Kullanılmış eşyalarımızı yardımcı ablalara/bakıcılara teklif etme

Ben bir koliye gayet guzel istifle temiz katli (giysi ise)sarip (tabak bardak elektronik ise)koyuyorum
Ablamiz var ayda bir dip kose temizligine gelir abla esyalar var atilacak kadar eski dgl ama kullanmiyorum varmi ihtiyaci olan verirsen al derim o alir
Kendine cevresine kime verir bilmem
Sadece temiz katli sarilmis sekilde ozenli vermeye dikkat ederim ben

Almanya da yardım kutusu var, oraya bırakıyorum.Türkiye de devlet umarım her ile yapar, ihtiyaç sahipleride kendini kötü hissetmez.

Ben de hep veririm.

'Ben uzun zamandır kullanmıyorum, yıkadım, ütüledim, giymek istersen alabilirsin. Başka birine vereceksen de alabilirsin' diyorum.

'Verilecek olan eşya ise, ben yeterince kullandım. Almak ister misin diyorum'

Benim annem o işi guzel yapıyor.
Ihtiyaci olan kadinlara eger cocuk kiyafeti ise verecegi cocuklarda ne cabuk büyüyor hic anlasilmiyor gecen sene aldiklarimiz kisacik kaldilar hiçte oyle pek giyemediler yazik atilmazda gunah diyor sen bir bak istersen ise yarar varsa degerlendir yada tanidiklarin varsa isine yaricak öner gerçekten atsam yazik olcak der.
Buyuk insan kiyafeti ise yine bir sohbet açar. Önceden aldım aldım şimdi de dolap bekliyor her şey yerimde yok atamiyom da yazik günah az giyilmis seyler der yine bir baksan aslında ise yarar seyler varsa yada tanıdığın varsa diye sorar.
Hem böyle insan kırılmaz. Sizi samimi görür.
Yiyecek vermek istiyorsaniz da yine sohbet arasında evde de yiyen yok aliyoruz aliyoruz bozulcak dolapta çöpe gitcek gunah olcak simdi komsuya dagitsan yiyecek sonucta yanlis anlar insanlar ama sen tanidiksin dolabin musahitse ziyan olcagina sana versem musriflik valla diye konuyu baglayabilirsin.

Ben de eve gelen temizlik yapan ablaya veriyorum. Eşimin kıyafetleri onun oğluna oluyormuş. "Eşim kilo aldığı için olmayan gömlekler var, oğlun giyer mi " diyorum alıyor. Eşim de gerçekten kilo aldı

Evet arkadaşlar, bu konu benim için öyle çok da kolay olmayan bir şey. Eskiden hiç veremezdim ; anneme- kayınvalideme verirdim, onlar bir şekilde verirdi. Ama baktım onlar da gereken kibarlığı gösteremiyor, bana langır lungur geldi tarzları. Bu işi tamamen kendim ele almaya karar verdim. Bu emekçi hanımlara eski ama kullanılacak durumda olan eşyaları teklif ederken en güzel şekilde neler söyleyebiliriz? Şimdiye kadar verdiklerimi ''almam'' diyen olmadı, demek ki bizim için eski olan, onlar için olmuyor kesinlikle. Güzel önerilerinizi bekliyorum. Evde bekleyen eşyalarım var.
Ben şöyle veriyorum. canım kilo aldım/verdim bunlar bana olmuyor . sana olur bence denemek ister misin

Evet arkadaşlar, bu konu benim için öyle çok da kolay olmayan bir şey. Eskiden hiç veremezdim ; anneme- kayınvalideme verirdim, onlar bir şekilde verirdi. Ama baktım onlar da gereken kibarlığı gösteremiyor, bana langır lungur geldi tarzları. Bu işi tamamen kendim ele almaya karar verdim. Bu emekçi hanımlara eski ama kullanılacak durumda olan eşyaları teklif ederken en güzel şekilde neler söyleyebiliriz? Şimdiye kadar verdiklerimi ''almam'' diyen olmadı, demek ki bizim için eski olan, onlar için olmuyor kesinlikle. Güzel önerilerinizi bekliyorum. Evde bekleyen eşyalarım var.
Annem kullanmadigimiz esyalari verirken "artik kizima olmuyor, bedeni uymuyor, kizim giyemiyo artik" şeklinde uslup kullanarak veriyor guleryuzle. olumsuz bi tavirla da karsilasmadik

benim verdiğim kişi köyüne gönderdiği için, X ciğim burada kullanılmamış ya da çok az kullanılmış bir şeyler var arkadaşlarla toparladık. istersen sen yine bir gözden geçir ama köydekilere ya da ihtiyacı olana verirsen sevinirim diyorum.. bakıyorum işine yarayanı kendisi alıyor, yaramayanı da dağıtıyor..

