• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kucuk ev sorunu

Merhaba herkese, yeni evlendim
Ev sorunu bitmiyor.evim küçük 70 m2 eşyaları önceden aldığımız için sıkıntı yaşadım odam çok küçük olduğu için hersey birarada oldu ,
Yemek masasi küçük aldık eve 4 kişilik onu da odanın bor ucuna koyunca eşya dolu bir oda oldu maalesef.evjme karşı hevesim vs kalmadı.
Ev tutma eşya alma olaylarının gerçekleştiği zman ailemin ve kafamın içinin en karıştığı dönemdi.aile bir arada değildi bir yandan hasta olan var diğer kardeşimin başına bi sıkıntı geldi onunla uğraştık.her gün sıkıntı ile eşya Ev bakmaya gittik ne kafayı toplayabildim ne adapte olabildim. Zaten İstanbuldayım Ev kiraları çok yüksek temiz 5 10 yıllık bina da Ev bulmak çok zorladı bizi.nihayet evi sıfır tuttuk ama küçük bu seferde.
Evlendigimden beri sıkıntılar bitmedi babam kardeşim annem abim ...hergun huzursuz mutsuz ne yapacağız diye uyandık.
Bazı günler düşünmekten gece uyanıp uyuyamıyordum,dugun zamanı en stresli zamanım oldu çok çok perişan halde bireyler yapmaya çalıştım kimseye belli etmeyeyim diye.
düğünüm oldu eve yerleştim bu seferde eşyaları oldurmaya çalışıyorum. Evde huzuru bulamadım.duzen takıntım vardı düzenli de olamıyorum. Şuan fazla masrafa girmeyeyim diye bisey de almıyorum en cüzi eşyalarla yaşıyoruz.süs eşyaları falan yok .gelin evi minvalde bir Ev değil şuan duvara bi çivi takmadik.kucuk bir foto bile asmadim.hev3sim gitti. Ne yapacağımı şaşırdım yaklaşık 3 aydır belirsizlik stres sıkıntı yaşıyorum, Ev benim için en son dertti ,şuan oturdum düşünüyorum ben ne yapacağım diye. Küçük Ev zormuş. Büyük koltuklar almıştık neyimize guvendiysek.
Ne yapacağım yahu.dekore edemiyorum evi şunu hersey ortada gibi .
Bu şey değil mi ya "ben"
Zaten burda geciciyiz diye eşya felan alamıyoruz evin ruhu yok. Temizlik yapmak, yemek yapmak hiçbişey zevk vermiyor
Akşama kadar orayı temizliyim burayı temizliyim diye kafayı yiyen ben. Burda adım atmak istemiyorum. Düzen takıntısı da cabası
Offff hayat çok zor

İki kişi için 7 metrekare gayet iyi özellikle İstanbul da.
Benimde İstanbul da ilk oturduğum ev aynı ölçüdeydi. Yeni gelindim ama abartmaya gerek yok ki. Yeniyiz diye her yer süs obje fotoğraf olmak zorunda değil. Sadelik kafanızı yormaz hem. Takıntı yapacak birşey yok. Kendinizi teskin edin. Deprem bölgesindeyim yeni evlilerin herşeyi yıkıldı gitti şimdi konteyner da insanlar. Sizde daha pozitif düşünebilirsiniz. Mutluluklar dilerim, afiyetle 💚

Evin büyük olması değil kullanışlı olması önemli ilk evimiz (kiraydi) çok büyüktü at koşturulur içinde ama cık kullanissizdi ne bir dolap ne bir vestiyer yani bomboş ev haliyle bütün eşyalarım ortadaydı düzen falan yoktu şimdiki evim daha küçük daha kullanışlı sadeliğe önem verin ne kadar az eşya o kadar az temizlik kafasındayım artık

Evimiz küçük bizim de ve seviyorum.
Bir L koltuk, küçük bir kütüphanemiz ve bir de tv sehpası var sadece oturma odamızda.
Duvarlarda kendi yaptığım akrilik boya tablolarda var bir kaç tane. Bence küçük ev kullanmasını bilirseniz gayet hoş ve huzurlu görünüyor.

