• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maşallah sizler devam ediyorsunuz, topikte artık sayfalar ilerliyor :) yeni arkadaşlar da var. Eskilerden chentiq chentiq kubdef kubdef areser areser CKbeautyandsheer CKbeautyandsheer .
Ben ne yapıyorum, eski eflal yok artık, her gün evi silip süpüren, bal dök yala yapan, ev düzenli olmayınca çıldıran eflal yok. Yerine kendine daha çok zaman ayıran, bundan kastım boş boş öyle hiç bir şey yapmadan oturup kafa dinlemek :KK66: bunu o kadar az yapıyordum ki. Şu an önümde katlanacak çamaşırlar var ama ben burayı okuyorum :) çünkü canım tam olarak bunu yapmak istiyor.
En önemli yapmam gereken değişimlerden biri de çocuklarım için de bu boş zamanlarımı çoğaltmak, boş zaman demiyim de keyif aldığım rahat olduğum zamanları diyeyim :))onlarla oyun oynamak , vakit geçirmek de biriken bulaşıktan , çamaşırdan önemli olmalı. Oğlum dur şimdi işim var cümlesinin yerini, tabi ki hadi oynayalım almalı :)
Değişiyorum, gelişiyorum.
Bu yüzden artık madde yazmıyorum. Aylık plana göre bir düzen oturdu zaten ama keyfim izin verdiği kadar o da :KK66:
Cok iyi :) senin adina cok sevindim seni mutlu gormek guzel :)

Selamlar.. İşim çoktan bitti ama kv ile komşu çayına davetliydik yeni geldik.. Bugünün durum raporu:
Yerler süpürüp silindi,
Çamaşır yıkandı, asıldı,
Koltuklar ve tv. altındaki ünitenin altı çekilip silindi,
Bir koltuğun (altı açılan) içi temizlendi, düzenlendi,
Lavabolar, wc temizlendi,

Günlük ödev tamam, dünkü beklemede:KK43::KK17::KK17:

Kalkmoyor benim bildigim. Aman sen soyleme. Kinayanin basina geliyor biliyorsun. Zambak senin okul ne oldu. Ilahiyat mezunu muydun. Bir de hafizliga mi calisiyordun o is nasildi. Okuman tecvidin falan nasil arkadasim?
Okul biteli çok oldu da, mülakata hazırlanmam lazımdı, tembellik yaptım çalışmadım, çocuk doğurucam:):) :)

Bu saatten sonra 5 li olurum oldugu kadar artık bişeyler yazıyım dün sporda arka bacak çalıştık heryerim agrıyor hadi ben 5 li yazıyım NE kadar yapabilirsem

1- EVİ SÜPÜRMEK

2- wc temizlemek

3- yemek yapmak

4- ortalık toplamak

5- ütü yapmak (varsa ütüsü olan akşama resimli maraton yapalım)
Kolay gelsin herkese
Resimli maraton nasıl oluyor

4 aralik maddelerim

1. areser areser fotolu ütü yapmaca
2. @digerleri supurge tutmaca
3. @badik mutfak tezgahi duzenlemece
4. @gönüllü kitap okumaca
5. @eflalim sohbet ve ikna etmece

Manevi listem. Tamamen alintidir

1. Namazlar kılınacak✔
2. Kuran-ı Kerim okunacak✔
3. Kitap okunacak✔
4. Bağırılmayacak✔
5. Sakin olunacak ✔

Maşallah sizler devam ediyorsunuz, topikte artık sayfalar ilerliyor :) yeni arkadaşlar da var. Eskilerden chentiq chentiq kubdef kubdef areser areser CKbeautyandsheer CKbeautyandsheer .
Ben ne yapıyorum, eski eflal yok artık, her gün evi silip süpüren, bal dök yala yapan, ev düzenli olmayınca çıldıran eflal yok. Yerine kendine daha çok zaman ayıran, bundan kastım boş boş öyle hiç bir şey yapmadan oturup kafa dinlemek :KK66: bunu o kadar az yapıyordum ki. Şu an önümde katlanacak çamaşırlar var ama ben burayı okuyorum :) çünkü canım tam olarak bunu yapmak istiyor.
En önemli yapmam gereken değişimlerden biri de çocuklarım için de bu boş zamanlarımı çoğaltmak, boş zaman demiyim de keyif aldığım rahat olduğum zamanları diyeyim :))onlarla oyun oynamak , vakit geçirmek de biriken bulaşıktan , çamaşırdan önemli olmalı. Oğlum dur şimdi işim var cümlesinin yerini, tabi ki hadi oynayalım almalı :)
Değişiyorum, gelişiyorum.
Bu yüzden artık madde yazmıyorum. Aylık plana göre bir düzen oturdu zaten ama keyfim izin verdiği kadar o da :KK66:

Doğru olan ve yapmamız gereken bu. çünkü ev işini yapsan ve evde yalnızca sen olsan dahi bitmiyor. çamaşırı bitse bulaşığı, bulaşığı bitse camı kapısı, camı kapısı bitse, tozu halısı ..................... bitmiyor ve bitmez.
Ama sevgi hele de çocuk sevgisi, hem onların ileriki hayatlarında sağlam psikolojilerine yatırım, hem de aramızdaki bağlara yatırım.

sevgiden yoksun erkek çocuklar ileri de ne kendi ailesine ne de eşine çocuğuna gereken ilgiyi göstermezken, şiddet bunun yanında ekstrası oluyor.

