- 2 Ocak 2016
- 359
- 217
- 18
- 40
- Konu Sahibi Dogununannesi
-
Merhaba
Benim 6.5 aylik bir oglum var 1 ay once işime dondum. Ogluma annem bakıyor. Dun 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Dusunmeden dogurmak istedim. Ama oglum cok zor bir bebek annem tek bakiyor 65 yasinda cok hastalıkları var. Buna bile zor bakiyor. Aman kizim ben ikisine nasil bakarim. Mumkun degil dedi. Esimin kendi annesi degil. Zaten asla bakmaz. Esimle dun aglaya aglaya aldiralim dedi. Cok caresisiz. Bir cana kiymak beni mahvediyor. Calismamak gibi bir olasiligim yok. Maddi anlamda zaten cok iyi degiliz. Cok caresiziz.
Dun doktor 5 haftalik sadece kese var bebek yok daha olusmamis dedi ama Rabbim vermis onu. Cok gunah.cok uzuluyorum cok korkuyorum. Yarin Rabbin huzuruna nasil cikarim. Insanlar kapilarda evlat icin caresiz beklerken ben kiyicam. Kafayi yicem bir akil verin. Yardim edin.
bütün bu 11 sayfanın üstüne konu sahibi gelip de geri çekilme ile korunuyorduk derse kendimi klavye ile keserim
Çok ağır olacak belki ama yazıyorum. Açlıktan ölen bir bebek vardı, hatırladınız mı? Kübra idi adı, zavallının mide muhteviyatında sadece şekerli su bulunmuştu otopsi sonucunda. Rızk deyip işin içinden sıyrılamayız maalesef. Bu da bu şekilde düşünenlere soğuk duş olsun o halde.
Bakamayacağımız çocuğu yapmayacağız, o kadar. Şimdi o da can, öldüremem deyip doğuracaksınız. E peki ya sonra?
Her şeyine yetişebilecek misiniz? Karnı doyacak mı? Kim bakacak?
Herkesi dünyamıza davet ediyorum, gerçek olana!
Çok ağır olacak belki ama yazıyorum. Açlıktan ölen bir bebek vardı, hatırladınız mı? Kübra idi adı, zavallının mide muhteviyatında sadece şekerli su bulunmuştu otopsi sonucunda. Rızk deyip işin içinden sıyrılamayız maalesef. Bu da bu şekilde düşünenlere soğuk duş olsun o halde.
Bakamayacağımız çocuğu yapmayacağız, o kadar. Şimdi o da can, öldüremem deyip doğuracaksınız. E peki ya sonra?
Rızk konusuna girersek kesin banlanırım. Yaram var bir dünya zaten bu konuda...bu da işin başka bir boyutu değil mi zaten?
iki msjda bir doğur Allah rızkını verir denilmiş de Allah insanlara kendi rızıklarını sağlasınlar diye akıl vermiş zaten.
"Bebek sizin rizkinizi yemiyor, o kendi rizkiyla geliyor " diyen arkadaş, bu çocuk neden öldü?Çok ağır olacak belki ama yazıyorum. Açlıktan ölen bir bebek vardı, hatırladınız mı? Kübra idi adı, zavallının mide muhteviyatında sadece şekerli su bulunmuştu otopsi sonucunda. Rızk deyip işin içinden sıyrılamayız maalesef. Bu da bu şekilde düşünenlere soğuk duş olsun o halde.
Ya senin bebeğin suan küçük emziriyorsundur da. Prolaktin yüksek yani.
Bana prolaktin yüksek ise hamile kalınmaz dediler.
Mesela bende suan psikolojik ilaç kullanıyorum prolaktini yukseltiyo ve gogsumden süt geliyor 1 yıl olacak hamile kalamiyorum ve bu sebepten diye düşünüyorum.
Acaba başka sebebi de olabilir mi.
Yani hormonun yüksek olması korumuyor mu. Beni bi aydinlatin.
Rızk konusuna girersek kesin banlanırım. Yaram var bir dünya zaten bu konuda...
Sadece ufak bir kısmını yazabildim. Kübra'nın anası da rızk deyip doğurmuş işte bak sonu ne kadar acı oldu.
Zaten bakabilecek olsa aldırayım mı diye konu açmaz bu kadın. Keyfiyetten kimse kürtaj olmaz, yani meşruysa. Ki kadın evli, belli ki para durumu kötü. Çalışmak zorunda ki 6 aylık bebeğini annesine bırakıp işe gidiyor. Yoksa her anne bebeğini kendi büyütmek ister. Ayrıntılardan bütüne gitmekte neden bu kadar zorlanıyoruz biz ya? Çok basit bu çıkarımları yapabilmek ya!
E doğurmak en basiti, iş sonrasında başlayacak. Maması, bezi bile bir dünya masraf isteyecek. Yaşları yakın olacak neredeyse aynı dönemde büyüyecekler her şeyden çift çift alınacak. Ya bizim ülkemizde çocuk kolay büyüyor da benim mi haberim yok? Eğer bu kadar basitse yarın evlenir, ertesi güne çalışmalara başlarım yeminle!
Kız kardeşliğim zaten korunma mevzuusuna hiç girmedim. O işin başka bir boyutu zaten. Ben inanmıyorum, doğru dürüst hapımı aldım, içimiz de rahat etmedi adam da korundu ben de hamile kaldım diyenlere. Ya sen hapı unuttun içmeyi, ya da üfürükten bir çay, ilaç kullandın bilip bilmeden o da ilacı kırdı. Mutlaka bir şey var yani o işte. Hele geri çekilme ile korundum diyen gözüme gözükmesin. 23 yaşında cinsel hayatı olmayan ben bile öğrendim şunu artık, size ne oluyor be?Bunlara katılmamak elde değil,aklı selim bunu gerektirir lakin kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak görmekte çok acımasızca, olursa aldırırız diyen çok kişi var, konu sahibi korunurken oldu demiş burda herkesin dediği gibi ama süt korur olayına korunma diyen de var, bu cahillikler bitmeli artık
Hap kullanmanın da,kondomun da,spiralin de, iğnelerin de incelikleri var, cinsellik sadece zevk işi değil ciddi bir sorumluluk aynı zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?