• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj olmayı düşünüyorum olanlar bilgilendirir mi lütfen

Warner

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
56
51
3
Merhaba ben evlilik olmadan hamile kaldım partnerimle kürtaja karar verdik ve ben lokal anestezi istiyorum ama acayip korku var üstümde yaşayanlar varsa bilgilendirebilir mi lütfen? (Yargılamaya girmeyin yaşım çok genç partnerimle uzun bir ilişkim var lakin okulumuzu bitirmeden evlilik gibi bir yükün altına girmeyi düşünmüyoruz.) ayrıca ertesi gün hapı kullandığım halde hamile kaldım.

Son düzenleme:
Ah ah, bir kürtaj konusunda kavga çıkmasın dişimi kıracağım 🤦🏻‍♀️

İşin vicdani ve manevi yanını bir kenara bırakırsak, ( çünkü bunlar tamamen ve sadece o kişiyi ilgilendirir) TC devletinde, 10 haftaya kadar kürtaj yaptırmak yasalken, bence ben dahil herhangi birimize söz düşmüyor…

Karşı çıkan hanımları anlıyorum, kimisi duygusal, kimisi kendi inancı doğrultusunda kimi de annelik özleminden ötürü bu şekilde tepki veriyor. Evet gerçekten anlıyorum.

Ancak dediğim gibi devletin kişiye vermiş olduğu bir hakkı , kullan veya kullanma diye biz eleştiremeyiz…

Konu sahibi, ablacım çok gençsin, paniksin de biraz anlıyorum.

Anesteziden korkma. Her hastaya özel risk değerlendirmesi ve skorlaması yapılıyor, her hastaya özel dozda ilaç veriliyor. Mevcut hastalıkların ( astım, karaciğer , böbrek vb) öncesinde sorulup ona uygun şekilde anestezi veriliyor.

Ben sadece bir doktor olarak, işin toplum sağlığı ve aile planlaması kısmı açısından bir tavsiye vermek istiyorum: gördüğüm kadarıyla aklı başında birisin, ella almışsın, evet.

Ancak kondom kullanın, hem daha garanti olur, hem de vücudunun dengesiyle hele de hormonların yeni yeni düzenini kurarken, oynamamış olursun.

Kondom kullandınız galiba öyle hatırlıyorum, düzgün takma şekline bakın, öyle kolay kolay çıkmaz.

Geçmiş olsun.
Biz kavga çıkartmıyoruz! Sadece tepkisiz kalamıyoruz. Merhametimiz buna izin vermiyor. Siz ne derseniz diyin. Asıl sizlerin bizim yorumlarımızdan rahatsız olmasına anlam veremiyorum. Sonuçta konu sahibine hakaret etmiyoruz, vazgeçmesi için baskı da uygulamıyoruz. Bu yaşananlara susmamızı kimse bizden beklemesin. Zaten biz sussak konu sahibinin vicdanı asla susmayacak. Ama neyseki sizler varsınız, vicdanına "sanane" der güler geçersiniz.

Buyuklukle ne alakası var...tecavüze uğramıyor. Kendi isteği ile beraber olmuş..birde dışarı bosalmayi doğum kontrol yöntemi sanıyor.hap kullanamayacak kadar bilgisiz..sanki ilkcagdayiz da korunma yöntemi yok..sonra ben çocuğum ama...madem yapacaksın o zaman iyi arastir...
[/QUOTE]
Ya siz sanki hayatımı yaşayıp okumuşsunuz gibi yorum yapıyorsunuz ya kopuyorum vallahi, doğum kontrol hapı olduğunu hala belirtmiyorsunuz konuyu okumayan birisi '' hap kullanmış ya'' diyip size çıkışabilir ayrıca bünyem doğum kontrol hapını düzenli kullanmaya elverişli olmayabilir nerden biliyorsunuz yani annem misin babam mısın. Düşüncenize sonsuz saygım var buraya gelip''bence kürtaj çok yanlış yine de sen bilirsin'' diyip gitmek de sizin yaptığınız gibi saldırmak da, mesela ben de herkesin çocuk doğurmasını istemeyen bir insanım ama Türkiye'de çoğu kadın annelik bilgisine ruhsal durumuna bakmadan tek hücreli gibi ürüyorlar sonra çocukları büyüyünce vah haline bu benim nacizane fikrim doğum yapacak veya bebek isteyen kimseye karışma hakkını vermiyor bana bu fikir, o yüzden azıcık edep azıcık da haddimizi bilmemiz gerekiyor.

