Küfür ve ayrılma konusu

duygus19

Prenseslerim
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
288
67
318
35
Yaklaşık 5 yıllık evliyim ve ikinci çocuğuma hamileyim kaynanamla oturuyorum ama kaynanamla hiçbir sorunum yok ondan razıyım. Eşimleyse ufak tefek tartışmalar dışında evliliğim iyi gidiyordu ta ki 2 gün önce eşim ağır bir küfür edene kadar. Her insan gibi ben de aile konusunda hassasım ve kızgınlık esnasında anneme küfür etti ve 1 gün konuşmadıktan sonra eşime ona olan sevgimin saygımın artık bittiğini söyledim. Ayrılmak istediğimi söyledim.şaşırdı ve hiçbir yorum yapmadı. Ayrılırsam aşağı yukarı beni bekleyen zorlukların farkındayım ama bu küfürü de unutamam devamlı hatırlayarak aynı çatı altında hayatımı sürdüremem sanırım. Eşim normalde böyle bir insan değildir 5 yıldır bu tarz bir küfür olmadı ilk defa oluyor ve bana ve çocuğuma dört dörtlük davranır. Nasıl bir anda böyle bir noktaya geldik hala inanamıyorum. Öyle sinirliymiş ki o küfürü hatırlamıyormuş bile ama hatasını kabul ediyor fakat hiçbir özür dilemedi alttan alacak bir söz söylemedi.. Sizlerden fikir almak istiyorum bir şans vereyim mi siz olsanız ne yapardınız bir fikir verin nolur.

Boşanma hemen. Ama burnundan getir. Benden özür dilemezsen evliligimiz mutsuz geçer diye de ekle. Unutma o sözü.

şuan şans isteyen yok anladığım kadarıyla. Şans isterse eğer düşünülebilir bilemedim tabiki burnundan getireceksin önce. Yinede evliliğin devamı çok sağlıklı olur mu bilmiyorum

direk boşanma kelimesini ağzına almasaydın keşke. yapman gereken onu süründürüp özür diletmekti

Dört dörtlük biri hayatı boyunca ilk defa size küfrediyorsa garip bulurdum ben olsam.
Çevresi mi değişti benden mi sıkıldı diye düşünürdüm.

bence hemen kestirip atma, sonuçta ilk defa olmuş ve tabi çocuklarınızda var. bence oturup konuşursanız çözersiniz.

Boşanma bencede. Ama yorum için ayrıntı gerek. Tartışmanın hangi aşamasında senin hangi sözüne karşılık söyledi

Bazen sinir anında erkekler ne dediğini bilmiyorlar Canım sorsan ben öyle birşey demedim derler tabiki alttan alma özür beklediğini bunu unutmayacağini soyle ama boşanma hamilelik duygusalsin zaten

Sana boşan ya da boşanma diyemem. Herkesin yaşam tarzı, hayata bakış açısı, beklentileri, istekleri en önemlisi de karakteri farklı. Ben olsam boşanmak için düşünmezdim bile aileme edilen bir küfürden sonra. Fiziksel şiddetin de en ufağı bile boşanma gerekçesi ama küfür bence daha beter. Eğer unutamayacaksan emin ol gelecek yıllar daha da kötüye gidecek çünkü ilişkinizin temelleri sarsılmış olacak. Ama unuturum, geçer diyorsan tabii ki bir şans ver.

Tartışmamız ufacık bir sebepten çıktı ve ben surat astım eşim de konuşmamı istedi inat ettim konuşmadım ona kızdı kimi zaman konuştuğum için kimi zaman konuşmadığım için kızar. Çabuk sinirlenen ve çabuk da siniri geçen bir insandır konuş diye diretirken söylenmeye başladı ve birden küfür etti seni doğuranın a..a koyayım dedi ve beni itip kaktırdı. Ben zaten hiçbirşey konuşamadım o an ağladım. İşin can alıcı kısmı da dediğiniz gibi herhangi bir özür yok şans istemek yok. Sen beni bu raddeye getirdin diyor. Çok üzgünüm çok..

Eğer edilen küfür iki çocuğunu anne baba aynı evde büyütmekten daha önemliyse. O küfürü unutmak çocuklarının arkadaşları arasında kendini eksik hissetmesinden daha zorsa boşan

ayrılmak istediğinizi söylemişsiniz karşılığında ikna etme adına hiçbir harekette bulunmayan eşinizde ayrılmak istiyordur belkide.

Demekki eşiniz dört dörtlük değilmiş.
Sinir halinde istenmeyen sözler tabii ki çıkar ağızdan.
Fakat bu aile bireylerine küfür edecek noktaya gelmemeli.

Keşke boşanma lafını hemen çıkartmasaydın ortaya, bekleseydin belki özür diler.
Bir kalemde bitirilemiyor evlilikler malesef, hele ki 2 çocuğun varken.
Allah yardımcın olsun, inşallah özür diler ve kalbini kazanır.
Yoksa sağlıklı bir gelecek olmaz sizin için.

küfretmiş mi etmiş

size kötü davranmış mı davranmış

ama annenize küfretmemiş

zira o küfür bir kalıp

yani annenize kızıp da o da kim oluyor ananı ... dememiş

bir kalıp halinde sizin dünyaya gelmenize küfretmiş

evet biraz sessiz durun

hamle bekleyin

bir şekilde size gelmesini bekleyin, hatasını anlamalı zira

Madem boşanamayacaksın sonrasındaki zorluktan korkuyorsun neden o lafı ediyorsun? Şimdi boşanmayacaksın bu belli. Sonra ona ne zaman boşanacağım desen seni kaale almayacak.
En azından ciddiymiş gibi tavrını sürdür..
Yaptığı doğru değil ama yine de boşanma kararı almak için ani olmuş. hele ki boşanamayacakken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…