• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kulak Deldirme Yaşı Kaç Olmalı?

ben 5 yaşımdayken deldi kulağımda bir sakıncalı yok herhalde bebekken deldirmek sakıncalı mı onu bilmiyorum istersen bekle

benimkini ben küçükken delmişler, o yüzden kulak deliğim çok yukarda yeniden deldirmek zorunda kaldım, kaç yaşında olduğumu bilmiyorum ben delerlerken ama 3-5 yaş arasıymış sanırım bu yüzden en az 7 yaşına gelsin çünkü kulak yapısı değişiyor büyüdükçe ve kulak deliğinin yeride değişiyor..

Anneme sordum benimkini de ben 1 yaşındayken deldirmişler... Deliklerimin yerleri gayet düzgün, iyiki de deldirmişler çünkü büyüdüğümde korku yaşardım... Zar zor lisedeyken 2. deliği deldirmiştim...

kızıma babaannesi hediye alırken, kuyumcudan küpe beğenmiştik. Kuyumcu kulak deldirmek için en az 8 ay dolmalı demişti. Kulağın memesi değişmez. Büyüdükçe delik kaymaz. Delen kişi yanlış delmiştir. Baştan hata yapılmıştır. Benimkini de küçükken babaannem delmiş, ama birini yanlış delmiş. sağ kulak mememin dışına doğru delmiş, hala aynı. Ama kuyumcu kulak delerken orayı kalemle işaretliyor, tam ortasını, sonra makinasıyla deliyor. Ama size önerim Deldirmeden önce bebeğinizin kulağını ovuşturun. Yani baş ve işaret parmağınızın arasında ovalayın. Orası uyuşacak ve delinirken çok acı hissetmeyecektir. Ben kendi kulaklarıma 2. ve 3. delikleri açarken iyice ovuşturdum ve dezenfekte ettiğim iğne ile kolayca deldim. Hiç acımadı, 5-10 dakka sonra yanmaya başladı ama acıdan değil, sadece ısındı. Aman sakın bunu evde denemeyin. Ben öyle denedim işte. Başardım ama neyse :52: Evde delmenin zararları var, çok geç iyileşiyor ve enfekte riski yüksek. Bizim burda kuyumcu deliyor ve delerken takılan küpelerin ilaçlı olduğunu söyledi. O yüzden çabuk iyileşiyor, mikroplanmıyor. Sözün özü 8 aydan itibaren deldirebiliriz, benim de kızım 11 aylık, ben de deldireceğim, hediye küpelerimizi takmak için :1:

kimse kızmasın ama küçücük saçı başı olmayan bebeklerin kulağında ışıl ışıl altın küpeler görmek çok sevimsiz geliyor bana.bebeklerin bütün doğallığını bozuyor.üstelik tehlikeli de,ne olduğunu bile bilmiyor bebek,tutup çekebilir,zarar verebilir kendine.hatta allah korusun,yutabilir bile o küpeleri.benim de kızım var ve kendi isteyene kadar asla deldirmeyi düşünmüyorum.sünnet değil ki bu,basit bir mesele,gidersin 2 dk da deldirirsin olur biter,bu kadar acele etmeye lüzum görmüyorum

bende cok kararsızdım ama 12 aylıkken deldirdik sadece 2 dkk agladı sonra unuttu ,küpelerimizde cok yakışmıştı bir kuyumcu veya gümüşcüde deldirebilirsiniz

ben güzel buluyorum şahsen yakışıyor kız bebeklerinede.steril bir ortamda tanıdık birine doktor veya eczacıda olabilir deldirilmesinde bi sakınca görmüyorum annem benim ve kız kardeşimin 9.ayda deldirmiş allah nasip ederse bir kızım olucak yakında bende 10 veya 11 aylıkken deldirmeyi düşünüyorum yiğenimede gidip 10 aylıkken deldirdik zaten daha küçükken gitseniz bile uygun bulmuyorlar ama 3 yaşıda geç bence.bebekken hissettiği acıyla kendini tanıdıktan sonraki çok farklı olur birde o açıdan bakmak lazım.sonuçta bebek 2.dakka ağlıyor en fazla sonra unutuyor ama çocukları zaptedemiyorsun elinden kaçtığını düşün allah korusun başka biryerine falan gelir mazallah

Kiz kardesimin kulagini annemle kuyumcuya goturup deldirmistik, sanirim 6-7 aylikti.Ilki delinirken korkuyla anneme bakti, cani yaninca cok agladi:5:sira diger kulaga gelince bir yandan kendini itiyor,annemden bi koruma bekliyordu, cok ajite ettim belki ama onun o hali gozumun onunden gitmiyor.

