Kurnazlık değil de ne ?

Eğer yol 5 km ise taksi ile 23 25 tl vereceksiniz. 6 km ise 26 30 tl bandı.

Yine günlük 50 tl yapıyor.

Günlük 60 üstüne çıkartmamaya çalışmanız kafi şu an. Zira taksi zammı da yoldadır.

Ya da uzun vadeli araç kiralamaya da bakabilirsiniz.

Elinizde birikmiş varsa araç alın.

Tamamına kredi araçlara da bakabilirsiniz, farkındayım günlük 50 tl çok görünüyor ama değil.

Kesinlikle o arabaya bi daha binmem. Sadece sizin için mi çıkıyor yoksa güzergah üzerinde misiniz? Bizim burda yoldan herhangi bir arac durup alıyor sabah işe gidenleri ve aldıkları ucret dolmuş ne alıyor ise o. Eniştem de iş yerinden biri ile anlasmislardi gidiş geliş dolmuş ücretine götürüyordu adam. Baştan fiyat konuşuldu ise zırt pırt zam olmaz banane benzine zam geldiyse haftalık zam mı olur?

Eğer yol 5 km ise taksi ile 23 25 tl vereceksiniz. 6 km ise 26 30 tl bandı.

Yine günlük 50 tl yapıyor.

Günlük 60 üstüne çıkartmamaya çalışmanız kafi şu an. Zira taksi zammı da yoldadır.

Ya da uzun vadeli araç kiralamaya da bakabilirsiniz.

Elinizde birikmiş varsa araç alın.

Tamamına kredi araçlara da bakabilirsiniz, farkındayım günlük 50 tl çok görünüyor ama değil.
Peki Bilmediğimden soruyorum gaz ile diğer yakıtlar aynı mı ? Aynı değil diye biliyorum

Yorumlarınıza önem verdiğim için buraya yazdım maşallah buradaki kadınların çoğunluğu akıllı:) siz de çok mantıklı bi yorum yapmışsınız teşekkür ederim

Kesinlikle o arabaya bi daha binmem. Sadece sizin için mi çıkıyor yoksa güzergah üzerinde misiniz? Bizim burda yoldan herhangi bir arac durup alıyor sabah işe gidenleri ve aldıkları ucret dolmuş ne alıyor ise o. Eniştem de iş yerinden biri ile anlasmislardi gidiş geliş dolmuş ücretine götürüyordu adam. Baştan fiyat konuşuldu ise zırt pırt zam olmaz banane benzine zam geldiyse haftalık zam mı olur?
Bizim için geliyor

Aylik araba kiralasaniz.gunluk kialamadan aylik kiralama daha ucuz oluyor.nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama fikir bu geldi aklima

iyi geceler arkadaşlar
Bir konuda fikrinize ihtiyacım var ben ikizlerimle aynı okuldayım benim sınıfımdalar (okul öncesi öğretmeniyim) gittiğim okula araç yok kendi aracımızda yok (ev kredisi veriyoruz)
Eşimin iş yeri de okuluma çok yakın mesafede neyse hep beraber gidiyoruz nasıl olsa deyip bi araçla anlaştık günlük parasını veriyoruz taksi ile aynı sadece o vakitli geldiği için anlaştık onla,adam anlaştığımız günden bu yana sürekli fiyatı değiştiriyor bu akşam da eşimi arayıp yine arttırıyorum demiş

Ben de eşime istemiyorum gelmesin dedim yani o kadar belli ki kurnazlık yaptığı çünkü daha geçen hafta arttırdı biz sesimizi etmedik her şey zamlandı dedik ama daha 1 hafta bitmeden yine yapılır mı yahu ?
Neden kurnazlık diyorum çünkü ben alışverişe çıkabilen biri değilim hem çocuklardan hem de sevmem,her şeyi internetten alırım,ne zaman gelsek eve kargoyla dönüyoruz o da gözler fıldır fıldır bakıyor Hatta en son eşim çarşıda mutfak alışverişi yapmıştı o akşam bi fiyat değiştirdi anladım hemen ondan diye..

Yani baştan net bi fiyat söylesin ya da geçen hafta belirledik tekrar değiştirmenin mantığı nedir ?

