Ah ah, bir kürtaj konusunda kavga çıkmasın dişimi kıracağım
İşin vicdani ve manevi yanını bir kenara bırakırsak, ( çünkü bunlar tamamen ve sadece o kişiyi ilgilendirir) TC devletinde, 10 haftaya kadar kürtaj yaptırmak yasalken, bence ben dahil herhangi birimize söz düşmüyor…
Karşı çıkan hanımları anlıyorum, kimisi duygusal, kimisi kendi inancı doğrultusunda kimi de annelik özleminden ötürü bu şekilde tepki veriyor. Evet gerçekten anlıyorum.
Ancak dediğim gibi devletin kişiye vermiş olduğu bir hakkı , kullan veya kullanma diye biz eleştiremeyiz…
Konu sahibi, ablacım çok gençsin, paniksin de biraz anlıyorum.
Anesteziden korkma. Her hastaya özel risk değerlendirmesi ve skorlaması yapılıyor, her hastaya özel dozda ilaç veriliyor. Mevcut hastalıkların ( astım, karaciğer , böbrek vb) öncesinde sorulup ona uygun şekilde anestezi veriliyor.
Ben sadece bir doktor olarak, işin toplum sağlığı ve aile planlaması kısmı açısından bir tavsiye vermek istiyorum: gördüğüm kadarıyla aklı başında birisin, ella almışsın, evet.
Ancak kondom kullanın, hem daha garanti olur, hem de vücudunun dengesiyle hele de hormonların yeni yeni düzenini kurarken, oynamamış olursun.
Kondom kullandınız galiba öyle hatırlıyorum, düzgün takma şekline bakın, öyle kolay kolay çıkmaz.
Geçmiş olsun.