Kudurmuşsun

Görgüsüzlük başka bir şey değil çünkü. Misafire kaba davranan en hafif tabirle görgüsüzdür.
Bizim kuzen ve eşi geldiler ilk kez memlekete bu bayramda, biz kıza hizmet ettirmeyi bırak ne yapacağımızı şaşırdık. Her gün bir aile büyüğü yemeğe aldı. Geçen gece kayınvalidesi çocuk uyuyunca gidin gezin gelin uyanırsa hallederiz demişler. Geceyarısı dönmüşler.
Ama ne oldu seneye yine gelelim dedi kuzenime. İnsanı memnun etmek bu kadar basit.

ne güzel yapmışsınız her birinizin ellerine sağlık, elleriniz yüreğiniz dert görmesin. ne kadar güzel memnun etmeye çalışmak bi insanı. bu bizi küçültmez ki aksine yüceltir karşıdakinin gözünde.
iyi şeylerle hatirlanmak cok önemli bence.

ama işte geline karşı yapılınca genel olarak bi kesim rahatsız oluyo. Allah akıl fikir versin ne deyim...

Çünkü konu kp nin etrafında dönüyor. Kimse asıl sebebin farkında değil. Ben babamla konuşurum, konuşmak.. sonrasında geçti gittii.. sorunun kaynağı kökünden çözülmeli, ailesine benim karıma saygı duyulmalı msjı veremeyen her erkek kabahatlidir. Bugün kavurma yüzünden kp, yarın başka birşey yüzünden kv. Bunun önü kesilmeli

Eşin tavrı çok önemli, buna katılıyorum. Bir aile geline/damada böyle davranıyorsa kendi çocuğundan cesaret alıyordur.
Ama kendi çocuğu da eşinden cesaret alıyor.
Yani konu sahibinin eşi biliyor eşinin yapısını, ne söylense tepki vermeyeceğini. O yüzden "ben konuşurum" diyor. Babasıyla konuşacak ve eminim bir şey değişmeyecek.
Sonra başka bir olayda konu sahibine dönüp "konuştum işte daha ne yapayım, hem babamı bilmiyor musun alttan al sen de" diyecek. Çünkü bu cesareti eşine veren konu sahibi.
Adamın eşi gitmiş sessizce ağlamış, sonra çocuğu almış köfte yemeye gidiyor ve o evde kalmaya devam ediyor. Adam neden babasını frenlesin ki? Konu sahibinden başka huzuru bozulan yok bu olayda.

Her şeyi eşten beklemeyi de doğru bulmuyorum ben.
Evlendim diye kimse bana anamın babamın yapmadığı muameleyi yapamaz. Yapıyorsa da başımı eğip bir köşede eşimin beni savunmasını beklemem.
Sokakta biri terbiyesizlik yapınca kimse eşini çağırmıyor sonuçta.
Saygısızlığa da gerek yok. Evden çıkıp gitmek yeterli.
Eşinin bunu yapacağını bilen adam zaten anasının babasının ağzına sahip çıkar. Oğlundan göreceği tepkiyi bilen aile de zaten susar.
Kadınların ailesi kızlarının tepkisinden değil önce damadın tepkisinden çekindikleri için bu kadar ayarsız davranamıyorlar.
"Aman ağzımızın tadı kaçmasın" diyerek susan kadınların teki bile mutlu değil şurada.

Kayinpeder ayip etmis de ben baska bir kisma takildim belki kp de ondan gicik olmustur size. Anladigim kadariyla.kurban kesilmis. Ama siz soylediginize gore kahvalti.edip cikip denize gitmissiniz. Kurban etinin ayrilmasina yemege falan yardim etmediniz mi. Eger etmediniz ve gelip tencereye gomulduyseniz sinirlenmis olabilir. Aksi durum var ve birlikte yapmissaniz yaptigi terbiyesizlik ancak bence 2 durum ve buna gore degerlendirilmesi gereken 2 tepki var

Merhaba BDV nin güzel kadınları.

