• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Sizce önyargı değil mi ?

Konuyu açan amca mı , yenge mi ? O insanların bu konuda bir şikayetleri yokken ; arkalarından kulaktan dolma bilgiyle konuşmak yanlış.

2 ailenin aralarındaki ilişkiyi bilmiyoruz. Belki köydeki aile de okul tatillerinde çocukların hepsini alıyor , vs vs. İşi tahmine dökersek onlarca denklem de buradan çıkar.

Amcayla yengeyi : kız yeğenlerinin okumasına destek oldukları için ; anneyle babayı da ; o dönem çocuklarını okutmak için bir çözüm buldukları için takdir ediyorum.

Aynı aile konu sahibinin eşini de dershaneye göndermiş zamanında ve dershaneye giderken yurtta kalmış. Yaşadıkları yerin şartlarına göre ellerinden gelenin en iyisini yaptılar belki de. Bu insanlar hakkında : nasılsa onlar bizi , biz onları tanımıyoruz diye kötü konuşmaya hakkımız yok.

Toplumda en ufak bir gruplaşmada haklar ve gerçekler göz ardı edilebiliyor ve maalesef peşin hükümler de verilebiliyor. Bunun tehlikeli sonuçlarını kimsenin yaşamaması için daha dikkatli hareket etmeliyiz.
Yok köydeki aile çocukları almıyor yanlarında öyle bişey yok siz neden bilmeden yorum yapıyorsunuz acaba.Öyle bir konuşuyorsunuz ki ben onları tanımıyorum burada yanlış bilgi veriyorum sanki de bir tek siz tanıyorsunuz gibi…

Valla bazıları duyar kasacagiz diye keşke bu kadar komik duruma düşmeseler. Turuncukelebekk Turuncukelebekk konunuza yazmasını istemediğiniz kişileri engelleyebiliyorsunuz. İsterseniz bunu yapın zira bazıları çekilecek gibi değil.
Yazsınlar yazsınlar dursunlar valla hiç ben de bir etkisi yok gerçekten umrumda bile değiller.19 yaşındaki kardeş kimseye sormadan buraya çalışmaya geliyor bu bencillik olmuyor eşe danışılmadan evde kalınması isteniyor bu bencillik Olmuyorsa ben buna tepki gösterince ben bencil oluyorum gerçekten aynı kafa yapısındaki insanlar birbiriyle evlensin böyle bir hayat bana göre değil.Kınunun özeti bu insanlar bişey sordukça cevap verdim amca yenge olarak konu açıldı ama konunun özeti belli yorum yapmak isteyenler özetine yorum yapabilir.Böyle bir aile yapısını da evet aşağılıyorum.Sonuna kadar da aşağılayacağım.Böyle dip dine iç içe yaşamak hala bu devirde asla normal değil çünkü.

Sizce önyargı değil mi ?

Konuyu açan amca mı , yenge mi ? O insanların bu konuda bir şikayetleri yokken ; arkalarından kulaktan dolma bilgiyle konuşmak yanlış.

2 ailenin aralarındaki ilişkiyi bilmiyoruz. Belki köydeki aile de okul tatillerinde çocukların hepsini alıyor , vs vs. İşi tahmine dökersek onlarca denklem de buradan çıkar.

Amcayla yengeyi : kız yeğenlerinin okumasına destek oldukları için ; anneyle babayı da ; o dönem çocuklarını okutmak için bir çözüm buldukları için takdir ediyorum.

Aynı aile konu sahibinin eşini de dershaneye göndermiş zamanında ve dershaneye giderken yurtta kalmış. Yaşadıkları yerin şartlarına göre ellerinden gelenin en iyisini yaptılar belki de. Bu insanlar hakkında : nasılsa onlar bizi , biz onları tanımıyoruz diye kötü konuşmaya hakkımız yok.

Toplumda en ufak bir gruplaşmada haklar ve gerçekler göz ardı edilebiliyor ve maalesef peşin hükümler de verilebiliyor. Bunun tehlikeli sonuçlarını kimsenin yaşamaması için daha dikkatli hareket etmeliyiz.
Eskiden apartlar, kiralık odalar bu kadar yaygın değilken böyle iç içe dip dibe hayatlar vardı. O o zamanın şartıydı. Şu zamanda ne olursa olsun birilerine bu kadar yük olan ailelere ben sempati beslemem. O kız çocuğu bir sene kalır amcasında sonra bir oda, apart yurt ayarlanırdı. Ne kadar da sevsen senelerce bir insanı evinde bakmak zorunda değilsin. Bu düşüncesizliktir hele şu zamanda. Ki bu çocuk eğitim için de gelmemiş. Asgari ücretle senelerce orada sürünecek belli ki ev de tutmaz. Yenge melek olsa dahi 2+1 de kendi küçük çocukları varken daralır doğal olarak. Haklı da.
Gereksiz hassasiyetle duyar kasıyorsunuz bana göre.
Ki böyle iç içe yaşamları da haberlerde görüyoruz. O ergenlikten yeni çıkmış çocuk kuzenlerini taciz dahi edebilir. 2 odalı evde çocuklar nasıl korunabilir zaten.

