Kürtaj olmayı düşünüyorum olanlar bilgilendirir mi lütfen

Warner

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
56
51
3
Merhaba ben evlilik olmadan hamile kaldım partnerimle kürtaja karar verdik ve ben lokal anestezi istiyorum ama acayip korku var üstümde yaşayanlar varsa bilgilendirebilir mi lütfen? (Yargılamaya girmeyin yaşım çok genç partnerimle uzun bir ilişkim var lakin okulumuzu bitirmeden evlilik gibi bir yükün altına girmeyi düşünmüyoruz.) ayrıca ertesi gün hapı kullandığım halde hamile kaldım.

Son düzenleme:
Yaaa umarım kalp atışı yoktur...anesteziden kormayin sayısını bilmiyorum kac kere aldığımın yanınızda biri bulunsun ihtiyacınız var çünkü...

Ah ah, bir kürtaj konusunda kavga çıkmasın dişimi kıracağım

İşin vicdani ve manevi yanını bir kenara bırakırsak, ( çünkü bunlar tamamen ve sadece o kişiyi ilgilendirir) TC devletinde, 10 haftaya kadar kürtaj yaptırmak yasalken, bence ben dahil herhangi birimize söz düşmüyor…

Karşı çıkan hanımları anlıyorum, kimisi duygusal, kimisi kendi inancı doğrultusunda kimi de annelik özleminden ötürü bu şekilde tepki veriyor. Evet gerçekten anlıyorum.

Ancak dediğim gibi devletin kişiye vermiş olduğu bir hakkı , kullan veya kullanma diye biz eleştiremeyiz…

Konu sahibi, ablacım çok gençsin, paniksin de biraz anlıyorum.

Anesteziden korkma. Her hastaya özel risk değerlendirmesi ve skorlaması yapılıyor, her hastaya özel dozda ilaç veriliyor. Mevcut hastalıkların ( astım, karaciğer , böbrek vb) öncesinde sorulup ona uygun şekilde anestezi veriliyor.

Ben sadece bir doktor olarak, işin toplum sağlığı ve aile planlaması kısmı açısından bir tavsiye vermek istiyorum: gördüğüm kadarıyla aklı başında birisin, ella almışsın, evet.

Ancak kondom kullanın, hem daha garanti olur, hem de vücudunun dengesiyle hele de hormonların yeni yeni düzenini kurarken, oynamamış olursun.

Kondom kullandınız galiba öyle hatırlıyorum, düzgün takma şekline bakın, öyle kolay kolay çıkmaz.

Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim kondom kullanmadık bu yapışımızda boşalmak istediği zaman çıkıp dışarıya boşalıyordu son zamanlarda panik olduğum için de anestezi hiç istemiyorum çünkü bunun böyle her türlü kötü senaryosu gözümün önüne geliyor yorumunuz için çok teşekkür ederim

Hayır canım. Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Unutmayın. Bu size acı bir tecrübe oldu maalesef. Bundan sonra asla kondomsuz sevişmeyin.

Bir de birkaç sayfa geride okudum sanırım, 3 senedir düzenli cinsel hayatın varmış, madem öyle ek herhangi bir hastalık/ durum yoksa doğum kontrol hapı kullanabilirsin düzenli olarak.

Hem sikluslarını düzenler hem de kondoma ek ekstra koruma sağlar.

Aile hekimine veya bir jinekoloğa yazdırabilirsin haplarını.

Anestezi konusunda daha fazla endişelenme. Sözlerimize kulak ver.

Ben zorunlu olarak kurtaj oldum, genel anesteziyi tavsiye ederim. Surecten pek hoslanmayacaksiniz, daha travmatik olmasin. Nihayette disiniz uyusturulduysa bilirsiniz; her aleti her dokunusu hisseder ama aci duymazsiniz. Kurtajı bu kadar hissemeyin olmaz mi, onunuzde uzun bir omur var bir ablaniz olarak tavsiyem boyle bir aniniz olmasin bence...
Bir de hastaneye gidiyorsunuz degil mi, ufak bir klinige degil..
Gayet iyi biliyorsunuz ki kurtaj ve iliski sonrasi haplar bir korunma yontemi degil. Sonrakinde daha dikkatli olun olur mu, gordugunuz uzere iliskinin bedensel yukunu de biz kadinlar tasimak zorundayiz, adamin bu noktada ugradigi bir bedensel zarar yok.

Teşekkür ederim bir daha kondomsuz asla zaten seksten soğumuş durumdayım şuan peki şey lokal anestezi çok mu kötü ya

Doğru söylüyorsunuz bundan sonra daha dikkatli olurum tabiki de böyle durumda olucak insan ölmekten de çok korkuyor

Teşekkür ederim bir daha kondomsuz asla zaten seksten soğumuş durumdayım şuan peki şey lokal anestezi çok mu kötü ya
Ben ablan olarak da bir “doktor” olarak da görüşümü söyledim, ikna olup olmamak sana kalmış.

İlk sayfalarda bir anestezi teknikeri hanım da söylemiş, ben de söyledim, ikna olman için ne gerekir bilemiyorum.

Ancak illa lokal istiyorum diyorsan, pek pürüzsüz bir deneyim olmayabilir. Yani rahatsız edici şeyler hissedebilirsin doğal olarak.

Karar senin.

İyi geceler

Teşekkür ederim hiç hastane deneyimim olmadığı için bu kadar sorguluyorum tavsiyenize kulak asıyorum ve dinleyeceğim teşekkür ederim iyi geceler diliyorum

Nacizane lokal kotudur diyemem ama rahim agzini acan aletin takilisi, vakum hortumu, cikabilecek ses, gorebileceginiz kan, gebelik materyali vb.
Inanin bu islemde uyanik olmaya gerek yok, hep 20 yasinda olmayacaksiniz, bir gun evleneceksiniz, bebek dusuneceksiniz. Boyle bir aniniz olmasin, uyuyun ve uyanin, zaten bedenen tam olarak toparlanmak biraz zaman alacak.

Haklısınız çok da doğru diyorsunuz yorumunuz çok önemli benim için teşekkür ederim

Korkacak bir durum yok, çok kısa süren bir işlem olduğu için hafifçe uyutuyorlar sadece, uykuya dalıp 10-15 dakikada uyanıyorsunuz hiçbir şey olmamış gibi. Ameliyat gibi değil yani iyi bir hastanede iyi bir doktor yapsın ona dikkat edin sadece…ileride çocuk istediğinizde pişman olmayın, düzgün yapılırsa zararı olmaz.,

[/QUOTE]
Cok büyük konuşuyorsunuz çok
Buyuklukle ne alakası var...tecavüze uğramıyor. Kendi isteği ile beraber olmuş..birde dışarı bosalmayi doğum kontrol yöntemi sanıyor.hap kullanamayacak kadar bilgisiz..sanki ilkcagdayiz da korunma yöntemi yok..sonra ben çocuğum ama...madem yapacaksın o zaman iyi arastir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…