• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kultur carpismasi

Ablacim bu yurtdisinda buyumus kizlari gercekten anlamiyorum. Orda erkek yok mu? Orda erkek yok muydu ki, 300km uzaginda yilda birkac kez gorecegin bir insanla sevgili oluyorsun? Turku var, Hansi var, Rusu var, her cesidi var, Almanya milyon nufusluk ulke.Cozemedim:KK51:

Bu arada Almanci kizlari saf oluyor. O adam calisma izni, yurtdisinda rahatca yasama icin sana yapisir birakmaz soyleyeyim. 5000 kayme + yasadigi varos hayattan kurtulma sansi, bu adam olse seni birakmaz. Alkol, saygisizlik, rezillik bunlari da gectim bak adam seni kullaniyor, net. Sen okumus etmis bir insansin bu ayiyla takilmak icin bu kadar mi yokluktasin, etrafinda hic mi kimse yok?

Azıcık hayat tecrübem varsa.. Balık baştan kokar..

Sorun makyaj giyim değil.. Sorun adamın sizi istediği kalıba sokması.. Eğer ileride daha fazlası için uyum sağlarım diyorsanız siz bilirsiniz, yoksa geriye dönüp hep bi pişmanlık hep bi üzüntü yaşarsınız.. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ha bir de sorumluluk sahibi olmayan insanlar oldum olası gözüme asalak yaşayan canlılar gibi gelir ..

Yukarıdaki yazılara noktası virgüle kadar katılıyorum. Kendine gel kullanılıyorsun.
Kendini boş yere hiç etme, kendine uygun birini bul sonra ah vah edip kafanı duvarlara vurma.

Sorun kultur farkli degil sorun sizin sevgiye olan acliginiz gozlerinizi kulaklarinizi kapatip sevgi sandiginiz seyin pesine takilmaniz. Gercekleri gordugunuz halde vazgecememeniz sonunu bildiginiz halde bagimli bir sekilde o iliskiyi surdurmeniz. Bu konulari gordukce cok uzuluyorum insan nasil bu kadar koru korune devam ederbilir aklim almiyor.

Ablacim bu yurtdisinda buyumus kizlari gercekten anlamiyorum. Orda erkek yok mu? Orda erkek yok muydu ki, 300km uzaginda yilda birkac kez gorecegin bir insanla sevgili oluyorsun? Turku var, Hansi var, Rusu var, her cesidi var, Almanya milyon nufusluk ulke.Cozemedim:KK51:

Bu arada Almanci kizlari saf oluyor. O adam calisma izni, yurtdisinda rahatca yasama icin sana yapisir birakmaz soyleyeyim. 5000 kayme + yasadigi varos hayattan kurtulma sansi, bu adam olse seni birakmaz. Alkol, saygisizlik, rezillik bunlari da gectim bak adam seni kullaniyor, net. Sen okumus etmis bir insansin bu ayiyla takilmak icin bu kadar mi yokluktasin, etrafinda hic mi kimse yok?
Yorumlarin beni benden alıyor beybisi.. Çat çat döşeyip geçiyosun, bakicam artık konulara sen yazdiysan yormicam kendimi:))

herkese iyi aksamlar,

size bir sorum olacakti. Ben yurtdisinda buyudum ve burda okudum cok sukur meslegimide elime aldim universiteyi bitirdikten sonra. Suanki maasim 5000 euroya yakin. 7 yildir benim sevgilim turkiyede ve surekli onu gormeye gidiyorum elimden geldigi kadariyla, (ayda birkez, bazen 2 ayda bir). Sevgilimin meslegi yoktur ve kendisi esnaf. Ben bunu hicbirzaman sorun etmedim ama arada sorunlar yasiyoruz aradaki kultur farkindan. Bunu onu kucumsedigim icin demiyorum asla boyle birsey diyemem ama demek istedigim sey su; bana normal gelen seyler ona gelmiyor. En basit ornegi benim kiyafetim, cok acik giyinen biri degilim ama dar bir kotu bile sorun yapiyor yillardan beri, kolsuz giymemi istemiyor. Anlayis gostermeye calistim ve azda olsa degisim yaptim. Ama evlenince bu sorun dahada buyur diye korkuyorum cunki beni olmadigim biri yapmaya calisiyor. Ve tek sorun bu degil, arkadaslarimla biryere gitmek istedigimde surekli bir sorun cikariyor ve gitmemi istemiyor. Makyaj yapmami istemiyor ve surekli (nerdeyse hergun) alkol kullaniyor. maasimi size belirttim cunki arada fark var, size belirttigim gibi bu benim icin bir sorun degil ama bir erkek icin sorun olabilirmi? Sevgilim kendini surekli etrafa durumu cok iyiymis gibi tanitiyor, suan ailesiyle kaliyor ama ailesine hicbir katkisi yoktur. Ve buda aslinda benim hosuma gitmiyor sonucta calisiyor ayda birkezde olsa alisverislerini yapailir. Dedigim gibi sorumluluk sahibi degil cok alkol kullaniyor ve ertesi gun ise gidecekmis gibi davranmiyor, ve gec kalmaktan cekinmiyor. Eger istedikleri olmayincada agresiflesiyor. Sizce neyapmaliyim? Terapiye gidelim dedim istemiyor. Benmi abartiyorum yoksa ciddi sorunlarmi?
Aslında mutsuz olacağını biliyosun ama hala adamın peşindesin