Ama koca koca koltuk takımları, ünite vs doldurursaniz ve süslü gelin evi isterim derseniz huzur bulamamaniz normal.

Ilk evlendigimde evimiz o kadar küçüktü ki, yatak odasinda da salonda da esyalarin hepsi birbirine bitiştigi icin koltuklarin yatagin uzerinden atlayarak diger tarafa gecebiliyorduk. Yerde gececek 10 cm yer yoktu esyalar arasinda yani. Ama bunun bir gun bile umrumda oldugunu hatirlamiyorum. Cunku 6 senedir yollarini gozledigim adamla kavusmustum. Asiri mutluydum. Aşktan ayaklarim yere basmiyordu, esyalari nasil görebilirdim ki. Bilemiyorum ya. Evet genis ferah olsa, olabilse daha guxel olur ama evinde mutlu ve huzurlu olan bir insanin bu tarz seyleri cok kafaya takmayacagini dusunuyorum. Evliliginizde mutlu degilsiniz bence. Esyalar size o yuzden batiyor

Bu süreci yaşayan siz değilsiniz tek emin olun. Öyle zor bir süreçte evlendik ki. Eşya vs.. karşılıklı konuşsak birbirimizden fazla derdimiz vardır.
Şunu söyleyebilirim ama eşinle mutlu huzurlu olmaya bak.
Takıntılarından arın.
Fazla eşya olarak gördüklerin neyse şimdiden temizken 2.el sat minimal tasarımlılardan al.

iki kişi 70 metrekare harika yeter. evi benimseyeceğin şekilde düzenle mesela bir odayı daha çok eşya doldur ki biri rahatlasın. az eşya sonsuz mutluluk. minimalleş hayatın düzene girsin

Fazlalık olan ne var mesela? Eşyalari ya elden cikartacaksin ya da mağazaya gidip değişim rica edeceksin başka modellere bakacaksin
. Diğer arkadaşın dediği gibi depoda olur ama hemen ev alınacak mı ? Bu krizde daha büyük eve cikilabilecek mi belirsiz.
Odam küçük ve benim aldığım ktuk takimj 2 adet 3lu bi tane berjer ,aynı odada bir de 4 lu yemek masası var .başka birsey asla olmuyor bunlar iç içe zaten .değişim yapmıyor mağaza maalesef

iki kişi 70 metrekare harika yeter. evi benimseyeceğin şekilde düzenle mesela bir odayı daha çok eşya doldur ki biri rahatlasın. az eşya sonsuz mutluluk. minimalleş hayatın düzene girsin
Eşya çok almadım sadece aldığım koltuk takimim sığmıyor yani sığıyor ama çok dolu oldu yemek masası aldığıma pişman oldum

Odam küçük ve benim aldığım ktuk takimj 2 adet 3lu bi tane berjer ,aynı odada bir de 4 lu yemek masası var .başka birsey asla olmuyor bunlar iç içe zaten .değişim yapmıyor mağaza maalesef
Yemek masasini elden çıkarmaya bak yeni almışsın zaten 300-500asagisinda koy.

evi tutmadan bende eşya almak biraz mantıksız oluyo ev patlayacak gibi nefes alınmıyor fazla olan eşyaları ya depoya yada elden çıkaracaksınız mecbur yoksa ev üstüne üstüne gelir zor temizlenir

