• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Kararsızlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esirgeme kurumları bakılamayan binlerce bebekle dolu.Çogunun berbat hayatı var.Sevgisiz ilgisiz şefkatsiz,travmalarla dolu.O vakit neden 3 4 cocuk yapcagına bi tanesini sqhiplenmiyor insanlar?öyle olsa kurumda cocuk kalmazdı.Bırakın artık bu saçma söylemleri.
Ona bile gitmene gerek yok sapyo. Kenar mahalledeki ilkokullarda çocuklara beslenme koyamayan aileler var. Çocuğuna sağlıklı gıda alamayanlar var. Hala rızık diyorlar hala

Evet ya alt tarafi bez, mama. Buyudukce de sifir maliyetle devam edecek zaten cocuk.
Ben de hamileyim, bu hanimefendi cok fazla emek vermis cocuk icin cektigi acilari tahmin edebiliyorum. Bir bebegin nasil bir kulfet ve sorumluluk oldugunu da cok iyi biliyorum. Ancak korunarak iliskiye ragmen olsaydi ve buraya gelip bir seyler yazsaydi yorum bile yazmazdim. Ancak korunmamis, tup bebek sonrasi hamile kalmak nispeten kolaylasir, o tedavinin maksadi ve sonucu biraz da odur. Bildigi halde gebe kalmis bu arkadas. Haliyle cocugu aldirmak sorumluluk otelemek olur bu durumda. Sonrasi masrafina katlanmayacaksa idi, basta onlem almaliydi. Kurtaj bu kadar basitlestirilmemeli. Can candir, kan pihtisi falan hayat görüşüdür. Bu hanım bizden gorus istemis, ben de ozgurum ifade ederim. Ben muslumanim, aldirma derim. Sen farkli goruse sahipsindir aksini soylersin.kimsenin gorusu umurumda degil.

Okul döneminde de tek kalemi sırayla kullanırlar bu mantıkla
Hep bebek kalmayacaklar. İkizler üniversite sınavına hazırlanırken üçüncü çocuk lise iki olacak. İki tane üniversiteli okuturken üçüncünün dersane kitap paraları ne olacak?
Bu kadar gelişine yaşanmaz. İlkokul ortaokul ve lise yıllarında aralarında iki yaş olan 3 çocuk nasıl okuyacak? Sadece bez dönemiyle bitmiyor
Gelisine yasanmazsa onlem almaliydi. Bunu bana degil konu sahibine soyleyin, fikir talep etmis fikir beyan ettim.

Evet ya alt tarafi bez, mama. Buyudukce de sifir maliyetle devam edecek zaten cocuk.
coğunun, cocuguna düzenli protein yedirtmekten,organik beslemekten,kaliteli bir sosyal çevre,konforlu bir yaşam,nitelikli bir eğitim sağlamaktan haberi yok.Alternatif yaşamdan haberleri yok.

Yıllarca cocuk sahibi olamadık denedik olmadı. Sonra tüp bebek oldu. Tüp bebek sonrası da olmayacağını düşünerek korunmadık. Aslında eşim korunuyordu ama sadece o gün korunmadık.
neden peki çok mu başına vurmuş tövbe tövbeee
zorla adamı kötü konuşturuyorsunuz

birde rahar rahat yazmazlar mı korunmadık istenmeyen gebelik falan
ben olsam doğururum herhalde yine de büyük konuşmayayım

Bazı yorumlar beni gerçekten üzdü. Nasibiyle büyür diye bilinçsizce üreyen insanlardan pekte farkınız yok. Tamam büyür de nasıl büyür? Kaç tane çocuk öyle kısıtlı imkanlarda büyüdü. Ben dahil. Ekonomi belli hayat şartları belli. Bazı adımları atarken yüz kere düşünmek gerekir.

Gelisine yasanmazsa onlem almaliydi. Bunu bana degil konu sahibine soyleyin, fikir talep etmis fikir beyan ettim.
Fikriniz ha iki ha üç ne masraf olacak ama. Bebeğiniz ufak bence henüz masraflı kısmı görmemişsiniz.
Okul dönemi hiç öyle pembe bir tablo değil. Yeğenim bu sene ufak şehirde üniversite kazandı nispeten ucuz bir şehirde. Aylık 10bin yurduna ödüyorlar. Ekstra harcamaları hariç. 3 çocuk nasıl okutsunlar pardon?
Oğlum ilkokulda şimdiden eğitimi için bir sürü harcamamız var. Lise üniversite dönemini düşündükçe Allah yardım etsin diyorum.
Kalkıp da ha iki ha üç denecek bir şey değil.
Çocuk masrafı bezle bitmiyor

Kafaları çok değişik çalışıyor ya. Hiç okul çağını hesap edemiyorlar. Sanki hep bebek kalacaklar. Bez masrafı üç sene sonrasındaki eğitim masraflarını düşünen yok
Bunlar senin dusuncelerin. Benim kafam degisik degil, bu benim gorusum sormus bildiriyorum. Bu tip konusacaksan alinti yap konus ki cevap vereyim, hamileyim, ben de masraf yapiyorum, bilmem anlatabiliyor muyum? Sorulan soruyu cevaplamak ne zamandan beri “degisik”lik oldu. İsinize gelmeyen konulara degisik diyip geciyorsunuz. Benim hayat görüşüme uymuyor, ben de forumdayim. Kizmadan orselemeden fikir beyan ediyorum.