benim verdiğim kişi köyüne gönderdiği için, X ciğim burada kullanılmamış ya da çok az kullanılmış bir şeyler var arkadaşlarla toparladık. istersen sen yine bir gözden geçir ama köydekilere ya da ihtiyacı olana verirsen sevinirim diyorum.. bakıyorum işine yarayanı kendisi alıyor, yaramayanı da dağıtıyor..
Bende verbilirim koydeki tanidiklarima bana da gonderebilirsiniz.eger isterseniz

Ben bu durumu şöyle ele aldım.
İlk önce hasarlı şeyleri bir kenara ayırdım ve yardımcı ablama 'abla tanıdığın ihtiyacı olan varsa bunları verebilir misin, biraz deforme olmuşlar birkaç dikiş lazım ama iş görürler' dedim.
Başka bir torbaya ise 'bunlar da eşime ve bana küçülenler, üstüne uyan biri olursa onlara vereceğim, daha hepsi tertemiz birkaç kere giyildi, hatta giyilmeyen bile var' diye lafı açtım.
Sonra oturduk, beraber inceledik.
Ona ve evindeki kişilere uyacak olanları aldı, gerisini dağıtmaya götürdü.
İncindiğini sanmıyorum çünkü gerçekten onun için ayırdığım parçalar yepyeniydi.
Hatta özel bir yere gideceği zaman da eşyalarımdan kullanması için veririm, bu güveni karşılıklı sağladık.
Siz de deneyebilirsiniz bu şekilde.

Canım şöyle diyebilirsin "Bunlar temiz,hasarsız şeyler evde duracağına birinin işine yarasin eger ihtiyacı olan tanidığın varsa yada senin ihtiyacin varsa alır mısın?"

Direk kisinin kendisine sormak bana ters geliyor acikcasi. Abla kucuk gelen kullanilmamis esyalar var tanidigin birileri varsa verelim diyebilirsin zaten o isine yarayanlari alir. Direk soyleyince utanir cekinir nebilim kendini kotu hisseder diye dusunuyorum.

Verilecek esyalari kolileyip, ben bunlari ne yapacagimi bilemedim ,bu sorumlulugu sana veriyorum dedim gülerek.
(Ister dagit Ister kullan istersen at) Demis oldum. :)

ablacım kullanmadıgımzı esyalar var sana versem ıhtıyacı olan bırılerı varsa cevrende verır mısın yada senın ısıne yarayan olursa sen kullan de, bız kapıcıya verıyorduk sen kullanamayacaksan varsa bıldıgın bnırılerı verırsın dıye ;)

Ben önce arkadaşlarıma sorarım.
Koltuk takımımı ve fırınımı değiştirdim ve eskilerini ihtiyacı olan arkadaşıma teklif ettim, koyacak yerim yok dedi.
Ben de iş yerindeki Suriye'li kişilere teklif ettim kabul ettiler ve onlara gönderdim.
Bazen ayakkabı, kıyafetler felan mecburen küçüldüğü için ya da fazlalık oldugu için elden çıkarmam gerekiyor arkadaşımın çocugu benimkinden ufak olunca yenilerini ona ayırıp digerlerini çöp konteynerinin içine degil de dışına bırakıyorum görünecek şekilde hemen alınıyor kagıt toplayıcıları tarafından.

cok zarıfsın söylersin kullanmadıgım esyalar dersın eskı esya deme kullanmak ıstersen verim falan

Çok az kullandığım eşyalar var yada atmak istemediğim eşyalar, çevrenizde kullanmak isteyen olursa yada beğendiğiniz olursa buyrun alın. Bu kadar bu zor bişey değil ki kırmadan incitmeden üslubuyla en tatlısı. Niyet güzel bi kere. Kötü algılayan olmaz böyle derseniz.

wallaha ne dersen de
sen gıy gıyceksen yoksa çöpe atıcam falan deme.
benım halam boyle demıstı de cok ıstedıgım bır seydı altı ustu plastık bır seydı ama özenıyordum cocukluk işte, alınamayacak bır seydı de sanırım bızım durum daha kötuydu onlardan. neyse halam da dedı kı alıcaksan al yoksa çöpe atıcam zaten falan. dedım ben çöp muyum yani, yok sagol dedım kıbarca ama baya ezıklenmıstım.

gecen bır tanıdıktan aldım da eşyalar gıysıler, demıs kı siz secın aralarından guzel olanı, eleyın kalanı kızılay kutusuna sız goturursunuz içlerınde ıyılerı var.
hosuma gıttı sonucta ben de degerlıyım bana da deger verıldı de bu soylendı ben secıcem gıbı sevınerek aldım.
yıne de tabı eskı gıymek onur kırıcı ama yapıcak bır sey yok bazen. bız de bilirdik zaralardan gıyınmeyı de artık boyle. allah hepımıze en ıyısını versın ınsalah.

Back
X