Kürtaj ve sonrası.. Tıbbi Genetik

JES

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2018
17.081
96.704
598
31
Merhaba arkadaşlar. 12 Ekim günü kürtaj oldum 7. Haftada bebeğimin kalbi durmuştu. 1 hafta sonra gittim ve ultrason ile baktı temiz dedi adet olmayı bekle dedi. Şimdi benim sorum şu sizlere;

- Hala adet olmadım ve hiç belirtim de yok. Bu normal mi ?

- Dün genetik bölümüne gittim pıhtılaşma ve kromozom testi verdim 1 aya çıkacak sonuçlar. Başka ne yapabilirim ?

- Birde bu amh fsh lh testlerini yapmak istiyorum, ne zaman yaptırmam gerek doğru sonuç için ? Aile hekimi yapar mı ? Özel hastane de özel sağlık sigortam karşılar mı ?

- Rahim yapışıklığı nedir neden olur birde bunu anlamanın yolu nedir ? Çözümü var mı ?

- Smeer ile hsg aynı şey mi ?

Merhaba arkadaşlar. 12 Ekim günü kürtaj oldum 7. Haftada bebeğimin kalbi durmuştu. 1 hafta sonra gittim ve ultrason ile baktı temiz dedi adet olmayı bekle dedi. Şimdi benim sorum şu sizlere;

- Dün genetik bölümüne gittim pıhtılaşma ve kromozom testi verdim 1 aya çıkacak sonuçlar. Başka ne yapabilirim ?

- Birde bu amh fsh lh testlerini yapmak istiyorum, ne zaman yaptırmam gerek doğru sonuç için ? Aile hekimi yapar mı ? Özel hastane de özel sağlık sigortam karşılar mı ?

- Rahim yapışıklığı nedir neden olur birde bunu anlamanın yolu nedir ? Çözümü var mı ?

Canim 1 ay olmuş.. yakın zamanda adetin gelir olmasada sorun etme şuan..
Ben ilk adetimi az oldum sora 55.gunde yoğun şekilde oldum..
Amh testini devlette yapar kadın doğuma git yönlendirir seni.(özel hastanede yapar) herhangi bir günü yok istediğin zaman yaparsın.
Smear ile hsg aynı şey degil..
Hsg rahim filmi
Smear testinde rahimden alınan sıvıyla herhangi hastalık vs varmı diye bakiliyor.. mikrop vs.
Rahim yapisikligi çok net ultrasonda belli olmaz ben Aralık'ta hsg cekilecegim eğer kürtaj düzgün yapılır ise bı sıkıntı olmuyor. Genelde yani birde 1 kere yapıldığı için ama yinede izlenir gözlenir.
Genetik testlerine göre de iğne ilaç kullanırsın inşallah canim

Canim 1 ay olmuş.. yakın zamanda adetin gelir olmasada sorun etme şuan..
Ben ilk adetimi az oldum sora 55.gunde yoğun şekilde oldum..
Amh testini devlette yapar kadın doğuma git yönlendirir seni.(özel hastanede yapar) herhangi bir günü yok istediğin zaman yaparsın.
Smear ile hsg aynı şey degil..
Hsg rahim filmi
Smear testinde rahimden alınan sıvıyla herhangi hastalık vs varmı diye bakiliyor.. mikrop vs.
Rahim yapisikligi çok net ultrasonda belli olmaz ben Aralık'ta hsg cekilecegim eğer kürtaj düzgün yapılır ise bı sıkıntı olmuyor. Genelde yani birde 1 kere yapıldığı için ama yinede izlenir gözlenir.
Genetik testlerine göre de iğne ilaç kullanırsın inşallah canim
Canımsın canım 😘😘♥️ Anladığım kadarıyla hsg rahimi ayrıntılı gösteriyor. Peki sence ben ne yapayım hsg için erken dimi ? Sen niye çrkiyorsun bu arada ? Birde nerde çekiyorsun ?

