• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullanıldım, biliyorum...

lineum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
417
3
0
Eskişehir
Kızlar iyi akşamlar. Önceki konularımı bilen arkadaşlarım yine mi demeyin ne olur. Kendimi o kadar zayıf ve o kadar güçsüz hissediyorum ki yardımınıza ihtiyacım var.

Kendi ailem; annem, babam ve kardeşim kullandılar, salak yerine koydular beni. Yeni evliydim benim yaşadığım ilçeye geldi annem. Taşındıktan iki ay sonra kredi çekip evine aldığı lüks eşyaların borçlarını ödemek zorunda kaldım. Kardeşim evlenecek diye bütün altınlarımı aldılar. Eşimle biriktirdiğimiz paraları ve en son bilekliklerime kadar.

Sonrada bir güzel üzerine yattılar. Güya dandik bir gayrimenkul verdiler bize, babam kiracısını bile çıkartmıyor adam arkadaşıymış kira vermiyor bize. Satmada sattırmıyor.

Erkek kardeşim dükkanı satarken ben her şeyle ilgilenirim demişti evlendi arazi oldu. Kendi yolunda. Birde babam bize olan borçları dururken kardeşimin mobilya borcunu ödemiş.

Eşim tüm hıncını benden çıkartıyor. Kendi ailemle ilgili sıkıntılarım olunca eşimin ailesinin yaptıkları perde arkasında kaldı. En ufak sitemimde olur olmaz tehditler savuruyor.

Yalnızım, güçsüzüm. Daralınca olur olmaz insanlarla dertleşiyorum. Ne yapmam lazım bilmiyorum. Akıl verin bana :(

Son düzenleme:
Ben güçlüydüm eskiden, ketumdum. Artık değilim. Ağlayıp duruyorum. Eşim bana kötü davranınca annemi arıyorum yine :( onunla dertleşiyorum. Beni üzen bana bunca şeyi reva görmese de sebep olan annem :(

Olan olmuş artık ne denirki paşa paşa ödeyin borçları ,ben olsam ailemden maddi anlamda uzak dururdum ,en azından bundan sonra sizede önerim budur..sevgiler.

Olan olmuş artık ne denirki paşa paşa ödeyin borçları ,ben olsam ailemden maddi anlamda uzak dururdum ,en azından bundan sonra sizede önerim budur..sevgiler.

Eşim bana bu sebeple hala çok kırıcı davranıyor ama :( Kendime çok üzülüyorum bazen.

Vermeseydiniz altınlarınızı..Kredi yetmemiş mi..
İşin kötü yanı, olan olmuş arkadaşım yapacak bişey var mı:26: Eşin de haklı..Ben olsam burnundan getiririm bu kadar saf davrandığı için..

eşim bana bu sebeple hala çok kırıcı davranıyor ama :( kendime çok üzülüyorum bazen.

eşinizinde borçlar yüzünden psikolojisi bozulmuş olabilir,çalışıp destek olmayı önerin,haksız yere borç ödemekten bende nefret ederim,borçların sorumlusu sizi tutuyor olabilir,borçlarda birgün biter ama umarım aileniz konusunda aynı hatalara düşmezsiniz,sabırlı olun derim,sevgiler

eşinizinde borçlar yüzünden psikolojisi bozulmuş olabilir,çalışıp destek olmayı önerin,haksız yere borç ödemekten bende nefret ederim,borçların sorumlusu sizi tutuyor olabilir,borçlarda birgün biter ama umarım aileniz konusunda aynı hatalara düşmezsiniz,sabırlı olun derim,sevgiler

Çalışıyorum bende. Ayrıca her ay eşime hatırı sayılır bir miktarda veriyorum maaşımdan, birikim yapması için. Ama onun ailesinin de bizi yorduğu zamanlar oldu. Annesi düğünden hemen sonra üzerindeki altınların tümünü aldı hatta bir şey demedim :(

Aile arasında para mevzuları hep sıkıntı olur genede o yüzden pek yorum yapamıycam o konuda baştan hatalısınız.
fakat şu olur olmaz insanlara sorunlaırnızı anlatma konusunu gözden geçirin derim.
kol içri bükülür diye bir söz vardır.
ne olursa olsun aileniz veya eşinizle ilgili konuları dışardaki kişilere açmayın derim.
kimsenin eline koz vrmeyin içinizde kalsın veya burda paylaşın.
ben bu olayı çok yaşadıqımdan tavsiye ediyorum.hatta güvenmiyorsanız
annenize bile söylemeyin
zaaflarınız bilmesin kimse.
siz herşeyi düzeltirsiniz fakat birileri ummadıqınız anda sizi sırtınınzdan vurur
onlara verdiğiniz kozlarla..dilin kemiği yoktur,untumayın.

