- 4 Kasım 2014
- 493
- 292
- 73
- Konu Sahibi golgedekikiz
-
Ozele evet. Gerci boyle bir seyi ileride esimden saklamam, saklanacak sey degil bu ama yine de cok sacma. Belki ben bilsin istemiyorum.
Hay Allah. Neyse aklimin bir kosesinde olsun bu bari. Su an yapabilecek bir seyim yok.Hasta epikrizlerinde çıkıyor , baya baya tarihi , imzası ,başlığı açıklaması her şey.
Tamam bir doneyim detaylica konusurum. Bu hic aklıma gelmemisti, dogru hasta kayitlarini her zaman doktor yapmiyor, bankodaki gorevliler de hasta kaydi yapabiliyor. Cok tesekkurler, iyi ki sormusum burada.Bence önce doktor ile konuşun, kayda farklı giren doktorlar oluyor bu gibi operasyonlarda ya da bazı kadınsal durumlarda. Şuan ki düşünceniz ile ileride ki düşünceniz farklı olabilir sonuçta.
Belirli hastalıklarda vs doktor ulaşabiliyordur belki ama her önüne gelen "haydi ben bir bakayım" diyen alamıyor.Hasta epikrizlerinde çıkıyor , baya baya tarihi , imzası ,başlığı açıklaması her şey.
Belirli hastalıklarda vs doktor ulaşabiliyordur belki ama her önüne gelen "haydi ben bir bakayım" diyen alamıyor.
İlkeler
Madde 5- Sağlık hizmetlerinin sunulmasında aşağıdaki ilkelere uyulması şarttır:
a) Bedeni, ruhi ve sosyal yönden tam bir iyilik hali içinde yaşama hakkının, en temel insan hakkı olduğu, hizmetin her safhasında daima gözönünde bulundurulur.
b) Herkesin yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkını haiz olduğu ve hiçbir merci veya kimsenin bu hakkı ortadan kaldırmak yetkisinin olmadığı bilinerek, hastaya insanca muamelede bulunulur.
c) Sağlık hizmetinin verilmesinde, hastaların, ırk, dil, din ve mezhep, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç ve ekonomik ve sosyal durumları ile sair farklılıkları dikkate alınamaz. Sağlık hizmetleri, herkesin kolayca ulaşabileceği şekilde planlanıp düzenlenir.
d) Tıbbi zorunluluklar ve kanunlarda yazılı haller dışında, rızası olmaksızın kişinin vücut bütünlüğüne ve diğer kişilik haklarına dokunulamaz.
e) Kişi, rızası ve Bakanlığın izni olmaksızın tıbbi araştırmalara tabi tutulamaz.
f) Kanun ile müsaade edilen haller ile tıbbi zorunluluklar dışında, hastanın özel hayatının ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz.
Dediginiz gibi kayitlara baska sekilde gecmesi icin gorusecegim. Su anda pek dikkatli, detayli dusunemiyorum, yardimci oldu yazdiklariniz.Ben prosedür ne şekilde bilmiyorum. Yukarıda diğer yorumumu okudunuz mu bilmiyorum ama babam anneminkini almıştı. Başka bir hastalıktan dolayı almıştı , sonrasında her şey çıkmıştı.
Belirtmek istediğim konu sahibi ilerde evlenir ola ki bir durumu olur, bu epikrizi alması gerekir . Karşısına çıkar eğer doktor gizlemezse. Bilsin istedim.
Korunmadigimi nereden biliyorsunuz?Kürtaj olduğun yazar...madem çekiniyosun korunmasız ikişki niye...
Bi şekilde kaçmış işte sonuç onu gösteriyo...ama artık yapılan her işlem yeni kimlik kartlarımızda detaylı yazacakmış...Korunmadigimi nereden biliyorsunuz?
Kürtaj olduğun yazar...madem çekiniyosun korunmasız ikişki niye...
Bir sekilde kacmis olamaz, olmamali daha dogrusu. Soyle ki, tibbi olarak dogal yollarla hamile kalamiyorum normal sartlarda, hamilelik oncesi yogun bir hormon tedavisi gormem gerekiyor. Kucuklugumden beri gittigim her doktor, yapilan her tahlil sonucu ayni seyi soyluyor. O yuzden ben de anlam veremiyorum.Bi şekilde kaçmış işte sonuç onu gösteriyo...ama artık yapılan her işlem yeni kimlik kartlarımızda detaylı yazacakmış...
Korunmadigimi nereden biliyorsunuz?
bence de kürtajı yapan doktorunuza belirtin, herhangi bir kadın hastalığı yazarlar. rahim kist, kanama vs.
kürtajın rapora gireceğini çok sanmam, kimse tercih etmez bunu.
Yukarida yazdim aslinda. Dogal yollarla hamile kalamiyorum ben, oyle olmasi gerekiyordu yani. Ayrica hamilelik disinda hastalik konusunda titiz oldugum icin normalde prezervatifle de korunuyorum, hamile kaldigim iliskide prezervatif kullanmadik ancak dedigim gibi hamile kalamayacagim icin cok umursamadim, zaten hic hamilelik endisem de olmamisti.Alakasız olacak ama nasıl korunuyordunuz?
Hesap verme acisindan tereddutlu degilim, sadece raporu sirkete verecegim ve alakasiz insanlarin bilmesini istemiyorum.Ne yazması kime ne ki ? Yaşadığın hayat senin değil mi ?
Bu konuda genelgecer bir uygulama var mi diye merak ettim aslinda, ama doktorla konusacagim.Ben katiliyorum, doktor da halden anlar bence, uygun bir seyler uydurup yazsin.
Hesap verme acisindan tereddutlu degilim, sadece raporu sirkete verecegim ve alakasiz insanlarin bilmesini istemiyorum.
Yukarida yazdim aslinda. Dogal yollarla hamile kalamiyorum ben, oyle olmasi gerekiyordu yani. Ayrica hamilelik disinda hastalik konusunda titiz oldugum icin normalde prezervatifle de korunuyorum, hamile kaldigim iliskide prezervatif kullanmadik ancak dedigim gibi hamile kalamayacagim icin cok umursamadim, zaten hic hamilelik endisem de olmamisti.
Vucudum kafayi yedi sanirim. Hamile kalabildigim icin sevinsem mi uzulsem mi bilmiyorum.
Hep esprisini yapardim annemlere, "anne bir gun hamileyim diye gelsem sevinir misin sorun yokmus demek ki diye yoksa uzulur musun" diye, kirk kere soyleyince gercek oldu herhalde.Bunu böyle kötü bir şekilde (istenmeyen gebelik olduğu için öyle dedim) öğrenmeniz çok ironik olmuş gerçekten.
Yani size yıllardır yapılan tahliller yalan olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?