Kur'an'ı ayakları altına alan saygısız bulundu

geçen yıl kuran kursuna gderken her sabah Kur'anı elımde tasırdım. çantaya koymazdım bel hizama gelıyor dıye. camii uzak. bi o koluma bi öbürüne alırdım. et keserdi kollarım öylece tutarken ama çantaya koyup çıkmazdım yine de. bu haberi gördüm dondum kaldım resmen. Allah cezasını versin !

Yapılan doğru değil,insanları inciten bir hareket.İçindeki nefret de bir o kadar korkutucu.

Ama bunun için bütün ülkenin seferber olması da o kadar anlamsız benim için.Konu din olunca herkes gözünü açıp canavara dönüyor resmen.Bu olay için söylemiyorum bunu her konuda.Adam ''Tanrıya inanmıyorum'' diyor bizimkiler başlıyor saygısız,Allah o Tanrı değil,cehennemde yanacaksın bilmem ne.Bu kadın incile hatta tevrata basmış olsaydı herkesin sadece çok ayıp deyip geçeceğinden adım kadar da eminim.Hatta bazıları ayağına sağlık falan da der öyleleri de var çünkü yok değil.

Burada bir Hristiyan ya da bir Yahudi Kur'an'a ayak basildi diye dava acmadi. Burda musluman olan kisiler kendi dini inanclarina kendi dini kitaplarina hakaret edildi diye dava aciti.
Incil'e ve Tevrat'a da aynisi yapilsaydi ben yine ayni sekilde tepki verirdim çünkü biz onlari tamamen reddetmiyoruz. Onlarin icinde de Allah kelami var. Icinde Allah kelami gecen her sey bizim icin degerlidir. Ama onun için de o dine inananlar dava acardi.
Mesela takvim yapraginda ayet ve hadisler olur, Allah, Peygamber adi gecer. Yolda gördüğümde alir kaldiririm. Insanlarin basmasini engellerim.
Evet, her sey icin ayaga kalkiliyorsa bu ülkede ve dunyada misal Hz.Isa'nin Heykeline Oral Yapan çocuk gibi ki ona da dava açıldı ve ona da tepkiler dile getirildi.
Boyle seyler icin de ayaga kalkmaliyiz. Yani ben bir müslüman olarak o kadinin cezalandirilmasini istiyorum, çünkü ben onun kutsalina nasil hakaret etmiyorsam, o da benim kutsalima etmemeli.
Cezalar caydiricidir. Bu ceza alacak ki baskalari da yapmaya cür'et etmeyecek......

Şimdi bu kadına söyleyecek çok söz varda ben sadece Alemlerin Rabbi olan kendisinin ne yazık ki inanmadığı Allah'a havale ediyorum.
Zülme sessiz kalan zülmü yapan gibidir.
Müslümanların kutsalına hakaret edemez kimse tepki vermek en doğal hakkımız diye düşünüyorum.

Bana dün canavar muamelesi yapan insan? Demek iside minnet ettirirler ? Canavarin kimin oldugu ortada aslinda. Bizler en azindan deger verdigimiz seyleri sahipleniyoruz, kenimizce , elimizden geldigince savunuyoruz. Senin gibi katillere minnet duyacak kadar vahcilesmedik cok sükür.

insanların uğraştığı şeye bak ya... gören de güllük gülistanlık bir ülkedeyiz zanneder. kafalar yine bir milyon...

Arayan Mevla'sını da bulur belasını da derler ya.O hesap olmuş. Herkes Kuran'ı okur Mevla'yı bulur bu da ayaklarının altına alıp belasını bulmuş Müslümanların sadece Kuran'a değil diğer kutsal kitaplara da özen göstermesi gerekli.Bunun da sebebi birincisi İmannın şartlarında vardır kitaplara iman.İkincisi değiştirilmiş olsa dahi ola ki değiştirilmeyen bir cümlesi kalmıştır ihtimali sebebiyle Allah kelamına saygısızlık yapmamak içindir.
Kadının yaptığı çok büyük edepsizlik ama ne yapacaksın Allah ıslah etsin deyip geçmek lazım. Kuran'ın koruması Allah tarafındandır zaten.

Dışarda olursun elinde ders kitabın vs. olur giysin kirlenmesin diye altına koyarsın ya bi yere oturmak için. Bizde bu bile çok edepsizliktir, bilgi edindiğin kitaba saygısızlık etmiş oluyorsun.
Babam hele çok kızar bunu yapanlara

Şuursuz...