valla ben amcanın eşine şaşırdım öz abinin eşi almıyor ama kendisi alıyor evine enteresan... hiç taviz vermeyin, aklı sıra sizi cezalandırıyor
O kadına fikrini soran yoktur ki. Adam kalacak diyor konu kapanıyor. Yazık günah gerçekten

Yok köydeki aile çocukları almıyor yanlarında öyle bişey yok siz neden bilmeden yorum yapıyorsunuz acaba.Öyle bir konuşuyorsunuz ki ben onları tanımıyorum burada yanlış bilgi veriyorum sanki de bir tek siz tanıyorsunuz gibi…

Konunuzda aileyi kötüleyen tüm varsayımları kabul ettiniz. Bense kesinlik içeren bir cümle kurmadım.Bakın yazdıklarıma " belki " diyorum.

Konunuzun başlarında da söylemiştim.

2 yıllık evlilikte eş ailesinin 30 yıllık geçmiş hayatına hakim mi olunmuş oluyor ? Değil 2 yıl , 52 yıl olsa dahi korunması gereken temel sınırlar yok mu ?

Aile eşin ailesi. Aileye sonradan dahil olan kadın veya erkeğin birbirlerinin ailesi hakkında ; özellikle kendilerinin dahil olmadığı yıllara ilişkin yargılama veya kötü söz söyleme hakkı yok. Ahlak dışı bir hareketleri mi olmuş , yüz kızartıcı suç mu işlemişler ?

Görümceye 7 sene okul zamanında evini açıp ; okuması için destek olan amcayla yengenin ellerini öperim ben ve ancak saygı duyabilirim. Bu yüzden de görümceyle ailesini asalak ilan etmek hiçbirimizin haddi değil.

Konunun ilk açılışında ev tutma ifadesi mevcut. Tartışma esnasında konu sahibi ne söylemiş peki ? Konu sahipleri : tartışma esnasında sadece karşı tarafın değil , kendilerinin de neler söylediğini tam olarak yazarlarsa , o zaman hangi sözün neye karşılık söylendiği netleşir.

Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi , bir başkasına da yapmayın.

Bu hayatı o aileyle beraber yaşamadık , aile içi ilişkilerini bilmiyoruz.

Bırakın eş ailesini ; içinde doğup büyüdüğümüz ailelerimizdeki her konuya dahi tam olarak hakim olmamız ve bilgi sahibi olmamız dahi mümkün değil. Çocukluk halimizde hangi bilgiye ne kadar sahiptik ve konuya ne kadar hakimdik mesela.

Bugün forumda imkan verilse ve eşiniz konu açıp sizin ailenizi kötülese ; size hakaret eden yorumları beğense , ona da karşı çıkardım.

Sizin haberiniz olsun veya olmasın : bir eşin , eşine yapılan hakaretleri kabul etmesi , beğenmesini yanlış buluyorum.

valla ben amcanın eşine şaşırdım öz abinin eşi almıyor ama kendisi alıyor evine enteresan... hiç taviz vermeyin, aklı sıra sizi cezalandırıyor
O da aynı köyde yaşadığı için alışık olduğu bir durum eşimin kuzenlerinin eşleri de aynı şekilde herkesi ağırlıyorlar ve bana dedikleri İnan hiç bir zorluğu yok…

Size tavsiyem buradakilerin tavsiyeleriye yola çıkmayın bu çok önemli bir mevzu birinin bencil yorumuna denk gelir ona uyarsınız aileniz yuvanız sıkıntıya girer.Acil olarak bir aile danışmanıyla görüşmeniz tavsiye ederim..
Ben kararımı verdim pek gerek yok sanırım daha önce eşime demiştim ama kabul etmemişti.

Konunuzda aileyi kötüleyen tüm varsayımları kabul ettiniz. Bense kesinlik içeren bir cümle kurmadım.Bakın yazdıklarıma " belki " diyorum.

Bırakın eş ailesini ; içinde doğup büyüdüğümüz ailelerimizdeki her konuya dahi tam olarak hakim olmamız ve bilgi sahibi olmamız dahi mümkün değil. Çocukluk halimizde hangi bilgiye ne kadar sahiptik ve konuya ne kadar hakimdik mesela.

