Kürlerle hamile kalanlar neyi nasıl yaptınız

rozella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
297
9
46
45
İzmir
SLM ARKADAŞLAR. bebek sahibi olmaya çalışanlara umut olacak deneyimlerinizi paylaşın lütfen!ve lütfen kaç senelik evli olduğunuzu,kaç yaşında olduğunuzu,geçirdğiniz tedavileri,neden bebek sahibi olamadığınızı,yaptığınız kürleri ve nasıl yaptığınızı paylaşın

ben 31 yaşındayım.5 yıllık evliyim.geçen seneye kadar çalışan biri olduğum için bebek düşünmedik ama korunmadıkda.6 yldır çocuğu olmayan bir arkadaşım beni kendi doktoruna götürdü.dr. testlerime baktı ve hemen yarın eşinle birlikte tüp bebek merkezine git dedi.fsh yüksekmş.yumurta rezervim azmış.9ay önce ege üviversitesinde tüp bebek tedavisine başladık.eşimdede sayı yüksek ama kalite düşük.şekil bozukluğu var.dediler.eşime ilaç tedavisi verildi. bana hiç bir ilaç vermediler.fshmı her ölçtürdüğümde 15,16,18 gibi çıkıyordu. soğan kürünü duydum.15 gün kullandım.çok özenli kullanmadım ama o ay fsh ım normale dönmüş.aralık 2011 de ilk tüp bebek denermemizi yaptık.ama olmadı.aşılama falan olmadan direk tüp yaptılar.ben adetimle hemen incir kürüne başladım.vakit kaybetmemek için.klüpteki her görüşü değerlendiriyorum.adetime 10 gün kala soğan kürü,adetimin 3,gününden itibarende incir kürü yapıyorum.

-sabah 8.00 de soğan kürü yada incir kürü (sıra hangisindeyse)
-kahvaltıdan önce polen+arı sütü+bal
-8.30 da kahvaltı(ıhlamur, peynir.zeytin.yumurta,2 adet ceviz,2 adet incir.keçi boynuzu pekmezi.ve multivitamin)
-saat 10.00 da bitki çayı civanperçemi yada hayıt( şekersiz ama kuru üzüm yiyerek tatlandırabilirsiniz.)
-saat 12.00de bal+tarçın+çörek otu
-13.00de yemek (mevsim sebzeleri,ev yapımı yoğurt, yada salata ekmeği bile evde yapıyoruz.)
-14.00de hayıt yada civanperçemi kabuklu badem, fıstık.fındık ve gün içerisinde canım tatlı çektiğinde hurma yiyorum
-15.00de meyve
-16,00da bal+ısırgan tohumu+tarçın
-17,00de soğan kürü yada incir kürü (sıra hangisindeyse)
-18.00de yemek ve yemekle birlikte 1 tane balık hapı
-20.00de meyve
-22.00de bal+tarçın +keten tohumu

1. tüp denememiz tutmayınca dr. yaşımın genç olduğunu ama yumurta rezervim az olduğu için beklemek gibi bir lüxsüm olmadığını söyledi.mart 2012 de 2.yi deneyelim dedi.biz nasipse nisanda denicez.o zamana kadar bende katkılı hiç bişey yemiyerek ve kürlerle geçiriyorum

verdiğin bilgiler için teşekkür ettim inşallah her şey gönlüne göre olur bu ara hangi merkezde ve hangi doktorda tedaviye başlayacaksın ilk denemeyi nerden yaptın

benden sana tavsiye birde meryem suresini oku

bu arada 6 yıldır çocuğu olmayan o arkadaşım aralık ayında doğum yaptı ikizleri oldu.onu sadece yumurta çatlama sorunu vardı.ilaçla 1 ayda hamile kaldı.

benimle birlikte tedavi olan bir arkadaş vardı.sonuçları beklerken sohbetettik.o hiç dikkat etmemiş.ben siarayı bıraktım mesela.ama o bırakmamış.ben katkılı hiç bişey yemedim.o ne bulursa yemiş.sigarasını içmiş.kola kahve içmiş.yatmamış hiç. ama onun tuttu.yani mevlam ol dedimi oluyor.

ümidim var. bir gün olacak. önemli olan doğru zaman ve hayırlısının olması.allahtan benim için ve toplum için hayırlı ise istiyorum

arkadaslar katkılı hıcbısey yemeyın esınızede yedırmeyın kola neskafe cıps mevsımı olmayan sebze meyva hazır corba bulyon falan kllanmayın kacının meryem suresını okuyun sonra tesbıh cekın ya halik,ya bari,ya musavvir bu ücünu bol bol dua edın allah buyuk ol dedımı olur umudunuzu hıc kaybetmeyın

soğan kürü: 1adet orta boy yemeklik soğanı ince dış kabukları nı soyup, dörde blüyorum. birbuçuk su bardağı (damacana suyu)suyu kaynatıp,kaynayan suya atıyorum.5 dak. kaynatıp,ılıtıyorum.ılıkken aç karnına içiyorum.sabah ve akşam taze hazırlanacak .ilk ay adetimden 15 gün önce, sonraki aylar adetimden 10 gün öce başlıyorum .adet olana kadar içiyorum

incir kürü:yrım lt klorsuz suyu kaynatıp,içine 10 tane kuru inciri ikiye koparıp atıyorum.20 dk. kaynatıyorum.süzüp ılıyınca suyunu içiyorum.adetin 3. günü başlanıyor. 21 uygula 7 gün ara ver 21 gün daha uygula

benim sol tüpüm kapalı bugün sağ tüpümde bir hareketlilik var.yumurtlama günüm ayın 24 ü idi. hamiş olabilirmiyim acep. ne zor şu beklemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…