kürt diye babam istemiyor

Baslik cok haret verici olmus keske boyle bir baslik yazmasaydiniz.Esim Kürt ben Türkum.Basta babam yasam tarzi farkli falan diye karşı cikti.Mezhep degil etnik koken ayrımı vardi bizde sadece.Biraz zor oldu ama evlendik mutluyuz .

Eve girince ellerini mi yıkamaları gerekiyordu?
Size yemeğe gelen kaç kişi durun bi ellerimi yıkayayım diyor.
İnsan kendini rahatsız hissederse yemekten önce ellerini yıkar baban her gelene diyor mu ellerini bile yıkamadılar diye?
Saçma bir bahane bulmuş...
Şöyle bir durumla karşılaştım arkadaşımda sizin gibi bir durumdaydı fakat onu erkek arkadaşının annesi istemedi ve bunu oğluna telefonda hoparlörü aç X de duysun dedi. Kızım hoş kızsın hanım kızsın ama ben Kürt gelin istiyorum oğluma dedi ve istemediği için bitirdiler ilişkiyi.
Birincisi istenmeyen taraf olmak çok sıkıcı ama kadının daha Türkçesi bile çat pattı , ailesinin büyüklerinin çoğu Türkçe bilmiyormuş.
Ne var bunda Fransız olsa ne olacaktı diyorsun haklısın bu sadece bir bahane ama bunu kullanıyorlar çünkü yıllardır süren Kürt - Türk düşmanlığı var.
Ege'de daha kızı üniversiteye başlamadan kızım bana Kürt damat falan getirme kararım kesindir kimseye de ümit verme diyen babalar hala var. 2 arkadaşımın babası da öyle.
Ege dersin bir de daha okumuş etmiş düşmanlığı olmayan insanlardır hatta bir komşusu aynı problemi yaşasa ya ne olacak der belki, belki Kürt olan selamlaştığı ayak üstü konuştuğu komşuları, arkadaşları bile olabilir ama kendi kızı olunca iş değişiyor bence anlamıyorum nedenini ama çok gördüm.

Belki erkek arkadaşının ailesi bile istemiyor olabilir çocuk çok ısrar etmiştir. Şimdi bir sıkıntı yoktur ama yarın bir gün bir yerden patlak verir.
Erkek arkadaşınla her şeye katlanabilecek misiniz? Evde TV'de politika haberi varken nasıl sessiz kalınacak birinin ağzından çıkacak ters bir kelime çok büyük tartışmalara neden olabilir. Çocuğunuz olacak mesela o kısmına hiç girmiyim.
İyi düşünün taşının , haladır teyzedir kuzendir ters birşey söyleyebilirler . Sustırabilecek misiniz , duymayacak mısınız? Aynı şey eşiniz içinde geçerli....

Benim babam da kucuklugumuzden beri Kürtler Ermeniler Araplar söyle böyle diye atar tutardı. Ben ırkçı sözlere hep saçma gözüyle bakmıştım. Üniversitede de eğitim aldıktan sonra açıkça katılmadığımı mantıklı olmadığını savunmaya başladım evde. Hâlâ bana katılmıyorlardı ama beni de biliyorlardı.

Sonra da tabi kader ağlarını ördü babam için ve Kürtle evlendim :)

Ve kimse de etnik kökenin sözünü etmedi. Iyi insanlar mi diye baktık sadece.

Elhamdülillah çok da memnunum eşimden de ailesinden de. Farklılıklar tabi ki var ama iki kardeş de bambaşka oluyor. Kardeşlerimden çok görümcelerimle anlaşıyorum desem açık olur herhalde.

