- Konu Sahibi drbeauty123
-
Kumar antidepresan ile bırakılmaz.Kullanmadığım antidepresan kalmadı açıkcası
80 bin cok degil maasinda guzel.Odenir o merak etme.Ama devamli havaya para yatirmak istemiyorsan tedavi olman lazim.Iyice batmak mi istersin.Son tovbeni et ve artik kesin kez uzak dur. Kumara verdigin parayi hayrina versen sevap +yardimlasma+insanlarin gulen yuzu seni daha fazla sevindirir.
Bu isten mutlaka kurtulman lazim baska kotu insanlarla karsilasmadan once.
Evet kimse farketmeden ödeyebilirim aslında 6 bin lira yeter ama 36 ay.. 36 ay boyunca bu borcu ödeyebilirim ama ne kadar saklayabilirim eşimden birgün hesabıma bakmak istemez mi9bin maaşa 3bin çok koymaz diye düşünüyorum. Dişini sıkış ödeyebilirsiniz. Ama sorunun kaynağını çözmeniz lazım. Kurana el basmakla olacak iş değil. Destek almalı bu işlerden bir şekilde uzaklaşmalısınız.
80.000 tl kapanmayacan bir borç değil, ama nişanlına ve ailene söylemen gerekir...sonradan duyarsa daha çok yıkılır...hatta evliyken öğrenirse sizden ayrılabiir..şimdi söyle , versin kararını...belkide sana yardımcı olmaya çalışır, düğün takılarıyla felan...Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenirBana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum
Ama düğünüme 1 ay varKazancınız güzel 80bin borcu kapatabilirsiniz. Bu nedenle korkunuz olmasın. Ancak bir an önce bağımlılığınızla ilgili destek alın. Bunu nişanlınızdan saklamayın. Evlendiğinizde öğrenmesi durumunda her şey daha kötü olacaktır. Size destek olmak istese bile kandırılmış olmayı hazmedemeyebilir. Ayrılık olacaksa da bununla şimdi yüzleşmenizde fayda var. Durumunuzu ailenize de anlatın. Tek başınıza bu bağımlılıkla savaşamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?