Kullanılmış eşyalarımızı yardımcı ablalara/bakıcılara teklif etme

Aticam ama kiyamiyorum yenisinide esim aliyo deyin.kullanirsaniz veriyim atmaktan iyidir deyin.neler veriyosunuz mesela
Eski bakicima bir kahve takımı vermiştim çekine çekine çok memnun olmuştu. Tepsi, kettle, tost makinesi, ve kahve makinesi verdim şimdiye kadar mutfaktan.

Hm
Eski bakicima bir kahve takımı vermiştim çekine çekine çok memnun olmuştu. Tepsi, kettle, tost makinesi, ve kahve makinesi verdim şimdiye kadar mutfaktan.
.valla dunya idare dunyasi bana deseler ben bile kabul ederim ekemk bulamayan insanlar var bu hayattaa

Evet arkadaşlar, bu konu benim için öyle çok da kolay olmayan bir şey. Eskiden hiç veremezdim ; anneme- kayınvalideme verirdim, onlar bir şekilde verirdi. Ama baktım onlar da gereken kibarlığı gösteremiyor, bana langır lungur geldi tarzları. Bu işi tamamen kendim ele almaya karar verdim. Bu emekçi hanımlara eski ama kullanılacak durumda olan eşyaları teklif ederken en güzel şekilde neler söyleyebiliriz? Şimdiye kadar verdiklerimi ''almam'' diyen olmadı, demek ki bizim için eski olan, onlar için olmuyor kesinlikle. Güzel önerilerinizi bekliyorum. Evde bekleyen eşyalarım var.
Canım ben yardımcıma şöyle yapıyorum;"ay bana olmayan kıyafetler var kızlara da gösterdim sen de bak istersen beğendiğin varsa al seçilmeden" diyorum. Alacağını alıyor gerisini bırakıyor. Bıraktıkları için de diyorum varsa tanıdığın birileri onlara götürebilirsin kalanını. Ben böyle söylüyorum

Ben kullanmadigim ama kullanılacak durumda kiyafetlerimi verirken yardımcı ablaya bunları vermek istiyorum kime verebilirim diye sormuştum. O da ben alırım diyip almıştı.

Evet arkadaşlar, bu konu benim için öyle çok da kolay olmayan bir şey. Eskiden hiç veremezdim ; anneme- kayınvalideme verirdim, onlar bir şekilde verirdi. Ama baktım onlar da gereken kibarlığı gösteremiyor, bana langır lungur geldi tarzları. Bu işi tamamen kendim ele almaya karar verdim. Bu emekçi hanımlara eski ama kullanılacak durumda olan eşyaları teklif ederken en güzel şekilde neler söyleyebiliriz? Şimdiye kadar verdiklerimi ''almam'' diyen olmadı, demek ki bizim için eski olan, onlar için olmuyor kesinlikle. Güzel önerilerinizi bekliyorum. Evde bekleyen eşyalarım var.
Yazılmış mı bilmiyorum
Annem bunlar bizim ihtiyaç sahiplerine vereceğimiz eşyalar, tanıdığın bildiğin varsa al sen aracı ol derdi, zaten kadın bakıyor bunu ben alırım bunu veririm diyordu

Ben verirken bir ihtiyacı olan tanıdığın var mı ya da senin işine yarar mı ? Diye soruyorum. Bir süre sonra otomatiğe biniyor zaten. O alacaklarını alıp almadıklarını bırakıyor

ben sanki ihtiyacı olan o değilmiş gibi veriyorum. şöyle ki çok eski olanları zaten vermem. ben kullanmıyorum, bedenim değişti vs diyip çevrende kullanabilecek birileri olur mu diyorum. olur diyip alıyor bi zaman sonra bazılarını üstünde görüyorum bazen anlatıyor komşuma verdim çok mutlu oldu diyor mesela..

ben genelde sevdigim ama bedeninin artık bana uymadıgı seyleri veriyorum daha etiketi ustunde olupda giymedigim cok seyi verdim modası gecen cok eskiyenleri vermek istemiyorum ya garip hissediyorum kendimi

2 yıl kullandığım yatağımı ihtiyacı olan bir kaç kişiye komşum aracılığıyla haber ettim almak istemediler çok yeniydi ben daha büyük ve bazalı olsun diye keyfi değiştirmiştim bazı insanlar garip oluyor ya artık teklif etmek istemiyorum buarada kimse almayınca ikinci el eşya alıp satan birine sattım 250 lira verdi verdikten sonrada baya alıcısı çıktı dedim ya insanlar bir garip

İhtiyacı olan bir tanıdığın varsa verirsin denebilir. Ya da aldığı para arada extra katılabilir.

Kullanmadıklarımı ayırdım, işine yarayanları alırsın, beğenmediklerini dağıtırsın diyorum.
Bu hafta mutfak gereçlerini ayırdım, aynı şekilde söyledim.

Ben yardimcima gosteriyorum. Begendigin varsa kizina alabilirsin diyorum mesela. Yada ev hediyeleri geldi hepsi paketli. Benim tarzim degil. Onlari da gosteririm ayni sekilde.

Ben eve temizliğe yardm eden ablaya hep veriyorum. O gelmeden poşetliyorum. Kendisine de biz artık kullanmıyoruz. İşine yararsa al diyorum. Hiç geri çevirmedi.
Hatta gıda da veriyorum. Çünkü küçük bir kızı var.

Ben evime gelen yardimci bayana soyle diyordum: "abla ben cok kilo aldim/verdim giyemiyorum.eski de degil atmak da olmaz.eger senin kızlarının bedenine uyarsa verir misin? ya da cevrende verebilecegin biri varsa ulaştırır mısın ? benim aklıma kimse gelmiyor"
Ha bu arada verdiklerim gercekten eski olmuyordu.sik kilo alıp veren biriyim.
Haliyle cok yeni olanda oluyordu içinde .

Sadece nezaketiniz ve hassas kalbiniz icin tesekkur etmek istedim insallah bu haliniz hassasiyetiniz daim olur karsiligini otelerde almanizi dilerim

ben birilerine biseyi verecegim zaman benim verecek tanidigim kimse yok bedenleri uymuyo senin tanidigin varsa sen verirmisin diyorum kimsede yok demedi simdiye kadar

Annem bunu çok güzel sisteme oturttu. Okulunda bir oda hazırlattı giymediğiniz kullanmadıgınız esyalrı oraya goturuyorsunuz dısardan getirenlerde var bağış gibi.. Öğrenciler ordan alıyorlar. Bende çoğu kıyafetimi gönderdim öyle

sizde de öncelik yakında biri varsa o yada belediyelerin sosyal marketi oluyor önceden oraya veriyorduk

Yani çekiniyorsan diyemiyorsan belediyeye verebilirsin anlamında dedim.Yoksa sorarsın sizin işinize yarar mı veya çevrenizde var mı diye.
Benim tarzım bu.
Biraz sert buluyorlar beni.
Aslında isteyerek değil konuşma uslubum bu.
Ben belediyeye verdim.
Çok da dua ettiler
Neredeyse hepsi yeni idi...

Back
X