Siz olsanız adamın gelmesini ister miydiniz yoksa yol mu verelim aşırı sinirlendim yani adam her canı istediğinde değiştirecek bu gidişle öyle değil mi ama ?
Aracı değiştirin. Boşuna konuşmayı denemeyin ki zaten konuşmuşsunuz. Taksi kullanın, en azından fiyat belli.

İçiniz soğumuş bir kere, bundan sonra her gidiş gelişinizde huzursuz olacaksınız belliki. Değiştirseniz iyi olacak sanki. Aylık kiralamayı bir sorun soruşturun, elinizin altında olur hem araba, hafta sonlarını da değerlendirirsiniz hem.

iyi geceler arkadaşlar
Bir konuda fikrinize ihtiyacım var ben ikizlerimle aynı okuldayım benim sınıfımdalar (okul öncesi öğretmeniyim) gittiğim okula araç yok kendi aracımızda yok (ev kredisi veriyoruz)
Eşimin iş yeri de okuluma çok yakın mesafede neyse hep beraber gidiyoruz nasıl olsa deyip bi araçla anlaştık günlük parasını veriyoruz taksi ile aynı sadece o vakitli geldiği için anlaştık onla,adam anlaştığımız günden bu yana sürekli fiyatı değiştiriyor bu akşam da eşimi arayıp yine arttırıyorum demiş

Ben de eşime istemiyorum gelmesin dedim yani o kadar belli ki kurnazlık yaptığı çünkü daha geçen hafta arttırdı biz sesimizi etmedik her şey zamlandı dedik ama daha 1 hafta bitmeden yine yapılır mı yahu ?
Neden kurnazlık diyorum çünkü ben alışverişe çıkabilen biri değilim hem çocuklardan hem de sevmem,her şeyi internetten alırım,ne zaman gelsek eve kargoyla dönüyoruz o da gözler fıldır fıldır bakıyor Hatta en son eşim çarşıda mutfak alışverişi yapmıştı o akşam bi fiyat değiştirdi anladım hemen ondan diye..

Yani baştan net bi fiyat söylesin ya da geçen hafta belirledik tekrar değiştirmenin mantığı nedir ?

Siz olsanız adamın gelmesini ister miydiniz yoksa yol mu verelim aşırı sinirlendim yani adam her canı istediğinde değiştirecek bu gidişle öyle değil mi ama ?
Korsan taksi tuttunuz yani. siz korsana yönelirseniz kayıt dışı iş yaparsanız adam da fiyatı arttırmakta kurnazlık yapmakta bir sakınca görmez. Bu yaptığınız suç biliyorsunuz dimi? iki taraf da bundan dolayı para cezası alıyor

Aylık ne kadar oduyorsunuz, fiyat farkı çok olur mu bilmiyorum ama kendinize neden bir araba almıyorsunuz? Muhakkak bir sebebi vardır da merak ettim. Veya araç kiralayabilirsiniz en azından ne odediginizi bilirsiniz daha rahat olur sanki.

benzıne hergun zaman gelıyor her gun onu eklıyordur
ya buna benzer bırsey benımde basıma soyle gelmıstı
evıme cok ters ve bayagı uzak bır yerdeydı ıs yerım
ıs yerımızde 5 kısıydık
bır kısı hepımızı toplayıp aynı yol guzergahındayız ama kımımızın evı ıse daha yakın kımımız daha uzagız
hepımız ustumuze dusen parayı verdık
bazen ıs yerıne gore km olctu ıstedı parasını
bazen kendı evıne gore km hesapladı ıstedı
bazen toplam yakıt ne tuttuysa kısılere gore boldu ıstedı
3-4 ay tam gıderler hesaplandı duzen oturtuna kadar arac sahıbı zarara gırmeyecek sekılde sıstem olsun dıye bızde sesımızı hıc cıkarmadık
aracın bırde yıpranma payı var dedık soforlugumuzu yapıyor dedık 3-5 hesabını yapmadık
kı o zamanlar hergun benzıne zam da gelmıyordu bıle

sızın bu zorunuza gıtmıs o zaman bı servısle anlasın ? sızı bır noktadan alır bı noktaya bırakır tutarıda sabıt olur

Zaten gidiş dönüş 30 lira düşükmüş gerçekten. Siz aradaki kilometreyi tam ölçün. Siz 5-6 km dersiniz 9 km çıkar. Gerçekten 2 aydır her şey felaket zamlandı. Günlük 50 lira da çok çok normal geldi bana. Adamın kurnazlık yaptığını düşünmüyorum, hele hele elinizdeki poşetlere bakarak hiç yaptığını düşünmüyorum.

