• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj olmayı düşünüyorum olanlar bilgilendirir mi lütfen

Warner

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
56
51
3
Merhaba ben evlilik olmadan hamile kaldım partnerimle kürtaja karar verdik ve ben lokal anestezi istiyorum ama acayip korku var üstümde yaşayanlar varsa bilgilendirebilir mi lütfen? (Yargılamaya girmeyin yaşım çok genç partnerimle uzun bir ilişkim var lakin okulumuzu bitirmeden evlilik gibi bir yükün altına girmeyi düşünmüyoruz.) ayrıca ertesi gün hapı kullandığım halde hamile kaldım.

Son düzenleme:
Yine bir kürtaj yine ahlak zabıtalığı konusu :p

Konu sahibi ben 2 yıl önce dış gebelik geçirdim. Kürtajla çözülebilecek bir şey değildi o yğzden kapalı ameliyat oldum ama gebelik kaybı sonrası çok kanamam olmasın diye aynı anda küretaj da yaptılar. Genel anestezi tabi ki. Ama sadece küretaj olacak olsa da genel amestezi yapardım kesin.

3 kez tüp bebek yaptım. Yumurta toplamada lokal da yapılabiliyormuş ama hiç o işlere girişmedim. Mışıl mışıl huzurla uyurken yumurtalarım toplandı :) hiç sorun yaşamadım. Yine yaptırsam yine genel anesteziyle yaptırırım. Zaten psikolojin çok iyi olmuyor bir de az da olsa ağrı çekeceğin, her şeyi hissedeceğin travmatik prosedürlere gerek yok.

Onun dışında 20 yaşından beri cinsel olarak aktifim ve 30 yaşında evlendikten sonra 33 yaşımda anne olmaya hazır oldum. 20 li yaşlarda hamile kalsaydım kesinlikle aldırırdım ki bunu 3 tüp bebek 1 dış gebelikten geçmiş, yumurta rezervi az, yarım rahim ve tek tüplü bir kadın olarak yazıyorum. Bunun evlat hasreti çeken kadınlarla bir alakası yok. Bundan sonra çok daha iyi korunursunuz ki bir daha böyle olmasın. Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim yardımınız için

Alakaya maydanoz cahilliğinizden gözlerim kanadı.
Merhamet sadece buna ediyorsunuz sanırım siz. Hiç başka birşeye merhamet etmiyorsunuz. Bi konu sahibinin günahını düşünüyorsunuz o bebeğe merhamet ediyorsunuz ama kalp kıran sizler hiç merhamet etmiyorsunuz konu sahibine. Sizin cahil cühale herkesin işine burnunu sokan gereksiz duyarla drama queenlik yaptığınız yorumlara ayar oluyoruz biz. Varsa konu sahibine mantıklı bir yorumun yap yoksa çık git. Senin saçma sapan düşüncelerini, yargılamalarını dinlemek zorunda değil kimse.
Sizin gibi düşünmeyen herkes cahil oluyor, düşünceleri saçma sapan oluyor öyle mi? Bilginlik budur işte alkışşş. Seviyenize inemiyorum ne yazıkki 💁🏼‍♀️

Sizin gibi düşünmeyen herkes cahil oluyor, düşünceleri saçma sapan oluyor öyle mi? Bilginlik budur işte alkışşş. Seviyenize inemiyorum ne yazıkki 💁🏼‍♀️
Aşağıdan yukarı inilmez çıkılır. İstesende çıkamazsın zaten merak etme.
Ben her görüşe saygı duyuyorum ama siz kimsiniz zaten psikolojisi bozulmuş bir kadını daha da etkileyip yok cinayet yok vicdansızlık yok merhametsizlik diyorsunuz. Siz kimsiniz konu sahibine kötü hissettirmeye çalışıyorsunuz? Sizin etik, ahlaki, din kurallarınıza uymuyor diye insanları kötü hissettirmeye hakkınız yok. Hep söylüyorum hepiniz dinimizi işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz kürtaj diyince karşıdakine günah vicdansızlık oluyor ama iş başkasının kalbini kırmaya gelince size hiç günah olmuyor. Günah onun, sevap onun. Yargılayacak olan Allah, sen kimsin?

Basit gelip gelmemesi tartışılır lakin 21 yaşında ve hala okuyan bir insanım aileme bağlı yaşıyor iken neden anne olmayı düşünüp çocuğun da hayatını mahvedeyim ki daha ben çocuğum böyle düşünmeyin lütfen
Merhaba, sizin yasinizda ayni surecleri yasadim. Korundugumuz halde hamilelik gerceklesti ve doktorum genel anestezinin daha uygun olacagini soylemisti. Anestezi almam ve cikmam 1 saat surmedi, hic bir komplikasyon olusmadi. Uzerinden 10 yil gectikten sonra tekrar (korundugumuz halde) hamile kaldim ve bu kez hem yasimiz hem sartlarimiz uygun oldugu icin bebegimizi dunyaya getirdik. Merdiven alti tabir edilen yerlerden uzak durmanizi oneririm. Eger istanbuldaysaniz doktorumu ozelden paylasabilirim, ben cok kisa sure tanima firsati buldum ama gayet pozitif bir ciftti, beni cok rahatlattilar. Bu arada yillar da gecse bi sizi hep icerde bir yerde illa ki kaliyor ama buradan geriye baktigimda, o zaman bebegi dunyaya getirme karari almis olsaydim cocuga cok yazik edermisim cunku hakkiyla annelik sorumlulugunu alabilmek icin uzerinden 10 yil gecti, tabi esim icin de gecerli bu buyume/olgunlasma sureci. Dilerim cok yara almadan atlatirsiniz bu sureci🙏

