• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Kararsızlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bartilan

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2024
33
-13
6
33
Merhabalar,

15 aylık ikizlerim var. Eşimle korunmadan ilişki yaşadık ve istemeden gebe kaldım. Şuan 7 haftalık be sağlıklık. Etrafımızda bize destekçi kimse bulunmuyor. ikizlerime tek başıma kendim bakıyorum. Maddi olarak çok sıkıntılıyız. Eşimde bende çocuğu dünyaya getirme konusunda emin değiliz. Maddi boyutudan ziyade evde bir anda 3 bebek ve gündüz tek başıma ilgileneceğim. Hamilelik sırasında ikizlerime nasıl ilgi göstereceğim gibi konular kafamda duruyor.

Maddi durumumuz daha iyi olsa yardımcı alır bu çocuğu da dünyaya getirirdim. Kafam allak bullak...

Yani korunmadan ilişki yaşayarak ne umdunuz gerçekten hayret ediyorum. Ben kürtaj karşıtı değilimdir. Eğer bakamayacak durumdaysanız çocuğu doğurup sefil etmesin kimse. Ama kalkıp da bile bile korunmadan ilişki yaşamak büyük sorumsuzluk. Çocuk sahibi yetişkinler olarak daha dikkatli olmalıydınız, kürtaj bir korunma yöntemi değil neticede

Yargılamak istemiyorum ama e neden korunmadan ilişki? Çocuk düşünmüyorsunuz neden korunmuyorsunuz? Gerçekten anlamıyorum ne günahı var şimdi karnınızdakinin. Ailelerinize bu durumu bildirdiniz mi destek olma gibi bir durumları olmaz mı?
Ailelerine bu durumu neden bildirsinler ayrıca milletin 5 dk zevki için neden aileler destek olsun herkes birilerine güvenerek korunmasız ilişkiye mi giriyor . Destek olacak aile ikizlerde olmazmıydı ,
Maneviyattan ziyade maddi olarak da zorlanırım yazmış elden gelenle çocuk mu büyütülür ?

Merhabalar,

15 aylık ikizlerim var. Eşimle korunmadan ilişki yaşadık ve istemeden gebe kaldım. Şuan 7 haftalık be sağlıklık. Etrafımızda bize destekçi kimse bulunmuyor. ikizlerime tek başıma kendim bakıyorum. Maddi olarak çok sıkıntılıyız. Eşimde bende çocuğu dünyaya getirme konusunda emin değiliz. Maddi boyutudan ziyade evde bir anda 3 bebek ve gündüz tek başıma ilgileneceğim. Hamilelik sırasında ikizlerime nasıl ilgi göstereceğim gibi konular kafamda duruyor.

Maddi durumumuz daha iyi olsa yardımcı alır bu çocuğu da dünyaya getirirdim. Kafam allak bullak...
Olmuş bir kere.Yani bana kızabilirler ama bu iş çocuk oyuncağı değil.Korunmadan ilişki yaşadıysanız yetişkin insanlar olarak sonucunu göğüslemeniz gerekiyor.Karnınızdaki bebeğin de yaşamaya hakkı var.O yüzden ben aldırmamanız taraftarıyım.Allah yardımcınız olsun.

Anladığım kadarıyla maddi durumununuz yeterli değil. Durum böyleyken çok çocuk fikrini kusura bakmayın ama çok bencilce buluyorum. Dünyaya getiriyorsak maddi olarak nispeten rahat yaşam tarzı da sunmalıyız. Burada kimse size aldır alma diyemez çok büyük bir karar. Eşiniz korunuyormuş büyük ihtimal prezervatifle. Prezervatifiniz yoksa bi gece de sevişmeyi verin. Sonra böyle büyük kararlar vermek zorunda kalırsınız. Allah yardımcınız olsun.

Bizimde nerdeyse 3 yil olmadi ikinci cocugumuz tek seferlik onlemsizlik sonucu oldu
Nasilsa kolay kolay olmuyor diye dusunmemek lazim
Bizim ikinci cocugumuz olacagi icin cok dert etmedik ama bundan sonra deli gibi korunmayi dusunuyoruz
Hatta tum onlemlere ek yumurtlama zamanlarimi takip etmeyi ve o zamanlar bu tur seylerde bulunmamayi bile dusunuyorum
Cok hayati bi mesele bu cunku bana göre
Burda kimse size aldir demez
Kimse o vebali almaz
Oturup esinizle konusacaksiniz

Aldır yada aldırma vebali çok büyük bir söylem ama tüp bebek sonrası korunmamak gibi bir sorumsuzluğa helede ikiz annesi olarak sizin bu sorumsuzluğunuza bir bebek daha eklenmesi.. Yorumsuz

Tek başına ikiz bakan bir anne olarak yapıyorum bu yorumu maddi olarak tek baba çalışan evde ikiz bile çok zorken 3. olduğunu düşünmek hadi öz bakımını bir kenara koydum maddi olarak yetişmek zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X