herkese iyi aksamlar,

size bir sorum olacakti. Ben yurtdisinda buyudum ve burda okudum cok sukur meslegimide elime aldim universiteyi bitirdikten sonra. Suanki maasim 5000 euroya yakin. 7 yildir benim sevgilim turkiyede ve surekli onu gormeye gidiyorum elimden geldigi kadariyla, (ayda birkez, bazen 2 ayda bir). Sevgilimin meslegi yoktur ve kendisi esnaf. Ben bunu hicbirzaman sorun etmedim ama arada sorunlar yasiyoruz aradaki kultur farkindan. Bunu onu kucumsedigim icin demiyorum asla boyle birsey diyemem ama demek istedigim sey su; bana normal gelen seyler ona gelmiyor. En basit ornegi benim kiyafetim, cok acik giyinen biri degilim ama dar bir kotu bile sorun yapiyor yillardan beri, kolsuz giymemi istemiyor. Anlayis gostermeye calistim ve azda olsa degisim yaptim. Ama evlenince bu sorun dahada buyur diye korkuyorum cunki beni olmadigim biri yapmaya calisiyor. Ve tek sorun bu degil, arkadaslarimla biryere gitmek istedigimde surekli bir sorun cikariyor ve gitmemi istemiyor. Makyaj yapmami istemiyor ve surekli (nerdeyse hergun) alkol kullaniyor. maasimi size belirttim cunki arada fark var, size belirttigim gibi bu benim icin bir sorun degil ama bir erkek icin sorun olabilirmi? Sevgilim kendini surekli etrafa durumu cok iyiymis gibi tanitiyor, suan ailesiyle kaliyor ama ailesine hicbir katkisi yoktur. Ve buda aslinda benim hosuma gitmiyor sonucta calisiyor ayda birkezde olsa alisverislerini yapailir. Dedigim gibi sorumluluk sahibi degil cok alkol kullaniyor ve ertesi gun ise gidecekmis gibi davranmiyor, ve gec kalmaktan cekinmiyor. Eger istedikleri olmayincada agresiflesiyor. Sizce neyapmaliyim? Terapiye gidelim dedim istemiyor. Benmi abartiyorum yoksa ciddi sorunlarmi?

Bu sadece kültür farkı değil karakter farkı da var arada. Haayatını kompleks içinde geçirir size hayatı dar eder o şimdiden böyleyse.

Almanyada doğup büyüyen biri olarak katılıyorum. Yapışmaya ve seni para/rahat hayat kaynağı olarak görenler var. Hepsi değilse bile isteyenlerin çoğu "oğlumu iş/güç sahibi yapar, oğlum rahat eder" kafasında. Kızları bu konuda uyarmak lazım aslında

Turkiyeye göre aylık neredeyse 40bin maaş alıyorsunuz ne işiniz var bu adamla Allah aşkına aklınızı mi yediniz. Şanslı dogmussunuz ama o şansı ellerinizle mahvetmek ancak bu kadar olur. Yol verin gitsin

benimde bildiğim bir şey varsa bu kızlatın bu sevgililerden ayrışmamaları.Daha ne sizi kendinize getirecek Allah aşkına.Bu konuları gördükçe içim içimi yiyor sizi bulunduğunuz çukurdan nasıl kurtarabiliriz diye.Evet konu sahibi 7 yıldır kuyunun dibine çekilmişsin noğukmak üzeresin haberin yok.Kendini mahvetme bu adamla.

Allah aşkına harcama kendini yaaa ömür boyu uğraşıcak mısın bu halleriyle ? Evlilik hiç göründüğü gibi bişey değil şuan sorun olan şeyler evlenince seni hayattan soğutacak emin olabilirsin . Lütfen seni yormayacak yıpratmayacak iki ayda bir onu görmeye ülke değiştirdiğin halde makyajına laf söyleyen biriyle birlikte olma . Erkekler çok kompleksli varlıklar emin ol evlenince seni iyice bastırmaya calısıcak :bicak:

Dedinmi yok be güzelim git kendine denk birini bul. Der will nur nach Deutschland und wenn er dann da ist wird er garantiert nicht arbeiten dann hast du noch mehr Probleme.

Almanyada doğup büyüyen biri olarak katılıyorum. Yapışmaya ve seni para/rahat hayat kaynağı olarak görenler var. Hepsi değilse bile isteyenlerin çoğu "oğlumu iş/güç sahibi yapar, oğlum rahat eder" kafasında. Kızları bu konuda uyarmak lazım aslında

Valla panpa uyanık erkek de çok, aile de. Artık erkekler de paralı kadın arar oldu:KK51:

Ne terapisi ya.
Ota poka terapi diyosunuz.
Karakter terapi ile değişmez.
Konu sahibi hanımcım ; okadar maaşın var , ne işin var böle adamla , hadi parası yok anlarız , huyları beş para etmez , evlenince anlarsın.
Bu tipler hem kel hem hödük olurlar(mecaz anlamda)
Yani sen ekonomik anlamda ondan güçlü olunca yediremez erkekliğine aptal saptal şeylere sarmaya başlar.

Kültür farkı değil de erkek arkadaşınızın kafa yapısı sorun olur belli ki sorumsuz giderim aile birleşimi vizemi alır çocuğumu yapar garantiye alırım işsizlik paramla da yer içer gezerim kafası.7 yıl yazıl etmişsiniz kendinize bence.

Back
X