Kudurmuşsun

Dedigim gibi uslup cirkin oyle konusulmaz. Ama burda yazan bircok seye de katilmiyorum. Ornegin gelin hizmetci mi bilmem ne. Ne alakasi var. 2 yasli insan var..kurban isleri bizim ulkemizde mesakatlidir. Konu sahibi de.oraya bayrami gecirmeye gitmis. O evin kiziysa da yalniz misafirse de yardim etmelilerdi. Ben kisisel olarak misafir olatak yemege gidildiginde bile yardim etme taraftariyim. Yorumlardan anladigim kadariyla konu sahibi ailecek kalkmis denize gitmis. Kp in uslubunun cirkinligi kadar nezaketsiz bir tavir bu da. Olmaz bence. Bunun hizmetcilikle falan alakasi yok. Yasli insanlara yardim edilmeliydi. Sonucta onlar da yiyecek ki yemeseler de anne babaya yardim edilmeliydi

haklısınız ama burda direk ogluyla konusmaliydi. neden ogluna değil de konu sahibine böyle davranmis. oğluna yapılsa belki adam karısına idare et demeyecek toplayıp pilini pirtini gidecekti.

ama kadına yapılınca koca signeye cek diyo kp de kendini haklı görüyo. ben oğlum varken gelinime kabahat bulmam. benim beklentim varsa beni oğlum tanır. ona darilir kirilirim. elin kizina de deyim kaç yıllık oglumun yaptığını yaptı diye.

bu açıdan kızdık biz genel olarak kayinpedere erkek ailesine

Ben senin yerinde olsam o an tepkimi verirdim zaten gecip odaua aglsmszdim adamin yaptigi tam bir.. neyse. Uzulme

Tesekkur ederim Allah beterinden saklasin ama cok canım sıkıldı valla otur otur. :))()
Bilmez miyim? Geçen sene de benim ayağım bir ay alçıda kaldı. Sanki bir daha hiç yürüyemeyecekmiş gibi hissettim. Geçecek diye sürekli kendimi teselli ediyorum. Çok şükür geçti de bir buçuk sene oldu. Allah bir daha göstermesin..

Hanımlar,
öncelikle hepinizin kurban bayramını kutlarım:KK36:
Sizlerden rica ediyorum konuyu yorumlarken lütfen birbirinizin ailelerine, ailelerinizin değer yargılarına, aile yapılarınıza laf söylemeyiniz, herkesin aile anlayışı, yapısı farklıdır, kimi yemek öncesi atıştırılmasından hoşlanmaz, kimisi bunda sakınca görmez, her iki türlüsü de yanlış değildir.

Kayınpeder bayramın ilk günü, kurbanda kesilmiş oğlumla gelin kahvaltı sonrası gitti bize yardım etmediler tribi yapmış ama hem üslubu kötü hem de yardım bekledilerse tribi oğlu dururken gelinine yapması yanlış, gelin bugün evde kalsaydı, oğlu çocukları alıp denize gitseydi, akşamda deniz sonrası oğlu acıktı ve güzel koktu diye tabağına bir kaşık kavurma koysaydı, o kayınpeder oğluna bir kaşık alma oğlum karına söyle tabağını doldursun iyice karnını doyur derdi çünkü neden o onun oğlu, gelin el kızı.

Anne baba, kayınvalide kayınpeder kurban kesince yardım etmek gerekir mi? Belki yardım etmek daha münasiptir ama yardım etmemişlerse de evladınıza söylemeyeceğiniz sözleri geline damada söyleyemezsiniz.

Konu sahibesi yerinizde olsam o evde kalmazdım, eş hatrı var elbette ama eşimin hatrına yapabileceğim tek şey o evden ayrılıp bir pansiyona yerleşmek olur, eşimin anne babasıdır et tırnaktan ayrılmaz, ana babanı ahir ömürlerinde gör, hasret gider ama pansiyonda kalalım derdim ben, bundan sonraki ziyaretlerimi de pansiyonda kalıp sadece el öpmek için ziyaret ederek yapardım, böylece kimse bana evimde kalıyorsa benim kurallarım geçerli baskısı yapamazdı.