Eşimin ailesinin evine bayram ziyaretine geldik. Sabah 8 de kahvaltı edip birkaç aile büyüğünü ziyaret ettikten sonra, eşim ve cocuklarla denize gittik. Çay meşrubat filan derken akşam 18:00 gibi eve girdik.

Çocuklar ve ben çok acikmistik. Kavurma da mis gibi kokuyordu ve evet yapmamam gereken bir şey yapıp, bir kaşık kavurmayi bir tabağa koyup tadına bakma gafletinde bulundum. Kayınpeder " kudurdun mu açlıktan? Akşam hep beraber yiyeceğiz zaten" diye bağırdı.

Peki size afiyet olsun o zaman deyip odaya çekildim. Şu an ağlıyorum. Eşim ben konuşurum ayıp etmiş babam diyor fakat ben konuşmasını filan istemiyorum. Tek istediğim evime dönmek. Başka sehirdeyiz şu an ve bayram sonu dönmekti planımız. Fakat ben tek lokma yemem bu saatten sonra bu evde.
Yerimde olsaniz ne yapardınız? Kalır mıydınız? Bayram günü bogazima dizildi lokmalar.
Neden yapmamam gereken bişeyi yaptım yedim diyorsun tabiki yiceksin
Canın çekmiş acıkmış yemişsin sonuna kadar da haklısın bu bayram bütün kp ler kudurmuş

Sabah kahvaltıdan sonra denize gitmeden önce siz ya da eşiniz desteğe ihtiyacınız var mi diye sordunuz mu ?

Kp. bin üslubu çok çirkin , yukarıda da yazdım. Ilk defa mi bu şekilde konuştu sizinle , yoksa ayarı hep böyle düşük mü?

Kp muhtemelen işe girişmeyip, gelen gidene hizmet etmeyip gezmeye oradan da denize gitmenize bozulmuştur. Akşam da hazır yemeğin başında görünce patlamıştır ama bu onu haklı kılmaz. Uslüp çok yanlış. Kudurmak ne demek yani? Çok ayıp.

Konuyu okurken aklıma geldi ki yukarıda da hanımlar yazmış. Kurban işleri var mıydı kp.lerin? Onlara yardım gerekiyor muydu acaba? Eğer kasapta kesim parçalama vs. Yapılmıyorsa kurban bayramının ilk günü çekip denize gitmek bence olmamış. Bu yüzden sinirlenmiş olabilirler. Bir de onlar yorulmuşken sizin akşamın o saatine kadar aç durup tam yemek vakti hizmet bekler gibi gelmeniz de olmamış. Biz de eşimin ailesinin yanındayız bu bayram. Kendi kurbanımız da burda. Gelen giden, et işleri derken şimdi oturdum pestilim çıktı.
Ha tabi kikp. ın lafı çok çok çirkin o konuda haklısınız ben de olsam yemem bir daha o etgen

Kızımı aldım köfteciye geldik kizlar. Eşimin hatırı için pazar gunune kadar kalicam sanırım ama o etten hayatta yemem artık.
Haklisin ben olsam etten degil o evde hic birsey yemem o insanla da ayni alanda sofrada bulunmam. Buyuse büyüklüğünü bilecek

Dedigim gibi uslup cirkin oyle konusulmaz. Ama burda yazan bircok seye de katilmiyorum. Ornegin gelin hizmetci mi bilmem ne. Ne alakasi var. 2 yasli insan var..kurban isleri bizim ulkemizde mesakatlidir. Konu sahibi de.oraya bayrami gecirmeye gitmis. O evin kiziysa da yalniz misafirse de yardim etmelilerdi. Ben kisisel olarak misafir olatak yemege gidildiginde bile yardim etme taraftariyim. Yorumlardan anladigim kadariyla konu sahibi ailecek kalkmis denize gitmis. Kp in uslubunun cirkinligi kadar nezaketsiz bir tavir bu da. Olmaz bence. Bunun hizmetcilikle falan alakasi yok. Yasli insanlara yardim edilmeliydi. Sonucta onlar da yiyecek ki yemeseler de anne babaya yardim edilmeliydi