Yemek masasini elden çıkarmaya bak yeni almışsın zaten 300-500asagisinda koy.
Ya acaba ben de sorun mu var aldığım her eşya her Dolap ta keşke dedim yani bi tane eşyamı sevemedim sahip çıkamadım ya böyle bisey olur mu Allah aşkına ya masa alsam iyi olur dedim masa odayi minicik bir kare alan bıraktı 2 m2 lik yer var yok ,ben ne yapacağım ya başım ağrıyor zaten hayır zaten tek derdim bunlar değil birçok sıkıntım var zaten

evi tutmadan bende eşya almak biraz mantıksız oluyo ev patlayacak gibi nefes alınmıyor fazla olan eşyaları ya depoya yada elden çıkaracaksınız mecbur yoksa ev üstüne üstüne gelir zor temizlenir
Evet hataniz o oldu malesef Depo derken evin altında sığınak var paketleyip güzelce oraya da koya ilimiz ama masa cicik geldi her yeri çizik dolu geri alsalar yerine küçük akıllı sehpa alsam daha iyi sizce

Ya acaba ben de sorun mu var aldığım her eşya her Dolap ta keşke dedim yani bi tane eşyamı sevemedim sahip çıkamadım ya böyle bisey olur mu Allah aşkına ya masa alsam iyi olur dedim masa odayi minicik bir kare alan bıraktı 2 m2 lik yer var yok ,ben ne yapacağım ya başım ağrıyor zaten hayır zaten tek derdim bunlar değil birçok sıkıntım var zaten
Diğer sıkıntılarını cozemedigin için bu eşyalar gözünde dağ gibi büyüyor önce zihnindeki sıkıntıları bir düzene köy neden - sonuç olarak tart ölç biç devamı gelir.

85 m2 3+1 kutu gibi bir evde yaşıyorum. 3 kişiyiz. Çocuksuz daha da rahat olurdu. Kendi evim olsa daha ufagina da razı olurdum. Tüm fazlalıklardan kurtulun. Ona göre dizayn edin. Annemin evi de ufak, ben de 85 m2 evde büyüdüğüm için bana yeterli geliyor ya bilemiyorum

Merhaba herkese, yeni evlendim
Ev sorunu bitmiyor.evim küçük 70 m2 eşyaları önceden aldığımız için sıkıntı yaşadım odam çok küçük olduğu için hersey birarada oldu ,
Yemek masasi küçük aldık eve 4 kişilik onu da odanın bor ucuna koyunca eşya dolu bir oda oldu maalesef.evjme karşı hevesim vs kalmadı.
Ev tutma eşya alma olaylarının gerçekleştiği zman ailemin ve kafamın içinin en karıştığı dönemdi.aile bir arada değildi bir yandan hasta olan var diğer kardeşimin başına bi sıkıntı geldi onunla uğraştık.her gün sıkıntı ile eşya Ev bakmaya gittik ne kafayı toplayabildim ne adapte olabildim. Zaten İstanbuldayım Ev kiraları çok yüksek temiz 5 10 yıllık bina da Ev bulmak çok zorladı bizi.nihayet evi sıfır tuttuk ama küçük bu seferde.
Evlendigimden beri sıkıntılar bitmedi babam kardeşim annem abim ...hergun huzursuz mutsuz ne yapacağız diye uyandık.
Bazı günler düşünmekten gece uyanıp uyuyamıyordum,dugun zamanı en stresli zamanım oldu çok çok perişan halde bireyler yapmaya çalıştım kimseye belli etmeyeyim diye.
düğünüm oldu eve yerleştim bu seferde eşyaları oldurmaya çalışıyorum. Evde huzuru bulamadım.duzen takıntım vardı düzenli de olamıyorum. Şuan fazla masrafa girmeyeyim diye bisey de almıyorum en cüzi eşyalarla yaşıyoruz.süs eşyaları falan yok .gelin evi minvalde bir Ev değil şuan duvara bi çivi takmadik.kucuk bir foto bile asmadim.hev3sim gitti. Ne yapacağımı şaşırdım yaklaşık 3 aydır belirsizlik stres sıkıntı yaşıyorum, Ev benim için en son dertti ,şuan oturdum düşünüyorum ben ne yapacağım diye. Küçük Ev zormuş. Büyük koltuklar almıştık neyimize guvendiysek.
Ne yapacağım yahu.dekore edemiyorum evi şunu hersey ortada gibi .
Ev tutulmadan mı seçtiniz eşyaları? Yani kirada oturacaksan başta bir eve göre halletseydin. Şimdi ne denir bu duruma bilmiyorum ki. Ya ikinci el olarak satacaksınız büyük olan eşyaları ve aldığınız parayla uygun bir mobilya bulacaksınız ya da yeni bir yere taşınanana kadar sabredeceksiniz. Evde otururken bunları dert edinmiş olabilirsiniz. Başka şeylerle ilgilenin ya da.