Sen kendinle celisiyorsun. .cocugum diyorsan ve sorumluluk almayacaksan cinsel ilişki yasayamazsin.yasiyorsan da sorumluluğu alırsın.
Siz evli olmayan birisinin anne olmasını uygun goruyor musunuz demissin. ..eeeee madem bu uygun değil ,senin mantiginla bakarsak evli olmayan birisinin de cinsellik yasamasi uygun değil...bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. .....valla çocuğun sorumluluğunu alacaksa evli olmadan da doğurabilir ...
Cinsel ilişki yasaman ayıp değilse evlenin o halde...
Baştan aşağı çocukça ,mantiksiz düşünceler. Dediğin gibi gerçekten cocuksun
Kuzenim üniv de okurken kız arkadaşı hamile kaldı..ailelerine söylediler..biraz tantanadan sonra evlendiler.üstelik okuyorlardi. Aynı sizin gibi.şimdi çocukları 1.5 yaşında...sorumluluk bu ışte
İyi de seks sadece çocuk için yapılan birşey mi?
Cahilliğinizden gözlerim kanadı. 21 yaşında bir genç, ben daha çocuk sayılırım daha okuyorum bebeğim sorumluluğunu alamam diyor. Siz hala gelip milletin psikolojisini bozma derdindesiniz. Sizin kararınıza uyup doğursa alıp çocuğa siz mi bakacaksınız? Yoo.
Şu interneti klavye artistliği yapmak için kullanmayın, siz burada döşeyip döşeyip çıkıp sekmeyi kapatıyorsunuz ama konu sahibi o yoruma belki günlerce üzülecek belki ağlayacak psikolojisini bozacaksınız. Yaşadığı zaten zor birşey ne kadar gaddarsınız. Bu sitede böyle birşey var herkes dinden kitaptan Allahtan günahtan bahsedip konu kendisi olunca karşısındakinin düşüncelerini onu üzüp üzmeyeceğini takmıyor bile. Ama konu başkasına gelince hiiii günah. He günah. Bi ona günah kalp kıran sana değil.

Konu sahibi anesteziden birşey olmaz, sorumluluk almak zorunda değilsin.
Burada alıp çocuğu kendisi bakmayacak olanlar bir zahmet boş yorum yapıp milletin canını sıkmasın.

Biz kavga çıkartmıyoruz! Sadece tepkisiz kalamıyoruz. Merhametimiz buna izin vermiyor. Siz ne derseniz diyin. Asıl sizlerin bizim yorumlarımızdan rahatsız olmasına anlam veremiyorum. Sonuçta konu sahibine hakaret etmiyoruz, vazgeçmesi için baskı da uygulamıyoruz. Bu yaşananlara susmamızı kimse bizden beklemesin. Zaten biz sussak konu sahibinin vicdanı asla susmayacak. Ama neyseki sizler varsınız, vicdanına "sanane" der güler geçersiniz.
Alakaya maydanoz cahilliğinizden gözlerim kanadı.
Merhamet sadece buna ediyorsunuz sanırım siz. Hiç başka birşeye merhamet etmiyorsunuz. Bi konu sahibinin günahını düşünüyorsunuz o bebeğe merhamet ediyorsunuz ama kalp kıran sizler hiç merhamet etmiyorsunuz konu sahibine. Sizin cahil cühale herkesin işine burnunu sokan gereksiz duyarla drama queenlik yaptığınız yorumlara ayar oluyoruz biz. Varsa konu sahibine mantıklı bir yorumun yap yoksa çık git. Senin saçma sapan düşüncelerini, yargılamalarını dinlemek zorunda değil kimse.

Eminim milyon polemik var, o yüzden okumadım konuyu. Direk kendiminkini anlatayım. 12 haftalık bebeğimin kalbi durunca kürtaj oldum. Hastanede kürtaj odasına aldılar beni. Jinekolojik muayene masasına oturdum. Damar yolu açıktı zaten, beyaz anestezi dedikleri bir tür genel anestezi verdiler. 5 saniyede uyudum. Uyandığımda odada yataktaydım. Bu kadar. 15 dakika kadar sürmüş o kadar. Bir hafta regli gibi kanamam oldu. Bir hafta sonra doktora göründüm. Benim durum acil olduğu için eş rızası falanda istemediler. Doktorumda iyiydi. Sonrasında ağrı sancı da olmadı. 6 hafta sonra regli oldum. 4 ay sonra da hamile kaldım tekrardan. Ben kesinlikle bu anesteziyi tavsiye ediyorum. İmkan varsa özel hastanede ol zaten. Anestezinin yan etkisi de acıktırması sadece. Kanama, kramp, risk, psikolojik travma falan yok. Şimdiden geçmiş olsun