Gel beraber yiyelim, sen de kudur deseydiniz))))
Ben de olsam sinirden aglardim.
Ama bayram gunu, takmamaya calisin

Ben esprisine bugün denize mi gitsek diye sordum , bizimkiler ters ters bakıp ilk gün deniz mi olur saçmalama dediler , sizinkilerde aynı düşünceye sahipse bozulmuş olabilirler

Bazı arkadaşların yorumlarına katılıyorum kayınpederin üslûp çok hatalı ayıp etmiş gerçekten ama siz ailecek kurban günü kahvaltının ardından denize gidip akşam döndüyseniz yaşlı başlı insanlarda akşama kadar kurban etiyle uğraştıysa sinirlenmekte haklılar tabiki bu verdiği tepkiyi haklı çıkarmaz ama sanki dolmuş dolmuş da patlamış gibi olmuş biraz. Bayram birlikte güzeldir keşke bugün ailecek kurbanınızla ilgilenseydiniz ikinci üçüncü gün denize gitseydiniz.kimse kurulup da kalp kırmazdı böylece

Annem bana yemegi onceden yedim diye hiç kizmadi omrumde, hatta aciktim lafini agzimdan duysa aninda ayri sofra bile kurabilir herkesten once. Evet biraz simartmis olabilir. ☺

Neyse elalemin adami yani kp
boyle bisey icin kalkip konu sahibine bu sekilde bagiramaz yaptigi hoş olsa da olmasa da. En fazla sakin bir ses tonu ve duzgun uslubla uyarabilirdi.
Ayirca bir lafi kp demesiyle kendi babamin bana demesi arasinda daglar kadar fark olur.
E tabiki kp ile baba bir olamaz.

Babama "he kudurdum paşam şimdi senin kurbanı gömüyorum naber?" Derim.

Ama kp bunu dese ki ,tasavvur dahi edemiyorum, ben de küserim
Daha da yemem içmem.

Evet kp söylediği çok yanlış ama sizin de böyle telaşlı bi günde denize gitmenizde yanlış bi işin ucundan tutup yarın da gidebilirdiniz. Belki buna sinirlenmiştir bide böyle düşünmek lazım

Nasıl adammış o ya ne vr birazcık yeseniz şeytan diyor öyle birşeyde al başından aşağı dök etleri tabaklada kafasına vur :)) neyse biz şeytanı dinlemeyelim kendi utansın eşiniz için birkaç gün idare edin.

Dedigim gibi uslup cirkin oyle konusulmaz. Ama burda yazan bircok seye de katilmiyorum. Ornegin gelin hizmetci mi bilmem ne. Ne alakasi var. 2 yasli insan var..kurban isleri bizim ulkemizde mesakatlidir. Konu sahibi de.oraya bayrami gecirmeye gitmis. O evin kiziysa da yalniz misafirse de yardim etmelilerdi. Ben kisisel olarak misafir olatak yemege gidildiginde bile yardim etme taraftariyim. Yorumlardan anladigim kadariyla konu sahibi ailecek kalkmis denize gitmis. Kp in uslubunun cirkinligi kadar nezaketsiz bir tavir bu da. Olmaz bence. Bunun hizmetcilikle falan alakasi yok. Yasli insanlara yardim edilmeliydi. Sonucta onlar da yiyecek ki yemeseler de anne babaya yardim edilmeliydi
Kayınvalide veya kayınbaba kurban kesince geline sevap yazılmıyor
Gelin olmadan önce nasıl yapıyorlardı kurban işini
Güçleri yoksa kesmesinler kurban bir aileye toptan bağışlasınlar
Bir yardım isterken ilk başta oğullarından istemeleri gerekirdi
Oğullarına bir şey deyemeyip geline hönkürmek tam bizim topluma uygun bir şey zaten

Back
X