Kürtaj olmayı düşünüyorum olanlar bilgilendirir mi lütfen

Warner

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
56
51
3
Merhaba ben evlilik olmadan hamile kaldım partnerimle kürtaja karar verdik ve ben lokal anestezi istiyorum ama acayip korku var üstümde yaşayanlar varsa bilgilendirebilir mi lütfen? (Yargılamaya girmeyin yaşım çok genç partnerimle uzun bir ilişkim var lakin okulumuzu bitirmeden evlilik gibi bir yükün altına girmeyi düşünmüyoruz.) ayrıca ertesi gün hapı kullandığım halde hamile kaldım.

Son düzenleme:
Cehalet seviyeleri korkunç. Bir de olayı dramatize etmeleri beni öyle güldürüyor ki. Kürtaj başlığı altında kahkaha atıyorum.
Kahkaha atabilmeyi cok isterdim. Sinir küpüne dönüyorum ben. Cehalete dayanamiyorum.

Sanmıyorum, biliyorum. Bir kan pıhtısı vakumlanıyor. Bu kadar.
6 haftalık evet olabilir. Fakat yasal süre 10 hafta. 10 haftalık bir fetüsün görünümünü biliyor musunuz? Kolu da bacağı da her şeyi var. 12 haftalık hamileyken evde düşük yapmış biriyim. Gördüğümü 1.5 senedir aklımdan çıkaramıyorum ve inanın bir pıhtı değildi. 10 haftalık bir fetüste aynı bu şekilde oluyor.

Bunu söylemekle birlikte, kimseyi yargılayamam. Herkesin kendi hayatı, sonuna kadar saygı duyuyorum. Ama zor bir karar, zor bir durum. Basite indirgenmesi de biraz rahatsız edici.

Benim konuya kimse cevap vermedi burada sorayım.. kürtaj olup bacak ağrısı yaşayan oldu mu? Operasyondan beri sağ bacağım ağırıyor. Bi ilgisi var mı sizce

Yasal sınır dediğiniz 10 haftalık bir fetüs neye benzer biliyor musunuz? Aratın. Hatta 8 haftalık bir fetüsün bile kolu bacağı var. Cehalet diz boyu derken kendi bilgilerinizi tazeleseniz keşke. Sizin kahkaha atarım dediğiniz şeylere çok üzülen insanlar var. Gerçekten bunun yeri burası mı? Her şeyle de dalga geçmek zorunda değiliz diye düşünüyorum.

Bunları da buraya yazmazdım çünkü konu sahibinin kararına saygı duyan biriyim, ama siz başka bir şeyi savunurken konuyu inanılmaz küçümsüyorsunuz. Küçümsenecek bir şey yok.

Beni rahatsiz etmiyor. Istenmeyen gebelik istenmiyordur, sonlandirilabilir. Konu sahibininki kan pıhtısı, su anda onu konusuyoruz. 10. Haftada yaptiranlara da karışmam, doguramam bakamam diyorsa kürtaj olur. Siz dogurmayi istediginiz icin bu kadar travma yaşamışsınız. Dilerim saglikli bir bebeginiz olur.

Ya ne diyorsunuz allasen ya? Şuraya atılan kollu bacaklı bebeğin kıskaçla kol bacak kopartılan tiktok videosuna istinaden yazdım. Evet kahkaha atıyorum, abartı dramalar beni güldürüyor. Evet neyin neye benzediğini de biliyorum. Evet basit bir olay. İyi geceler.

Teşekkür ederim 2 tane sağlıklı çocuğum var Çok istediğim için değildi ama kötü bir tecrübeydi diyelim.

Görüşlerinize saygı duyuyorum.

Çope gidiyor bir müddet sonra ne farkı var ondan çok ilginç kafalar gerçekten
Çöpe gidecek o kadar embriyo için tüp bebek de yaptırmamalı bu mantıkla. Bir gram elle tutulur argümanları yok. Birkaç haftalık milimetrik pıhtının kol bacak hesabını yapıyoruz. Bir de biliyor musun neye benziyor diye biyoloji dersi de aldık. Bilgimi tazelemeliymişim.

Ay siz inanılmaz sinirsiniz Kol bacak hesabı yapan sizdiniz. Dalga geçiyordunuz sanki kolu bacağı var diye. E var dedik suçlu mu olduk? Hayret.

Herkesin kendi hayatı ister doğurur ister aldırır kimse kimseye karışamaz konuyailk yorumum yeni üye ve polimik yaratacak konu demiştim aynen öyle oldu ve bence abartıldı bile

Konuya kürtaj karşıtları da yazıyor destek verenlerde
Biz yıllarca hem maddi hem manevi anlam da yıprandık çocuk sahibi olmak için deyip çocuk özlemi çekenlerde yorum yapıyor

Bu yorumlarla dalga geçmek yada kürtaj olma diyenlere cahil demek
De ne bileyim olmuyor

Bazıları senmi büyütücen sanane diyor digeride yapma diyor o zaman yapma diyenlerin yorumu da öyle size ne cahiller evlilik öncesi sevişti ya onun intikamı demek ne bileyim ne gerek var

Konu sahibinin hayatı istediğini yapar
Diğeri doğurur diğeri anne olMak için ömrünü verir başkası çocuğu olmaz başkası çöpe bırakır
Hayat böyle bu hayat herkesin kendi secimi kendi doğrusu birine yalnış gelen diğerinin doğrusu ise buna karışmak gülmek dalga geçmek şimdi duygusala bağlanır demekte bana gore doğru degil size göre yanlışsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…