Ya hiç anestezi yemedim hastaneye düzgün giden bir insan da değilim anestezi yüzünden oluşan ölümleri duyduğum için açıkçası korktum birazcık
Bu arada ben de anksiyete/panik atak tanili ve hastane fobik biriyim. Ama doktorun kendi kliniginde oldugum icin cok tedirginlik yasamadim sanirim. Bir de dedigim gibi 1 saat sonra klinikten cikmistik ki bu surenin de uzun kismi benim bas donmemim gecmesi ve tamamen ayilmam icin bekledigimiz sureydi. Doktorunuza guvendikten sonra genel anestezi korkulacak birsey degil, en azindan boyle bir operasyon icin travmayi azaltici etkisi kesinlikle var ama tabi ki bunlarin hepsi kendi tecrubelerim, kendiniz icin en dogru karari siz vereceksiniz

Ölmekten korkuyorum yazmaniz beni dehşete düşürdü. Bebeginizi parca parca alirlarken onun cani nasil aciyacak kim bilir. Bencilce kendi caninizi dusunuyorsunuz cok saskinim. Sanki karninda bir can yokmus gibi!
Evlenmeden onlarca erkekle birlesin umrumda degil. Gidebildiginiz kadar hizli gidin. Ama dogum kontrol olayini ogrenin ki katletmek zorunda kalmayin bir cani.. 20 yasinda kazik kadar insansiniz ustelik.
Gercekten cinselliginiz umrumda degil ama ay ben ya ölürsem ya kukum cok acirsa diye agliyorsunuz burada yani bu kadar duygusuz, bencil,vicdansiz olunmaz.
Eskidendi o artik evlenmeden cinsellik olabilir diyorsunuz bu medeniyet size gore ve size saygili olmaliyiz oyle mi? Ama bir bebegin yasam hakki yok oluyor...bir can ölüyor..siz ayni saygiyi gosterdiniz mi? Eger bu saygi sizde olsaymis vaziyet bu hale gelmezdi.plansiz programsiz alalade yasanan iliskiler..ne diyim yazik!

Ölmekten korkuyorum yazmaniz beni dehşete düşürdü. Bebeginizi parca parca alirlarken onun cani nasil aciyacak kim bilir. Bencilce kendi caninizi dusunuyorsunuz cok saskinim. Sanki karninda bir can yokmus gibi! Evlenmeden onlarca erkekle birlesin umrumda degil. Gidebildiginiz kadar hizli gidin. Ama dogum kontrol olayini ogrenin ki katletmek zorunda kalmayin bir cani.. 20 yasinda kazik kadar insansiniz ustelik.
Gercekten cinselliginiz umrumda degil ama ay ben ya ölürsem ya kukum cok acirsa diye agliyorsunuz burada yani bu kadar duygusuz, bencil,vicdansiz olunmaz.
Eskidendi o artik evlenmeden cinsellik olabilir diyorsunuz bu medeniyet size gore ve size saygili olmaliyiz oyle mi? Ama bir bebegin yasam hakki yok oluyor...bir can ölüyor..siz ayni saygiyi gosterdiniz mi? Eger bu saygi sizde olsaymis vaziyet bu hale gelmezdi.plansiz programsiz alalade yasanan iliskiler..ne diyim yazik!
Zaten bencilce diye belirttim
Ölmekten korkuyorum yazmaniz beni dehşete düşürdü. Bebeginizi parca parca alirlarken onun cani nasil aciyacak kim bilir. Bencilce kendi caninizi dusunuyorsunuz cok saskinim. Sanki karninda bir can yokmus gibi!
Evlenmeden onlarca erkekle birlesin umrumda degil. Gidebildiginiz kadar hizli gidin. Ama dogum kontrol olayini ogrenin ki katletmek zorunda kalmayin bir cani.. 20 yasinda kazik kadar insansiniz ustelik.
Zaten bencilce diye belirttim nvm

Bu konuda yazdığım mesajlar sanırım birilerinin zoruna gittiği için banlandım.Ama bu yinede kürtaj yaptırmak isteyen birine karşı çıkmaya hakkınız olmadığı gerçeğini değiştirmez.
Kürtaj yasal bir haktır.
Burnunuzu başkalarının hayatına sokmayın,soksanızda bir şey değişmeyecek zaten.
Boşuna ne kendinizi ne başkalarını yormayın.