Bu deist ya da ateist olamaz..Zira inancı olmayanlar, inanmadıkları şeye saldırmazlar ya da böyle komik eylemlerde bulunmazlar..İlgi çekmek istemiş zannımca.

Yalnız memleket kaynarken, şu dönemlerde sınırlardan kimin girip çıktığı belli değilken, olası bir iç savaşın eşiğindeyken, memleketin bir şuursuzun abuk fotosuyla ayağa kalkması da bir o kadar trajik..

Dine, inanca, değerlere sahip çıkalım, çıkalım da gündemi bunlarla bu kadar doldurmak samimice gelmiyor bana..
12 senede bu ülkede ne değerler ayaklar altına alındı da kimsenin gıkı çıkmadı..

kesinlikle samimi değil..millet açken tok yatmayacaksın önce..

hıı tabi. neye deger veriyormuşsun? bi kere bile okumadıgın şeye mi? neye deger verdiginizi bilseniz içim yanmayacak.

ben işid'e minnet okumam ama bazları aynı potansiyele aynı kafaya sahip oldugu için işid'e minnet okuturlar. yeterki dügmelerine basılsın yeter ki azıcık gaza gelsinler.

sende işıda destek veren tamdem arkadaşmış gibi yazdın merve..gücü yeten gücü yetene..yüce kuranı kerimin ışıd ve ortadoğudaki islamiyet tarzı ile hiç bir ilgisi yoktur..çıkarcı çevreler işlerine geldiği gibi yorumlayıp uyguladılar..halende o şekilde..düzgün uygulama peygamberimiz zamanındaydı..aynı şekilde uygullanamayacağını bildiğğimiz için şu an demokrasi ile yaşıyoruz farkındaysan..millet bunu bile güzel yorumladı boş versene sen

işid'le alakası yok diyorsun ama yorumlara bak '' ayaklarımla ezerim, üstüne saldırırım'' bilmem ne... aynı kafa ama henüz aktive edilmemiş. biraz daha provoke etsen otel yakarlar yine. halkı geçtim, devletin de işi gücü yok sanki bununla ugraşıyor. hem de ne olmuş, birisi bir tane kitaba basmış diye. bazıları gerçekten de putperest olmadıklarını zannediyor ama dibine kadar putperestler. o çok deger veriyoruz dediginiz kitabı okursanız anlarsınız zaten niye böyle dedigimi. ama okumayacaksınız biliyorum. sadece bel üstünde taşırsınız, yere koymazsınız, yüksek yere koyarsınız... bunu da saygı zannedersiniz.

türçeden 3 de birini okudum ancak gerçek neyse o....putperertlikle ne ilgisi var anlayamadım..kuranı kerim,insanların düzgün ve adil insancıl yaşaması için gönderilmiştir..neyse kimse kimseyi ikna etmek zorunda değil değilmi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Senin o BIR TANE KITAP dediginin bir adi var ; Kur'ân yani benim kutsalim. Ilk önce bi saygi duy, bunu öğren ondan Sonra konuş.
Ayrica kim okumuyormus kimm? hahahaha guleyim bari. Çeşitli meallerden onlarca kez yuzlerce kez okurum ve surekli de yanimda tasirim. Her zaman okurum. Bi kere değil bin kere ayni ayetler uzerinde dururum.
Bi tutturmussunuz okusaniz okusalar diye. Allah askina merak ediyorum, muslumanlarin anlamadigi neyi anliyorsunuz siz okuyanlar! Hadi biz okudugumuzu anlamiyoruz da siz nasil anliyorsunuz?
Kendinize göre nasil cikarim yapıyorsunuz?
Kendinizin sadece dogruyu anladigini nerden biliyorsunuz?
Allah sadece size mi okudugunu anlama kabiliyeti vermiş?
Bu kabiliyeti nerden anliyorsunuz?
Bizde olmayan ne var sizde?
Neden dogrulari hep siz soylersiniz! biz bir sey söylediğimizde de "ah okusalar" diye baslarsiniz?
Benim inandigim, senin o BIR KITAP dedigin Kur'ân'in ilk ayetidir OKU!. Benim gibi iman edenler de OKUR.....
Ben sana sadece guluyorum mervecik cik cik cik

Bu arada Dr. Zakir Naik'i dinlemenizi tavsiye ederim arkadaslar...

................................................................ BURADAN DA SEN ÇIKAR CANIM ANLAM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…