- 21 Eylül 2012
- 1.502
- 1.673
- 158
Bu nasıl şey ya ?
Siz kurban olayını baştan sonra yanlış anlamışsınız.
Kurban demek canlı hayvanı kesip buzluğunu 1 yıl yeticek kadar etle doldurmak demek değil.
Bir baba çocuklarına adar kurbanıda o kesmiş sayılır mı bilemem çok saçma
Keçi koyun yemem kokuyo diyip kesmemekte saçma
Amaç durumu olan insanların bunu yiyemeyecek alamayacak insanlara kesip dağıtması hayvan ölsün dolap dolsun değil
kurban bayramı olayını çok yanlış anlamışsınız bence siz.
Nasıl yani 1 yıla yakın et mi yiyorsunuz
Iste kurban bayramlarindan nefret etmemin bir sebebi daha
Et kavgasi
Bu ibadet degil resmen et kavgasi
Para veriyor musunuz? Hayir
Bag bahce icine yardim etmek zorunda mi esiniz? Hayir
Kendiniz para vermiyorsaniz size al hakkin bu dendiginde neden yetmiyor diye veryansin ediyorsunuz?
Daha da otesi hadi diyelim ki bunlar hep problem, esinizin ailesinin problemi , size ne? Alin veya almayin eti nedir yani? Para verdiniz de hakkinizdan mi caldilar sanki
Siz konuyu tamamen yanlış anladınız sanırım. Yazıyı tekrar okursanız ET İÇİN kurban kesiyoruz yazmadım konu bu da değil ayrıca. Sadece et kafalı insanlar olsak kurban bayramını beklemez yılın her ayında ET için hayvan kestirebiliriz değil mi? Lütfen konuyu saptıracaksanız yazmayın zaten. Konuda da yazdığım gibi dağıtılan bir etimiz var zaten çevremize. Bunun harici bir durumdan bahsediyorum ben.
hayret birsey ya et yetmiyor diye ağlayan kim ?hiç bir şey anlamadım..
zaten kurbanın parasını siz vermiyorsunuz ki ..
elti neden girmiycem diye ısrar edip duruyor zaten kurban parası vermiyor..
siz neden trip atıyorsunuz et yetmiyor diye zaten para vermiyorsunuz..
bütün parayı kp veriyor kaç kişi isterse o kadar sokar kurbana ortak..
hem o et neye yetmiyor onu hiç anlamadım..
E iyi de kayinvalideminki 4 ay once bitti benimki 1 ay kalana kadar yetti yazan siz degil misiniz?aaaaa evet 1 YILA YAKIN ET YİYORUZZZZZZZ ne kadar da düzünden anlamışsınız konuyu bravo yaaa
Asıl pay sahıbı benım derken valla ben anlamıyorum sız bu kurbana fıılen katılıyoruz dıyıpte ne yapıyorsunuz yanı soylemı para vermedınız netBiz ucu ucuna yaşıyoruz nerdeyse. Borcumuz yok Allaha şükür ama ekstra bir harcama yapmadan yaşıyoruz nerdeyse. Tatilimiz vs miz yok malesefElimiz ekmek tutuyor çok şükür ama bu kadar işte. Bahsettiğim bahçe işlerine oğulları olmasa dışardan işçi çağırmak zorundalar. Onlarada ek iş gibi oluyor işte bahçe işi. Bizde onun niyetine kabul ediyoruz diyoruz ama hersene böyle bir olay çıktığı için ikileme düşüyoruz, yanlış mı oluyor bizde girmesek mi diyoruz.
et yetmiyor derdi değil aslında bu cümleyi yazarken kastım. Ama bu da yaptıkları huzursuzluğun bir sonucu olduğu için yazdım sadece. Bayramdan 4 ay önce kayınvalidemin eti tükendi mesela asıl pay sahibi olarak benimki gene geçen aya kadar yetti görümceminki 2 ay once tükenmiş. Kayınvalidem asla kasaptan et alıp yiyen biri olmadığı için etsiz de kalamadığı için bir küçükbaş daha kesitrdi arada.Bu şekilde işi zorlaştırmasalar hayvandan alınacak pay ona göre bölünecek kimseye sıkıntı yaratmayacaklar.
Iste yokum deyip et almasi problem galibaKonuyu biraz karışık anlatmışsın.
Şimdi hem siz hem abisi zaten kurban için
para ödemiyormuşsunuz.
Onların katılıyorum yada katılmıyorum demesi
bir anlam ifade etmiyor.
Siz katılıyorum diyorsunuz para ödemiyorsunuz.
Onlar katılmıyorum diyor para ödemiyor.
Aynı şey.
Bu sebeple abi tamam bende varım dese
et alacak.
Yokum diyor yine et alıyor.
Hani sizlik bir şey inan ki yok :)
Bence durum farklıhiç bir şey anlamadım..
zaten kurbanın parasını siz vermiyorsunuz ki ..
elti neden girmiycem diye ısrar edip duruyor zaten kurban parası vermiyor..
siz neden trip atıyorsunuz et yetmiyor diye zaten para vermiyorsunuz..
bütün parayı kp veriyor kaç kişi isterse o kadar sokar kurbana ortak..
hem o et neye yetmiyor onu hiç anlamadım..
Para vermiyormussunuz, neden kurbana katılıyorlar ayrıca sizde par vermiyormussunuz neden etin hesabını yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?