Canımsın canım 😘😘♥️ Anladığım kadarıyla hsg rahimi ayrıntılı gösteriyor. Peki sence ben ne yapayım hsg için erken dimi ? Sen niye çrkiyorsun bu arada ? Birde nerde çekiyorsun ?
Canim ben cekilicem içim rahat etmiyor çekilmiştim önceden ama 2 kere düşük 1 kere kalp durması oldu kürtaj yinede kafamı karıştırıyor doktorumla konustuk yaptirsan iyi olur tetikler dedi hamileliği yaptirmasanda olur dedi.. yinede yaptırayım ben insallah.
Hsg tüplere rahme giden sıvıyı açıklığı bide şekilden bozukluğu gösteriyor ama en ayrıntılı hitereskopi canim rahme kamera salıyorlar..
Sen şuan bekle adet duzenin oluşsun inşallah doktorada gitmişsin.. eski düzenine gidince duruma göre bakarsın♥️ 🥰🥰😘😘

• Muhteşem
Reactions: JES
Canim ben cekilicem içim rahat etmiyor çekilmiştim önceden ama 2 kere düşük 1 kere kalp durması oldu kürtaj yinede kafamı karıştırıyor doktorumla konustuk yaptirsan iyi olur tetikler dedi hamileliği yaptirmasanda olur dedi.. yinede yaptırayım ben insallah.
Hsg tüplere rahme giden sıvıyı açıklığı bide şekilden bozukluğu gösteriyor ama en ayrıntılı hitereskopi canim rahme kamera salıyorlar..
Sen şuan bekle adet duzenin oluşsun inşallah doktorada gitmişsin.. eski düzenine gidince duruma göre bakarsın♥️ 🥰🥰😘😘
Öyle yaparım yavrum inşallah sen de netice elde edersin 🙏🏻 ♥️ Sen nerde çekileceksin? Yani özel mi devlet mi ? Ücreti var mı bunun sigorta karşılar mı özelde ?

Öyle yaparım yavrum inşallah sen de netice elde edersin 🙏🏻 ♥️ Sen nerde çekileceksin? Yani özel mi devlet mi ? Ücreti var mı bunun sigorta karşılar mı özelde ?
Ben özelde 1000 TL imiş.. özel muayehanesi olan bı doktor var onda cekilicem inşallah.. devlette çekilmem ya özelde cektiriyorum hep 🥰 devlette çeker ama neye göre nasıl çeker blmiyorum hep bı şart sürt var devlette biliyorsun. Karşılar çekilmek istersen ama gerekli olan şeyler ney blmiyorum onu canim 🌺

• Muhteşem
Ben özelde 1000 TL imiş.. özel muayehanesi olan bı doktor var onda cekilicem inşallah.. devlette çekilmem ya özelde cektiriyorum hep 🥰 devlette çeker ama neye göre nasıl çeker blmiyorum hep bı şart sürt var devlette biliyorsun. Karşılar çekilmek istersen ama gerekli olan şeyler ney blmiyorum onu canim 🌺
Hayırlısı olsun inşallah yavrum bakalım güzel netice elde edersin inşallah duam seninle 😘😘

Devlet hastanesinde istediğiniz zaman çekiyorlar doktora söylediğimizde. Kuzenim gitti film çaktırmak istiyorum deyince çektirdi ama daha erken sizin için rahminizkendini toparlasın bi 3 ay geçsin. Doktorlar 3 ay rahmin toparlanma süreci diyor.

Devlet hastanesinde istediğiniz zaman çekiyorlar doktora söylediğimizde. Kuzenim gitti film çaktırmak istiyorum deyince çektirdi ama daha erken sizin için rahminizkendini toparlasın bi 3 ay geçsin. Doktorlar 3 ay rahmin toparlanma süreci diyor.
Aynen benim 2 ay oldu.. gidene kadar 3 ayımı geciicek inşallah @muzkadd bak cekiiyorlarmis 🥰

• Beğen
Beybi yanıtları almışsın. Hsg bence çektir ne olur ne olmaz için rahat etsin.

• Muhteşem

Selam canım ♥️
benım reglimin gelmesi 35 gün sürdü 40 güne kadar normal . Eğer 40 gün geçerse doktora gitmeni tavsiye ederim ..

