İşte bu noktada sakinliğinizi koruyup karşıdan gelen ithamları çürütmeniz gerekiyor. Bakın size söylemiştim kayınvalidemleri yemeğe ya da kahvaltıya çağırdığımızda kaynanam “ kardeşinide çağıracaksın neden çağırmıyorsun neden ayırıyorsun” derdi. Aynı şekilde görümcemde “ neden çağırmıyorsun benide çağıracaksın derdi.” Sizin gibi delirirdim. Zorunda mıyım ya her misafirde kardeşini çağırmaya derdim. İnadına asla çağırmazdım. Ben böyle yaptıkça kötü abi olmakla suçladılar eşimi. Kaynanamda gelmedi. Umrumda mı hayır ? Sonuçta ben 4 kişilik hazırlık yapıyordum bide ekstra 3 kişi istemiyordum. Ne bileyim kocası olunca üstüme dikkat etmem gerekiyor çocuğundan dolayı ekstra yoruluyorum izin günümde falan. Kendi ailem geldiğinde de hanfendiyi çağırcakmışız.
Eşim bir gün dedi ki “ kardeşimde gelsin mi abisiyim ya güceniyor” . Dedim tamam gelsin canım. Bu cümle ne demek biliyormusun duygu “ annem beni suçladı gel yanımda ol”. O günden sonra hem sınırlarımı koruyup hem de yapıcı olmaya başladım. Uygun olanı düzgünce söyledim ama aynı zamanda elbette gelebilir dedim.
Şimdi şöyle eşin 4 ay kardeşini evine davet etmemiş sen rahatsız olma diye. Bu şu demek ben seni seviyorum ama kardeşimide seviyorum tıkandım 4 aydır kardeşiyle ilgilenmiyor düşüncesiyle baş edemiyorum. Mesela 4 ay boyunca eşinize deseydiniz ki bu hafta müsaitiz aslında kardeşin gelip bizde kalabilir biliyorsun ki sürekli yatılı misafir sevmiyorum ama kardeşin sonuçta arada kalabilir hatta ben arayım hayatım”. Eşiniz otamatik olarak “ benim karım davet ediyor kardeşimlede sorunu yok sadece sevmiyor yatılı misafir” diyip tartışmazdınız da. Bakın insanlara göre hareket edin demiyorum ama kardeşim köyden gelse geldiği ilk ay yemeğe tabikide alırım. Birlikte vakit geçirmek isterim. Dünyanın en kötü ailesi ve kardeşi de olsa kimse ailesini kötüleyip atmaz. Sadece zamanla enerjimiz ve ilgimiz kendi ailemize yoğunlaşıp önceliğimiz değişir. Sizi anlıyorum bende hala saçmalarlar diye çoğu zaman görümcemi çağıramam biyere gitmem ve samimi olmam ama bunu da çaktırmam. Benim abimler memleketten geldi eşim direk yemeğe çağır dedi mesela nasıl hoşuma gitti. O aralar hep izin günümde onlarlaydım. Yatıya da gittim aileme kız kardeşim olsaydı isterdim bir gün kalsın bende. O yüzden sakinleşin herşey olucağına varır