Peki benim yorumumdan sanane? Ben masum bir bebeğin can çekişerek ölecek olmasına üzülüyorum da sana ne oluyor acaba?
Bu kadar üzülmeniz size sert bir eleştiri yapma hakkını vermiyor ben bakar büyütürüm diyorsan konu sahibi dogrup size versin

Bi tanesi de sen doğur ben bakarım dememiş, anca doğur da doğur, nasıl büyürse büyüsün.
Ben sordum mamasını bezini siz mi alacaksınız diye , annesi babası okula gidince siz mi bakacaksınız diye de cevap veren olmadı 🥴
Ancak beğendim e basıp gittiler 🤣🤣

Ben sordum mamasını bezini siz mi alacaksınız diye , annesi babası okula gidince siz mi bakacaksınız diye de cevap veren olmadı 🥴
Ancak beğendim e basıp gittiler 🤣🤣
Seks yapmak sorumlulukmuş bak o çok güzeldi. Çocuk sorumluluğu ile bir tutmak, bi harikaydı.

1 ay önce kürtaj oldum bayılttilar zaten benim uyanmam 1 buçuk saati bulmuştu sanırım bünye meselesi bazılarında sonrasında hafif ağrı oluyormuş benim kürtaj olduğum gün geceye kadar aşırı çok ağrım oldu ağrı kesici ve antibiyotik veriyor

Peki benim yorumumdan sanane? Ben masum bir bebeğin can çekişerek ölecek olmasına üzülüyorum da sana ne oluyor acaba?
Daha öğrenciler bebek doğsa bakamayacakları belli.
Aileler öğrenecek bir ton sıkıntı.
Bebek rızkıyla gelir kafasında falansanız eğer,öyle bir şey yok söyliyim.
Doğduğunda açlıktan dolayı can çekilebilir çünkü.
Yani bazen bir bebeğin dünyaya gelmemesi,gelmesinden daha hayırlı olabiliyor.

Kimse neden seviştin demiyor hanımlar.

Saygi duyuyoruz zaten biz çocuğu doğur demiyoruz ki.
Kızdığımız sevişirken olgun kadın,kürtaj olacağı zaman ben çocuğum diyor.
Düzgün korunacak efendim insanlar evlât hasretiyle neler çekiyor.
Evet kabul etmese de evladının katili olacak bu kadar basit.
"İnsanlar evlat hasreti çekiyor" kısmına gelene kadar her şey çok güzel gidiyordu.
Allah aşkına artık bırakın her seferinde şu lafı söylemeyi ya.
Bu kız bebeğini doğurunca milletin evlat hasreti bitecek mi?
Bir insanın çocuğu olmuyorsa bu Allah"tan gelen bir şeydir.Nasip etmediği için olmuyordur.
İnanmayan birisi de bunu tıbbi bir soruna bağlayabilir mesela.
İki durumda da muhatap kürtaj yaptıranlar değil yani.
Sapla samanı karıştırmasak diyorum.

Basit gelip gelmemesi tartışılır lakin 21 yaşında ve hala okuyan bir insanım aileme bağlı yaşıyor iken neden anne olmayı düşünüp çocuğun da hayatını mahvedeyim ki daha ben çocuğum böyle düşünmeyin lütfen
Demeyim demeyim diyorum da 😂 bak yine tutamayacağım. Öncelikle belirtmek isterim kimsenin cinsel yaşamı beni ilgilendirmez ama çocuğum diyip de cinsel deneyim yaşıyorsan ben buradaki tezatlığı eleştiririm. Seçimlerinizin arkasında durun, sevişecek kadar büyüksün, anne olacak kadar yetişkin değilsin. Ama katiyen çocuk değilsin.

Demeyim demeyim diyorum da 😂 bak yine tutamayacağım. Öncelikle belirtmek isterim kimsenin cinsel yaşamı beni ilgilendirmez ama çocuğum diyip de cinsel deneyim yaşıyorsan ben buradaki tezatlığı eleştiririm. Seçimlerinizin arkasında durun, sevişecek kadar büyüksün, anne olacak kadar yetişkin değilsin. Ama katiyen çocuk değilsin.
Anne olma sorumluluğunu alabilmekle,sevişmek çok farklı şeyler yalnız.
Konu sahibinin eleştirilecek yanları var mı var?(düzgün korunmadığı için)
Ama siz ve burda gördüğüm bir çok kişi çok alakasız,yanlış yerlerden eleştiriyorsunuz.
Eğer yorumunuzda kastettiğiniz bu değilse sizi tenzih ederim.

