• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

küçük şehirde bir yabancı olarak yaşamak

Kitap oku, film izle, yurtdışı tatil planı çıkar, para biriktir, İstanbulda ne varki avm, gürültü, trafik... Bol bol hastaneye git, memur, doktor, erkek hemşire küçük yerlerin kısmet dünyası :skandal:kurslar yok mu illa bir dil kursu vardır, yazıl git haftasonu, kendisiyle vakit geçirmeyi bilmeyen her yerde sıkılır, tüm kurslara yazıl, yaşlı insanlarla arkadaşlık kolaydır ve insanı yormaz, ön yargılı olmamaya çalış.

Bence sosyal medyadan bularak toplu aktivitelere katilin, genclerin katilabilecegi. Trekking mesela bu is için cok iyi bir yontem. Onun disinda yine grup seklinde yapilan spor etkinliklerine katilabilirsiniz. Dans olabilir. Ancak cok fazla sosyalleserek cevre edinebilirsiniz. Küçük sehirlerin bir sorunu da genelde yerli halkin kucuk yasta evleniyor olmasi. Yani sizinle yasit bekar insanlar bulmak cok zor :işsiz: ancak sizinle ayni konumdaki tayincilere ulasarak sorununuzu cozersiniz :KK50:

Evet aynen oyle..biraz cabalaman lazim..halk egitimin kurslari vardir ..ben o zamanlar seramik kursuna gitmistim hic ilgim olmamasina ragmen..ama guzeldi iyiki gitmisim dedim..diger memurlarla tanisirsin belki

Şehir küçük olunca imkan kısıylıdır da şehir büyük olsa da bir Zaman tanımak lazım

Her hafta sonu bir yer gideyim olmaz

Bu durum evine alışamayan yemi gelin kızın haftada 3 gün annesinin evine gitmesine benzer

Sen önce o şehre ait hisset kendini bir şey bul yapacak

Örneğin yüzmeye yazıl muhtemelen vardır belediyenin bir tesisi

Öyle haftada bir değil her gün mesela ya da en az 4 gün

Sürekli meşgul ol

Üniversite varsa yüksek lisans başla çevre olur

Bir de iş arkadaşlarına aman yaşlılar onlarla ilişki kuramam deme

Bak biz de yaşlıyız ama burada sana fikir verip seninle sohbet ediyoruz belki onlarla da uyuşan yerlerin olur

Şehir Bilecik vs gibi ama Sakarya da köprüyü kullanıyor mu bilemedim

Kitap oku, film izle, yurtdışı tatil planı çıkar, para biriktir, İstanbulda ne varki avm, gürültü, trafik... Bol bol hastaneye git, memur, doktor, erkek hemşire küçük yerlerin kısmet dünyası :skandal:kurslar yok mu illa bir dil kursu vardır, yazıl git haftasonu, kendisiyle vakit geçirmeyi bilmeyen her yerde sıkılır, tüm kurslara yazıl, yaşlı insanlarla arkadaşlık kolaydır ve insanı yormaz, ön yargılı olmamaya çalış.

dediklerinizin çoğunu yapıyorum, yaşlı insanlara karşı ön yargılı değilim ama onlarla dışarda bişeyler yapamayız sonuçta mesai saatiyle sınırlı , doğru dürüst kurs bile yok dil kursuna gitme ihtiyacım yok ama başka kurslar bulmaya çalışıyorum bakalım

Bence sosyal medyadan bularak toplu aktivitelere katilin, genclerin katilabilecegi. Trekking mesela bu is için cok iyi bir yontem. Onun disinda yine grup seklinde yapilan spor etkinliklerine katilabilirsiniz. Dans olabilir. Ancak cok fazla sosyalleserek cevre edinebilirsiniz. Küçük sehirlerin bir sorunu da genelde yerli halkin kucuk yasta evleniyor olmasi. Yani sizinle yasit bekar insanlar bulmak cok zor :işsiz: ancak sizinle ayni konumdaki tayincilere ulasarak sorununuzu cozersiniz :KK50:

toplu aktivite olabilir ama sonuçta insanların arkadaşlarıyla katılacakları şeyler bnlar tek başıma katılmak istemiyorum ama bişeyler yapmak lazım ve tayincilere ulaşamıyorum dediğiniz gibi sorun bu onlarla tanışacak bir durumum yok malesef

