Kürtaj sonrası 🙄

civcivsin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2021
1.362
1.232
83
27
Kızlar geçen hafta kürtaj oldum yarın patoloji sonucu çıkacak ama kan pıhtılaşması dan bebeğin kalbi durabilirmiş İnternette okudum şuan korkuyorum doktor tekrar eden düşükten sonra genetik test olur dedi istedim ya kanım pıhtılaştı bebeğim ondan öldüyse ikinci hamilelikte nasip olursa yine bilemem yine aynısı olursa ne yapmam lazım? 2.hamilelikte kan sulandırıcı istesem zarar olur mu çok üzülüyorum ya sebebi buysa diye akıl verir misiniz bilgili kardeşlerim

Kan pıhtılaşması varsa kan sulandırıcı veriyor doktorlar duruma göre ya iğne şeklinde ya da hap. Çok geçmiş olsun vardır bir hayır bizim bilmediğimiz. Allah en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelikle bebeğini kucağına almayı nasip etsin

Doktor teste gerek duymadı ama var olup olmadığını bilmiyorum işte ya yine gebe kalırsam sorın lan pıhtılaşması olursa hamile iken öğreniliyor mu biliyor musunuz acaba?
Amin inşallah canım inşallah

Oncelikle cok gecmis olsun, ayni durumu 2.5 ay once yasadim sizi anliyorum. Doktorum epeyce realisttir, soyle dedi, oncelikle trombofili paneli icin hcg nin sifirlanmasi lazim, sonrasinda tut ki testi yapip genetik pihtilasma yatkinligi bulduk.. ne yapariz coraspin ya da ecoprin veririz, olmadi karindan oksapar igne vb. Baska tedavisi de yok, zaten normal her gebeligime coraspin veriyorum, o nedenle hicbir teste gerek yok, rahat ol dedi. Biz aynen devam ediyoruz

Doktorunuza güvenmiyorsanız değiştirin . Ancak internetten baktım şöyleymiş böyleymiş diye yorum yapıp , kendi kendinize teşhis koymayın .
Ayrıca ikinci deneme için bence biraz zaman tanıyın kendinize . Eş ailesi ile olan sorunlarınızı çözmek ilk sırada olsun .

Merhaba bildiğim kadarıyla en az 2. Olumsuz gebelikten sonra genetik test yapıyorlar. Zeynep kamil hastanesinin genetik bölümünde eşimle test yaptırmıştık ama tek başına aslında o yeterli değil.
Bir arkadaş kendi çabalarıyla araştırıp baya karışık testler yaptırmıştı. Sizde iyi bir doktorla birlikte hareketle inşallah kavuşursunuz.

Özeli bilmiyorum ama devlette en az iki düşükten sonra yapıyorlar o testi. Ben de düşük yaşadım ve sizin gibi korkuyordum pıhtılaşma olabilir mi diye, bu gebeligimde bir sıkıntı yaşamadım şükür

Benimde başıma geldi. Ama pıhtılaşma sorunu değil genetik bozukluk dendi. Tekrarlanmadı. Şimdi bir bebeğim var. Pıhtılaşma sorunu olsa zaten verirler. Rabbim sağlıklı evlat nasip etsin inşallah

Öncelikle çok geçmiş olsun

Doktorunuz gereken tedaviyi uygulayacaktır tekrar gebelik olması durumunda
Güvendiğiniz bir doktor bulun mutlaka kendinize
Çok emin değilim ama gebeliğin başlarında detaylı tahlil istiyorlar
O tahlillerden birinde kan pıhtılaşmasıyla ilgili bi değer de vardı diye biliyorum

Özelde de yapmayalım dedi doktorum umarım ben de yaşamam nasip olursa içimi rahatlattınız

Reactions: The
Evet Doktorumu değiştireceğim zaten bir daha gebelik olursa İnşallah

İçim rahatlattı size genetik test yapılıyor mu peki? Rabbim kucağımıza almayı nasip etsin

Tanıyacağım zaten ama insana korkuyor.
Görümcem ile konuşup sorunumuzu çözdük
Kaynanam ile yatılı sorunumuda eşim ben konuşacağım dedi.
Hala çözülmez ise de kafama takmama kararı aldım

Canım düşükten ne kadar sonra Rabbim nasip etti bir de kalbi mi durdu benim bebeğim kalbi durmuştu çok sevindim

Reactions: The
Ilk bebegimi kaybettikten sonra ben de cok arastirmistim. Tekrarlayan bir durum olmadigi muddetce dr lar ilk kayiptan sonra genetik arastirma yapmaya gerek duymuyorlar. Ancak kaybi yasayan bizler icin isin sadece bilimsel kismi yeterli olmuyor, insan 2.bir kayiptan olesiye korkuyor. Ben bakirkoy sadi konuk egitim ve ars genetik biriminden randevu alip esimle gittim ve dr dan cok israrci oldum. Evet ilk kaybim ama ikinci bir kayip yasamayi bekleyemem , cok travmatik bir kurtajim oldu vs diye anlattim. Dr da testleri yapmayi kabul etti ve sonucta pihtilasma veya baska bir sorun cikmadi. 2.gebeligimde en basindan beri coraspin kullandim ve sorunsuz ilerledi cok sukur. Sonuc olarak israrci olursaniz testleri devlette de yaptirirsiniz , ozel laboratuarlarda da ucret karsiligi yapiliyor. Yuksek ihtimalle tek kaybin sebebi pihtilasma degildir ancak iciniz rahat eder.

Soyledigim gibi doktorum testi gereksiz buluyor, ayni fikirdeyim. Sorun olsa da tek tedavisi kan sulandirici. Zaten aliyorum duzenli olarak...
Tamam canım kusura bakma dün nette gördüm o yüzden içim içimi yiyor ya öyle ise bebek benim yüzümden gitmiş gibi hissettim.
Hamilelik ile birlikte alıyorsunuz değil mi bebeğe zararı yok yani

Ne kusuru, biz de dustuk, halden anlariz. D-dimer pıhtilasma degeri gebelikle artisa geciyor zaten, bu esnada alinan kan sulandiricinin zarari yok. Karindan yapilan igne de derialti oldugu icin keseye vb ulasmaz, zarari yok. Yok ki veriyorlar. Ben dusuk tehdidinden bu yana kesintisiz kullaniyorum, 4 haftaya transferim var, gebelik nasip olursa bu gebeligimde surekli kullanacagim. Doguma yakin biraktiriyorlar.
12 haftadan onceki dusukler genelde cocuktaki problemlerden ileri geliyor. Sorunu bilhassa kendinizde aramaktan vazgecin, nasil ki ileri yasta bir aile ferdi vefat edince kader diyoruz, omru bu kadarmis diyoruz; bebeklerimiz de oyle.. keske olmasaydi ama onlarinda omru bu kadar yazilmis demekki... Bunlari diyen de hesap ediyor, yasasaydi 22 haftalik olacakti vb. ne yapalim, Allah baska acilarla sinamasin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…