Kürtaj olmak :(

Bana kalirsa aldirma derim bende kazayla hamile kaldm ilk dogumdan 2 ay sonra naparm dedim daha cok kucuk ikisine nasil bakarim dedim.
Kafayi yedim resmen pskoljim bozldu aldrmayi dsundum esim ikna olmadi keseyi gördk icinde bebek yeni olusmus 7 haftalik di snra napiyrm ben dedim anlattiklarinda kürtajda önce bi igneyle bebegi öldurüp parcalayarak aliyorlarmis katil gbi hssettim kendmiha oglumu öldurmüsm ha karnimdakini dedim ve cok vicdan azabi cektm dogurdum 3 aylik smdi zor oldu zorluklari var elbet ama skürki rabbim nasip etmis okdar isteyenden banada 2 güzel evlat verdi skürler olsun.
Kiyma o melege ha bebegni öldrmüsn ha karnindakini hic bi farki yokkk.

Allahim.hikmetinden sual olmaz ama ben ve bircok kadin evlat hasreti ile yanip tutusurken , neden bizi gormuyosun neden bize vermiyosun bilmiyorum isyanda etmiyorum ama , cok uzuluyorum boyle hamile olupta aldirmayi dusunenleri duyunca

Sakın aldırmayın, hele maddi sebeple. İnancınız ne yönde bilmem ama hakkında kesin hükümler var, kıymayın lütfen..

Nasıl korunuyordunuz? Geri çekilme demeyin Allah rızası için o bir yöntem değil.. Neydi yöntem?

Aldırma, onun senin şuan hergün yüzünü öptüğün, bakmaya kıyamadığın evladından farkı yok. Bol bol dua et, o bebeği Allah bahşetti sana ve o kulunu başı boş bırakmaz merak etme. Eskiler çok mu bolluktaydılar da bakabildiler onca çocuk? Cevap hayır ama onlar Allahtan geleni kabul ettiler. Sen Allaha güven gerisi hallolur, bebeğinin katili olarak ömrünü geçirme.

65 yaşında tek cocuga bile yetemeyen bir kayinvalide, maddi olanaksizliklar ve daha 6.5 aylık bir bebek. Tamam "aldirma" konu sahibi. Bu berbat bir durum, kabul ediyorum da , ne yapacaksın?

Çok ağır olacak belki ama yazıyorum. Açlıktan ölen bir bebek vardı, hatırladınız mı? Kübra idi adı, zavallının mide muhteviyatında sadece şekerli su bulunmuştu otopsi sonucunda. Rızk deyip işin içinden sıyrılamayız maalesef. Bu da bu şekilde düşünenlere soğuk duş olsun o halde.
Bakamayacağımız çocuğu yapmayacağız, o kadar. Şimdi o da can, öldüremem deyip doğuracaksınız. E peki ya sonra?
Her şeyine yetişebilecek misiniz? Karnı doyacak mı? Kim bakacak?
Herkesi dünyamıza davet ediyorum, gerçek olana!

bu da işin başka bir boyutu değil mi zaten?

iki msjda bir doğur Allah rızkını verir denilmiş de Allah insanlara kendi rızıklarını sağlasınlar diye akıl vermiş zaten.

Ya senin bebeğin suan küçük emziriyorsundur da. Prolaktin yüksek yani.
Bana prolaktin yüksek ise hamile kalınmaz dediler.

Mesela bende suan psikolojik ilaç kullanıyorum prolaktini yukseltiyo ve gogsumden süt geliyor 1 yıl olacak hamile kalamiyorum ve bu sebepten diye düşünüyorum.

Acaba başka sebebi de olabilir mi.

Yani hormonun yüksek olması korumuyor mu. Beni bi aydinlatin.

asla aldırma asla bu vebal cok agır rızkı varki rabbim vermiş katil olmayın heleki evlat katili Allah muhafaza

Bunlara katılmamak elde değil,aklı selim bunu gerektirir lakin kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak görmekte çok acımasızca, olursa aldırırız diyen çok kişi var, konu sahibi korunurken oldu demiş burda herkesin dediği gibi ama süt korur olayına korunma diyen de var, bu cahillikler bitmeli artık

Hap kullanmanın da,kondomun da,spiralin de, iğnelerin de incelikleri var, cinsellik sadece zevk işi değil ciddi bir sorumluluk aynı zamanda

bu da işin başka bir boyutu değil mi zaten?

iki msjda bir doğur Allah rızkını verir denilmiş de Allah insanlara kendi rızıklarını sağlasınlar diye akıl vermiş zaten.
Rızk konusuna girersek kesin banlanırım. Yaram var bir dünya zaten bu konuda...
Sadece ufak bir kısmını yazabildim. Kübra'nın anası da rızk deyip doğurmuş işte bak sonu ne kadar acı oldu.
Zaten bakabilecek olsa aldırayım mı diye konu açmaz bu kadın. Keyfiyetten kimse kürtaj olmaz, yani meşruysa. Ki kadın evli, belli ki para durumu kötü. Çalışmak zorunda ki 6 aylık bebeğini annesine bırakıp işe gidiyor. Yoksa her anne bebeğini kendi büyütmek ister. Ayrıntılardan bütüne gitmekte neden bu kadar zorlanıyoruz biz ya? Çok basit bu çıkarımları yapabilmek ya!
E doğurmak en basiti, iş sonrasında başlayacak. Maması, bezi bile bir dünya masraf isteyecek. Yaşları yakın olacak neredeyse aynı dönemde büyüyecekler her şeyden çift çift alınacak. Ya bizim ülkemizde çocuk kolay büyüyor da benim mi haberim yok? Eğer bu kadar basitse yarın evlenir, ertesi güne çalışmalara başlarım yeminle!

"Bebek sizin rizkinizi yemiyor, o kendi rizkiyla geliyor " diyen arkadaş, bu çocuk neden öldü?

Emzirirken prolaktin yüksektir ve hamile kalma riskini azaltır,bakın azaltır diyorum ortadan kaldırmaz,atıyorum hamile kalma ihtimali %80 ise %30a düşürür zorlaştırır ama imkansızlaştırmaz

Kusura bakma ama korunmadın mı?
Madem bu kadar kritik durumdaydın, bir o kadar hassas bir şekilde korunman gerekirdi.

E sormanın gereği ne ki o zaman, kkinikler her yerde, durumunu en iyi kendi bilir bu kamuoyu yoklaması yapılacak birsey değil

Kız kardeşliğim zaten korunma mevzuusuna hiç girmedim. O işin başka bir boyutu zaten. Ben inanmıyorum, doğru dürüst hapımı aldım, içimiz de rahat etmedi adam da korundu ben de hamile kaldım diyenlere. Ya sen hapı unuttun içmeyi, ya da üfürükten bir çay, ilaç kullandın bilip bilmeden o da ilacı kırdı. Mutlaka bir şey var yani o işte. Hele geri çekilme ile korundum diyen gözüme gözükmesin. 23 yaşında cinsel hayatı olmayan ben bile öğrendim şunu artık, size ne oluyor be?
Hadi diyelim istisna oldu, e ama bu sitede saysak bilmem kaç kişi korunarak hamile kaldı. Bu oran, yöntemlerin istisnalarını çokça geçen bir oran. Yüzde 1'den az bir oran bırakıyor haplar mesela. E ama hamile kalan kadın sayısına bir bak, aralarında uçurum var. Yok anacım, bu sefer yemedi diyorum.
Sonradan oturup ağlayacağına, önce şu takkeyi önüne koyup düşünmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…