- 28 Kasım 2015
- 530
- 437
- 103
- 35
Siz için önyargılı olmadınız Türkler mi oldu hep. Türklerde önyargılı olanlar olduğu gibi Kürtlerde de var. O yüzden 'ne yapsak boş', 'böyleler' gibi yaklaşımları doğru bulmadığım gibi tehlikeli de buluyorum.Bende öyle sanıyordum.ama ne yazık ki böyle insanların yüzünden hiç kardeş olamadık.biz hiç bir zaman türklere karşı önyargılı olmadık.ama bkiyorumda ne yapsak ta boş..
Öyle söyleme canım benim , insan olduğu için herkes değerli. Aynı toprakta yaşayan insanlar da tabii ki önyargısız ve kardeş olmak zorunda. Kendi iyiliğimiz için öyle olmalıyız zaten. Arkadaş, dost olarak birbirimize en yakınız bu ülkede. Sadece evlilik konusunda kafa yapının en uygun olduğu kişiyi seçmesi için söylemiştir babası. Evlenirken her açıdan buna dikkat edilmez mi? Dini, mezhebi... Her şeyi aynı olsun diye içinden geçirir ailelerBende öyle sanıyordum.ama ne yazık ki böyle insanların yüzünden hiç kardeş olamadık.biz hiç bir zaman türklere karşı önyargılı olmadık.ama bkiyorumda ne yapsak ta boş..
Misafirliğe gidilen evde girer girmez el yıkama şartı mı varmış? Wc'den cikarken ellerini yikamadiklarini filan mi gormus? Ellerini yikamamalari gorgu meselesidir, Türk Kürt meselesi degil.. Baban takacak yer aramış sanki insanlara..Merhaba kzlar benim konum şu olacak. Benim uzun süreli bir ilişkim var. Ve sevgilim kürt ben türküm babam cok Hır gür çıkarttı yok olmaz kürtlere ısınamıyorum .onların iyilikleri kötülükleri belli olmaz sana bişey olursa arkanda duramam gibi şeyler söyledi cok kırıldım rencide oldum. Sevgilim okumuş efendi birisi ama babamın tek derdi kürt olması eve tanışmaya geldiler zar zor ikna ettik. Babam anneme demişki siz çok salaksınız adamlar ellerini yıkamadılar demiş takıldığı şeylere bak. Korkudan sevgilim konuşamadı bile ailesi içlerine kapandı. Belkide yine korkudan lavaboya bile gidemediler oturdukları yerden kıpırdamadılar bile. Ben napıcam nasıl baş ederim babamla. Sizin önünüzde kürt türk evliliği yapan babası karşı çıkıp evlenen mutlu olan insanlar varmı
Ne demek insanin siyasi gorusleri yuzunden herkesi örgüt destekcisi olarak kabul etmeniz cok yanlis bu gun din ustunde siyaset yapanlarin oldugu bu deveride masum insanlarin olumune sebeb olan hic kimse olmadi simdi o goruse sahip olan insanlarida mi böyle mi gorelim yanlissinzBabanız önyargılı olmakta çok haklı. Ben olsam ben de önyargılı olurdum.
Kendimi Türk'lerin yerine koyduğumda gayet anlayabiliyorum durumu.
Bir mahalle düşünün bakkalından,tuhafiyecisine kadar örgüt destekçisi..
Sırf örgüte katılıp dağa çıkmadı diye o insanı masum sayamayız . Manevi olarak destek verdiği ve onun siyasi uzantılarıyla kolkola olduğu sürece o da bu ihanetin içindedir.
Siz öncelikle babanıza sevgilinizin vatanına karşı dürüstlüğünü ispat edin. Yoksa eller meller boş. İsterse boklu eliyle otursun sofraya,mühim olan insanlık. Zira kedi köpek,fil bile eğitiliyor artık...
