kürt diye babam istemiyor

Bende öyle sanıyordum.ama ne yazık ki böyle insanların yüzünden hiç kardeş olamadık.biz hiç bir zaman türklere karşı önyargılı olmadık.ama bkiyorumda ne yapsak ta boş..
Siz için önyargılı olmadınız Türkler mi oldu hep. Türklerde önyargılı olanlar olduğu gibi Kürtlerde de var. O yüzden 'ne yapsak boş', 'böyleler' gibi yaklaşımları doğru bulmadığım gibi tehlikeli de buluyorum.

Bende öyle sanıyordum.ama ne yazık ki böyle insanların yüzünden hiç kardeş olamadık.biz hiç bir zaman türklere karşı önyargılı olmadık.ama bkiyorumda ne yapsak ta boş..
Öyle söyleme canım benim , insan olduğu için herkes değerli. Aynı toprakta yaşayan insanlar da tabii ki önyargısız ve kardeş olmak zorunda. Kendi iyiliğimiz için öyle olmalıyız zaten. Arkadaş, dost olarak birbirimize en yakınız bu ülkede. Sadece evlilik konusunda kafa yapının en uygun olduğu kişiyi seçmesi için söylemiştir babası. Evlenirken her açıdan buna dikkat edilmez mi? Dini, mezhebi... Her şeyi aynı olsun diye içinden geçirir aileler

Misafirliğe gidilen evde girer girmez el yıkama şartı mı varmış? Wc'den cikarken ellerini yikamadiklarini filan mi gormus? Ellerini yikamamalari gorgu meselesidir, Türk Kürt meselesi degil.. Baban takacak yer aramış sanki insanlara..
Tek derdi zoru ırk meselesiyse aileni ikna etmeye uğraş.. Onun dışında iyice emin olmaya bak, aceleye getirme hic bi seyi..

Ne demek insanin siyasi gorusleri yuzunden herkesi örgüt destekcisi olarak kabul etmeniz cok yanlis bu gun din ustunde siyaset yapanlarin oldugu bu deveride masum insanlarin olumune sebeb olan hic kimse olmadi simdi o goruse sahip olan insanlarida mi böyle mi gorelim yanlissinz

Irktan ziyade gelenek görenek farkı var. Ben kendi ırkımdan farklı biriyle evlenemezdim mesela. Kendimi biliyorum yapamazdım zaten aynı ırktan biriyle evliyim. On numara insandır eşim ve ailesi. Gökten bana özel inmiş gibi :))
Evlilik zor bir kurum, birbirinize alışırken bir de farklı gelenek göreneklere ayak uydurma durumu olursa yıpranabilirsiniz. Mesela ben Kara Lahana yemekleri yemem, yiyemem ama eşim yeseydi bu bile benim için sorun olurdu. Ya da ben Mumbar çok severim ama eşim sevmeseydi bu da sorun olurdu.
Babanızın el yıkama tabiri çok çirkin olmuş. Kendisi çok mu temiz ki insanları böyle bir noktadan vuruyor?
Ha ırklar birbirleriyle kaynaşmak için var. Herkes kendi ırkından biriyle evlenseydi de olmazdı. Çevremde çok var Türk-Kürt evliliği. Ama benimkiler iyi örnekler. Muhakkak kötü örnekler de vardır.
Mesela ben Doğunun farklı bir ilindenim, bir tanıdığım var onlar da farklı bir ilden ve asla onun ailesi gibi birileriyle evlenmek istemezdim asla. Kendini geliştirmeyen, zerre ilerlemeyen insanlara tahammülüm yok.
Her il de kendine göre farklılık gösterir.
Ama ben ailelerin dinlenmesi taraftarıyım sonuçta sizi en iyi aileniz tanır.

musluman olan ayirim yapmaz demissiniz
ben musluman degilim ama ayrim yapmiyorum
irk , din , dil vs insan olmaktir onemli olan
siz de babanizin kizisiniz ayrim yapiyorsunuz
kibledim

Ben de Müslüman değilim de demek istediği şey konu sahibinin ırk ayrımının dinde yeri olmadığı.
Yani Müslümanlar yapmaz,ötekiler yapar demek istemiyor İslam'da bunun yeri yok günah diyor.Dine inanmayan insanlarla ilgili bir ayrım söz konusu değil.

Babanıza da pes doğrusu.Yıl 2018 olacak hala Kürt Türk falan bu kafalar ne kafalar anlamıyorum cidden.

Hiçbir milletin birbirine üstünlüğü yok bu ayrı kültür-siyasi görüş farkını dile getirmek ayrı. Kültürlerin ve hayat görüşlerinin farklı olduğu evlilikler zor oluyor bu ayrımcılık değil. Ben de zamanında bir türkle evlendim boşandık olmadı. Bence aileni dinle.