Vermeseydiniz altınlarınızı..Kredi yetmemiş mi..
İşin kötü yanı, olan olmuş arkadaşım yapacak bişey var mı:26: Eşin de haklı..Ben olsam burnundan getiririm bu kadar saf davrandığı için..

Eşimin ailesi de hiç destek olmadı evlenirken :( kendimi aptal gibi hissediyorum...

Yani üzgünüm ama eşiniz haklı. Bir değil iki değil aynı hata defalarca yapılmaz ki...
Ama olan olmuş bundan sonra bi'adım ötenizde tutun sizin aileniz malesef yiyici ailelerden (affınıza sığınıyorum ama başka bi'açıklaması yok)

Aile arasında para mevzuları hep sıkıntı olur genede o yüzden pek yorum yapamıycam o konuda baştan hatalısınız.
fakat şu olur olmaz insanlara sorunlaırnızı anlatma konusunu gözden geçirin derim.
kol içri bükülür diye bir söz vardır.
ne olursa olsun aileniz veya eşinizle ilgili konuları dışardaki kişilere açmayın derim.
kimsenin eline koz vrmeyin içinizde kalsın veya burda paylaşın.
ben bu olayı çok yaşadıqımdan tavsiye ediyorum.hatta güvenmiyorsanız
annenize bile söylemeyin
zaaflarınız bilmesin kimse.
siz herşeyi düzeltirsiniz fakat birileri ummadıqınız anda sizi sırtınınzdan vurur
onlara verdiğiniz kozlarla..dilin kemiği yoktur,untumayın.

Teşekkür ederim. Benimde asıl sorunum bu aslında. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Eşimde ailem dolayısıyla beni çok üzüyor. Hal böyle olunca her gün annemi arıyorum. Anlatıp duruyorum ne var ne yok. Dedim ya çok zayıf düştüm ben :(

Teşekkür ederim. Benimde asıl sorunum bu aslında. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Eşimde ailem dolayısıyla beni çok üzüyor. Hal böyle olunca her gün annemi arıyorum. Anlatıp duruyorum ne var ne yok. Dedim ya çok zayıf düştüm ben :(

bankalara 75 bin borcu olan fakat işsiz olan ve iş bulması çook zor olan kaynımın bile hala umudu var :))
sendeki enyin yanlızlıqı neyin zayıflıqı?
benc eönce kendini toparlamalısın.
bunun içinde kimseye ihtiyacın olmadıqını bilmelisin
kimse senin kolundna tutup kalk demek zorunda değil
he olsa iyi olur ama olmamasıda bunun imkansız oldqu anlamına gelmez
yanlızlık zordur belki ama insana çok fazla şey öğretir
komşuya anlatacaqına bir deftere yaz duygularını
sansürsüz yaz hemde söv küfür et hatta
istediğini yaz...
ne kadar rahatlayacaqını göreceksin.
sonra yak o kaqıdı sorunlarınıda geçmişe göm.ve önüne bak..
ders al geçmişten geleceğini ona göre yapılandır.
çocuqun varmı kaç yaşındasın bilemiyorum ama hayat vah vahlanmayla geçirilmeyecek
kadar kısa..ve karamsar olunmayacak kadarda güzel..
kendini tamir et ilk önce..

Hayatımda ilk defa kendimi aptal gibi hissediyorum. Ailem kullandı beni peki eşimde kullanıyor mu? Paramız onun hesabında birikiyor. Borsa vs... Yatırım yapıyor. Acaba bu konuda eşime müdahale etsem mi :(

bankalara 75 bin borcu olan fakat işsiz olan ve iş bulması çook zor olan kaynımın bile hala umudu var :))
sendeki enyin yanlızlıqı neyin zayıflıqı?
benc eönce kendini toparlamalısın.
bunun içinde kimseye ihtiyacın olmadıqını bilmelisin
kimse senin kolundna tutup kalk demek zorunda değil
he olsa iyi olur ama olmamasıda bunun imkansız oldqu anlamına gelmez
yanlızlık zordur belki ama insana çok fazla şey öğretir
komşuya anlatacaqına bir deftere yaz duygularını
sansürsüz yaz hemde söv küfür et hatta
istediğini yaz...
ne kadar rahatlayacaqını göreceksin.
sonra yak o kaqıdı sorunlarınıda geçmişe göm.ve önüne bak..
ders al geçmişten geleceğini ona göre yapılandır.
çocuqun varmı kaç yaşındasın bilemiyorum ama hayat vah vahlanmayla geçirilmeyecek
kadar kısa..ve karamsar olunmayacak kadarda güzel..
kendini tamir et ilk önce..