Bizim Kürtler iyi insanlardır aslında. İyisine denk gelirsen donunu bile paylaşır ki kendimden biliyorum :/
musluman olan ayirim yapmaz demissiniz
ben musluman degilim ama ayrim yapmiyorum
irk , din , dil vs insan olmaktir onemli olan
siz de babanizin kizisiniz ayrim yapiyorsunuz
kibledim
Merhaba kızlar artık mücadele edecek gücüm kalmadı. Erkek arkadaşımla 3,5 yıldır birlikteyiz kendisi kürt. Aile yapısında evlenen gelen aynı evde yaşıyor. Belli bi. Süre ev alana kdr işte. Biz kaç kere ayrıldık barıştık. Ayrılıyoruz yine kendisi dönüyor. Bazende ben Dayanamiyorum .aynı evi kabul etmediğmi yapamcğmı söylediğim halde hala ısrarcı. Sveen mucadele eder diyorum. Eğer gerçekten mumkun olsa ayrı eve çıkarım ama ailem böyle ben napıyım diyor. Ona ayrı evi kabul ettirmem lazım. Nasıl bi yöntem geliştireyim bana akıl verin. Önceki konularım uzerinden beni yargılayacak önyargılı kişilerin yorumlarını dikkate almıcam. Çnkü objektif yorum bekliyorum
Merhaba kızlar uzun zamandır bunalımdayım. Siz açtığım konulardan az çok beni biliyorsunuz. 3.5 yıldır bir ilişkim var. Erkek arkadaşım doğulu annesi abisini köyden bi kızla evlendirdi abisinin sevdiği vardı. Ben o eski kız arkadaşıyla konuştum geçende bunların erkek kardeşiyle eskisi sevgilisinin arası iyi sayılır. Kardeşi kıza demiş ki annem dediki × oğlumla y kızı ayırdım şimdi sıra onlarda haksızlık olmasın demiş. Bunlarda kadının dediği oluyor şimdi ben ne halt yicem tamam. Abisinin şuanki eşiyle konusuyorum arada kız kardeşiyle de konuşuyodum. Bunlar bama oyun oynuyor olabilir mi istiyor gibi yapıp sonradan bir aktif canlarm sevgilime nasıl bi çzum bulmalıyım
Merhaba öncelikle yargılayacaklar yorum yapmasın rica ediyorum. Kimse yaşamadan bilemez. Çıkmazda olan bir insan derman arar bu siz olsanızda böyledir lütfen sözlerinızı. Dikkatli seçin. Konuya gelince sevgilinizin ailesi sizi istemese ne yapardınız. Sevgiliniz ikna edemedi ailesini diyelim. Nasıl bir yol. Çizerdiniz.nasıl bir çözüm bulursunuz Yorumlarınızı bekliyorum yorum yapan yapmayan herkese teşekkür ediyorum
Sevgilimle suan aynı şehirde yaşıyoruz. Ve aileme yakına geldi. İleride evlendiimizde işleri iyi gitmezse onun memleketine taşınma ihtimalimiz olursa kabul edermsn diye sordu .siz olsanız ne derdnz kararsız kaldım.
Erkek arkadaşını iyi gözlemle derken fazla aileci mi onu incele demek istemiştim. Bu arkadaşın eski konularını paylaşması ile cevap bulundu.baban haklı.
eski konularına bak.
sadece birkaç ay içinde yaşadığın sorunlar, evlenince dağ olur altından kalkamazsın.
karşı taraf da seni istemiyor.
sevgilin aileci bir tipe benziyor
evet.Erkek arkadaşını iyi gözlemle derken fazla aileci mi onu incele demek istemiştim. Bu arkadaşın eski konularını paylaşması ile cevap bulundu.
Baban haklı. Kendini göz göre göre mutsuzluğa sürükleme derim.
Esas sorun bu iste.. Turk Kurt mevzusu degil..baban haklı.
eski konularına bak.
sadece birkaç ay içinde yaşadığın sorunlar, evlenince dağ olur altından kalkamazsın.
baban haklı.
eski konularına bak.
Her okumuş, sözde kendini geliştirmiş erkek eşini ezdirmese, mutlu etseydi..bdv bu kadar konu ile dolmazdı sanırım..Burda yorum yapan bayanları pek anlamiyorum konu sahibinin su cümlesine dikat edin sevgilim okumuş kendini gelistirmis diyor zaten artik herkes ayri eve çıkıyor çocuk helde okumuş olsa esinj ezdirmez kimseye bide su cumleye dikat edin kurtlere isinmiyorum onlarin saği solu belli olmaz bide su acidan bakin ellerink yikamadiklari için resmen rencide edici cümle kurmasi ve onlarinda sadece susup oturmalari ne kadar ilimli olduklarini gosteriri baskasi olsa bu lafin altinda kalmaz veiridi cevabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?