Kucuk kardesim

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
48
31
Merhaba hanimlar. Bu sefer derdim kucuk kardesim henuz orta 2 ye gidiyo ama yasindan o kadar olgun davranmaya calisiyo ki size anlatamam. Surekli odasinda tek basinda hic insan icine cikmaz telefonu var ve hep elinde asla birakmiyo bi ara bos buldum gizlice sifresini ogrendim ve karistirdim galerisine hep sozler kaydetmis ask acisi ceken bi insan gibi fake bi hesap acmis ordan okulundaki bikac erkegi takip ediyo sonra bi gun agzini aradim gercektende sevdigi bi cocuk varmis cevresindeki o kucuk kizlarin zaten sevgilisi var simdi dert degil belki cogu insanin o yaslarda boyle cocukca seyleri oluyodur evet ama abartmaya basladi biraz kendini kapatti tamamen dersleri hic iyi degil surekli duygusal sarkilar paylasiyo ne yapmaliyim? henuz annemle bile paylasmadim o da farkinda ama ters tepiyo diye ustune dusmemeye calisiyo lutfen akil verin

Ergenlik diyoruz biz buna. Çok normal. Olgun falan değil yaşının getirdiği davranışlar bunlar.

Arkadaş olmaya, onun yaşına inmeye çalışın. Becerebilirseniz çözersiniz, beceremezseniz düşman olursunuz.

Şu an yapacağınız en büyük hata ona bunların yanlış olduğunu anlatmaya çalışmak olacaktır. Yanlış olmadığına önce siz ikna olun, sonra adım atın.

Ergenlik sonucta. Arkadas olun abla olun ki size acilsin yanlis seyler yapmasin..

Bu donemlerde ona direkt olarak hitap etmeniz çok zor. En fazla 1-2 hafta duzelir sonra yine aynı. Aileden en uzak oldugu ve arkadaş cevresine çok bağlı olduğu bir dönem. Gidip ya noldu senin su cocuk diye sorsan da gizleyerek anlatabilir. Ya da en ufak yanlis kelimeniz bir daha anlatmamasina neden olabilir. En guzeli toplu hitap etmektir.
Ornegin yakin 2-3 arkadaşı varsa benim de canim sıkkın bu aksam arkadaslarini cagir pijama partisi yapalim ya da gün yapalim ben kek borek yaparim vs vs samimi bir ortam yaratip arkadaslarinin ask hayatlarini ogrenebilirsiniz elbette sira ona da gelir. Sira ona geldigi zaman anlat kiz nolcak aramizda kalir diye guven verebilirsin.

Toplu nasihat de caydirici değil teşvik edici olmalidir.
Ornegin universite hayatinin canlılığı, ev arkadasligi , yurt samimiyeti, iyi bölümde okuyanlarin çok daha one ciktigii dikkat cektigi vs vs cogaltilabilir.

Eger birebir saglam bir iletisim kurabildiyseniz yine tesvik edici konusmalisiniz. ' vazgec birak, ders calis, ne olacak boyle, icine kapaniksin, kimseyle konusmuyosun' bunlar en yanlis kelimeler ve cumleler

Yasadiklarini anlatmasini saglamalisiniz elestirel degil dertlesmek icin konusun belliki duygusal bir yapisida var cozulemiycek seyler degil

Bulaşma çocuğa çok da güzel bir ergenlik yaşıyor. Hadi yapmışsın bir ayıp telefon karistirmissin. Sonunda bişey çıkmamış. Ama sen hala bir sıkıntı var modundasin. Kardeşinin içine kapanikligi dışında bir sorunu yok. Onun için de spor sanat vb faaliyetlere katılması konusunda destek ver. Eğitime, kursa veya kulübe falan katılabilir.

Arkadaşlara katılıyorum ergenlik:) Bizim o yaşlardayken telefonumuz, duygusal şiirler, şarkılar paylaşacak sosyal medyamız yoktu ama şiir defteri tutuyorduk genelde okulda çoğumuzun vardı.
Hatta 3-5 sene önce evde bulmuştum da aman Allahım dedim ne aşk acıları çekmişim zamanında

Kardeşiniz ergenlik döneminde. telefonunu gizlice karıştıracağınıza konuşmaya çalışmalıydınız. bu dönemde güvenlerini kırarsanız size asla güvenmez. bırakın yaşasın bu dönemini siz de yanında olun arkasından iş çevirmeyin

Ablam da benim günlüğümu açıp okumuştu o yıllarda. Üstüne bir de dalga malzemesi yapmıştı. Tiksinmistim ondan, hala da sevmem onu.

Çok zor değil, biraz iyi niyetle dert dinleyen iyi yürekli abla olabilirsin. Güvenini sarsmamalisin. Sonra ömür boyu bir hayat arkadaşı kazanırsın. Benim ablam bana bunları yapmadı sonra evlenip de çıkınca hazira konmak istedi kardeşlik bekledi ama ekdigi bir şey olmayınca bir şey de bicemedi tabi.

benimde hüzünlü şarkı dinleyen bir sürü arkadaşım vardı küçükken dinleyip dinleyip efkarlanırlardı bende bön bön bakardım öyle ama şimdi gayet iyiler psikolojileri bozulmadı yani tarz meselesi kimi rock kimi rap kimi arabesk
acılarla dolu şiir defteri olmasıda normal bana göre
benimde acılarla dolu olmasada isyanlarla dolu bi defterim vardı
ergenliğini erken yaşıyo olabilir erkenden biter herkes aynı yaşta başlayıp aynı yaşta bitecek diye bi kural yok

çok abartmıyor musunuz?
büyük gibi davranıyor filan
ergen o bırakın istediği gibi davransın kişiliği böyle böyle oturacak

Bizim zamanimizda sosyal aglar olsaydi bende öyle bir cocuk olurdum herhalde.
Bir defterim vardi yatagin altinda saklardim. Annem evden gittiginde yazardim okurdum kaldirirdim yine yatagin altina. Eger onu ablam yada annem okumus olsaydim coook üzülürdum güven duygum iyice yıkılırdı.
En yakon arkadaşıma asik oldugumu sanmistim tam 7.siniftaydik. bebeklikten birlikte büyümüstuk sınıf arkadasi da olmustuk. Cok iyi dosttuk. Kimseyle paylaşmak istememistim öyle icime kapanmak iyi geliyordu.
Sonra bir yil bile gecmeden gecti o hisler. Acildim kendime geldim sosyallestim.
Hatta o asik oldugumu sandigim arkadasimin evlenmesine bile sebep oldum.
Yani diyecegim o ki bunlar hep ergenlikten ve gecici duygular.
Güven, baglilik ve aile duygusu kalicidir. Bunlari yipratmayin. Bir kulübe, bir spora, bir kursa yonlendirin. Sevdigi bir ise yonlendirin. Yasitlariyla sosyallessin.

+1

klasik ergenlik bu

yanlış bir hali yok sadece fazla duygusal

asla karışmayın.

ama gelecek hakkında konuşun. motive edin. arkadaşlar edinsin. evde tıkılıp kalmasın daha da buhrana girer.

bir spora yönlendirin bir de voleybol basketbol tenis vs gibi. daha sağlıklı bakış açısı olur özgüveni de gelişir.

Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi
Gizlice telefonunu karıştırmanız hiç hoş değil yalnız. Ergenlik yaşıyor kardeşiniz. Dünyanın en olağan şeyi abartmayın.
Yaptığı yanlış bir şey de yok kızın üstüne gidip daha çok içine çekilmesine neden olursunuz. Arkadaşı olmaya çalışın bence. Yalnız kalmasın diye o da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…