Kürtaj ve hamilelik

papatya500

Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
74
5
16
33
canlarım ben 06.03 de kürtaj olmak zorunda kaldım 7 haftalıktı bebeğim .. bende polikistik overim düzenli adet görmem bu bebeğim de sansa olmuştu .. kürtaj sonrası nelere dikkat ettiniz ne zaman bebek düşündünüz birde herkes 40 gün lohusasın felan diyor ara ara damla kan geliyor öyle mi oluyor hiç bir şey bilmiyorum benim gibi düzensiz adet olanlar ve kürtaj olanlar benimle tecrübesini paylaşırsa çok çok mutlu olurum

Merhaba kuzum öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim tekrarını yaşatmadan hayırlıso ile bebeğimizin olmasını nasip etsin. Sağlıklı bir şekilde kucağımıza aldırsın yarabbim

Bende şubat ayında oldum malesef bebegımın kalbi durmuştu. 40 gün lohusa durumu bebegın organları olustugunda geçerli canım. Benımde 7 haftalık tı. Yani bizde geçerli değil. Kanamam 6 günde durdu sonra lekenme ve kötü koku oldu. Böyle adet kokusu gibi ama kan vs olmadı. Herkeste farklı işliyor bu süreç, kolay değil rahminden bir bebek alındı
Korkma sakin kalmaya çalış ve bol bol dua et canım

Yaklaşık 1 ay sonra adet olursun benm Kanamam bana göre fazlaydı çünkü çok adet görmedim hep 2 3 gündü max.. O yüzden sonraki ilk adetin daha az olur. Şuan Kanaman fazla ise normalden ilki az olur gibi. Doktorun seni kontrole çağıracaktır zaten mutlaka ona danış aklındaki tüm soruları sor. Evet insanın aklına soru moru gelmiyor ama iletişim kurabilecek tel vs alabiliriz diye düşünüyorum
Sevgiyle kal

Su an kanamam geliyor. Adet olursun diyorsun canım ama ben zaten çok adet görmem düzensiz olurum bazen yılda 2 kere felan yani adet belki olmam kürtajdan sonra çünkü düzenli değilim bebeğin kalp atışını duymuştum sen duymusmuydun doktorun numarısnı mı anlamadım canım

evet canm duydum
doktoruna danışman daha sağlıklı

kurtaj sonrası beta hcg ne zaman dustu canım?
çok gecmıs olsun..
bende 25.02 de kurtaj oldum
bır hafta sonra betam hala yuksek cıktı 2354 .. bu hafta yıne kontrole gıtcem

Onun yüksek çıkması neden canım
benım durum bıraz farklı mol gebelık yaşamışım.
kurtaj sonrası patalojı raporunda cıktı durum ..
o yuzden her hafta kan verıcem takıp edılecek dedıler . cumartesı kontrolm var bakalım ınsallah dusmustur

Kontrole gittiğinizde doktorunuz rahminizde parça kalmış mı diye bakacak. Bir sorun yoksa tekrar gebe kalmaya çalışabilirsiniz. Gebelik öncesi 3 ay günlük 400 mikrogram folik asit alımı tavsiye edildiği için onu içmeye devam edebilirsiniz. Ama içindeki miktar çok yüksek olmasın, önerilen miktar bu.
Güzel beslenin hem siz hem eşiniz.

Önceden nolur nolmaz diye 3-6 ay bekleme öneriliyormuş ama şu an sadece mol ve parsiyel mol gebelik için bu durum geçerli. Bana doktorum hiç beklemeden deneyebilirsin dedi rahmin toparlandığını gördükten sonra. Betahcg nin sıfıra düşmesi önemli değil mol gebelik yoksa, artmaması önemli fakat düşmemiş ise gebelik testinde pozitif çıktığı halde gebe olmayabilirsin. Benim 8 haftalık iken kaybım oldu tam hatırlamıyorum ama 3 hafta kadar gebelik testi pozitif çıktı.

Yumurta rezervi düşük olduğu için beklemek istemedim. Doktorum 15 gün sonra cinsel ilişki serbest, regl beklemene gerek yok dedi, o ay gebelik olmadı denesek de ama 1 regl sonrası tekrar gebe kaldım, 5 ay oldu çok şükür devam ediyor.

Allah isteyen herkese sağlıkla huzurla nasip etsin inşallah.

Canım ben polikistik överim bilmiyorum nasıl olacak çok tsk ederim Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

canım selam,bende komplet mol gebelık gecırdım 25subatta kurtaj oldum.
betam cumartesı 447ye dusmustu,
sen kac ay korundun ?

canım selam,bende komplet mol gebelık gecırdım 25subatta kurtaj oldum.
betam cumartesı 447ye dusmustu,
sen kac ay korundun ?
Benimki komplet mol gebelik değildi dolayısıyla kıyas yapamayız. Mol gebelikte herkesin süreci kendine özel ilerliyor. O yüzden doktorunuzun uygun dediği zaman dışında kim ne kadar sürede gebe kalmış olursa olsun kendinize referans almamalısınız. Doktorum mol veya parsiyel mol gebelik olsaydın 6 ay-1 yıl gebelik yasak olacaktı demişti, ama önemli olan kontroller.

her hafta kontrollere gıdıyorum zaten..
6 ay ya da 1 yıl korunma önerdi doktorum, bu surecte de her ay kan vereceğim ..
burda kımsyele kendı surecımı kıyaslama yapmak adına ya da ; aa bu bu kadar korunmuş bende o kadar korunayım demek için yazmadım .. öyle olsa doktor kontrollerıne gıtmez burdan aldıgım bılgı ıle ılerlerdım ..
burda amaç süreci yaşayanların durumunu görmek eger bir mutlu haberi varsa da umut yeşertmek ..
sagolun

Benim bir yakınımda parsiyel mol gebelik oldu, zannediyorum 6 ay sonra gebe kaldı doğurdu, hatta ikinci çocuğu da sağlıkla geldi. Siz ve eşiniz güzel beslenin iyi uyuyun inşallah güzel haberleriniz gelecektir

Benim bir yakınımda parsiyel mol gebelik oldu, zannediyorum 6 ay sonra gebe kaldı doğurdu, hatta ikinci çocuğu da sağlıkla geldi. Siz ve eşiniz güzel beslenin iyi uyuyun inşallah güzel haberleriniz gelecektir
inşallaahhh
Rabbım hepımıze saglıkla,hayırlı evlatlar versın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…