Anne olma sorumluluğunu alabilmekle,sevişmek çok farklı şeyler yalnız.
Konu sahibinin eleştirilecek yanları var mı var?(düzgün korunmadığı için)
Ama siz ve burda gördüğüm bir çok kişi çok alakasız,yanlış yerlerden eleştiriyorsunuz.
Eğer yorumunuzda kastettiğiniz bu değilse sizi tenzih ederim.
Anne olacak kadar yetişkin değilsin ama katiyen çocuk da değilsin derken bundan bahsetmiştim. Doğru, anne olmamalı. Ama çocuğum daha diyemez. Çocuk değil çünkü. Ben çocuğum diyerek korunma sorumluluklarını üzerinden atmamalı. Oturup tek tek araştırmalı.

Anne olacak kadar yetişkin değilsin ama katiyen çocuk da değilsin derken bundan bahsetmiştim. Doğru, anne olmamalı. Ama çocuğum daha diyemez. Çocuk değil çünkü.
Tamam,tam olarak benim anladığım şeyi dememişsiniz.
O yüzden eleştirimi üstünüze alınmayın.
Ama dediğim gibi buna benzer bazı yorumlar gördüm.
Anne olmanın olgunluğuyla,cinsellik yaşayacak olgunluğa gelmek kesinlikle aynı şey değil.
30"lu yaşlarına gelip hala anne olmaktan korkan koca koca kadınlar var mesela.
Konu sahibinin çocuk olmadığı konusunda bende size katılıyorum ama.Kesinlikle çocuk değil.
Neyin ne olacağını bilecek yaşta.
Ama bazen böyle kazalar oluyor malesef.
Bu yaşadığı da ona yeter zaten ayriyeten vurmaya gerek yok bence kızı.

Ya siz buradaki çocuk lafını bak koptum durup dururken 10 yaşındayım daha çocuğum olarak mı algılıyorsunuz, 21 yaşında gencim demeye çalışmışım algınızı bilerek bozup yaklaşıyorsunuz ya kopuyorum

Ya siz buradaki çocuk lafını bak koptum durup dururken 10 yaşındayım daha çocuğum olarak mı algılıyorsunuz, 21 yaşında gencim demeye çalışmışım algınızı bilerek bozup yaklaşıyorsunuz ya kopuyorum
Algımı niye bilerek bozayım, merak ettim. Ne okuduysam ona yorum yaptım. Çocuğum derken gencim demek istedim diyorsun ben bunu nerden bileyim? Orda direkt çocuğum yazıyor.

Yorumları okumadan yazdım bu yorumu, kim ne yazmış gram umrumda da değil. Önyargını kendine sakla. Sadece daha çocuğum ben diye sızlanmanı irrite edici buldum. Defaatle de söyledim çocuk değilsin, birtakım sorumluluklardan bu şekilde kurtulamazsın.
Ama evet annelik sorumluluğu alamayacak kadar yetişkin olmamışsın.

Yine bir kürtaj yine ahlak zabıtalığı konusu :p

Konu sahibi ben 2 yıl önce dış gebelik geçirdim. Kürtajla çözülebilecek bir şey değildi o yğzden kapalı ameliyat oldum ama gebelik kaybı sonrası çok kanamam olmasın diye aynı anda küretaj da yaptılar. Genel anestezi tabi ki. Ama sadece küretaj olacak olsa da genel amestezi yapardım kesin.

3 kez tüp bebek yaptım. Yumurta toplamada lokal da yapılabiliyormuş ama hiç o işlere girişmedim. Mışıl mışıl huzurla uyurken yumurtalarım toplandı :) hiç sorun yaşamadım. Yine yaptırsam yine genel anesteziyle yaptırırım. Zaten psikolojin çok iyi olmuyor bir de az da olsa ağrı çekeceğin, her şeyi hissedeceğin travmatik prosedürlere gerek yok.

Onun dışında 20 yaşından beri cinsel olarak aktifim ve 30 yaşında evlendikten sonra 33 yaşımda anne olmaya hazır oldum. 20 li yaşlarda hamile kalsaydım kesinlikle aldırırdım ki bunu 3 tüp bebek 1 dış gebelikten geçmiş, yumurta rezervi az, yarım rahim ve tek tüplü bir kadın olarak yazıyorum. Bunun evlat hasreti çeken kadınlarla bir alakası yok. Bundan sonra çok daha iyi korunursunuz ki bir daha böyle olmasın. Çok geçmiş olsun.

Back
X