Ülkemizde kendini Kürt zanneden zamanla onların gelenek göreneklerini benimsemiş Türkmen aşiretleri/aileleri var. Keza Türkler için de öyle. Tarihte iskan politikaları uygulanmış, göçler olmuş. Günümüzde bile öyle. Demem o ki kendinizi Türk hissedebilirsiniz ama safkan değilsinizdir. Keza erkek arkadaşınız da öyle.
Babanız ağır saçmalamış insanları da artık nasıl sindirdiyse yerlerinden kıpırdayamamışlar üzüldüm onlar için.

aslında ırkçılık adı ile kızını kimseye vermek istemeyen baba örnegi.
insanın iyisi mezhep yöre ile alakası olmadıgını babanız da biliyor.
ama evladının yanından gitmemesi için iyi bir bahane olarak sunabiliyor.
üstüne çok gitmeyin ama karşı tarafında geri de durmasına izin vermeyin.
karşı tarafın baba abi gb en yakını babanızla tanışmalı bunda ısrarcı olmalı
daha sonra damat adayı ile tanışma vs derken kafasında ki önyargı ya tamamen gidecek yada hımm haklı çıktım diyecektir.
benim evliligimde sizin gibi gelişti farklı vatandaş degildik ama şuralı buralı kavramında biz de takıldık sonra tanıştılar
babam eşimi çok sever
hatta buralının insanı böyle.iyi mi derlerse eşimi örnek gösterip yaa herkes aynı degil arada kötüsü heryer de çıkıyor diye de savunur
üzülmeyin dua edin hakkınızda hayr olan olsun

Kürt deyince insanların Kürtler hakkında yanlış düşünceleri paylaşılınca neden incitici oluyor arkadaşlarım? Konunun neden kapanması gerekiyor anlamıyorum. Eşim Kürt. Onu tanımadan önce de Kürtler hakkında olumsuz bir düşüncem yoktu. Evimizde cevremde ırkçı söylem olduğunda aksini savundum. Toplumsal genellemeleri saçma buluyorum. Ama bu sebeple de insanları engellemem susturmam. Kendi bildiğimi anlatmaya çalışırım. Ve üstüme de alınmam Kürt olsaydım da. Herkes kendi fikrinden sorumlu ben neden cahilce fikirden dolayı incimeyim ki..

Bak canısı burda herkesin bir durumu olabiliyor aynı durumda bizdede var ablami kürt birisi istedi babam da vermem dedi anlam kaçmayı düşündü annem le babam defalarca kavga etti neler olmadı ki 7 yıldır belki de 8. Yılına giriyorlardir sevgililer babam hala da vermiyor bize 1 kere geldiler ondada babam delirdelirdi tabiki misafire kabalık etmedi Tanrı misafiri dedi eve aldı oturdular gittiler ama bak iyi insanlara benziyorlardı buyurun gelin bizim oraları da görün falan dediler sonra gittiler babam o kadar derin araştırmış ki elleri bıçaklı her kavgaya girerlermis olaylı bir ailemis neler neler ama bizim yanimiza gelince ise pek hanım gayet iyi görünüyorlardı babam arkadaslarina arastrinca bunlara kız verilmez ben onlara kız vermem dedi annemde kızın vermezsen kacacakmis diyincede eğer onla evlenirse benim öyle bir kizim yok s..... gitsin demiş durum böyle son durum olarak babam tamam ben izine gelince söz kesilebilirmi ne demiş tabi ablam kacmasin diye yoksa hala vermeme kararindaymis

Direk kürt diye belirtmeseydin keşke bundan rahtsız olan insanlar olacak

Ben sürekli el yıkayan bir insanım
Çevremdeki insanlar içinde en çok yıkayan benimdir
Kız istemeye gittik bir kaç ay oluyor
Ellerimi yıkamadım üstelik bir seyler ikram ettiler yedik buna rağmen

İlk kez gittigim resmi oldugumuz bir evde tuvaleti kullanmak istemenin ayıp olacagını düşündüm
Ve 9 kişiydik hepimizin ellerimizi yıkamaya gittigini düşünsene :)
Ancak obsesif olmalıydım orada el yıkamak için yada biraz samimiyetimiz olmalıydı ev halkıyla

Babanız kraliyet ailesinden, Windsor hanedanlığından falan mı neye göre kendini üstün tutuyor o insanlardan ne münasebet. Kültür farklılığından dolayı endişe duyduğunu söylese hak verirdim ama şu durumda hak veremiyorum. Sırf bahane bulmak için bahane üretmiş gibi görünüyor. Sevgilinize bu konudan dolayı laf söylemesine izin vermeyecek ve ezdirmeyeceksiniz, bu yaşta adamın kafatasçı düşüncelerini değiştirmek zor artık.