Şehir küçük olunca imkan kısıylıdır da şehir büyük olsa da bir Zaman tanımak lazım

Her hafta sonu bir yer gideyim olmaz

Bu durum evine alışamayan yemi gelin kızın haftada 3 gün annesinin evine gitmesine benzer

Sen önce o şehre ait hisset kendini bir şey bul yapacak

Örneğin yüzmeye yazıl muhtemelen vardır belediyenin bir tesisi

Öyle haftada bir değil her gün mesela ya da en az 4 gün

Sürekli meşgul ol

Üniversite varsa yüksek lisans başla çevre olur

Bir de iş arkadaşlarına aman yaşlılar onlarla ilişki kuramam deme

Bak biz de yaşlıyız ama burada sana fikir verip seninle sohbet ediyoruz belki onlarla da uyuşan yerlerin olur

Şehir Bilecik vs gibi ama Sakarya da köprüyü kullanıyor mu bilemedim

yok yaşlı insanları severim sorun şu ki onlarla ilişkim mesai saatleriyle sınırlı, hayat telaşımız farklı o yüzden

yüksek lisansı istabulda yapıyorum

şehri de mesajla bildiricem : )

Bu arada bir de anekdot

Yıllar önce İzmir in bir ilçesine iş için gittim

Dolmuştan indim ilçe merkezinde şöyle az dolandım

Bir köşede servis beklet görünümünde takım elbiseli bir Ada'm ve düzgün giyimli bir kadın gördüm makyajlı şık vs bunlar memurdur dedim

Neyse yaklaştım kadına buralarda pastane falan kahvaltı edinecek bir yer var mı dedim

Ayyy güzelim sen yeni mi düştün buraya diye kahkaha attı ben de yok ben sadece bugün iş için geldim ama siz buradasınız bir süredeyse galiba dedim

Sonra bir kafe tarif etti gittim oturdum

ah bacım tayin işleri zor bizim kurumda evlenmem lazım falan;
zaten evde kalmıştım bu popülasyon fakiiri yerde hepten kaldım yani
anlıycağın kör noktadayım :KK70:
İstanbul gibi bir yerden sonra küçük yerlere alışmak zaman alıyor, tamam çok aktivite, bir sürü arkadaş seçeneği olmuyor belki ama zamanla alışılıyor, bence biraz zaman tanı kendine, yaşadığın yerin acemisisin henüz.

Bildirimleri yeni gördüm, ben imge, simge, zeka bilmem, aklım bir cımbıza çalışır, onu da güzel kullanırım, kullanmamı istemiyorsanız üsluplara dikkat edin, tartışmaya girmeyin lütfen.

zeki kadın imgesi uyandıramayanları banlayın mune hanım böyle yeteneksizlerin burada yeri yok :D

benden başlayın

9 senedir köy ,kasaba bununla beraber kucuk ilcelerde yasiyorum.Izmirden kalktim gittim bir de.bir yeri guzellestiren insanlardir.Umarim siz de kafa dengi 2 3 kisi bulsaniz cok daha iyi gelecektir.Ilk atandigim yerde dolmus bir sabah gidiyor koye,aksam da 5 te donuyordu.Biz de koyde kestane,kozalak toplamaya cikiyorduk.Hayatimin en guzel gunlerindendi o zamanlarim ki 24-25 yasindaydim.yasitlarim izmirde o mekan senin bu mekan benim check in lere doyamazken benim icin ilceye inip pide yemek mutluluk sebebiydi.Bunu yakalayabilirseniz siz de benim gibi ne ala.Ama tutmazsa o dikis isiniz zor.Kolayliklar dilerim.

Not:uykusuzluktsn ne cok anlam dusuklugu,yazim ve imla yanlisi yapmisim.Kusura bakmayin.duzeltmeye de usendim ama genel itibariyle anlasilmistir umarim :)

9 senedir köy ,kasaba bununla beraber kucuk ilcelerde yasiyorum.Izmirden kalktim gittim bir de.bir yeri guzellestiren insanlardir.Umarim siz de kafa dengi 2 3 kisi bulsaniz cok daha iyi gelecektir.Ilk atandigim yerde dolmus bir sabah gidiyor koye,aksam da 5 te donuyordu.Biz de koyde kestane,kozalak toplamaya cikiyorduk.Hayatimin en guzel gunlerindendi o zamanlarim ki 24-25 yasindaydim.yasitlarim izmirde o mekan senin bu mekan benim check in lere doyamazken benim icin ilceye inip pide yemek mutluluk sebebiydi.Bunu yakalayabilirseniz siz de benim gibi ne ala.Ama tutmazsa o dikis isiniz zor.Kolayliklar dilerim.

