• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumaa meselesi..

Çok çok geçmiş olsun, gerçekten içten şekilde üzüldüm.
Çocuğun üstünde hak iddia eder mi?
Yani sizi rahat bırakır mı eşin?

Bu arada berdel dediğiniz şey de öyle olmuyor.

Eşinizin kız kardeşini karşı taraftan bir erkek kaçırsaydı ancak sizin eşiniz amcanızın kızıyla evlenmek zorunda kalırdı.

Zaten mantıken bir kızla diğer kız değişiliyor, bir kız kaçınca diğer kız da yamanmıyor, bu konu fake kanımca.

Çok doğru.
Tebrikler..
Az önce de yazdım cevap alamadım ama.
Bu durumdaki birinin ailesini aramış ve çoktan evine dönmüy olması gerekiyordu şu şartlarda.
Burada yardım aramak yşerine..

Son düzenleme:
şaka mı bu ya hala böyle durumlar varmı film gibi resmen
umarım doğru değildir ama öyleyse en iyisini yapmışsın oradan uzaklaşmakla
kocan gerçekten seviyorsa gelir istanbulda bir hayat kurar seninle
aileninde durumu çok çok iyiymiş madem yardımcı olurlar

hiç inandırıcı değil.birkere berdel öyle olmaz.kaynının kaçırdığı kızın yerine kaynının ailesinden bir kızı ,kaçırdığı kızın ailesinden bir erkeğe verirler.değiş tokuş yani.ne yani madem o kızı kaçırdınız birde bu kızı alın barışalımmı dediler?sizide canan tan etkilemiş ,bayada bi canın sıkılmış senin.

Berdel de karsi taraftan ne aldiysaniz o verilir. Yani kiz kacirmissaniz kiz vermeniz gerekir bu nasil bir berdel ki bir kiz daha vermisler.... ayrica daha okurken aklima canan tan in kitabi piraye geldi. Ama onun sonu cok uzucuydu, dilerim basiniza gelmez.

Bence madem gelmissin ailenin yanina sakin bir daha donme aile resmen ensest iliski yasiyor. Nasil bir tore nasil bir adet bu ya midem kaldirmiyor. Saril yavruna yeniden yapikandir hayatini o cocugu bu zihniyetteki insanlarin arasinda yetistirme...

Ben daha o an bosardim yok el surmeyecekmiste falanda filanda hikaye ya inanilir gibi degil Allah sana sabir versin ne insanlar var

Şok oldummm :53: konu Eğer doğruysa allahım size yardım etsinnn :53:

En başta neden kabul ettin ki nasıl aklın mantığın başka bir kadının aynı evde olmasını kabul etttiii ,

Ve imam nıkahı olruken öylece baktın mı , sonra onlar birlikte olduklarında sen nerdeydin peki aynı evin içinde bişey anlaamadın görmedin mi eşin de nasıl bir kararkter varmış , daha burda neler okuyacağım benn :44:

yakında kumanızda hamile kalır bilrlikte büyütürsünüz artık çocukları böyle saçmalık mı olur canım sakınn sakınn kanma artık dönme oraya , ailem durumu iyi anlayışlılar diyosun dönme işte ailenle kal , nasıl olur böyle şeyler hangi çağdayız yaa :53:

okuduklarıma inanamıyorum hala böyle şeyler varmı ya :50:
istenmeyen gelin olduğunuzu ifade etmişsiniz acaba sizi ayırmak ve eşinizin amcasının kızıyla evlenmesi için planlanmış bir olay olabilir mi?

Harbi bir tuhaflık var, bir kızımızı kaçırdıysan diğerini de siz almak zorundasınız nasıl bir mantık?

Bu anlattıklarınız doğruysa Allah sabır versin arkadaşım.

Peki bu kadar ağır adetleri olan bir aileyse, siz o evden kolayca çıkabildiniz mi ki?

kaçıncı yy da yaşıyoruz yaa.. Allah böylelerinin cezasını iki dünyadada versin!

filmi gibi bi hayat hikayesi..

ah be canım ateşle barut yanyana durur mu hiç? zaten baştan ne olacağı belliymiş.eşine güvenmemen gerekirdi.

şimdi ailenin yanındasın ailen sahip çıkar İnşallah sana..o eve dönme çocuğunu iki eşli bir evde bu saçma sapan geleneklerin içinde büyütme sakın..

yani bazı gelenekler,töreler yerin dibine girsin ya!

eğer yazdıklarınızda ciddiyseniz, doğruysa "ne yapayım" diye sormanıza gerek yok ki...yapılacak şey belli...

ha bu size bağlı tabi, ölüyorum aşkından herşeye razıyım diyorsanız bilemem...

çocuğa gelince ben çocuğumu asla öyle bir ortamda büyütmek istemem...

bu nasil rezil bir durumdur boyle ya.boyle geleneklere bagli bi aile karninda bebeginle nasil elini kolunu sallaya sallaya ailenin yanina donmene izin verdi canim.hadi bebegin erkekse.erkek cocuk onlar icin cok degerli.yarin bigun cocugunu elinden almaya kalkmasinlar.yada cocugun sebebiykle seni o rezil ortama geri donmek zorunda birakmasinlar.cok uzuldum gercekten durumuna.biranonce bosanmanda fayda var.kurtulmaya bak derim.

Ve 2 gün önce eşimin karısının yani kumamamın kardeşiyle konuşmasını duydum aslında birlikte olmuşlar. Yani ayakta uyumuşum topladım eşyalarımı topladım ailemin yanındayım şimdi karnımda bebeğim napıcağımı bilmiyorum eşim sabahtan devamlı arıyor açmassam buraya geliceğini sölüyor mesajda.
Herşey film gibi şaka gibi ben bu hale nasıl geldim napıcam ben eşimi çok seviyorum karnımda bebeğim ama boşanıcam kararlıyım daha fazla dayanamıycam yardım edin bana.

Siz burda yardım isteyeceğinize bence bir an evvel ailenizi arayın da gelip sizi alsınlar.
Boşverin interneti falan, eşyalarınızı toplayın..

Çok doğru.
Tebrikler..
Az önce de yazdım cevap alamadım ama.
Bu durumdaki birinin ailesini aramış ve çoktan evine dönmüy olması gerekiyordu şu şartlarda.
Burada yardım aramak yşerine..

Ailesinin yanında zaten ... Toplamış eşyalarını gitmiş ...

Benim de aklıma Zerda dizisi geldi :ssz:

bildiğim kadarıyla aile aşiret ise o bebeği size bırakmaz arkadaşım. okurken içim sıkıldı neler var yahu :44:

Çok üzüldüm halà böyle şeyler var demek ki :( Eşinizin onunla birlikte olması şaşrtıcı değil sonuçta ateşle barut misali .s şaşırtıcı olan amcasının kızıyla evlenmesi ve sizin ona yaptıklarınıza karşılık onun size layık gördükleri .s
Bence artık bebeğinize odaklanın ve hayatınıza o şahıs olmadan devam edin eminim böylesi daha hayırlı.

şimdi berdel de eğer bi kız kaçırıldıysa sizin tarftan da bi kız verilmesi gerekir senin bu durumun berdel değil ya eşin sana oyun oynadı kuma gtirebilmek için ya da sen bizimle oyunuyorsun günahını almak da istemem ama bi garip..

ayrıca bu kadar töre töre diye tutturan adamlar senin öylece çıkıp gitmene nasıl izin verdi.

Back
X