Kullanılmış eşyalarımızı yardımcı ablalara/bakıcılara teklif etme

Verecegim kisinin kullanabilecegini dusundugum seyleri teklif ediyorum, kullanmayacagini dusundugum seyleri belediyenin giysi toplama kutusuna birakiyorum.
Ben burda hiç öyle bir kutu görmedim. 3 büyük şehir dışında bir yerde yasıyorum

Eski bebek eşyalarını veriyorum mesela ihtiyaç sahiplerine; hiç bulamadığım zaman temiz bir poşette asagı bırakıyorum, ev eşyalarını vermek istiyorum bazen ablalara
benim bebeğim de yok ama eski komşularımın falan çocukları çifter çifter onların tanıdıklarının falan da çocukları var benim de anlarada çevrem yok gibi ama eltimin yeğenlerinin çocukları falan vardı insanlar çok madur olunca yüzleri kızarsa da tanıdıkların varsa söyler misin diyor siteden bir güzel gönüllü arkadaşım da yollamıştı çocuklarına kıyafet ben ünv okurken bana burs veren bir abla var istanbulda ona söyledim o da bir çuval eşya yolladı bir poşet siteden bebeğine kıyafet isteyen bir hanıma yolladım 2 poşet de eski komşulara ayırdım ne yazık ki olmayınca olmuyor ..:(
ihtiyaç sahibini bulmak önemli ve de gerçekten de iyi niyetle verilme güzellikle söylenme o iyiliği kat kat artırır ALLAH KABUL ETSİN yardımlarınızı hepinizin de hepimizin de inşallah amin

Anladim canim. Giysi toplama kutusu biraz uzak ama yolumuzun dustugu bir yerde. Otobusle gecerken birakiyoruz. Istersen belediyenize bir telefon ac, toplama kutusu veya teslim edebileceginiz bir birim olup olmadigini ogren. Bazi durumlarda belediyeler evden teslim bile alabiliyor.
Ben burda hiç öyle bir kutu görmedim. 3 büyük şehir dışında bir yerde yasıyorum

abla elimizde fazla olan esyalar var evde yer acmak istiyorum tanidigin ihtiyac sahibi var mi diye sorardim...
zaten kendi almak isterse soyler.. ben alayim diye..
almak istemezse de vardir illaki ihtiyac sahibi tanidigi..

Bende beğendiğiniz birşey varsa alın abla diğerlerinide vericem atmak istemiyorum diyorum alacağını alıncada abla etrafında varsa bunlarıda ver birilerine çöpe gitmesin diyorum.

Ben verirken abla tanıdığın birileri var mi fazladan kıyafetlerim var diyorum o da tabi diyor. Yanı direk ihtiyacın var mi demiyorum.

Merhaba arkadaşlar yorumlarınızi okudum ve belki elinizde vardır bana yardım edebilirsiniz diye yazmak istedim. Benim iki oğlum var biri 3 diğeri 1,5yaşında ben yine hamile kaldım durumumuz bu hamileliğim de bozuldu ve bu defa kızım olucak ona bişey alamamıştım ama sağolsun burdan bazı arkadaşlar yardımcı oldular oğullarıma kışlık alamadım ama bir şekilde idare ediyorum benim size maruzatim doğumdan sonra hastanede giyebileceğim bir pijamam yok eğer sizde fazla varsa bana gönderebilecek olan varmı :( zamanınızı aldığım için kusura bakmayın

Bu benim de hassas oldugum bi konu incitmekten korktugum icin.bana gelen ablanin kizi var.diyorum bu bana dar geliyor kilo aldigim icin kullanirsa kizin al diye.ama gercekten de oyle zaten, verdigim her sey az kullanilmis yeni gibi.ben kendim kullanmiycam kadar eski olanlari da copun oraya birakiyorum onu veremem kimseye.ya da ablaya derim cevrende kullancak var mi diye.alir goturur dagitir o da.