Yakin zamanda insallah kiz bebek annesi olacagim,ben sahsen deldirmeyi dusunmuyorum.Kiyamam ona, saniyelik bi aci da olsa, birkac dakika sonra unutacak da olsa,kendisi isteyene kadar deldirmeyecegim.

bende küçük bebekte küpeyi hiç yakıstırmıyorum onların doğal güzellikleri yeter büyüyünce kaç tane isterse deldirsin..:79:

5 aylıkken deldirdik hiçte sorun yaşamadım
bir müddet geçici küpesini taktı
sonra çıkardım 8 yaşında hala kapanmadı delikler:nazar:
arada kendi isterse takıyor

Arkadaslar yurt dısında 2yastan önce kesinlikle kulak delmeye karşılar kulaktan birsuru sınır geçiyor bunların beynin gelişimi için en az 2yil gerekiyor Kızım 3yasinda yeni düşünüyorum şimdi bile korkuyorum basit gibi gördüğümüz şey o kadar çok risk taşıyor ki oradan sinirlerin geçmesi ayrı bir risk hijyen deseniz o ayrı AIDS hepatit riski bile var ...Allah bebislerinizi korusun bazı seyleri bilince hayat daha zor bilmeden bebekken ben de cahil cesaretiyle deldirseydim keske :)))

benim kızım 13 aylık ama ben deldirmeyi düşünmüyorum.
ne gerek var ki şimdiden küpe takmasına.
ben kullanmam mesela yüzük kolye bileklik takarım ama küpe aklıma gelmez.
belki kızım da böyle olacak belki sevecek.
aklı yetince isterse götürür düzgün bir yerde deldiririm diye düşünüyorum...

Ben kulağını deldirmek için 1 yaşının dolmasını bekledim
Ama çok canı yandı sanırım çok ağladı bi müddet kulağına krem sürmek için uyumasını bekledim hep
Aradan 2 ay geçti ama hala kulağına dokundurtmuyo
Yine acıycak falan sanıyo heralde
Şimdiki aklım olsa ya daha erken deldirirdim yada daha geç

ben eczanede çalışıyorum kulak deliyoruz şimdiye kadar deldiğimiz en küçük bebek 6aylıktı ama çok ağladı bence 1 yaşından sonra falan deldirmek gerek küçükken canları çok yanıyor ağlıyorlar çok zaten kulak memesi çok küçük oluyor biraz daha gelişince deldirmek daha iyi olur diye düşünüyorum...

kimse kızmasın ama küçücük saçı başı olmayan bebeklerin kulağında ışıl ışıl altın küpeler görmek çok sevimsiz geliyor bana.bebeklerin bütün doğallığını bozuyor.üstelik tehlikeli de,ne olduğunu bile bilmiyor bebek,tutup çekebilir,zarar verebilir kendine.hatta allah korusun,yutabilir bile o küpeleri.benim de kızım var ve kendi isteyene kadar asla deldirmeyi düşünmüyorum.sünnet değil ki bu,basit bir mesele,gidersin 2 dk da deldirirsin olur biter,bu kadar acele etmeye lüzum görmüyorum

di mi ya küçücük yaşlarında koca karı gibi oluyolar

Kesinlikle katılıyor olsam da bir yandan da bebek kız mı erkek mi anca küpesinden anlayabiliyorum bazen de :1:
Benim bebekliğim baya erkekmiş küpe takmakta bulmuş annem çareyi :1:

annem abla benim kulaklarımı daha 20 günlükken deldirmiş eczanede, uyuyormuşuz ve uykudan bile uyanmamışız deliklerin kayma söz konusu dahi değil gayet düzgünler...

benim kulağım 1 yaşında falan delinmiş, kardeşlerimin daha büyüklerdi delindiğinde... ne benimkinde ne onlarınkinde bi anormallik yok çok şükür erken veya geç delinmesinde sakınca olacağını düşünmüorum...yalnız kişisel görüşüm çok küçükken delindiğinde bebek görüntüsünden çıkıo çocuklar hemen büyümüş gibi gelio bana. benimde kızım var şuan 10 aylık annemler deldirme konusunda pek hevesliler ama ben 5-6 yaşından önce deldirmeyi düşünmüyorum. ozmnda o isterse delinir yoksa kalsın:)))) sonra ilerde ztn eminim benimki gibi delik deşik elek gibi kulağı olur...

bende zamanında bu konuyu araştırdım genel olarak rastladığım çocuk ne zaman isterse o zaman deldirindi bazı çocuklar istemiyormuş..kızım 15 aylıkken benim küpelerime asılıp kulağını göstererk"anne kat"diyordu(kat-tak demek oluyor) 1kaç gün böye devam etti babasıyla herhalde vakti geldi deldirelim dedik gittik sarrafa delindi hiç ağlamadı hemen aynaya baktırdım "ayyyy ımmmm" dedi yani beğenmiş şimdi hergün küpelerini konrol ediyor yerindeermi diye düşse hemen ağlıyor kzıım biraz süslüdür süsüne-takılara...v.s. meraklı şimdi 17 aylık hiç şikayetimiz olmadı çok şükür.her çocuk farklı oluyor

Back
X