Korsan taksim kurnaz mı diye mi soruyorsunuz 🤔

Yani adam vergisini ödeyen, şartlara bağlı bir meslek koluna eşitsiz şartlarda rakip oluyor. Balık baştan...

Eylülde 690 liraya dolan depom 1040 liraya doldu bu arada. Adam diğer konuları es geçersek zamda haklı.

Peki Bilmediğimden soruyorum gaz ile diğer yakıtlar aynı mı ? Aynı değil diye biliyorum

Yorumlarınıza önem verdiğim için buraya yazdım maşallah buradaki kadınların çoğunluğu akıllı:) siz de çok mantıklı bi yorum yapmışsınız teşekkür ederim
otogaz son 1 ayda en çok artan yakıt oldu.

Birde şunu ekleyeyim, kasım 11den beri herşeye %50 zam geldi. gelmeyene de bu 10 gün içinde gelecek. O yüzden ben olsam bişey diyemezdim herhalde

Durakla anlasamazmısınız?
Bence bir konuşun,hergün gidilecek güzergahınızı vs söyleyin, düzenli kullanacaksınız sonucta aracı,belki birini ayarlayabilirsiniz o şekilde.
Aracım yokken 2-3 taksici abi vardı duraktan tanıdığım,onları arayıp cağırıyordum,gelirlerdi muhakkak uzakta degillerse vs.

Günlük 40 veriyoruz şimdi 50 diyor
30 du ekimde düşünün 2 ayda 20 arttırdı
Şaşırdım.
Dolmuş 4 lira mesela burada.
Git gel 8 lira. 4 kişi olsa 32 tl dolmuş tutar.
Bu taksici kişi başı 2tl kazaniyor sizden dolmuşa göre.
Kargoyla ne alakası var? Git gel 50 tl olması lazım zaten.

20₺ çok değil mi diyorsunuz da yakıt 10₺ oldu. Benim 16 yaşında arabam var. Vergi 600₺, zorunlu trafik sigortası 900₺, muayene 450₺, tamir içinde 2400₺ verdim bu yıl. 4350₺ durduğu yerde ,benzinde dahil değil. Ayda 7-8 kere anneme gidiyorum bana 6km evi, her gün çocuğu kreşe bırakıp alıyorum 1 km kreş ,yaklaşık 400₺ benzin koyuyorum. Araba ucuz değil ki artık.

Aynı değil ama aralarında çok büyük fark kalmadı gaz ve benzinin. Yani bineni ilgilendiren bir fark yok.

Gazla benzin arasındaki fiyat farkı kapanıyor. Yeni fabrikadan gaz çıkışlı araba aldı arkadaş çok pişman ordan biliyorum.
Benim eşim ilçede çalışıyor kendi aracıyla toplayıp gidiyor diğer hocaları. Bu hafta onlar da kişi başı 5 lira zam yaptılar. Gerçekten benzin fiyatı uçtu.
Ben sizin neden araç almadığınızı anlamadım. Böyle para havaya gideceğine girin bir krediye araç alın en azından elinizde bir malınız olur.

Ay ne kadar ilginç bir bakış açısı. Şu an işe geliyoruz herkes ama herkes dolar şu kadar oldu, market bu kadar oldu, giyim şu kadar oldu sabahtan akşama kadar bunu konuşuyor. Adam sizin poşetinize, kargonuza bakıp dur zam yapayım demiyordur. Ekonomiye bakıp, herşeyin fiyatına bakıp en önemlisi yakıtlara gelen zamlara bakıp arttırıyordur. Beğenmiyorsanız iptal edin. Ama ciddi anlamda hayal ettiğiniz gibi karlı çıkacağınızı düşünmüyorum. Tam tersi pişman olacaksınız gibi geliyor.

Back
X