Bugün forumda imkan verilse ve eşiniz konu açıp sizin ailenizi kötülese ; size hakaret eden yorumları beğense , ona da karşı çıkardım.

Sizin haberiniz olsun veya olmasın : bir eşin , eşine yapılan hakaretleri kabul etmesi , beğenmesini yanlış buluyorum.

Burada kimse konu sahibinin eşine şerefsiz bilmem ne yazmadı. O tip yorumlara ben de karşıyım ne olursa olsun kimsenin eşine şerefsiz tüuu bilmem ne gibi bir yorum yazmam. Bunlar yazılsa ve konu sahibi haklısınız helal olsun size dese yorum yapanlara evet o zaman haklısınız derdim.

Esınizin tutumu yanlış deniyor bunun nesi yanlış?

O da aynı köyde yaşadığı için alışık olduğu bir durum eşimin kuzenlerinin eşleri de aynı şekilde herkesi ağırlıyorlar ve bana dedikleri İnan hiç bir zorluğu yok…
nasıl zor olmaz yahu çok enteresan ...insan evinde rahatça yatıp kalkamaz ,isteği saatte yemek yiyemez daha da uzar bu liste ama insanlar zorluğu yok diyor...siz bildiğiniz yoldan şaşmayın bence dogru ve haklı bir yol bu😅

Siz peki eşinizin ailesini yıllarca aylarca evinizde barındırır mısınız? Dürüstçe cevap verin buna her haftasonu gelecek dense hay hay başımın üstüne mi dersiniz?

Eskiden apartlar, kiralık odalar bu kadar yaygın değilken böyle iç içe dip dibe hayatlar vardı. O o zamanın şartıydı. Şu zamanda ne olursa olsun birilerine bu kadar yük olan ailelere ben sempati beslemem. O kız çocuğu bir sene kalır amcasında sonra bir oda, apart yurt ayarlanırdı. Ne kadar da sevsen senelerce bir insanı evinde bakmak zorunda değilsin. Bu düşüncesizliktir hele şu zamanda. Ki bu çocuk eğitim için de gelmemiş. Asgari ücretle senelerce orada sürünecek belli ki ev de tutmaz. Yenge melek olsa dahi 2+1 de kendi küçük çocukları varken daralır doğal olarak. Haklı da.
Gereksiz hassasiyetle duyar kasıyorsunuz bana göre.
Ki böyle iç içe yaşamları da haberlerde görüyoruz. O ergenlikten yeni çıkmış çocuk kuzenlerini taciz dahi edebilir. 2 odalı evde çocuklar nasıl korunabilir zaten.

Görümcenin yaşı konuda belirtilmiyor. Evin en büyüğüyse mesela, bu durumda 32 yaşlarında bir kadından ve 15 yıl öncesinden bahsediyoruz demektir. Belli dönemlerde yatılı yurtlarda yaşanan olaylar nedeniyle mağdur olan çok sayıda çocuk ve genç oldu. Aile bu kararı neden , nasıl aldı , aralarında nasıl anlaştılar bilmiyoruz.

Bir konuya yorum yaparken konunun diğer tarafının burada olmaması , bana onlara istediğim gibi hakaret etme hakkını tanımaz. Kazara bu yönde bir cümle kurmaktan kaçınmaya çalışırım.

Görümcenin yaşı konuda belirtilmiyor. Evin en büyüğüyse mesela, bu durumda 32 yaşlarında bir kadından ve 15 yıl öncesinden bahsediyoruz demektir. Belli dönemlerde yatılı yurtlarda yaşanan olaylar nedeniyle mağdur olan çok sayıda çocuk ve genç oldu. Aile bu kararı neden , nasıl aldı , aralarında nasıl anlaştılar bilmiyoruz.

Bir konuya yorum yaparken konunun diğer tarafının burada olmaması , bana onlara istediğim gibi hakaret etme hakkını tanımaz. Kazara bu yönde bir cümle kurmaktan kaçınmaya çalışırım.
Lise ve üniversite okumak için kalmış dedim görümce için.Burada yaşı çıkıyor herhalde yani2011 yılına denk geliyor Yani 2011-2018 yılları arası kalınmış daha yeni sayılır

37 yalındayım, 20 sene önce okumaya gittim yurtta kaldım. Ve o zamanlar yurt apart gayet yaygındı. Hiç kötü olaylar yoktu. Sizin dediğiniz yokluklar ancak annelerim döneminde olmuşrur duyar kasacağım diye biraz abartıyorsunuz komik oluyor

Back
X