Etnik köken ayrımını yaşamadım bilemem ama kültürel çatışma olayı cidden sıkıntı yaratabilir. Şu an seviyorsun gözün görmez ama bundan 2-3 sene sonra keşke babamı dinleseydim de diyebilirsin.
Türkler şahane Kürtler kötü mü ? Alakası yok. En yakın arkadaşım Kürttür ve harika bir insandır,kendi ırkımdan insanın yapmadığı iyilikleri yaptı bana bunca yıldır hakkını ne yapsam ödeyemem. Gelgelelim arkadaşlık sorun olmaz ama aynı çatı altında farklı iki kültürü yaşatmak bazen sorun olabiliyor. Buna dikkat etmenizi öneririm

baban haklı.

eski konularına bak.
sadece birkaç ay içinde yaşadığın sorunlar, evlenince dağ olur altından kalkamazsın.

karşı taraf da seni istemiyor.
sevgilin aileci bir tipe benziyor

Sevgilimle suan aynı şehirde yaşıyoruz. Ve aileme yakına geldi. İleride evlendiimizde işleri iyi gitmezse onun memleketine taşınma ihtimalimiz olursa kabul edermsn diye sordu .siz olsanız ne derdnz kararsız kaldım.

baban haklı.

eski konularına bak.
sadece birkaç ay içinde yaşadığın sorunlar, evlenince dağ olur altından kalkamazsın.

Erkek arkadaşını iyi gözlemle derken fazla aileci mi onu incele demek istemiştim. Bu arkadaşın eski konularını paylaşması ile cevap bulundu.

Baban haklı. Kendini göz göre göre mutsuzluğa sürükleme derim.

evet.
sevgilisi er geç aile baskısıyla memleketine dönecek.
konu sahibesi çok yanlış yolda.

Konu sahibesi ırktan çok anlaşıp anlaşmadığına bakmalısın bence...Aileleriniz denk mi? Kürtler toplum olarak daha kapalıdır ( bazı şeyler hala normal değil, ayıplayabiliyorlar sen kadınsın sus, sen kadınsın şuraya gitme sen kadınsın sen kadınsın uzar gider) Bende kürdüm ama bizim aile bazı şeyleri aşmış durumda! Ama çoğunluk yukarıda anlatığım duruma maruz kalıyor!

Düşün ben çalışan olmama rağmen çalıştığım iş arkadaşlarım (erkek) çalışan kadın hem kocasına parasını vermeli , hem de kayınvalideyi memnun etmeli kocasının işine çok burnunu koymamalı (tabi bazı yöreler daha çok anaç bu saydıklarım onlarda olmuyor).

Özetle demem o ki; yapabileceğine inanıyorsan kafa olarak bazı şeyleri aşmışlarsa neden olmasın aile faktörü çok önemli bence. Ne bilim hiç kürtlerle çıkmadım (kürt olmama rağmen).

Ailemin yarısı egede yaşadıklarından dolayı (45 yıl oluyo) kuzenlerim , teyzelerim türklerle evli ama onlarla aynı toplumda büyüdükleri için her hangi bir çatışma yaşamadılar gayet mutlulular.
Erkek kardeşimin eşi de türk açıkçası hiç bir sıkıntımız olmadı gelinimizden çok memnunuz. Benim sevgilimde Türk bende bu tarz konularda sıkıntı yaşamadım. Irktan çok kafa yapısı, bazı şeyleri aşmış olmak lazım diye düşünüyorum.
Cidden Türk-Kürt ne ya birbirimizi ayrıştırmayalım aynı ülkenin çocuklarıyız. Benim hep dikkat ettiğim şu oldu ; sadece karakter ırkı vs. umurumda değil.

sana bir tavsiye yaşayış tarzlarına bak aile olarak yapı olarak yakın miisniz ben de kürdum eşim de ama ona rağmen farklı çok şey var ben doğudan o güneydoğudan. etnik kökenden çok bence kafa olarak modern açık görüşlü insanlar olsun ister kürt ister türk olsun fark etmez.

Bence sen babani dinle.

Mevzu turk kurt mevzusu degil

Adam bir seyleri goruyor da soyluyor. Cunku eski konularindan biliyorum seni.

Baban sadece bunu bahane etmis gibi geldi.
Ifade bicmi cok yanlis tamam ama seni korumak icin napacagini sasiriyor.

baban haklı.

eski konularına bak.

Ben bunları bilmiyordum,konu sahibi sadece sizin babanız değil ki karşı taraf da istemiyor.Bence baya bir düşünün siz.

Ayrım çok Saçma insan yani sonuçta Kürt olması Türk olması değil insan olması önemli .

Sen iyice tanıdın MK nasıl bir adam sana değer veriyor mu ? Yasama bakışın Kültür'ün uyuşuyor mu ? Kafa yapın uyuluyor mu ? Ilerde mutlu olabilir misin ? Kendi içinde bunları değerlendir .

Yoksa kort Türk hiç önemli değil

Burda yorum yapan bayanları pek anlamiyorum konu sahibinin su cümlesine dikat edin sevgilim okumuş kendini gelistirmis diyor zaten artik herkes ayri eve çıkıyor çocuk helde okumuş olsa esinj ezdirmez kimseye bide su cumleye dikat edin kurtlere isinmiyorum onlarin saği solu belli olmaz bide su acidan bakin ellerink yikamadiklari için resmen rencide edici cümle kurmasi ve onlarinda sadece susup oturmalari ne kadar ilimli olduklarini gosteriri baskasi olsa bu lafin altinda kalmaz veiridi cevabi

Her okumuş, sözde kendini geliştirmiş erkek eşini ezdirmese, mutlu etseydi..bdv bu kadar konu ile dolmazdı sanırım..

Erkek arkadaşım kendini geliştirmiş demiş bu konuda ama, öncekinde de ailem böyle napim dediğini de söylemiş. Demek ki yeterli gelişim gösterememiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…