Merhaba BDV nin güzel kadınları.

Eşimin ailesinin evine bayram ziyaretine geldik. Sabah 8 de kahvaltı edip birkaç aile büyüğünü ziyaret ettikten sonra, eşim ve cocuklarla denize gittik. Çay meşrubat filan derken akşam 18:00 gibi eve girdik.

Çocuklar ve ben çok acikmistik. Kavurma da mis gibi kokuyordu ve evet yapmamam gereken bir şey yapıp, bir kaşık kavurmayi bir tabağa koyup tadına bakma gafletinde bulundum. Kayınpeder " kudurdun mu açlıktan? Akşam hep beraber yiyeceğiz zaten" diye bağırdı.

Peki size afiyet olsun o zaman deyip odaya çekildim. Şu an ağlıyorum. Eşim ben konuşurum ayıp etmiş babam diyor fakat ben konuşmasını filan istemiyorum. Tek istediğim evime dönmek. Başka sehirdeyiz şu an ve bayram sonu dönmekti planımız. Fakat ben tek lokma yemem bu saatten sonra bu evde.
Yerimde olsaniz ne yapardınız? Kalır mıydınız? Bayram günü bogazima dizildi lokmalar.
Hiç hoş bi davranış olmamış kp yaptığı ben şahsen açken ben değilmcilerdenim ve kimse umrumda olmaz güzelce alır tabağıma çok acktm baba sizlede yerim ben merak etmeyin derdim hopp her türlü yerdim neticede.

Valla adam sevabını yakmış ama nerden baksan 3gun icin 3 kilo et kurtarmış, bu devirde kar kardır..şaka bir yana ayıp etmiş,ben inadımdan öz babamın sofrasına bir hafta oturmamış insanım, elin adamı bunu diyecek, kesseler daha da gitmem evine

Kayınvalide veya kayınbaba kurban kesince geline sevap yazılmıyor
Gelin olmadan önce nasıl yapıyorlardı kurban işini
Güçleri yoksa kesmesinler kurban bir aileye toptan bağışlasınlar
Bir yardım isterken ilk başta oğullarından istemeleri gerekirdi
Oğullarına bir şey deyemeyip geline hönkürmek tam bizim topluma uygun bir şey zaten

Bunun hafifletici sebep sayılmasını ben de anlamadım. Kendinde carlama hakkı gören gitsin oğluna carlasın.

Bu yaşıma kadar kurbana el sürmüş değilim, böyle bir şey de beklenmedi benden.
Evli olunca bununla uğraşmak eşime mi düşmeli? 30 senelik kızları yapmamış, eşim neden yapsın?

Ama erkekten böyle bir şey beklenmemesi normal karşılanır burada. Erkek olarak ona düşen sadece mangal yellemek çünkü.
Ama kadın, kesmediği kurban için 2 gün kendini paralamalı, misafirlere baklava servis etmeli, çayları tazelemeli. Kadın olarak doğarken bu görevler için sözleşme imzaladık çünkü.

Merhaba BDV nin güzel kadınları.

Eşimin ailesinin evine bayram ziyaretine geldik. Sabah 8 de kahvaltı edip birkaç aile büyüğünü ziyaret ettikten sonra, eşim ve cocuklarla denize gittik. Çay meşrubat filan derken akşam 18:00 gibi eve girdik.

Çocuklar ve ben çok acikmistik. Kavurma da mis gibi kokuyordu ve evet yapmamam gereken bir şey yapıp, bir kaşık kavurmayi bir tabağa koyup tadına bakma gafletinde bulundum. Kayınpeder " kudurdun mu açlıktan? Akşam hep beraber yiyeceğiz zaten" diye bağırdı.

