa yere yapti bu kadari normal miTuvalet eğitimi çocuğun ilerideki cinsel hayatını doğrudan etkileyen bir şey demişti bir pedagog. Yani zorlama, azarlama, cezalandırma gibi olumsuz davranışların acısı ileride cinsel hayatının doğal akışını bile bozuyormuş. Kızımı hiç zorlamadım. Bu konuda çok çocuk kitabı okurduk, bezleri çöpe atacağız, tuvalete yapacağım diye gaza gelirdi ama uzun süre denemek istemedi. Sonra kreşte öğretmeni de ufak ufak istersen tuvalete yapabilirsin diye cesaretlendirmeye başladı. Oyunlar bulduk, eline yıldız çizme, duvara astığımız kağıda ne isterse onu çizme gibi, bir de komik hikayeler anlatırdım hadi tuvalete yağmur yağdıralım, ovv gök gürüldedi filan diye, kısaca eğlenceli hale getirdik bu işi.
Bezi atalım mı dedim bir gün, kabul etti ve attık. 30-31 aylık civarıydı. İnanır mısınız zırt diye bıraktı, toplasan 3-5 kere halıya işemiştir. Yalnız kakayı bir süre daha beze yapmak istedi, ısrar etmedik ama istersen tuvalete yapabilirsin dedik her seferinde, bir gün onu da istemeye başladı. Çok ayrıntı var da kısa keseyim. Benim için 3,5 yaşında bıraksa da olurdu, ona da bu rahatlığı hissettirdim. Ne zaman istersen deneyebilirsin demek önemli bence. Kızmak yok, kazalar olabilir. Şuan çocuğunuz bırakmaya gönüllüyse ama kazalar sık oluyorsa, sabırla ve zamanla bu dönem geçecek, zorlamayın ama geri adım da atmayın. Bir de bir kitap var, biz kızlar için olanından faydalandık, tavsiye ederim; "Oğlumun Tuvalet Kitabı". Bizde çok işe yaramıştı.
Ilk cocuk oldugu icin bu durumu normal mi diye merak ettim.yoksa kesinlikle acele etmek gibi bi niyetim yok.her cocuk farkliZorlamayin , insanlarin soyledigini dinlemeyin , baskalarinin lafiyla cocuk buyutmeyelim artik gercektrn bu toplumun karismadigi hicbir halt yok
Her cocugun yetismesi farklidir , benim oglum 3 yasinda birakti bezi hic zorlamadim
Kizim 21 aylik , dun bezini cikarmistim hava alsin diye , bana gelip cisss dedi :) cisi gelmis de soyluyor sipa ama abisi kesinlikle 30 aylik olana kadar soylememisti
yani her cocuk farkli , demek ki kiziniz da hazir degil , ustune gitmeyin
Burda bile gec kaldiniz diyenler var o yuzden kararsizlik yasiyorumAnlıyorum sizi ama inanın çocuğunuz hazır olsaydı konu açmanıza bile gerek kalmazdı
Gayet normal , hazir hissetmiyor kendisini demek kiIlk cocuk oldugu icin bu durumu normal mi diye merak ettim.yoksa kesinlikle acele etmek gibi bi niyetim yok.her cocuk farkli
Bakın her çocuk farklıdır.Burda bile gec kaldiniz diyenler var o yuzden kararsizlik yasiyorum
Her çocuk farklı, o yüzden başkalarıyla kıyaslayıp normal ya da anormal demek saçma olacak. Biraz motivasyona, zamana ve öğrenmeye ihtiyacı var bence sadece. Tuvalete yapmayı öğrenebilirsin, öğrenene kadar kazalar olabilir tatlım, bunun için üzülme gibi destek çıkın bol bol. Sevdiği bir oyuncağı varsa önce ona çiş yaptırın, sonra kızınızı oturtun. (bu arada ilk okuduğumda oğlunuz var sanmıştım, ne alakaysa, kusura bakmayın=)) İstemiyorsan yapmak zorunda değilsin, sonra yine deneyebilirsin deyin. Bezi geri takmak istiyor musun diye sordunuz mu, beze mi yapmak istiyor acaba? Eğer öyleyse bir ay sonra yine denersiniz.Asla zorlamiyorum ilerde cimrilik tutumluluk vurdumduymaz gibi kotu huylar ediniliyormus.bu yuzden tuvalet egitimi cok onemli.yaptiginda hic tepki vermiyorum bisey olnaz bi dahakine tuvalette yapariz diyorum.konuyu actigimdan beri 2 defa yere yapti bu kadari normal mi
iki gün için çok erken ilk dört güne kadar üstüne işemesi normal karşılanıyor.ben klozete adaptör aldım .daha rahat oldu.bide çocuğun ayağının altına mutlaka tabure koy .boşta kalınca düşecek hissine kapılıyorlarmış korkuyorlarmışBenim ilk cocugum o yuzden konu actim zaten.acaba ben mi abartiyorum yoksa normal mi bu durum diye.yoksa kimin ne dedigi umrumda degil sadece hemen pes etmis gibi olmak istemiyorum
cocugu ve kendinizi fazla yiplatmadan vazgecin belliki hazir degil dahaGunaydin herkese mune abla lutfen konum tasinmasin bi sure..
Benim 28 aylik kizim var.dun itibariyle tuvalet egitimine basladik ama baya zor oldu.bezini cikardim ve yarim saat icinde 3 defa cisini yapti.lazimliga gidiyoruz yapicam diyor ama yapmiyor.sonra icerde yapinca agliyor.acaba vaz mi gecsem diyorum.sabah 9 da uyandi simdiye kadar 5 defa cis yapti yere.sizce bu durum normal mi
Gunaydin herkese mune abla lutfen konum tasinmasin bi sure..
Benim 28 aylik kizim var.dun itibariyle tuvalet egitimine basladik ama baya zor oldu.bezini cikardim ve yarim saat icinde 3 defa cisini yapti.lazimliga gidiyoruz yapicam diyor ama yapmiyor.sonra icerde yapinca agliyor.acaba vaz mi gecsem diyorum.sabah 9 da uyandi simdiye kadar 5 defa cis yapti yere.sizce bu durum normal mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?