Konu sahibi arkadaşım, öncelikle kürtaj olursun olmazsın bilemem.

Amacım dürüstlüğün için seni tebrik etmek. Çünküü bu forumda herkes ama istisnasız herkes korunurken hamile kalıyor ve sen korunmadan hamile kalmışsın. Bunu da olduğu gibi söylemişsin. Sevdim seni

Bunlar senin dusuncelerin. Benim kafam degisik degil, bu benim gorusum sormus bildiriyorum. Bu tip konusacaksan alinti yap konus ki cevap vereyim, hamileyim, ben de masraf yapiyorum, bilmem anlatabiliyor muyum? Sorulan soruyu cevaplamak ne zamandan beri “degisik”lik oldu. İsinize gelmeyen konulara degisik diyip geciyorsunuz. Benim hayat görüşüme uymuyor, ben de forumdayim. Kizmadan orselemeden fikir beyan ediyorum.
Daha hamilesiniz işte en masrafsız dönemleri. Okul kitapları, ek kaynaklar ne kadar haberiniz var mı?

Esirgeme kurumları bakılamayan binlerce bebekle dolu.Çogunun berbat hayatı var.Sevgisiz ilgisiz şefkatsiz,travmalarla dolu.O vakit neden 3 4 cocuk yapcagına bi tanesini sqhiplenmiyor insanlar?öyle olsa kurumda cocuk kalmazdı.Bırakın artık bu saçma söylemleri.
Kafan iyi mi bacım? Ben iyi ki yapmışsın filan mı dedim konu sahibine? Yaptıysan öldüremezsin diyorum. Bana kalırsa bu tipler baya kısırlaştırılmali kedi köpek gibi. Ama yapmış işte. Ortada bi bebek var. Ama o daha bebek değil filan diceksen valla hiç uğraşamam şimdi sana onu anlatmaya. Zaten muhtemelen birazdan banlenicem çünkü. Gerçekleri kaldıramayan biri muhakkak şikayet etmiştir bile mesajımı.

coğunun, cocuguna düzenli protein yedirtmekten,organik beslemekten,kaliteli bir sosyal çevre,konforlu bir yaşam,nitelikli bir eğitim sağlamaktan haberi yok.Alternatif yaşamdan haberleri yok.
Kanka o nereden cikti? Siz gercekten saygili konusmayi hak etmiyorsunuz. Sorumluluk almak istemiyorsan SORUMLULUK YARATMAYACAKSİN. Onlem alacaksin. Almadiysan, aldirma konusunda kararsizsan ve buraya gelip fikir soruyorsan HERKES İSTEDİGİNİ İFADE EDER! Bana gore yanlis, cunku GEBELİK SAGLİKLİ DEMİŞ. Sadece maddi hususlardan dem vurmuş, asla çözülmez dememiş, biliyor musun gerisini, hiç cozulme ihtimalinin olup olmadigini???

Kafan iyi mi bacım? Ben iyi ki yapmışsın filan mı dedim konu sahibine? Yaptıysan öldüremezsin diyorum. Bana kalırsa bu tipler baya kısırlaştırılmali kedi köpek gibi. Ama yapmış işte. Ortada bi bebek var. Ama o daha bebek değil filan diceksen valla hiç uğraşamam şimdi sana onu anlatmaya. Zaten muhtemelen birazdan banlenicem çünkü. Gerçekleri kaldıramayan biri muhakkak şikayet etmiştir bile mesajımı.
Öldürmek ne ya 7 haftalık kan pıhtısının neyi öldürülüyor.Bebeğine nitelikli bir hayat sunamayacaksa kendisi de anne olrak yeterli bir bedensel ruhsal sağlığa sahip olamayacaksa neden doğurup bir cocugun hayatını heba etsin? Kısırlaştırılması gwrekenler bu ne var hep birlikte büyürler deyip patır patır doğurup sokaklara salanlar,suç oranını arttıranlar.Kediye köpeğe de kurban olun.

Bazı yorumlar beni gerçekten üzdü. Nasibiyle büyür diye bilinçsizce üreyen insanlardan pekte farkınız yok. Tamam büyür de nasıl büyür? Kaç tane çocuk öyle kısıtlı imkanlarda büyüdü. Ben dahil. Ekonomi belli hayat şartları belli. Bazı adımları atarken yüz kere düşünmek gerekir.
Hayır sadece boğaz tokluğunu hesaplasa bile böyle rahat ha iki ha üç demezler. Nispeten sağlıklı yumurta yedireyim desen bir yumurta 7 lira. Her gün sadece bir yumurtaya 7x3 21 liradan 630 tl ediyor. Daha bunun balığı, yoğurdu, kıyması var.
Bir çocuk montu LCW’den alsa dahi 1000 tl. Ayakkabısı botu. Okula başlasa kitabı defteri kalemi kursu var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X