Peki size afiyet olsun o zaman deyip odaya çekildim. Şu an ağlıyorum. Eşim ben konuşurum ayıp etmiş babam diyor fakat ben konuşmasını filan istemiyorum. Tek istediğim evime dönmek. Başka sehirdeyiz şu an ve bayram sonu dönmekti planımız. Fakat ben tek lokma yemem bu saatten sonra bu evde.
Yerimde olsaniz ne yapardınız? Kalır mıydınız? Bayram günü bogazima dizildi lokmalar.
Yan oda da ağlayacagina eşine gidiyoruz de ne ayıp yemek için söz söylemek ve bu kişi gelini ayrıca misafir

Ben olsam tek lokma yemem terkedebiliyorsam o ortamdan ayrilirim asla taviz vermeyin hadsiz

Daha sonra ne oldu merak ediyorum. Konusahibinin kayınpederi bir şey dedi mi ?

Bunun hafifletici sebep sayılmasını ben de anlamadım. Kendinde carlama hakkı gören gitsin oğluna carlasın.

Bu yaşıma kadar kurbana el sürmüş değilim, böyle bir şey de beklenmedi benden.
Evli olunca bununla uğraşmak eşime mi düşmeli? 30 senelik kızları yapmamış, eşim neden yapsın?

Ama erkekten böyle bir şey beklenmemesi normal karşılanır burada. Erkek olarak ona düşen sadece mangal yellemek çünkü.
Ama kadın, kesmediği kurban için 2 gün kendini paralamalı, misafirlere baklava servis etmeli, çayları tazelemeli. Kadın olarak doğarken bu görevler için sözleşme imzaladık çünkü.
Burada bir yorum görmüştüm
bitmedi erkeklerin gelin üzerinden anne babaya iyilik etmesi diye
Aynen o hesap
Hasta olunca gelin kayınvalidenin yanına hastaneye gitmeli
Bayram olunca kayınvalidenin bayram temizliğini yapmalı
Gelenlere o sıcakta fır fır dönüp çay pasta servisi yapmalı
Çalışıyorsa kocasının her ay kendi anne babasına para yollamasına ses etmemeli
Sonrada bunların hepsinin adı oğlum bize bakıyor olmalı

Düğün adetleri konularına burma bilezik konularına gelince herkes o devir mi kaldı yazıp duruyor
Ee Kayınvalideye hizmete gelince niye bu devir bitmek bilmiyor

Konu sahibi nerdesiniz? Köfte yedikten sonra eve döndünüz herhalde. Eşinizle konuştunuz mu kayınpeder bir şey dedi mi?

Kayınpeder çok densiz ve kaba. Hiç kimseye böyle tepki verilmez evde yemek yerken.

Yalnız açıkçası ben sizi de biraz fazla rahat buldum. Ben kimsenin evini bayram günü gidip otel gibi kullanamam kendi ailem dışında. Hele bir de sabah çıktığınız evden akşam gelip kendi kendinize tabağa yemek alıp yemek çok rahatlık bence. Sanırım çok yakın ilişkiniz var. Belki kayınpeder de o yakınlığa güvenmiştir. Ayrıca nasıl akşam 6da onlar tatlı yiyordu da siz tekrar sofra kuracaktınız onu anlamadım.

Buradaki yorumlara o nedenle katılmıyorum. Eğer siz böyle rahat davranıyorsanız, baba kız gibi ilişkiniz vardır. Yine kırılınır ama odaya gidip ağlanmaz, söylersiniz “baba kırıcı oldun, aç geldim, bir kaşık alayım dedim. boğazıma dizildi, artık yiyenem” dersiniz. Ya da mesafeli kayınpeder misafir ilişkiniz vardır, kayınpederi çok ama çok ayıp olur. Bu durumda da sizin davranışlarınız ve rahatlığınız da çok ayıp bence.