Ben genetikle ilgili bir test vermedim . Doktorum ilk kayıp olduğu için önermedi .
o testleri karşılayıp karşılamadığını sağlık sigortan kimse onu arayıp öğrenebilirsin .
benımki karşılamıştı..
Rahim yapışıklığı kürtajdan sonra görülen bi sorun . Ama korkma Allah korusun sanmıyorum öyle bişey olacağını olasılık var sadece . Doktor kontrolünde anlaşılır büyük ihtimalle..

Smear da rahimden çubukla alınan bir test .
hsg de rahim filmi hani bu yapışıklığı veya rahimde bi sorun varmı diye film çekiliyor . Farklı şeyler

• Muhteşem
Selam canım ♥️
benım reglimin gelmesi 35 gün sürdü 40 güne kadar normal . Eğer 40 gün geçerse doktora gitmeni tavsiye ederim ..

Ben genetikle ilgili bir test vermedim . Doktorum ilk kayıp olduğu için önermedi .
o testleri karşılayıp karşılamadığını sağlık sigortan kimse onu arayıp öğrenebilirsin .
benımki karşılamıştı..
Rahim yapışıklığı kürtajdan sonra görülen bi sorun . Ama korkma Allah korusun sanmıyorum öyle bişey olacağını olasılık var sadece . Doktor kontrolünde anlaşılır büyük ihtimalle..

Smear da rahimden çubukla alınan bir test .
hsg de rahim filmi hani bu yapışıklığı veya rahimde bi sorun varmı diye film çekiliyor . Farklı şeyler
Tamam canım çok teşekkür ederim 😘♥️ Ben de bekleyeyim o zaman iyi düşünmekte fayda var. 40 günü geçerse giderim ben o zaman.

• Beğen
Reactions: H E

Merhaba tek tek sorularınıza yanıt vereyim.
Ben de 7 haftalikkrn kalp durmasi nedeniyle kurtaj oldum. Kurtajdan 1 hafta sonra doktorum kontrolimu yapti ve hic parca kalmadığını soyledi. Fakat ne yazık ki durum böyle degilmis.
1 ay sonra regl olduğumu sandim. Bir iki damla kanamam geldi ve sonrasinda doktora gittim. Doktor rahim filmi istedi. Hem parca kalmis hem yapisiklik olusmus hem tup tikanmis kurtajdan sonra.
Simdi sorularınıza gelelim.
1. Hala adet olmamamız normal 55. Gunde adet olanlar da var. Hormon dengesi bozuluyor vücudunun. Hatta bende adet belirtileri bile olmadan adet olmustum.
2. Lupus testleri ve romatizma testleri de yaptırabilirsiniz. Bu testleri ic hastalıkları doktoru yaziyor. Devlet hastanesinde yaptırabilirsiniz.
Ayni zamanda genetik bölümünden karyotip analizi mi yaptirdin yoksa pihtilastirma testlerini mi? Benim tavsiyem hepsini yaptir.
Ek olarak esin icin sperm dna hasar testi yaptırabilirsiniz.
3. Amh testini istedigin zaman yaptırabilirsiniz. Fsh ve lh gibi testler için adetin 3. Gunu yaptirman lazim. Aile hekimi yapar mi cok sanmiyorum. Bazi aile hekimlerine yapiyor benim burdaki aile hekimliği merkezinde yapilmuyor. Devlet hastanesinden gun alip ben adetin 3. Gunu tum testleri yaptirmistim.
4. Rahim yapisikligi doktor kurtajda cok kazıma işlemi yaptıysa oluyor. Anlamanın yolu pek yok aslinda. Bazen adet hic olmadığında ya da az geldiğinde suphelenebiliyorsun. Anlamanın tek yolu rahim filmi çektirmek. Eger yapisijlik oluşturma histeroskopi ile duzeltiliyor. Bu da bir operasyon. Doktor kamera ile rahime girip yapışan yerleri aciyor.
5. Smeer testi ile rahim filmi cok cok farkli seyler.
Eger dusuk yaşadıysan bunun sebeplerini arastirman icin rahim filmi çektirmek gerekiyor. Bazem rahim şeklinin de farkli olmasi dusuge neden olabiliyor.

Uzun uzun yazdım. Aklına takılan bir sey olursa sorabilirsin

Back
X