Not:uykusuzluktsn ne cok anlam dusuklugu,yazim ve imla yanlisi yapmisim.Kusura bakmayin.duzeltmeye de usendim ama genel itibariyle anlasilmistir umarim :)

ya sorun küçük bi yer olmasından ziyade burada arkadaşımın olmaması ve olmasının da zor olması durumu yoksa ortamın olduktan somra sıkılmazsın zaten

ya sorun küçük bi yer olmasından ziyade burada arkadaşımın olmaması ve olmasının da zor olması durumu yoksa ortamın olduktan somra sıkılmazsın zaten

Kucuk yerde olsa illa akran denilen yas grubunun takildigi yer vardir.Ogretmenevi bahceleri bunun basinda gelir.Bizim burda bir yas grubu+65 var diger yandan bizim akranlar.bi denemekte fayda var.

Zorla mı ordasın?

Beğenmiyorsan, beğendiğin yere git

Senin yerine "hiç yoktan iyidir" diyecek biri gelir

Mumla arayıp bulduğu işi, sırf çevre alışık olunmadık diye ağlayarak yapanları anlayamam
Öyle konuşması kolay işte.Siz olsanız sıkılmayacak mısınız merak ediyorum

Zorla mı ordasın?

Beğenmiyorsan, beğendiğin yere git

Senin yerine "hiç yoktan iyidir" diyecek biri gelir

Mumla arayıp bulduğu işi, sırf çevre alışık olunmadık diye ağlayarak yapanları anlayamam
Kadın haketmiş kazanmış gitmiş ,ister beğenir istenmez beğenmez bu kimseyi ilgilendirmez.Ayrıca bu atamalar elimizde olan bişey değil hani...Uzaktan davulun sesi hoş gelir tabi tek devlete atanayım da neresi olursa olsun olmuyor bazen.

Ama işten memnunsan daha kötüsünü dusun.Ben yoğun çalışmaktan bıkmışım şimdi şehir dışına kirsallik biryere gidiyorum çalışmaya.Iliklerim dinlendi.Ben de daha once ilçede sakin yerde guya sıkılmıştım bik bik.Sonra yoğun şehir iş ortamında gördüydüm günümü.Oyle düşünürsen belki kabullenmeye çalışırsın gibi..Kitap, yıllık izinde geziler,hobi kursu varsa..Biraz zaman geçince metropole geçmeye bak.Degisiklik diye dusun.Surekli de sıkar gibi.

öncelikle hepinize iyi akşamlar diliyorum : )
Ben lokasyon açısından çok iyi bulduğum küçük bi ile atandım burayla öncesinde bir alakam yoktu memleketim vs değil sadece metropollere göre konumu iyi diye istedim. Ama gelin görün ki burdan kısacık sürede sıkıldım sandığımdan çok daha gelişmemiş bir yermiş yapıcak hiçbir şey yok, arkadaşım yok, akşam hadi bi kahve içelim diyebileceğim kimse yok bunalıyorum yani. İş yerim küçük ve hep yaşlı insanların olduğu bir yer kendi yaşıtım hiç kimse yok, uzun süre kimse gelmemiş buraya...

Her hafta sonu plan yapıyorum arkadaşlarımın yanına gidiyorum vs ama nereye kadar gidebilirim ki bi yerde yorulucam yorulmaya başladım da çünkü henüz arabam yok ve üçüncü köprü olayı vs yolumu çok uzatıyor gidip gelmek yorucu yani. Benim tercih sebebim böylece cazibesini yitirmiş oldu o kadar da yakın değilmiş metropolün kendinde yaşamak gibi olmuyomuş...

neyse sadede gelirsem ben burada çürüyecek miyim yani napiyim arkadaşlar yardım edin bana : )
Küçük yerde yaşamak zor ama güzel bi çevren olursa arkadaşların olursa inan hiç sıkılmazsın.böyle yerlerde çevre çok önemli, arkadaş edinmeye çalış evde kaldıkça bişeylerle uğraş ahşap boyama yapabilirsin mesela hem çok zevkli hem zaman geçer..

Back
X