• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurnazlık değil de ne ?

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.204
5.099
398
iyi geceler arkadaşlar
Bir konuda fikrinize ihtiyacım var ben ikizlerimle aynı okuldayım benim sınıfımdalar (okul öncesi öğretmeniyim) gittiğim okula araç yok kendi aracımızda yok (ev kredisi veriyoruz)
Eşimin iş yeri de okuluma çok yakın mesafede neyse hep beraber gidiyoruz nasıl olsa deyip bi araçla anlaştık günlük parasını veriyoruz taksi ile aynı sadece o vakitli geldiği için anlaştık onla,adam anlaştığımız günden bu yana sürekli fiyatı değiştiriyor bu akşam da eşimi arayıp yine arttırıyorum demiş

Ben de eşime istemiyorum gelmesin dedim yani o kadar belli ki kurnazlık yaptığı çünkü daha geçen hafta arttırdı biz sesimizi etmedik her şey zamlandı dedik ama daha 1 hafta bitmeden yine yapılır mı yahu ?
Neden kurnazlık diyorum çünkü ben alışverişe çıkabilen biri değilim hem çocuklardan hem de sevmem,her şeyi internetten alırım,ne zaman gelsek eve kargoyla dönüyoruz o da gözler fıldır fıldır bakıyor Hatta en son eşim çarşıda mutfak alışverişi yapmıştı o akşam bi fiyat değiştirdi anladım hemen ondan diye..

Yani baştan net bi fiyat söylesin ya da geçen hafta belirledik tekrar değiştirmenin mantığı nedir ?

Siz olsanız adamın gelmesini ister miydiniz yoksa yol mu verelim aşırı sinirlendim yani adam her canı istediğinde değiştirecek bu gidişle öyle değil mi ama ?

Benzine sürekli zam geliyor normal değil mi ?
Bir de anlaşma da ev işe okul arasında ve siz farklı yerlere de uğruyorsanız fiyat arttırması normal geldi bana .
Hayır yahu hiçbir yere gitmiyoruz kargom bana geliyor o elimizde görüyor ya da bagaja atarken mecburen görüyor
Güzergah hep ev okul oldu
Hatta çok acil kayınvalideme gitmem gerekti (düşmüştü kayınvalidem) hakkına girmeyeyim dedim eve geldim evden çıktım tekrar.

Benzine zam geliyor da 2 haftada 20 çok değil mi

Bunun benzeri gorumcemin şirketi de yaptı çok zorlandılar.
3 çalışanı taksiyle aldırıp iş çıkışı eve gönderiyorlar.
İş saatlerinde sadece geliş ve dönüş için.
Sürekli zam,bazen zamanında gelmeme,araba arızası gibi sorunlar oldu.
O araçla anlaşmayı bitirdiler.sirket kendi aracıni aldı ve şoför tuttu öyle kurtuldular
Ben olsam sizin yerinizde rahatsız olurum ama 4 kişi nasıl gidip geliceksiniz.birde kış geldi kar yağacak zorlanırsınız.
Ama o kişinin yaptigi çok ayıp.nasil anlastiysaniz o şekilde devam etmeliydi ama benzine zam geldi o yüzden fiyat arttırmış olabilir.

Hayır yahu hiçbir yere gitmiyoruz kargom bana geliyor o elimizde görüyor ya da bagaja atarken mecburen görüyor
Güzergah hep ev okul oldu
Hatta çok acil kayınvalideme gerekti hakkına girmeyeyim dedim eve geldim evden çıktım tekrar.

Benzine zam geliyor da 2 haftada 20 çok değil mi
Aaa ben kargo almaya falan da ugrusyorsunuz zannettim. Peki eşinize ne diyerek açıklama yapmış ?

Bunun benzeri gorumcemin şirketi de yaptı çok zorlandılar.
3 çalışanı taksiyle aldırıp iş çıkışı eve gönderiyorlar.
İş saatlerinde sadece geliş ve dönüş için.
Sürekli zam,bazen zamanında gelmeme,araba arızası gibi sorunlar oldu.
O araçla anlaşmayı bitirdiler.sirket kendi aracıni aldı ve şoför tuttu öyle kurtuldular
Ben olsam sizin yerinizde rahatsız olurum ama 4 kişi nasıl gidip geliceksiniz.birde kış geldi kar yağacak zorlanırsınız.
Ama o kişinin yaptigi çok ayıp.nasil anlastiysaniz o şekilde devam etmeliydi ama benzine zam geldi o yüzden fiyat arttırmış olabilir.
20 de değil ama ya :(

Aaa ben kargo almaya falan da ugrusyorsunuz zannettim. Peki eşinize ne diyerek açıklama yapmış ?
Yok kargolar bana okula geliyor
Eşime yakıta zam geldi diyor
Sanki 20 lira zam geldi 😾
Ben eşimin yumuşaklığını kullandığını da düşünüyorum eşim öyle pazarlık falan yapamaz o da buldu yoluyor

Km olarak hesaplayın.
1 km de en az 1 lira zam geldi diye biliyorum ben.
Gidiş, dönüş 20 TL olabilir.
Bu dediğiniz zaman günlük 20 TL mi haftalık mi birde 5 gün kullanıyorsunuz zaten aracı.
Günlük 40 veriyoruz şimdi 50 diyor
30 du ekimde düşünün 2 ayda 20 arttırdı

Günlük 40 veriyoruz şimdi 50 diyor
30 du ekimde düşünün 2 ayda 20 arttırdı
Otobüs veya dolmuşla aynı fiyata mı denk gelecek.
Arada çok fark yoksa en azından yaz tailine kadar idare edin ve başka zam yapmayın.
Şimdi soğukta otobüsle falan zor olur.cocuklar da zorlanır en azından ailece rahat rahat gidip geliyosunuz daha konforlu.

Otobüs veya dolmuşla aynı fiyata mı denk gelecek.
Arada çok fark yoksa en azından yaz tailine kadar idare edin ve başka zam yapmayın.
Şimdi soğukta otobüsle falan zor olur.cocuklar da zorlanır en azından ailece rahat rahat gidip geliyosunuz daha konforlu.
İşte bizim de amacımız o
Otobüsle 2 defa in bin yapacağız ve duraklar ev ile okula epey uzak
Yani bilmiyorum insanların böyle kurnazlığına yem olmak istemiyorum artık usandım cidden
Bakıcılarda da çok yaşadık baştan konuşuyoruz her şeyi sonra bi bakıyordum her ay maaşımı arttır muhabbeti :KK43:

Back
X