kürtaj olacak arkadaşın yanında olmak

neden? her ikisi de canlıı değğil mi?
lütfen saygıılıı ol başşkalarıınıın düşşüncelerine güzelim..

Sen düşünce belirtmedin şekerim dikkatini çekerim, sadece soru sordun.. Yoksa her türlü düşünceye saygımız var elbet.. Ayrıca bebeğin kalp atışları yokken alınması cinayet değildir canım (Buda ortalama 4-5 haftalık bi süre demek).. Haa 5.haftadan sonra bebeğin kalp atışları duyulur buna rağmen kürtaj istenir o zaman dediğin doğru.. Konu sahibesinin arkadaşı ilişkiye gireli bir hafta olmuş henüz..

benim çok iyi bi arkadaşım hamile kalıp, bebeğini aldırmıştı. aldırınca yanında değildim çünkü ailesinden biriyle gitti

ben her an yanında oldum. arkadaşım çöktü resmen....şimdi evli bir çocuğu var

hala çok pişman, sürekli ağlıyor. o benm dostum asla onu bırakmam

sizde yanında olun arkadaşınızın. asla yargılamayın

bu konuyu erkek arkadaşınızla paylaşmanızda çok yanlış

one-night-stand miymis yasadigi ?

bunun sorumlulugunu tasiyacak adam yok mu karsisinda? bu ne cahillik, bu ne guven... kalk iliskiye gir, korunma, hamile kalmaktan da korkuyor ustelik... bu halti yiyecek adami bulmus demekki bisey olursa da sorumlulugunu alacagini dusunmustur heralde.. dusunmediyse de dusunseymis Bİ ZAHMET

ayrica hamile oldugu kesin de degilmis.. acikcasi 9yillik dost most gec.. karsisindaki kac yillik erkek arkadasiymis da bunlari goze almis? boyle bir durum yasanirsa senin yapacagin (bence) bebegi birlikte yaptigi kisiyle konusmasini sagla, kiymasinlar canina. hic boyle bklu pusurlu islere girme cok vicdan azabi cekersin durdurmadim on ayak oldum yaninda oldum diye. birak herkes kendi gunahina sahip ciksin ya da bedelini kendi odesin.

Son düzenleme:
bazıları sormuş arkadaşının sevgilisi ona sahip çıkmıyor mu diye. tek tek alıntılayamayacağım, toptan bir cevap vereyim.

şu anda arkadaşımın hamile olup olmadığı belli değil. henüz bunun tehşisi için erken. fakat o öyleymiş gibi hssediyor, belki de psikolojik. bana kalırsa da öyle zaten. fakat o şu andaki ruh halyle öyle olabileceğinden çok korktuğu için çok mutsuz ve ya öyleyse dye planlar yapıyor. umuyoruz ki dğildir. erkek arkadaşıyla beraberliği uzun zamana dayanmıyor. birkaç aydır birlikteler. iş arkadaşıydılar fakat arkadaşım işten ayrıldı.çocuk çalışmaya devam ediyor. fakat ülkesine dönme ihtimali var. yani arkadaşım dönebileceğini bile bile ilişkisine devam etti çnkü onu seviyor. benmle herşeyini paylaşır, benim de onun ilişkisine dair onaylamadığım şeyler, bence böyle yapma sonra üzülürsün dediğim bazı şeyler oldu her zaman. ama o kendi hslerine göre yaşadı. ve olan oldu. şu dk dan sonra onu eleştirmek veya ben demiştim demek hiçbir işe yaramaz. ben sadece eğer hamileyse ne yapablriz kısmındayım. elbette erkek arkadaşına söyler ve o da aldırmasını söyleyecektir bu bir gerçek. yanında olup olmayacağını ble bilmiyorz erkek arkadaşının. umarım olur. fakat o olsun olmasın arkadaşım benm onu yalnız bırakmamamı istiyor ve ben de sanırım bnu yapacağım tüm olumsuz konuşanlara rağmen.

Son zamanlar "ben evlenmeden de istediğimi yaparım" diyen özgür genç kız durumlarından sonra ne kadar da çoğaldı kürtaj olayları.
Hem de çok basitleşti.
İnsanlar evlilik dışı olan çocuğu canlı gibi görmemeye başladı. Aldırırım,kurtulurum diye düşünenler çoğaldı.
Rabbim ıslah etsin ne diyim.
Arkadaş sonuçta yanında olmak gerek her zaman.
İnsan arkadaşını hatalarıyla kabul edebildiği ve kötü gününde yanında olabildiği sürece arkadaştır...

Kısaca ben olsam sanırım her durumda arkadaşımın yanında olurdum...

Son düzenleme:

herkesı bı ozgurluk merakı aldı gıttı .bu merakın sonun da olanlar ıste ortada .uzulen yıne bır kadın yıne bır can daha gıdıyor .

cok uzuluyorum boyle konuları okudugum da ,ve nereye gıdıyoruz demekten de alamıyorum kendımı .

konu sahıbı lutfen kızma bana ,ama arkadasın gercekten buyuk bır yanlıslık yapmıs .daha aylık bır ılıskı de bırbırını

bıle tanımadan cınsel paylasımları kesınlıkle dogru bulmuyorum .olan ne yazık kı kadınlara bızlere oluyor .

kımseyı yargılamak bana dusmez tabıkı de ama ,kendı dusuncemı belırtmek ıstedım .

soruna gelecek olursak eger canım ; boyle bır gunun de arkadasın her ne kadar hata da yapsa yanın da ol .

arkadaslık ıyı gun degıl de kotu gun dostu olmak demektır .yanın da olmalısın kosulsuzca .

