Kullanılmış eşyalarımızı yardımcı ablalara/bakıcılara teklif etme

nerisona

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
4.604
3.550
448
Evet arkadaşlar, bu konu benim için öyle çok da kolay olmayan bir şey. Eskiden hiç veremezdim ; anneme- kayınvalideme verirdim, onlar bir şekilde verirdi. Ama baktım onlar da gereken kibarlığı gösteremiyor, bana langır lungur geldi tarzları. Bu işi tamamen kendim ele almaya karar verdim. Bu emekçi hanımlara eski ama kullanılacak durumda olan eşyaları teklif ederken en güzel şekilde neler söyleyebiliriz? Şimdiye kadar verdiklerimi ''almam'' diyen olmadı, demek ki bizim için eski olan, onlar için olmuyor kesinlikle. Güzel önerilerinizi bekliyorum. Evde bekleyen eşyalarım var.

Ben o gelmeden hepsini bir kenara ayırıp "teyze bizim bunlara artık ihtiyacımız yok/bize olmuyor işine yarayan varsa sen alabilirsin" diyerek gösteriyorum. Bazen buzdolabındaki bişeyler çok oluyor o zaman da "şunu şunu fazla almışız bozulacak yazık, birazını sen alıp götür istersen" diyorum.

Evet arkadaşlar, bu konu benim için öyle çok da kolay olmayan bir şey. Eskiden hiç veremezdim ; anneme- kayınvalideme verirdim, onlar bir şekilde verirdi. Ama baktım onlar da gereken kibarlığı gösteremiyor, bana langır lungur geldi tarzları. Bu işi tamamen kendim ele almaya karar verdim. Bu emekçi hanımlara eski ama kullanılacak durumda olan eşyaları teklif ederken en güzel şekilde neler söyleyebiliriz? Şimdiye kadar verdiklerimi ''almam'' diyen olmadı, demek ki bizim için eski olan, onlar için olmuyor kesinlikle. Güzel önerilerinizi bekliyorum. Evde bekleyen eşyalarım var.
Belediyeye verebilirsin.

Ben apartmanın merdiveninin silen ablaya "abla kullanmadığımız ama eskimemiş eşyalar var, bi bak istersen işine yarayan bir şey olursa alabilirsin" diyorum.
Seçiyor. Kalanlar da oluyor ama onları da versin diye kaynanama veriyorum.
Valla kadın bir sürü de dua ediyor.

Bu aslında gerçekten yapılması gereken bir şey benim olmayan kıyafetlerimi giymediklerimi kuzenlerime kız kardeşime ya da anneme veriyorum annemde soruyor çevremiz de ki ihtiyacı olanlara " Bizim kızlara olmuyor ya da dolapları düzenledik lazımsa kullanabilirsiniz diyor "
Aynı şekil de büyük kız kuzenlerim ve çevremizdekilerde bana gönderirler...Olursa kullanırım..Bunlar utanılacak şeyler değil..
Bence yani bir şeyler eskimemiş ve kullanılmaya elverişli ise hepimiz onu kullanabiliriz.
(Tabi ki öncelik gerçek ihtiyaç sahipleri )
Çok güzel düşüncelisiniz tebrik ederim.

Bu aslında gerçekten yapılması gereken bir şey benim olmayan kıyafetlerimi giymediklerimi kuzenlerime kız kardeşime ya da anneme veriyorum annemde soruyor çevremiz de ki ihtiyacı olanlara " Bizim kızlara olmuyor ya da dolapları düzenledik lazımsa kullanabilirsiniz diyor "
Aynı şekil de büyük kız kuzenlerim ve çevremizdekilerde bana gönderirler...Olursa kullanırım..Bunlar utanılacak şeyler değil..
Bence yani bir şeyler eskimemiş ve kullanılmaya elverişli ise hepimiz onu kullanabiliriz.
(Tabi ki öncelik gerçek ihtiyaç sahipleri )
Çok güzel düşüncelisiniz tebrik ederim.
Olmayınca söylemek kolay oluyor ama eski bir çanta, ne bileyim biraz eski bir kahve takımı vs. ona kulp bulmak zor

Yani çekiniyorsan diyemiyorsan belediyeye verebilirsin anlamında dedim.Yoksa sorarsın sizin işinize yarar mı veya çevrenizde var mı diye.
Eski bebek eşyalarını veriyorum mesela ihtiyaç sahiplerine; hiç bulamadığım zaman temiz bir poşette asagı bırakıyorum, ev eşyalarını vermek istiyorum bazen ablalara

Ben evime yardıma gelen ablaya ve kızına verirdim "abla sizin için bir şeyler hazırladım" derdim seve seve alırdı. Verdiklerimin %90'ını kullanılmamış olurdu zaten.

Ben temizlik yaparken kızı oğlu var mı öğrendim. Ablacım ya bunlar daha yeni bana olmuyor yada anneme olmuyor ya da kardeşime olmuyor falan diyip kapının yanına bırakıyorum. İncitmemek önemli bence de. Ve gerçekten eski püskü şeyler verilmemeli.

ben genellikle çok severek almıştım ama kilo aldım artık kullanamıyorum, olmuyor diyerek veriyorum kıyafetlerimi
yiyecek bişe de vereceksem zaten iki kişiyiz biz bunu bitirene kadar bozulur günahtır deyip veriyorum

Bence bunda yanlış bir şey yok. Maddi durumu iyi olsun kötü olsun insanlar yakınlarından büyüklerinden küçülen bir şeyi vs alabilir.
Vereceğin kişiye veriyor gibi değil de işine yarayacak biri varsa götür diyebilirsin. Çok üzerinde düşünecek bir şey yok. Ama çok yıpranmış delik vs şeyler direk çöpe gitmeli.

Verecegim kisinin kullanabilecegini dusundugum seyleri teklif ediyorum, kullanmayacagini dusundugum seyleri belediyenin giysi toplama kutusuna birakiyorum.

Bence bunda yanlış bir şey yok. Maddi durumu iyi olsun kötü olsun insanlar yakınlarından büyüklerinden küçülen bir şeyi vs alabilir.
Vereceğin kişiye veriyor gibi değil de işine yarayacak biri varsa götür diyebilirsin. Çok üzerinde düşünecek bir şey yok. Ama çok yıpranmış delik vs şeyler direk çöpe gitmeli.
İnanın o delikli seylere bile ihtiyacı olanlar oluyor, onları asagı bırakıyorum ben.

Back
X