Kücük kaynima abi dememi istiyorlar

off ya demezssin olur biter amma büyüttünüz; silah zoruyla dedirtcek değil ya, nişanlında arkandaymış daha ne

off ya demezssin olur biter amma büyüttünüz; silah zoruyla dedirtcek değil ya, nişanlında arkandaymış daha ne

Düşünmek ne kelime ben olsam isyan ederim, Annesinin bu tavrı kişiliği hakkında birçok şeyi ele veriyor sonucta buyutmemek elde değil ki

kaynananda hiç akıl yokmuşş bunu hangi ruh hali beyinle söylemiş merak ediyorum..
deme cnm abi falan haniii aynı yaş falan olsaydın bi nebze belki diyebilirdin ama 10 yaş küçük ve cocukk yaniii..
ayrıca kime nsl hitap edecegini bilirsin sen istedigi kdr parçalasın kendini abi falan deme.. gerekirsede çocukla muhattap olmaaa ismini söylüycek cümleler yerineee " şunu alsana" "baksana" falan diye konuşşş...allah akıl versinnnn insanlara
bu arada bende kaynanama anne diyemiyorum çok zorda kalmadıgım sürece anne demem.. direk olayı anlatarak konuşurummmm 1 senedir evliyim toplasam 20 yi geçmemiştir anne dedigim:)

Son düzenleme:
Çocuk bile şaşırır bana niye abi diyor diye büyüdükçede aklında art niyet yoksa çocugun bile girer yani anneside buna ön ayak olmuş olur

ya 1,2 yaş olsa hadi de diyeceğim...
saygıdan maykıdan falan ama
10 yaş küçük çoçuğada abi demek hem saçma hemde çok komik olur yani
onun sana ablacım demesi lazım asıl....
hangi mantıkla istiyor bunu anlamadım

canım bencede kafana takma
bi demezsin şaşırırlar
iki demezsin kızarlar mızarlar
sonra kuzu kuzu alışırşar
eşinde destek olduğu sürece halledersin inş.

Son düzenleme:
2 yas buyuk kaynim bekardi ben evlendigimde 4 yas buyuk gorumcemde bekardi
ve 2 yas buyuk eltim vardi benden
kayinvalidemde tutturdu nisan takilirken kaynina abi de gorumcene abla eltinede yenge diyeceksin diye
o gun hic seslenmedim ama aslada demedim ama aklimdan surekli geciyordu ben nasil bi kaynanaya cattim diye
cunku o zamana kadar yagli balliydik
bi en buyuk kaynima abi derim
kucuk kaynim bana yenge diyor, benden 2 yas buyuk olmasina ragmen, kendi sordu rahatsiz olmazsan yenge diycem dedi bende nasil istersen dedim
sonradan ogrendimki onuda annesi zorlamis :)
ilk zamanlar basimin etini yedi ama pes etmedim kocamda asla demiycek yeter artik dedi 8 senedir rahatim :))

Bırak,bırak,bırak!!!!

Daha yeni nişanlanmışsın hemen babana anlat bu durumu. At nişanı..

Yapmayacaksın biliyorum ama keşke yapsan. Nişanlın da annesinin ağzını kapatamadığı gibi sen gittikten sonra bu talebini tekrarladığını sana iletti yani. Çoook işin var. düğün arefesinde,evlendikten sonra,çocuğun olunca burada yığınla konunu göreceğimden eminim. Yazık bir hayat daha ziyan olacak kötü insanların elinde..

Evet herkesin kaynanası mükemmel değil.
Ama o evliliklerin sürme sebebi,kadınların alttan alıp sineye çekmesi oluyor maalesef.
Boşanmak,nişan atmaya benzemiyor.Kayınvalide huzursuz etse de öyle şıp diye boşanılamıyor.
Oysa nişanlılık tanıma süresidir.Aile uygun değilse,yol yakınken ayrılmak en mantıklısıdır.

Burada tek sorun kaynına abi demesi değil,kayınvalidenin,torunların isimlerini koymak (ve daha kimbilir neler) gibi başka talepleri de var.

Ben her zaman,kişinin,yetiştiği aileden çok da farklı olamayacağını savunurum.
Armut dibine düşer demişler.
Görgü,kültür ve gelenek görenekler ailede şekillenir.Üzerine eğitimle katılanlarla birlikte harmanlanır ama temel asla bozulmaz.
Şimdilik farklı düşünse bile,bir süre sonra ailesinin tarafında olacaktır.

Bakalim daha neler okuycaz bu sitede , sok oldum walla :))
Abi dedikten sonrada bi buyuk gibi saygi gostermeni bekliycekler, belkide hizmet ettircekler..
Haa bide kaynin evlenince, karisina yenge demeni bile isteyecekler
Yani arkadasim bu isteklerin sonu gelmeyecek..
Sen sen ol, sakin kendini ezdirme

bu kadın normal değil.Bence abi deme nede olsa o doğurmuş onun oğlu 13 yaşında koskoca adam, abi değil dede denmeyi hakedecek kadar ulu yüce ve bilge bir insan.İstersen oturan boğa falan de
O kaynanan olcak kadına söyle ne içiyorsa birer bardakta bize söylesin, bende böyle bir kafa istiyorum yaa

Son düzenleme:
nasıl bi zihniyet 23 yaşındaki birine 13 yaşındaki ÇOCUĞA abi demesini isteyebilirki
nasıl insanlar var böyle...
nişanlının tepkisi ne oldu buduruma ...
bence şimdiden koy tavrını ki sonradan üzülme..
hakkında hayırlısı olsun...

Bu kadın seni yer benden söylemesi...yedirme

Kayınvalideniz şimdiden nasıl fena kaynana olacağının sinyallerini vermiş . .
Alın kayınvalidenizi karşnıza ben benden küçüklere abi abla diye seslenmem , benden büyüklere bile canım isterse söylerim
Kimsede bana abla yenge demesn .Herkes ismimi söleyebilir diye cevap verin . .
ayrıca anne diye sesleniyordunuz heralde kayınvalidenize . . Çnkü aksini düşündüğümde dünyayı size laflarıyla dar etmişti şimdiye kadar

Bunlar senden kaynına hizmet etmeni de beklerler.
Hatta o küçük şımarık sana emir vermeye falan da kalkar.
Hemen evleneyim deme sakın.
Hatta belki de hiç evleneyim deme...

Son düzenleme:

Allahım ya ne güldüm .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…