Çünkü konu kp nin etrafında dönüyor. Kimse asıl sebebin farkında değil. Ben babamla konuşurum, konuşmak.. sonrasında geçti gittii.. sorunun kaynağı kökünden çözülmeli, ailesine benim karıma saygı duyulmalı msjı veremeyen her erkek kabahatlidir. Bugün kavurma yüzünden kp, yarın başka birşey yüzünden kv. Bunun önü kesilmeli
Eşin tavrı çok önemli, buna katılıyorum. Bir aile geline/damada böyle davranıyorsa kendi çocuğundan cesaret alıyordur.
Ama kendi çocuğu da eşinden cesaret alıyor.
Yani konu sahibinin eşi biliyor eşinin yapısını, ne söylense tepki vermeyeceğini. O yüzden "ben konuşurum" diyor. Babasıyla konuşacak ve eminim bir şey değişmeyecek.
Sonra başka bir olayda konu sahibine dönüp "konuştum işte daha ne yapayım, hem babamı bilmiyor musun alttan al sen de" diyecek. Çünkü bu cesareti eşine veren konu sahibi.
Adamın eşi gitmiş sessizce ağlamış, sonra çocuğu almış köfte yemeye gidiyor ve o evde kalmaya devam ediyor. Adam neden babasını frenlesin ki? Konu sahibinden başka huzuru bozulan yok bu olayda.
Her şeyi eşten beklemeyi de doğru bulmuyorum ben.
Evlendim diye kimse bana anamın babamın yapmadığı muameleyi yapamaz. Yapıyorsa da başımı eğip bir köşede eşimin beni savunmasını beklemem.
Sokakta biri terbiyesizlik yapınca kimse eşini çağırmıyor sonuçta.
Saygısızlığa da gerek yok. Evden çıkıp gitmek yeterli.
Eşinin bunu yapacağını bilen adam zaten anasının babasının ağzına sahip çıkar. Oğlundan göreceği tepkiyi bilen aile de zaten susar.
Kadınların ailesi kızlarının tepkisinden değil önce damadın tepkisinden çekindikleri için bu kadar ayarsız davranamıyorlar.
"Aman ağzımızın tadı kaçmasın" diyerek susan kadınların teki bile mutlu değil şurada.