Kumar Bağımlılığı

hesapsilindi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
86
86
88
Merhaba,
Yazmamaya direndim çünkü insan duymaktan korkup kaçıyor hep bazı bildiği şeyleri , sizlere bir sorum var yine umut arayacağım bir soru aslında
Kumar bağımlılığında kurtulan duydunuz mu?
Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için

Benim babam dedelerden kalma büyük kumarbaz.
Hala da öyle kurtulamıyor adam bana sorarsanız ben de seviyorum fakat bağımlısı değilim. Bunu alışkanlık haline getirenlerin kurtulabileceğini hiç sanmıyorum çünkü kaybettikçe kazanma, kazandıkça yine kazanma isteği asla bitmiyor

Duymadım

Duymadım,eğer öyle bir umudunuz varsa ya da karşı taraf bu konuda söz verdiyse asla ama asla inanmayın.Kumar tam bir bataklık asla tam anlamıyla kurtulamıyorsun.Uzaktan bir tanıdığımız var annem hep anlatır adam kazanma umuduyla 30 yıl oynamış hep eşini kandırmış bırakacam diye sonunda iki ev, araba ,arsa ve eş ten olmuşTek evlat tüm mirası bu yolda harcamis.Akillanmiş mı? Hayır, hâlâ sigarasına oynuyormuş..........

ah ahh ne diyim ki

Kumar masasında kumar oynamaksa, kanal7 kısa filmleri hariç görmedim duymadım. Ama piyango, kazı kazan, iddia, sayısal loto vb şeyler gibiyse o da iradesine bağlı.

Maalesef duymadım.
Defalarca tedavi olmasına rağmen aynı tas aynı hamam olan çok yakınımdan biri var.
Bu soruya olumlu cevap vermeyi çok isterdim.

Duymadım o bataklığa çıkan geri dönemiyor.Alkol alan tövbe ediyor ama kumar daha sıkıntılı.

Bizzat kumarbazım 3 sene oynamam kendimi aa bırakılıyor demek ki diye avuturum acısını 1 gecede çıkarırım bu dünyada hiçkimse ve hiçbir şey için asla kumarı bırakmam kimseye bu konuda asla inanmayın asla asla asla

Neden yapıyorsunuz peki?
Bilinçli bir yorum, demek ki çok afedersiniz salak değilsiniz.

Size inanılmamasi gerektiğini kendiniz bile savunurken, sizi bu duruma düşürecek kadar alçaltan bu bağımlılığa neden mahkumsunuz?
Hangi eksiklik sizi buna itiyor?

Keyif alıyorum ben kumar oynarken gidip cebimdeki son paraya kadar kumar oynuyorum borç batağına giriyorum değil ben bunu kişisel zevkim görüyorum nasıl sigaraya para ayırıyorsam bütçemi sarsmayacak şekilde buna da ayırıyorum benim oynama seviyem bu ve buna rağmen vazgeçmem kurtulmak istediğim bir illet olarak görmüyorum bana zevkli geliyor o an bundan zevk alıyorum ve zaten bu parayı harcarken kafamda kazanacağım beş katı on katı verdiğimi alacağım değil ben bu parayı kaybettim bitti gözüyle bakıyorum hırs mekanizmam yok .
Yazıda da belirttiğim gibi oynamicam ya amaaan der 3 sene de yüzüne bakmam ama bir gece o parayı kaybettiğime de acımam zevk görüyorum.
Sizi bu duruma düşürecek kadar alçaltan derken öncelikle yazdığımız şeylere dikkat edelim ve ikimizi aynı seviyeye getirelim alçaldığımı düşünmüyorum kumar oynarken eğer sağdan soldan borç alıyorsan mal evladı gibi gidip kredi çekersen batarsan ya da millete su içer gibi yemin edip bıraktım diyip gizli gizli oynarsan alçalırsın atıyorum benim cebimde 100 k vardır 10 k kaybetsem gözüme gelmez oynarım bu benim zevk aldığım bir aktivite
Sizin cebinizde 100 k vardır 10 k sını hoşunuza giden bir hobiye harcarsınız gözünüze gelmez ama gidip o 100 k yı da eşek gibi aynı yere harcarsanız alçalmış olursunuz .
Merakınızı da gidereyim hiçbir eksikliğim yok manevi olarak şu an gerçekten hayalimdeki hayatı yaşıyorum daha iyisi de olabilirdi ama daha azı asla değil
2012 den beri gayet zevk alarak ne harcağımı ne aldığımı bilerek oynuyorum
Bütün bağımlılıklar için de aynı şeyi her konuda söylüyorum sigara kumar alkol öyle biri için biri mutlu olsun diye birini sevdiğin için vs bırakılmaz değil ben ,kimse bırakmaz içinde hep bir şey kalır asla diyorum bu kadar da büyük konuşuyorum , kişi çevre etkisi olmadan kendi iradesiyle vazgeçer ona kabulüm saygı duyarım ama atıyorum eşim dostum istedi diye sigara bırakmam mesela benim zevkim aynı şey benim gözümde

Yanlış anlamayın lütfen alçaltan derken aynen dediğiniz gibi size kimsenin inanmayacagi biri olma özelliği kazandiran bu bağımlılık bu kadar bilinçli olup da nasil bırakılmaz o açıdan sordum. Merak ettim. Çok güzel aciklamissiniz. Bence de sizin durum hobi gibi olmuş, anlaşılabilir..

Bende çok severim,babamda oynar ama bağımlı değilliz. Bağımlı olma kısmının değişmesi malesef çok zor gibi. Ben otelde kaldığım sürece hiç çıkmıyorum içerden desem yeridir öyle seviyorum ortamını ama hiçte bağımlı değilim.

Ben çok iyi anlıyorum o arkadaşı:)
Eksiklik falan değil,tamamen zevk. Orasıda ayrı bir dünya başka bir eğlence. Kafamda yok saydığım bir parayla girip bitirince çıkıyorum. Onuda yediğime içtiğime sayıyorum orda.

Düzelen duymadım hiç eşim eskıden oynarmış bilmeden aldım bu adamı 10 yılı askındıur kumarbazmıs nasıl gizli tuttuysa Artık boşanıyoruz hala devam kumara aılesınde satmadık yer bırakmadı bıze karsı hırsızlık yapmaya başladı... para için karılarını bile satarlar örneklerıde mevcut kumar cok tehlıkelı ıllet

Arkadaşımın eşi düğün zamanı ailesinin verdiği parayı kumarda kaybetmiş. Kaybettiğini kurtarayım derken kredi çekmiş ve yine kaybetmiş. Kıza da evlenirken her şeyi kendimiz yapacağız demiş arkadaşım da kabul etmiş. Sonradan öğrendiler ve ailesi evlerini satıp borcu kapattı. Adam tövbeler etti kızı boşanmaktan vazgeçirdi. 1 yıl sonra tekrar 5 bin tl kaybettiğini öğrenince ipler yine kopma noktasına geldi fakat yine toparladılar. 1 yıldır oynamıyor. Ama kumarbaz birine güvenmek çok zor. Arkadaşım sürekli kontrol ediyor telefonunu banka hesaplarını vs .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…