Hastalık olarak geri dönüyor cidden, bizim bir abla vardı kayınvalideyle oturmaya mecbur edildi, bir kayınvalide ki evlerden ırak, insanı çenesiyle öldürür.
Evin tüm yükü bu ablanın üstündeydi, kayınvalide, koca, 3 çocuk, kayınvalidenin bitmek bilmeyen akrabalarının yatılı ya da günübirlik misafirlikleri derken kadın fıtık oldu, ameliyat sonrası ziyaretine gitmiştim, o zaman gencim yeni evliyim, kızım dedi sen sen ol sağlığının da kendinin de kıymetini bil, sen bilmezsen kimse senin canının kıymetini bilmiyor, sözlerini kulağıma küpe ettim, kimse için kendimi üzmedim.
Gel zaman git zaman bu ablamız beyin kanseri oldu, aile hikayesinde böyle bir hastalık yoktu, ama olacağı varmış ama kayınvalidesinden çok çektiği için derdinden hasta oldu bilemem, 50 yaşında acılar içinde vefat etti, sonra ne oldu? Kayınvalidesi dipçik gibi yaşamaya devam etti, oğlunu yeniden evlendirdi, oğluyla evlenen kadına da aynı şeyleri yaşattı mı bilmiyorum ama duydum ki geçen sene vefat etmiş kayınvalide.
Vicdan sahibi, eşine kıymet veren erkekleri ayrı tutuyorum, bazı erkekler kadınlara karşı düşüncesizdir ama kadının kadına zulmünü anlamıyorum, kendileri yıllarca kayınvalide, görümce vs çile çekiyorlar, gelin aynısını yaşamasın demiyorlar, kayınvalidelerinin birebir kopyası olup çıkıyorlar.