temizlige yardima gelen arkadas benden daha sik giyiniyor o nedenle boyle teklifte bulunamam sanirim. bizim siteye temizlige yardim bakiciliga gelenlerin hepsi moda ikonu yemin ederim masaallah hepsine. parfumler makyajlar full arti full.

ben derleyip toplayip disariya koyuyorum kagit topllayanlar falan aliyor.
eger giyim yardimi yapmak istiyorsaniz Yeni alin ve hediye edin. enazindan cocuklar ve Gencler icin bunu yapin. artik giyim cok ucuz kalin bir hirkayi bir paket sigara parasina alabilirsiniz ;)

Olmayınca söylemek kolay oluyor ama eski bir çanta, ne bileyim biraz eski bir kahve takımı vs. ona kulp bulmak zor
ya ben bunları kullanmıyorum, senin verebileceğin birileri varsa alır mısın dersin. İster kendi kullanır ister başkasına verir.

Merhaba arkadaşlar yorumlarınızi okudum ve belki elinizde vardır bana yardım edebilirsiniz diye yazmak istedim. Benim iki oğlum var biri 3 diğeri 1,5yaşında ben yine hamile kaldım durumumuz bu hamileliğim de bozuldu ve bu defa kızım olucak ona bişey alamamıştım ama sağolsun burdan bazı arkadaşlar yardımcı oldular oğullarıma kışlık alamadım ama bir şekilde idare ediyorum benim size maruzatim doğumdan sonra hastanede giyebileceğim bir pijamam yok eğer sizde fazla varsa bana gönderebilecek olan varmı :KK43: zamanınızı aldığım için kusura bakmayın

Evet arkadaşlar, bu konu benim için öyle çok da kolay olmayan bir şey. Eskiden hiç veremezdim ; anneme- kayınvalideme verirdim, onlar bir şekilde verirdi. Ama baktım onlar da gereken kibarlığı gösteremiyor, bana langır lungur geldi tarzları. Bu işi tamamen kendim ele almaya karar verdim. Bu emekçi hanımlara eski ama kullanılacak durumda olan eşyaları teklif ederken en güzel şekilde neler söyleyebiliriz? Şimdiye kadar verdiklerimi ''almam'' diyen olmadı, demek ki bizim için eski olan, onlar için olmuyor kesinlikle. Güzel önerilerinizi bekliyorum. Evde bekleyen eşyalarım var.
bunlar bana lazım değil ama temiz şeyler kullanılmayacak durumda değiller acaba çevrende ihtiyacı olan varsa alıp verir misin desen kendisinin ihtiyacı varsa zaten alır içinden hemde bu şekilde mahcup olmaz karşındaki

Ben merdivenimizi silen ablaya veriyorum. Abla bi kac esya var biz kullanamiyoruz temizde duruyor ihtiyacin olursa sana vereyim diye. Kadin cok memnun olup duada ediyor sagolsun.

Evet arkadaşlar, bu konu benim için öyle çok da kolay olmayan bir şey. Eskiden hiç veremezdim ; anneme- kayınvalideme verirdim, onlar bir şekilde verirdi. Ama baktım onlar da gereken kibarlığı gösteremiyor, bana langır lungur geldi tarzları. Bu işi tamamen kendim ele almaya karar verdim. Bu emekçi hanımlara eski ama kullanılacak durumda olan eşyaları teklif ederken en güzel şekilde neler söyleyebiliriz? Şimdiye kadar verdiklerimi ''almam'' diyen olmadı, demek ki bizim için eski olan, onlar için olmuyor kesinlikle. Güzel önerilerinizi bekliyorum. Evde bekleyen eşyalarım var.
Aticam ama kiyamiyorum yenisinide esim aliyo deyin.kullanirsaniz veriyim atmaktan iyidir deyin.neler veriyosunuz mesela

Ben de çok veririm ama her zaman şöyle veririm.su eşyaları sana versem ihtiyacı olan bir tanidigin falan varsa verirsin.eger beğendiğin birsey olursa sen de al istersen derim.

Back
X