Ben kimsenin evinde mutfağa girip de kendime yemek koyamam. En kötü, evin sahibinden rica ederim. Burada herkes kafasına göre yemek mi alıyor girdikleri evden hiç anlamadım.

Yalnız açıkçası ben sizi de biraz fazla rahat buldum. Ben kimsenin evini bayram günü gidip otel gibi kullanamam kendi ailem dışında. Hele bir de sabah çıktığınız evden akşam gelip kendi kendinize tabağa yemek alıp yemek çok rahatlık bence. Sanırım çok yakın ilişkiniz var. Belki kayınpeder de o yakınlığa güvenmiştir. Ayrıca nasıl akşam 6da onlar tatlı yiyordu da siz tekrar sofra kuracaktınız onu anlamadım.
Ne türden bir ilişkileri olursa olsun ‘kudurmak’ kelimesini haklı çıkarmaz. Allah’ın cezası bir adam olduğu gerçeğini değiştirmez. O an yemesinden rahatsız olduysa sofrayı bekleseydin diyebilirdi. Bu kadar basit.

haklısınız ama burda direk ogluyla konusmaliydi. neden ogluna değil de konu sahibine böyle davranmis. oğluna yapılsa belki adam karısına idare et demeyecek toplayıp pilini pirtini gidecekti.

ama kadına yapılınca koca signeye cek diyo kp de kendini haklı görüyo. ben oğlum varken gelinime kabahat bulmam. benim beklentim varsa beni oğlum tanır. ona darilir kirilirim. elin kizina de deyim kaç yıllık oglumun yaptığını yaptı diye.

Yani bu tarz incelikleri genelde kadinlar dusunmeli. Ben de gidip kayinvalidemin evini temizlemek istemem. Cok zorda kalirsa bi yardimci tutmasi icin destek.olurum mesela. Burda gelin evi temizlemeli mi vs denmis o ayri. Ama gercekten sasirdim. Yani misafir gidilen evde yok bana mi guvenip kurban kesti falan dusunceleri bana ilginc geldi. Kimse kimseyi ezmesin elbette. Ama bu gorusler yeni nesil gelinlerin oldukca ilginc dusundugunu gosterdi bana. Annenizin evine gitseniz annenizi orda birakip denize mi gidersiniz. Gidiyorsaniz o da garip. Ben de eltilerim de calisan kadinlariz. Rahat hayatlarimiz var. Ancak kayinvalidemize yemege gidince veya ona misafir gelmis ve biz de ordaysak her seye yardim.ederiz. kayinvalidemiz bunu soylemez bile. Ayni sekilde gelinimiz ve kiz kardeslerim de oyle. Ustelik disardan bakildiginda oldukca havali ve asortikler. Ama yeri geldiginde yardim.ederler.ederiz. Ustelik hicbirimiz yasli geri kafali falan degiliz. Bunun adi nezaket. Ancak ne yazik ki artik kalmamis. Uzuldum acikcasi.

Ne türden bir ilişkileri olursa olsun ‘kudurmak’ kelimesini haklı çıkarmaz. Allah’ın cezası bir adam olduğu gerçeğini değiştirmez. O an yemesinden rahatsız olduysa sofrayı bekleseydin diyebilirdi. Bu kadar basit.

E zaten kim öyle bir şey dedi ki? Alıntıladığınız yazı da kayınpederi haklı çıkaran bir şey yok. Açıkçası tanımadan etmeden kimseye Allah’ın cezası falan da demem. Kaba ve densiz olduğunu düşündüm. Öyle de yazdım zaten.

Ancak benim evimde misafir olan biri mutfaktan kendi kendine yemek alsa laf etmesem de ayıplarım. Ya da misafir görülmeyecek yakınlıktaysak da bir taraf hata yapınca da aynı yakınlıkta olunması lazım onu söylüyorum.

Kimse böyle bir laf duymak istemez ama ona göre de hassas davranmak lazım.

Back
X