Babanı yerden yere vurmayacağım.
Maalesef benim rahmetli babam da bu konuda çok atıp tutardı.
Bizim memleketlinin en kötüsü yabancıdan iyidir bile derdi :S
Ne oldu?
O hayatta yokken kardeşim Siirtli biri ile evlendi.
Benim eşim bizim memleketli.
Allah biliyor.
Ben güzel ahlak konusunda en çok o damadımızı beğenirim.
Lütfen insanları memleketi ile etiketlemeyi bırakalım artık.

Ben evlendim, ama kültür farkı çok zor bence. Kültür farkı derken şunu demek istiyorum : sizin ve onların beklentileriniz ve ayıp kavramınız farklı oluyor. Tabii herkes aynı olacak değil. Üstelik aynı kökenden insanlar da sorun yaşayabilir. Aynı kökenden insanların da yaşayış tarzı farklı olabilir. Ama onlarla tarzının farklı olacağı da açık. Şimdi babanız sindiriyor diye susarlar, sonra patlak verir, babanızın bakışı da sert gibi, daha doğrusu net gibi.
Eklemeden yapamayacağım. Benim şikayetçi olduğum konular, bdv de sık okuduğumuz "kaynana, düşüncesiz davranış, lafını bilmeden konuşma, para, kız ailesine saygısızlık, her konuya müdahil olmak, yüz verince yüz daha isteme " gibi şeyler. Yani herkes yaşıyor da diyebilirsin, bunları yaşamam muhtemel de diyebilirsin

Benim ailem de istemiyordu eşim Kürt.
Tanışma, nişanlılık vs dönemlerde çok sıkıntılar yaşandı ailesinden ötürü. Kültür farklılığı sorun oluyor sıkıntısız bir nişanlılık geçirmiyorsun özveri de yoksa.
Ama eşim çok emek verdi öyle böyle geldik bu günlere, şimdi ailem eşimi çok seviyor :) sen iki tarafı da iyi gözlemle babana da bilenme haklı olduğu konular da olabilir kaçırma o noktaları da. Erkek arkadaşının tavırları çok önemli herşey onda bitecek çünkü evlilik olursa da. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Babanız önyargılı olmakta çok haklı. Ben olsam ben de önyargılı olurdum.
Kendimi Türk'lerin yerine koyduğumda gayet anlayabiliyorum durumu.
Bir mahalle düşünün bakkalından,tuhafiyecisine kadar örgüt destekçisi..
Sırf örgüte katılıp dağa çıkmadı diye o insanı masum sayamayız . Manevi olarak destek verdiği ve onun siyasi uzantılarıyla kolkola olduğu sürece o da bu ihanetin içindedir.
Siz öncelikle babanıza sevgilinizin vatanına karşı dürüstlüğünü ispat edin. Yoksa eller meller boş. İsterse boklu eliyle otursun sofraya,mühim olan insanlık. Zira kedi köpek,fil bile eğitiliyor artık...
Bizim Kürtler iyi insanlardır aslında. İyisine denk gelirsen donunu bile paylaşır ki kendimden biliyorum :/

Canim bende kurttum surekli kahvelerde piytirik piytirik oturmasimi yoksa içki içip ayaş dolasmasi mi iyi bu arada insanin karekteriyle ilgili bi sey kürtler en önemlisi eslerine sahip çıkarlar her erkek öyle ama bizm kokende bu biraz daha fazla böyle ırkçı insanlari kiniyorum adam iyimi esine sahip cikarmi yalanci mi iyi mi kötü mu diye arastiracagina böyle yok elini yikamadilar isinmiyor kanmm çok aip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…