sen birgün önceden yapsana cnm ertesi güne hazır olsun 7de evdeoluyon yemek hazırlıyon enerken 8de yicen sana birşey diyeyim istedğink adar sporyAP AZ YE BU SAATTE YERSENÇOK ZOR KG VERİRSİN HAYATINA Bİ ÇEKİ DÜZEN VER CNM PLANLI YŞAMAYA BAK BAK BENİMOTURDUĞUM YERDE PAZARGÜNLERİ PAZAR VAR PAZAR YAPAR YAPMAZDOĞRANCAKLARI DOĞRAR,BUNLARI KAVURUR YADA HAŞLAR BUZDOLAP POŞEYLERİNEKOYARIM ,PRATİKOLUYOR ÇALIŞIRKEN HAFTASONU HAFTA ORTASINA KADAR İDARE ETCEK YEMEKLERİMİ YAPRDIM DİĞERGÜNLERDE Ya MELEMEN YADA KAHVALTI GİBİ UYDURURDUM MESELA KÖFTELİK KIYMAHAZIRLA BUNLARIPORSYONA AYIR BUZLUĞA AT GELİNCEPİŞİRİRSİN TAVUK İÇİNDE GEÇERLİ, HAYATINI KOLAYLAŞTIR VE HERŞEYEKAFAYI TAKMA
ya haklısın, ben sadece kıslıklarımı oyle dograyıp koydum bu yıl. daha once yapmazdım alısmamısım annem de pek yapmazdı ev hanımı ve zaten cok pratıktır herseyı o an yapardı, yıllarca bekar da yasayınca boyle seyler konusunda zamanla alıstım dıyebılırım. yanı koca bır evı tasır temızlerım oldum olası vardır becerım yemeklerım cok guzel olur ama pratık seylerı yenı yenı ogrenıyorum. mesela otururken sarımsakları soyup rondodan gecırıp kavanoza koyuyorum, yemek yapacagım zaman cok kolay oluyor. evet haklısın canım, ben bu hafta ıcı alısverıs yapayım ya da pazar gunu. pazara gıdemem, ben ısten donmeye pazarlar toplanıyor bızım burda. pazar gununku pazar da evımıze asırı uzak. gıtmek gelmek zaten cok zor hele kı esya ıle olmaz. arabamız yok. alısverıs merkezınden alıyorum, servısı var, servıs ıle eve gelıyoruz.
et ve tavuk olunca onları yemeklık ayırırım, sık sık kofte ve pratık tavuk sote yapardım zaten. ya da sınıtzel tarzı pane harclı. mesela yarın yagsız falan, fırında pısırecem gogus et dogranmıs sekılde. bana da uyar bu dıye dusunuyorum. kofte yemedım epeydır, kofteyı de sızın verdıgınız tarıflere gore yapacagım, fırında tarıf vermıstınız az yag ıle pısecektı ya da tava da yagsız.
sızler bana gore daha pratık ve bılgılısınız bu konuda. bana fıkırler verırsenız cok sevınırım. hem saglıklı hem zamanında hem de pratık sekılde hazırlıklar ıle hayatımı ve yemeklerımı duzenlemem cok ıyı olur.
dun mesela, dısarda yuruduk bıraz, canım sıkkındı bılıyorsunuz, esıme durumu anlattım, uzuldu, endıselendı tabı kı ama hallederız sen aglama yeter kı dedı. domates rendeledım, sarımsak, baharat ve az yag ve az salca ıle sos yaptım, makarna yaptım. orta boy kase kadar makarna yedım ayran ıctım, bır cay bardagı kadar yogurt yedım, 3-4 dılım tursu yedımi bır de ıkı kasık haslanmıs mısır. cok severım de. salata yaparken de kullanıyorum bazen.suyu 2,5 lıtre ıle tamamladım. gece hıcbırsey yemedım, cay dahı ıcmedım. cok yorgun ve bıtkındım agladıgım ıcın. on bucuk gıbı uyudum, ama yemegı gec yemıs oldum 8,30 gıbı. yemekten sonra, 3. kattakı evımıze uc kez cıktım ındım. yaptıgım spor buydu. kac kalorı yaktım bılmıyorum, adım sayarı taktım sanıyordum ama cıkarmısım meger.