Sevgiden yoksun kız çocuklar ise, ya seçimlerini doğru yapamıyor, ya da eşine tam bağlanamıyor. her sinyali sevgi diye algılıyor.

bu konuyla ilgili düşünceler değişir tabi. Ama anne-baba sevgisinin oluşturduğu sağlam psikoloji yıkılmaz. Daha sosyal, daha kendine güvenli bireyler yetişir. Seçimleri doğru olur.

Doğru yoldasın canım.

Temizliği günde yarım saat yapsan yeter sana.
Dağınıklık da olacak pislik de... dengede tutsak yeter bence.

Bu saatten sonra 5 li olurum oldugu kadar artık bişeyler yazıyım dün sporda arka bacak çalıştık heryerim agrıyor hadi ben 5 li yazıyım NE kadar yapabilirsem

1- EVİ SÜPÜRMEK

2- wc temizlemek

3- yemek yapmak

4- ortalık toplamak

Ben varım areser areser Saat kaçta ? ancak türkiye saatiyle 10 dan sonra çocuklar uyuyunca yapabilirim..onlar uyanıkken yaparsam yazarım yine

Evet gittim canım, bebiş iyi bir sorun yok çok şükür, Allah razı olsun hatırlayıp sorduğun için

Sevindim canım cümlemizden inşallah...

1- EVİ SÜPÜRMEK

2- wc temizlemek

3- yemek yapmak

4- ortalık toplamak

Benimde var biiiiiiir sürü ütüm.inşallah katılmaya çalışıcam

Selam hanımlar
Ne güzel şenlenmiş buralar bi denk gelemiyoruz

Mutfak toplama maratonuna gelmek isteyen var mıııı?
Daha yemegi koymadim ama yemek oncesi yaparim. Sonra da yemek sonrasi yaparim. Maksat eslik etmek. Varim :)

Dün ki maddelerim

Ev toplanacak✔
Kahvaltı sonrası mutfak toplanacak✔
Ev süpürülüp silinecek✔
Toz alınacak✔
Küçük hanım yıkanacak❌
Wc banyo yıkanacak❌
Yatağın alezi yıkanacak❌
Pazara gidilecek✔
Buzdolabı elden geçip malzemeler yerleştirilecek✔
Yemek yapılacak✔
Dik süpürge temizlenecek✔

Kendim için yapacaklarım

Namazları vaktinde kılmak✔
Kuran okumak(1 sayfada olsa hergün)✔(5 sayfa)
Kitap okumak❌
Tibeti düzenli yapmak✔
Sabırlı olmak✔
Olumlu düşünüp olumlu konuşmak✔
Beslenmeye dikkat etmek✔
Spor yapmak(10 dakika da olsa hergün)✔
Kişisel bakım yapmak❌

Sular kesilince diğerleri kaldı:/

İyi akşamlar hanımlar.. Cmt. den beri maratonlara katılamadım, ya denk gelmedim ya kaçırdım. Ben günlük işlerime sabah 10 -10 buçuk arası başlıyorum. Asıl maratonum o saatlerde başlıyor.:spor::temizlik: Bana yarın eşlik edebilecek var mı?

Iyi aksamlar kizlar kac gundur katilamafim araba aldik esim hastalandi evdensehir disinda derken kac gun oylece gecti yarin bir suru is var hadi odebler neydi bilamafim sayfalarda yardim eden varmiii

İyi akşamlar hanımlar.. Cmt. den beri maratonlara katılamadım, ya denk gelmedim ya kaçırdım. Ben günlük işlerime sabah 10 -10 buçuk arası başlıyorum. Asıl maratonum o saatlerde başlıyor.:spor::temizlik: Bana yarın eşlik edebilecek var mı?
Ben o saatte ya kahvalti hazirliyo ya da topluyor olurum buda maraton sonucta ;)

Iyi aksamlar kizlar kac gundur katilamafim araba aldik esim hastalandi evdensehir disinda derken kac gun oylece gecti yarin bir suru is var hadi odebler neydi bilamafim sayfalarda yardim eden varmiii
Arabanız için hayırlı olsun, kazasız belasız, güzel günlerde kullanın inşallah. Eşine de geçmiş olsun. bu da haftalık ödev listesi:
Haftalık Ödevler:
4 Aralık Pazartesi:Saat,tablo,fotoğraf çerçevesi vb. gibi duvarda asılı olan şeylerin tozunu almak
5 Aralık Salı:Elektrik düğmesi/priz silmek
6 Aralık Çarşamba:Radyatör temizlemek(en az 2 tane)yoksa soba yada klima temizlemek
7 Aralık Perşembe:En az 2 tane kapı silmek
8 Aralık Cuma:Sehpaları silmek(ayaklarıda dahil detaylı)
9 Aralık Cumartesi:Ünite/vitrin ne varsa boşaltıp üstleride dahil silmek(içinde yıkanacak tabak çanak dantel vs. varsa yıkamak)
10 Aralık Pazar:Eş ile veya çocuklarla sevdiğimiz bir etkinlik yapmak+ütü yapmak

Bir de odak noktası için liste var, istersen onu da yazayım sonra..

Ben o saatte ya kahvalti hazirliyo ya da topluyor olurum buda maraton sonucta :KK66:
Eh, tamam o zaman bana uyar, bitiş kaç olsun, 12,00 iyi midir?

Back
X