Son düzenleme:
arkadaşım bu stresi ve yükü tek başına kaldıramayacağı için erkek arkadaşına söylemeye karar verdi şüphelerini.bugün buluşup konuşacaklar.

çocuğun tepkisini ve ne diyeceğini ben de çok merak ediyorum. umarım beni şaşırtır ve yanında olacağını söyler.göreceğiz.

hamile değildir bana göre.bir haftada nasıl anlayacak ki.sadece stresten öyle hissediyordur.

ben de öyle diyorum. zaten testte de bişey çıkmadı. gerçi daha çok erken olduğu için test sonucu da yanıltıcı olabilirmiş. haftaya bir daha test yaptıracak o zaman kesin sonuç alınır.

Modernlik ve özgürüm olguları ile kürtaj ve zar dikimi nasıl arttı böyle. Yargılamam yanlış onun yaşam biçimi ve hayatı ama zevkine bakacak diye bebeğin ne günahı var ? Korun bişeyler yap bari öncelik ile kendin için ben yanında olmadım vebali büyük yapamam ben.

9 yıllık can arkadaşının kürtaj yaptırabileceğini erkek arkadaşına mı anlattın?iyiymiş...sen gibi dostu varken düşmana ne hacet...hiç düşünmedin mi erkek arkadaşın artık o kıza ne gözle bakacak diye...
kızların dostluğuna bu yüzden güvenilmez işte...
kız bi de kimseye anlatma demiş...eminim kendini savunacak bir şeyin vardır,bahane üretirsin,ama çok yanlış.evet olayın sadece burasına takıldım.çünkü en yakın arkadaşım kürtaj yaptırmak zorundaysa yanında gitsemmi gitmesemmi diye düşünmem bile. tasvip etmesem de giderim.kötü günü,dostuyum,bitti.

konuyu erkek arkadaşına anlatarak hata yapmışsın canım,bu bir..ikincisi ise gerçekten çok candan arkadaşın olsa hiç düşünmeden yanında olurdun,yani konuyu buraya açman,arkadaşına yardımcı olmak konusundaki tereddütlerin gösteriyorki çok da yakın hissetmiyorsun kendini..tabi bunlar benim görüşüm canım..ayrıca kürtajın günah olduğunu pekala sizde biliyorsunuzdır lakin evlilik dışı bir çocuğu doğurmak şu durumda imkansız gibi görünüyor..son olarak şunu söylemek istiyorum arkadaşın büyük ihtimalle hamile değil,tekrar test yaptığınızda lütfen bize de haber ver eğer hamileyse onun yanında olman gerekir,ama dediğim gibi sen çok yakın olsaydın zaten hiç düşünmeden yanında olurdun ve sevgilinede anlatmazdın..

erkek arkadaşınıza anlatmanız bencede yanlış bı davranış olmuş, kız sıze güvenmış kımseyle paylaşamadığı özelını anlatmış..

ama ben ne olursa olsun ne yapar eder yanında olurdum

senın başına kötü bırşey gelse, o yanında olmasa kötü olmaz mı?

bencede arkadaşınızın yanında olmalısınız,hatalıdır değildir tartışılır,ama şöyle düşününce bugün varız yarın yokuz kimin ne olacağı belli değil o yüzden siz yardım elinizi uzatmaktan çekinmeyin.

Son düzenleme:

arkadas fikir istemiş ben fikrimi söyledim ? yargılamıyorum... banane milletten ekmeğimi onlarmı getiriyor..hayır... o zman.. ilgilendirmez beni sadece şahsi kanaatim... siz tasvif ediyor olabilirsiniz nikahsız birlikten doğan leved-i ZİNAları...

ben olsam ailesine söylerdim kendinizi ailesinin yerine koyarsanız bunu bilmek en çok onların hakkı kürtaj çok tehlikeli arkadaşın ölebilir bu sorumluluğu nasıl kaldıracaksın ailesinin yüzüne nasıl bakacaksın

Kız kimseye söyleme demiş konu sahibi zaten erkek arkadasına söylemiş bu bir hata birde gidip ailesine mi söylesin ? nasıl bir tavsiye bu zaten ailesi bunu kaldırabilecek bir aile olsa kız arkadasından önce ablasına , annesine söylerdi yanımda ol diye

Her ne olursa olsun dünyanın en büyük suçunu da işlese o senin arkadaşın. Evet belki yaptığı yanlış,haklısın küçük bir cana kıyılacak ve eminim oda çok üzgünüdür böyle olsun istememiştir. adece sana güvenmiş ve sana açmış derdini böyle bir gününde de yanında olmanı istemiş. Haklı. Her ne kadar doğuramayacak olsa da bu duyguyu tadamasa da o bir anne. Ve kendinden bir parçayı kaybedecek. Onun yanında olmalısın,çünkü arkadaşlık bazen böyle bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…