Buna çok ihtiyacım vardı teşekkür ederim. Başarabilir miyim gerçekten :(

Hayatımda ilk defa kendimi aptal gibi hissediyorum. Ailem kullandı beni peki eşimde kullanıyor mu? Paramız onun hesabında birikiyor. Borsa vs... Yatırım yapıyor. Acaba bu konuda eşime müdahale etsem mi :(

eşin kullanıyormu onu bilememde şuan için yapacaqın müdahale amacından farklı algılanr gibime geliyor.
yani ailene verdiğin o kadar taviz ve nakitten sonra eşine müdahele etmen olayları çok farklı anlatır.
eşinin huyunu suyunu bilemem ama aynı durumda olduqumu düşündüğümde ben hemen müdahale etmezdim
diyorum en azından bir süre. sen ailene yedirdin şimdi benden mi saklıyorsun? havasına girebilir olay.buda sonu keskin virajlara
hatta çok büyük tartışmalara kadar gidebilir.tabi bu eşinin bakış açısına görde değişir o başka.ama merak ettim neden ortak hesap değil?

eşin kullanıyormu onu bilememde şuan için yapacaqın müdahale amacından farklı algılanr gibime geliyor.
yani ailene verdiğin o kadar taviz ve nakitten sonra eşine müdahele etmen olayları çok farklı anlatır.
eşinin huyunu suyunu bilemem ama aynı durumda olduqumu düşündüğümde ben hemen müdahale etmezdim
diyorum en azından bir süre. sen ailene yedirdin şimdi benden mi saklıyorsun? havasına girebilir olay.buda sonu keskin virajlara
hatta çok büyük tartışmalara kadar gidebilir.tabi bu eşinin bakış açısına görde değişir o başka.ama merak ettim neden ortak hesap değil?

Bilmem gerek duymadım aslında. Daha doğrusu yeni bir huysuzlukla karşılaşmamak için teklif bile etmedim.

Buna çok ihtiyacım vardı teşekkür ederim. Başarabilir miyim gerçekten :(

insan neleri başarabiliyor bir bilsen..
önemli olan senin kendi gücünü fark edebilmen.
beynini duygusal çöküntülerden psikolojik travmalardan
ahlardan vahlardan
o beni sırtımdan vurdu modunda çıkarman gerekiyor
duygusuz ol demiyorum duygularını yıpratma
aynen şarkıdaki gibi........
düştüysek kalkarız daha ölmedik ya :))
vala zorda kalınca öyle bir kalkılıyor ki...
onsuz yapamayacaqımızı dsandıqımız insanlar olmadıqında
çok daha güzelini yapabildiğimizi farkediyoruz :)

Bilmem gerek duymadım aslında. Daha doğrusu yeni bir huysuzlukla karşılaşmamak için teklif bile etmedim.

he işte bende bunu vurgulamak istedim..o zaman teklif etmediysen gerek duymadıysan böyle devam etmelisin..arada b ailenden darbe yedikten sonra eşine böyle demen olayları farklı eyrlere çeker.ve o snein eşin canını namusunu teslim ediyorsun. ondanda önemlisi tüm duyguların onda..para nedirki?kullanıyor olsa seni en çok ruhun yara görcek telafisiz deneyimler yaşayacaksın bu daha acı...

Sana tavsiyem verdiğin borçları unut eşinin ailesine verdiğine ya da vereceklerine karışma bir müddet en azından borçlarınız bitinceye kadar sonrası Allah kerim.

Esinle neden ortak hesabiniz yok. Tanidigim birisi yatirim olsun diye paralarini kocasinin altin hesabina yatiriyor senelerce bu cift yasli koca gecen sene oluyor ve ilk karisindan olan kizina kaliyor altin hesabi bu kadindan cocugu yok cunku kisisel hesap miras kanunda cocuga kalirmis ese hak dusmezmis. Bu kizda bir tl bile veemedi kadina

Back
X