Küçümseme mi? Boş Konuşma mı ?

Öneriniz güzelmiş teşekkür ederim..bugün yapacağım bunu. Çocuğum yokken bitiremezsem bu okulu bir daha bitiremem biraz tembellik ediyorum sanki bazı şeylerden feragat etmeden gelmiyor işte başarı
Çok klişe ama kimse başarı merdivenlerini eli cebinde çıkmamıştır, emek olmadan yemek olmaz.
Düşünsene akşam yemek yapmayı çok istiyosun ama çok çok istiyosun, sadece istmekle kalıyosun bişey yapmıyosun.
Akşam aç kalırsın olan bu.

Öyleyse bekleyeyim bir daha söylerse vereyim cevabını... Her seferinde sus pus kalmamdan mıdır nedir kadınla her görüştüğümde bir üst seviye patavatsızlık yapıyor.
Cevap vermediğin için üste çıkıyo işte. Aynısı benim başımda da var haddini bilmez her halta karışır uzatır. Halbuki onu hiç ilgilendirmeyen mevzular. En iyisi cevabını ver sussun

Çok haklısınız. Beni çok motive ettiniz teşekkür ederim. Etrafımda hep yapamazsın edemezsin diyen insanlar olunca şevk kırılıyor haliyle...

Cevap vermediğin için üste çıkıyo işte. Aynısı benim başımda da var haddini bilmez her halta karışır uzatır. Halbuki onu hiç ilgilendirmeyen mevzular. En iyisi cevabını ver sussun
Aynen öyle. Artık kendimle alakalı özel hiçbir şey paylaşmayaağım. Birde şu var mesela ben bir fikir veriyorsam gülüyor . Ama ben kendi fikrimi eşime söyleyip eşimin fikri gibi eşime söyletince mantıklı geliyor ciddiye alıyor. Bu ne cins bir tip ben çözemedim.

aa çalışıyormuşsunuz da

o zaman susmayın

nende okumayım ki sizin gibi tüm gün boş boş mu oturayım deseydin ya

Kendi beceriksizlerini çocuklarınada psikolojik olarak ezerek aşılıyorlar senin yerinde olsam derdim ki 1 kerede destek çıkın gerçi kızına destek çıkmamışsın ki bende ne söylüyorum de gülerekk

aa çalışıyormuşsunuz da

o zaman susmayın

nende okumayım ki sizin gibi tüm gün boş boş mu oturayım deseydin ya
Artık bu raddey getirdi ama yumuşatarak söyleyeceğim bunu sırf arada eşim var diye.. Birde her konuda böyle. Ben eve işe zor yetişiyorum gördüğünüz üzere okula yetişemiyorum benim evime akrabasını çağırtıyor oğluna aman niye hiç bize çaya çorbaya gelmiyor vs vs eşimi dolduruyor bana komik geliyor eşime de evcilik mi oynuyosunuz her hafta görüşüyoruz zaten dediğimde ben kötü gelin oluyorum. Bari rahat bırakta küçümsediğin işi yapayım dimi.

Kendi beceriksizlerini çocuklarınada psikolojik olarak ezerek aşılıyorlar senin yerinde olsam derdim ki 1 kerede destek çıkın gerçi kızına destek çıkmamışsın ki bende ne söylüyorum de gülerekk

Birde bunların şu huyu var okumuş akrabaları bunları küçümseyince okumakla adam olunmuyor diyorlar. Halbuki o akrabalarına ne kadar hak veriyorum. Hak ediyorlar çünkü.

Sakin esine felan soyleme.

Derse desin umursama.

Onun demesiyle oluyormus bu isler.

Onlara boyle konulardan bahsetme.

Sen kafana takma bildigini oku.

bu arada eşim ve kaynım üniversite mezunu

eltim ve ben yüksek lisans yapıyoruz diye kv biraz kızmıştı

neymiş bu gelinler de okumaya meraklı imiş

hani kötü gibi değil de böyle oğlumuz geçmek tek amaçları gibi söylüyor

çoluk çocuk yapmazlar gibi

bu arad ikinci üniversite okuyorum ama kv biliyor mu bilmiyorum

ben söylemedim görümceler vs laf arasında söylemiştir belki ama bana bir dönüşü olmadı

Tebrik ediyorum sizi inşallah bende sizin gibi olurum..İnsan sevinir yani gelinim kendini geliştiriyor diye. Gerçekten kendi kızları gibi görse böyle fesatlanmazlar. Bende söylemeyeceğim artık. Ben söyledikçe kendinde yorum yapma hakkı buluyor.

ama işte eksiklik duygusu oluyor

şimdi kendi çocukları sadece üniversite okumuş kızlar da oğlanlar da gelinler daha ilerisine gidiyor

kendisinin de eğitimi yok bu da kompleks yapıyor işte

umursamamak çözüm

benim kv bana süt izni var diye anlatırdı mesela

benim mesleğim bu ama o bana süt izni hakkında bilmiş bilmiş bilgi verirdi

görümcem vs nasıl bu kadar susup he dedin demişlerdi hatta birisi zaten o bilmiyor da sen biliyorsun demişti o da tv de izledim, komşu bilmem kim anlattı demişti

İnşallah azme gelirimde bitiririm şu okulu da laflarını yutar.

Ben evlendikten sonra kpss ye girip atandim.

Gittim dersneye yazildim.

Oturdum calistim. Eve misafir almadim.

Hic kayinvalidemlere sormadim bile siz ne dusunuyorsunuz diye.

Kayinvalidem simdi baska ile atanirsan nasil olacak ki diyip agzimi ariyordu.

Onu o zaman dusunuruz diyip kestirip atiyordum.

Tercihlerimden bile haberleri olmadi.

Olmasina da gerek yok zaten esimle ikimiz yaptik tercihlerimi.

Ataninca esim aradi soyledi. Ben buke aramadim.

Yani onlari konunun disinda biraktim.

Ve hepte boyle devam etti.

Mesela esimle ev aldik.

Tum islemler bitince haberleri oldu ev aldigimizin.

Yetiskin insansiniz.

Herseyi bilmelerine gerek yok.

Diplomayi aldiginizda soylersiniz okudum bitti diye.

Çok haklısınız gerçekten birde bilmediği kulaktan dolma bilgilerle size sizin bire bir yaşayıp bildiğiniz konuyu size anlatmış. Ne kötü bir durum... Hayır birde kendilerine bakmadan küçümsemeleri yok mu iyice komik duruma düşürüyorlar kendilerini.

Benim problemim eşimin evde pişen yemeğe kadar anlatması. Allah var kavgalarımızı anlatmaz ama benim komik olaylarımı saftirik cevaplarımı falan anlatır onlarda gerizekalı gibi görüyorlar herhalde. Mesela ben her yerde ne yaparsam yapayım not almadan iş yapamıyorum çünkü unutuyorum buna ev işide dahil. Ben not alırım sırasıyla yaptıkça üzerini çizerim. Eşim bunu komik bulmuş niyeyse annesine anlatmış o da herkese anlatıp gülüyormuş. Bende nesi komik bunun diye tepki göstermiştim.

aynen böyle olmalı insan

biz ev aldık, sonra onu sattık, aradan bir kaç yıl geçti yenisini aldık vs vs

bundan kimsenin haberi olmadı

taşındıktan bile aylar donra haberleri olur

ne gerek var ki her kafadan çıkan ses ile uğraşayım

benim eşim utanmasa çocuğu yaparken bile soracak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…