Aşağıdan yukarı inilmez çıkılır. İstesende çıkamazsın zaten merak etme.
Ben her görüşe saygı duyuyorum ama siz kimsiniz zaten psikolojisi bozulmuş bir kadını daha da etkileyip yok cinayet yok vicdansızlık yok merhametsizlik diyorsunuz. Siz kimsiniz konu sahibine kötü hissettirmeye çalışıyorsunuz? Sizin etik, ahlaki, din kurallarınıza uymuyor diye insanları kötü hissettirmeye hakkınız yok. Hep söylüyorum hepiniz dinimizi işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz kürtaj diyince karşıdakine günah vicdansızlık oluyor ama iş başkasının kalbini kırmaya gelince size hiç günah olmuyor. Günah onun, sevap onun. Yargılayacak olan Allah, sen kimsin?
Benim de sizin uslübunuzun vasatlığından gözlerim kanadı. Her görüşe saygınızın olmadığını hakaretlerinizle cok güzel kanıtladınız, o yüzden kendinizi kandırmayın. Cevap yazmaya bile değmezsiniz ama merak ettim, Din tartışmak yasak değilmi? Ayrıca hangi dine tabii olduğunuzu bile bilmiyorum. dininizde kürtaj yasak olmayabilir, beni ilgilendirmez. Bir bebeğin can çekişerek ölmesini hiçe sayarak, bunu ben daha cocuğum gibi komik bahanelerin arkasına saklanarak yapan birine acıyıp psikolojisini düşünürmüş gibi yapmak ikiyüzlülüktür. Ve din konusunu sürekli açtığınız için diyorum, benim dinime göre de siz cahilsiniz. Keyfi Kürtajın dinimdeki yerine gelmiyorum bile, sonra dinime küfür edersiniz bu vasatlığınızla, bunu göze alamam.

Benim de sizin uslübunuzun vasatlığından gözlerim kanadı. Her görüşe saygınızın olmadığını hakaretlerinizle cok güzel kanıtladınız, o yüzden kendinizi kandırmayın. Cevap yazmaya bile değmezsiniz ama merak ettim, Din tartışmak yasak değilmi? Ayrıca hangi dine tabii olduğunuzu bile bilmiyorum. dininizde kürtaj yasak olmayabilir, beni ilgilendirmez. Bir bebeğin can çekişerek ölmesini hiçe sayarak, bunu ben daha cocuğum gibi komik bahanelerin arkasına saklanarak yapan birine acıyıp psikolojisini düşünürmüş gibi yapmak ikiyüzlülüktür. Ve din konusunu sürekli açtığınız için diyorum, benim dinime göre de siz cahilsiniz. Keyfi Kürtajın dinimdeki yerine gelmiyorum bile, sonra dinime küfür edersiniz bu vasatlığınızla, bunu göze alamam.
Off senin kadar insanı yoran biri görmedim.

Can çekişerek mi? Bilgi seviyeniz beni kahretti...
Evet maalesef 😭 detaylara girmek istemiyorum ama tam olarak dediğim gibi oluyor. Siz nasıl olduğunu sanıyordunuz bilmiyorum ama araştırırsanız öğrenirsiniz. Kahrolmanıza üzüldüm. İyi forumlar.

Evet maalesef 😭 detaylara girmek istemiyorum ama tam olarak dediğim gibi oluyor. Siz nasıl olduğunu sanıyordunuz bilmiyorum ama araştırırsanız öğrenirsiniz. Kahrolmanıza üzüldüm. İyi forumlar.
Facebookdan gördüğünüz videolara inanıp burada cahil cahil konuşmayın lütfen gerçekten gülünç duruma düşmüşsünüz😂

Embriyoyla, cenin ayrımını yapamıyorlar.
Salak bir kürtaj videosu dolaniyor tiktokta. Animasyon seklinde. Neredeyse 6 aylik bir bebek. Sirayla bacaklari kollari kafasi kesile kesile çıkarılıyor. Kürtajı bu sanıyorlar. Bir kan pıhtısı vakumlanıyor. Anlamiyorlar.

Sanmıyorum, biliyorum. Bir kan pıhtısı vakumlanıyor. Bu kadar.

Salak bir kürtaj videosu dolaniyor tiktokta. Animasyon seklinde. Neredeyse 6 aylik bir bebek. Sirayla bacaklari kollari kafasi kesile kesile çıkarılıyor. Kürtajı bu sanıyorlar. Bir kan pıhtısı vakumlanıyor. Anlamiyorlar.
Mitoz bölünmeyle çoğalmış hücre yığını yav, kol bacak koparıyorlar mı sanıyorlar. 🤣🤣🤣

Aynen öyle gerçekten çok komik bir de bebek annesine mektup yazıyormuş ya annecim beni niye terk ediyorsun falan diyor onu okumuş büyük ihtimalle facebookta yıllar önce çok dolanıyordu😂😂

Back
X