Bende büyük ev sevmeyenlerdenim, evlenmeden önce evimiz dubleksti isi bitmezdi temizligi düzeni her şeyi zordu. İlk evlenip kiraya çıktıgım daire 120mt olmasına ragmen o kadar kullanışsızdı ki 1+1 olarak kullanıyorduk düşünün. Şimdi çok şükür kendi evimizi aldık 3+1 108 mt odaları çok güzel çizmişler tüm odalar kullanışlı mutfağım küçük sadece ondada zamanla eşyalarimi minimale çeviricem zaten fazla esyadan nefret ederim incik cincik. Keşke kiraya cikicaksanız en kucuk ortalama her eve uyacak mobilyalar secseydiniz eger buyukse simdilik dursun zamanla degistirirsiniz mutfakta masa varsa mesela salondakini iptal edin. Balkon varsa depo alani gibi kullanin yani birazda sizin elinizde ikeayı gezdiyseniz orda kucucuk yerlere nasil ev duzeni yapiyorlar biraz pinterestte gezin bir suru fikir var eviniz bence kucuk degil. Mesela tvyi duvara alin altini bos birakin alan acilir foto atsaydiniz bir suru fikir cikardi burdanda aslinda

Bende büyük ev sevmeyenlerdenim, evlenmeden önce evimiz dubleksti isi bitmezdi temizligi düzeni her şeyi zordu. İlk evlenip kiraya çıktıgım daire 120mt olmasına ragmen o kadar kullanışsızdı ki 1+1 olarak kullanıyorduk düşünün. Şimdi çok şükür kendi evimizi aldık 3+1 108 mt odaları çok güzel çizmişler tüm odalar kullanışlı mutfağım küçük sadece ondada zamanla eşyalarimi minimale çeviricem zaten fazla esyadan nefret ederim incik cincik. Keşke kiraya cikicaksanız en kucuk ortalama her eve uyacak mobilyalar secseydiniz eger buyukse simdilik dursun zamanla degistirirsiniz mutfakta masa varsa mesela salondakini iptal edin. Balkon varsa depo alani gibi kullanin yani birazda sizin elinizde ikeayı gezdiyseniz orda kucucuk yerlere nasil ev duzeni yapiyorlar biraz pinterestte gezin bir suru fikir var eviniz bence kucuk degil. Mesela tvyi duvara alin altini bos birakin alan acilir foto atsaydiniz bir suru fikir cikardi burdanda aslinda
Tv duvarda zaten ama önünde yemek masası var mecburen masayı geri mi iade etsek cizikli zaten her yeri sahibine foto attik cvp gelmedi daha

Tv duvarda zaten ama önünde yemek masası var mecburen masayı geri mi iade etsek cizikli zaten her yeri sahibine foto attik cvp gelmedi daha
O zaman iade edin yada 2.ele sat boşver huzurundan daha önemli değil baska masa yoksa açılıp büyüyenlerden alırsın çok kullanışlı oluyo onlarda, eşya için sıkma canını millet neler neler yapıyo 30-40 metrekarelere bile zamanla arastirir yaparsın gönlüne göre. Başka eve bak desem bir suru masraf istanbuldaymissin daha zor iş elindekini guzellestirebilirsin

Evet hataniz o oldu malesef Depo derken evin altında sığınak var paketleyip güzelce oraya da koya ilimiz ama masa cicik geldi her yeri çizik dolu geri alsalar yerine küçük akıllı sehpa alsam daha iyi sizce
Yani değişim yapacaklara bu fırsatı degerlendir

Back
X