Kürtaj sonrası yasananlar ve tekrar hamile kalmak isteyenler burda dertleselim mi?

Merhaba arkadaşlar nasılsınız
Ben doktora gittim Kan değerlerimi verdim çıkmasını bekliyorum dua edinde değerlerim düşmüş olsun
Doktor muayene etti önemli bir şey göremiyorum dedi adet gibi kanama normal dedi bazı kadınlarda hiç olmuyor Bazı kadınlarda 15-20 günü kadar sürebiliyor dedi Bugünlerde azalmasını bekliyorum dedi Gelecek hafta Perşembeye tekrar randevu verdi O zamana kadar kanamanın azalmış olması gerekiyor dedi patoloji sonuçları çıkmamış onu da bekliyor sanırım Gelecek hafta perşembe günü gittiğimde O da çıkmış olacak perşembe günü gittiğimde tekrar kan vermemi istedi

Rahminde birsey kalmadigina sevindim gecmis olsun, bakalim degerlerin ne cikacak hakkinda hayirlisi canim

Kızlar başka Dr gittim. Drum ameliyatta idi. Bu yuzden özel hastane başka bir Dr gittim kurtaj sonrası 473 olan değer 553u değer oldu. Cok iyi Dr kese görürmüş iyi bir ultrason ile
Gittiğim dr şimdiye kadar görülmemesi normal normal ilk kez kurtaj sonrası 500lu değeri gördünüz bakalım nerde insallah buluruz yerini dedi.
Çok kurcaladi canım çok yandı.Sol tupteymis. Dış gebelik kesinleşti böylece. Patoloji sonuçları beklemeye gerek yok dedi. İğne yazdı. Onu vuruldum. Çok canım yandı. bu iğneyle geride kalmıştır inşallah.
Pazartesi ve cuma HCG vereceğim inşallah tek dozla biter. Sonra rahim filmi istedi. Yinede zor geliyor rabbim beterinden korusun
İki miyon operasyonu bir kurtaj ve bu iğne anne olmak için daha neler göreceğim
Rabbim bu sayfada ilk çocuğu isteyen tüm arkadaşlara sağlıkla ve hayirlisi ile nasip et sonrada bizlere

Cok gecmis olsun canim

Cnm bunlar ne zaman oldu yenimi mesajini okudum. Bu arada birde dis gebelik mi geçirmişsin kafam cok karisti

Cnm bunlar ne zaman oldu yenimi mesajini okudum. Bu arada birde dis gebelik mi geçirmişsin kafam cok katisti
Canım ben düşük yapmamışım sonrasındaki kürtaj düşük tamamlamak için değilmiş Anladığım kadarıyla kürtaj Patoloji örnek göndermek için yapildi

Canim zaten senin kanamanin o kadar cok olmasi normal deildi cunku doktorum bana soylemisti kanaman fazla olursa gel diye

Evet bugün oldu Doktor muayenesinden sonra Kan değerlerim çıktı
Kürtaj öncesi 473 olan HCG Kürtaj sonrasında 553 çıkmıs
daha doktoruma ulaşamayınca Özel hastanede başka bir doktora gittim

Canim zaten senin kanamanin o kadar cok olmasi normal deildi cunku doktorum bana soylemisti kanaman fazla olursa gel diye
Kanama konusunda doktor bu Doktor da beni önemli değil dedi
Dış gebelikte oluyor sanırım

Cnm patoloji icin kurtaj olmaz kurtajla alinan patolojiye gider. Dis gebelikde patoloji olmaz bence. Ihmal var cok tuhafima gitti

Cnm oyle olamaz bence
Birçok doktor dış gebelik tanısı koyabilmek için kaldı ki benim dış gebelik tanısını koymak çok zor Çünkü Kese Hiç görünmedi değerlerim kürtaj öncesinde 500'ü hiç geçmedi Bu yüzden gebeliğin rahim içinde mi yoksa dışında mı olduğunu anlamak için kürtajı yapıyorlar bunu internette yapan birçok doktor makalesi gördüm
Kürtajla alınan materyaller patolojiye gönderildiğinde inceleniyor rahim içinde gebeliğe dair bulgular bulunursa bunu rahim içi gebelik olduğunu bulunmazsa bulunmazsa bunun dış gebelik olduğu tanısı
konuluyor

Cnm değer artmazsa dis gebelik oluyor hani doktorun seni daha fazla o zaman bilgilendirmesi gerekmezmiydi

Dış gebeliğin tanısı nasıl konulur?

ü Fizik muayenede ağrının ,h
Ektopik gebelikte tanıya yardımcı yöntemler nedir?

Tanıyı koymada ultrasonografi, B-hCG kullanılır.Klinik takibe yardımcı olan bazı işlemler vardır;

ü Kuldosentez:Özel bir iğne ile vagina arka kısmından karın boşluğuna girilip rahim arka kısmından sıvı örneği alınır.Karın içine kanama olup olmadığını tespite yardımcı olur.Artık rutin kullanılmamaktadır.

ü Kürtaj: Teşhise yardımcı olması için kürtaj yapılır. Çıkan parça patolojiye gönderilir. Patoloji sonucu kanamanın ve gebeliğin bir dış gebelikten mi, yoksa bir düşük sonucu mu olduğu konusunda tanıda yardımcı olur.

ü Tanısal laparaskopi; tanı tam olarak konulamıyor ve teşhiste şüphe var ise şikayetlerin sebebini anlamak için diagnostik (tanısal) laparaskopi yapılabilinir.

Ben sana dis gebe degilsindir demedim ki hani o zaman keske daha iyi bilgilendirseymis dedim. Basimdan boylr birsey gecmedi bilemedim kurtaj mevzusunu neyse gecmis olsun

Ben sana dis gebe degilsindir demedim ki hani o zaman keske daha iyi bilgilendirseymis dedim. Basimdan boylr birsey gecmedi bilemedim kurtaj mevzusunu neyse gecmis olsun
Benim Şubat sonunda yaşadığım 6 günlük kanama onu düşük yaptığımı düşündürdü sanırım bana bir hafta sonra gel kan ver dedi o değerin daha da düşmesini bekledi bende öyle bekliyordum. Ne zaman yükseldi deger takibi elden hiç bırakmadı kesin yok hiç demedi bunun için kurtaj yaptığını söylemesi gerekirdi tabiki ben suphelendigini bilmiyordum. Kürtajı ben tamamlanmamis düşükten sanıyordum.
Ben dış gebelik yok dedin demedim zaten canım. Dış gebelik tanısı konulurken kürtaj yapıldığini belirmek istedim

Cok gecmis olsun canim en kisa zamanda toplanirsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…