Kürtaj ve sonrası

kumandapili

♀️
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2018
750
1.934
113
Kızlar merhaba, Nisan ve mayıs anneleri grubundan belki hatırlarsınız. 7 hafta 4 günlük gebeyken bebeğin kalp atışı durdu ve aynı gün kürtaj oldum. Biraz toparladım ancak halen üzülüyorum. Yeniden gebelik için yaza kadar beklemeyi düşünüyorum, bu arada yaşım 30 olacak. Sizlerden destek duymaya ihtiyacım var, bir kez düşük oldu diye sürekli olacak değil değil mi? Kürtajdan sonra dördüncü gün çok ağrım oldu kanamalarım normaldi. Rahmin hasar görmesi söz konusu olabilir mi? Kafamda böyle çok soru var

Çok geçmiş olsun bende salı günü kürtaj oldum önce kalp atışı zayıf dedi bir hafta sonra düzelmişti birhafta sonrada kalbi durmuş dedi doktor aynı gün kürtaj oldum. Çok üzüldüm . Tekrar denemek istiyorum ama korkularım var. Nekadar süre sonra deneyebilirsin dedi doktorun

Çok geçmiş olsun pazartesi günü kontrolüm daha görüşmedim

Bende 2 gün önce düşürdüm 12+3 3 aylıktı evde bebeğim olduğu gibi düştü ayakları elleri kaburga kemikleri herşeyi oluşmuştu kucağıma aldım ayaklarını sevdim hayatımın en zor şeyiydi ve bizde 2 senedir bebeğimiz olmuyordu süpriz olmuştu sonuçu böyle olunca yıkıldım bide üstüne hastanede acılar içinde kürtaj oldum bu durumu sadece yaşayan anlar seni de çok iyi anlıyorum evet korkuyor insan ya aynı şeyler olursa diye ama Allahtan ümidimi kesmiyorum iyi bir doktor bul bende öyle yapıyorum tüm riskleri önceden göz önüne getir bir hastalık enfeksiyon sürekli kontrole git inşallah rahmimiz hasar görmemiş hemen hamile kalırız hemen zaman geçse iyileşsem bebeğim olsa diye bekliyorum bende 28 yaşındayım güzel düşünmek zorundayız mecburuz çünkü bizi cennette bekleyen bebeğimiz var onun seni bukadar üzgün görmesine izin verme güçlü ol oda mutlu olsun

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. İlk heyecanların yerini bir şey tutar mı bilmiyorum. Zaman içinde alışıyoruz. Komplike bir yas süreci geçiriyoruz. Aynı durumu yaşayıp sağlıklı bebeklerini kucağına alan bir sürü insan var. Eminim bizler için de en güzeli olacaktır.

merhaba canım. çok geçmiş olsun. nasıl geçti kontrolün
Çok teşekkür ederim. Rahmimin iyi olduğunu kanamaların bir süre daha devam edebileceğini söyledi. İki ay gebelik olmasın dedi. Benim genel olarak değerlerim düşüktü, onların düzenlemesi için takviye kullanacağım. Genel olarak bu şekilde

Merhaba çok geçmiş olsun ve başınız sağ olsun. ben de 7+3 te öğrendim kalp atışınin durduğunu. Pazartesi günü kürtaj olacağım.. aynı şekilde 30 yaşımı doldurmak üzereyim. Benim de ilk gebeliğimdi çok üzüldüm. Sizin için de eminim kolay olmamıştır, en kısa zamanda toparlamamız dileğiyle..
Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız birkaç sorum var cevaplarsanız memnun olacağım. Şu anda ne durumdasınız? Ve kürtajı genel anestezi ile vakumla mı yaptırdınız? Doktor bana 1 adet dönemi sonrasında yeniden gebelik düşünebileceğimi söyledi.

Çok geçmiş olsun size de , başınız sağ olsun. Kürtajı anestezi alarak oldum, doktorum iki ay rahmin toparlasın dedi. Bu süreçte folik asit kullanmaya devam edebilirsin dedi. İşlem sonrası da kötü geçmedi birkaç gün ağrım ve kanamam oldu. Kanamam bazen arttı bazen azaldı. Pazartesi üç hafta olacak. Şu an ovülasyon döneminde gibi hissediyorum, göğüs ağrım var biraz karnım da ağrıyor.
Ben bir süre gebelik düşünmüyorum. Eşimle ayrı illerde yaşıyoruz aynı süreci tekrar yaşamayı göze alamadım. O döndüğünde tekrar deneyeceğim.
Bu arada duygularınızı üzüntünüzü rahatça yaşamaya çalışın. Ben işe hemen döndüm kendimi sürekli meşgul tuttum ama en ufak bir şeyden bile tetikleniyorum. Herkesin yas süreci farklı. Umarım ilerleyen süreçte sağlıklı gebelik haberlerimizi de paylaşırız.

Sağolun sizi çok iyi anlıyorum gerçekten.. Umarim en hazır hissettiğiniz zamanda ve en sağlıklı şekilde gelir. İnşallah hepimizin öyle olur ben de kendime bir uğraş bulmaya çalışıyorum hep, pazartesi için de biraz endişeliyim inşallah kolay geçer. Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum, güzel haberler almak ve vermek dileğiyle..

Ağrınız adet sancısından birazcık fazla oluyor uyanınca, merak etmeyin antibiyotik ve ağrı kesicilerinizi düzenli kullanın. İyi olacağız.

Kızlar ben 11 haftalıkkrn kontrole gittim ve bebeğim 8 haftalıkken kalbi durmuş kürtajla aldırdık 3 ay geçti sizce korunmayı bırakmalımıyım

Kızlar ben 11 haftalıkkrn kontrole gittim ve bebeğim 8 haftalıkken kalbi durmuş kürtajla aldırdık 3 ay geçti sizce korunmayı bırakmalımıyım
Canım bi doktora git öyle düşün bence banada 2 3 ay bekle dedi düşük yaptığın için doktor pıhtılaşma gibi şeyler varmı diye belki tahlil filan isteyebilir

Merhaba benim de bebeğimin 9+4 de kalbi durmuş 11. Haftada öğrendim ve iki gün önce kürtaj oldum genel anestezi ve vakum yöntemi ile. İlk gün hiç ağrı olmadı o sıra antibiyotik ve ağrı kesici vermişler ama sonraki gün gece acillik olacak kadar ağrım oldu kan testleri yaptılar enfeksiyon varmış antibiyotik yazıp yolladılar bugün ise düne oranla ağrım az ama biraz önce ayağa kalkınca parça ve doku karışımı gibi bir şey geldi çok endişeliyim

geçmiş olsun öncelikle Antibiyotiği bende kullandım enfeksiyon var dendiği için kanamanızda yeni kürtaj olunca belli bir süre gelirmiş benim 26 gün oldu kürtaj olalı bende bile 2 gün önce gene geldi siz yinede bi doktorunuza gözükün ben 10 gün sonra gittiğimde içimde parça gördüler adetle düşmesini umuyorum oyüzden doktora gitmeyi ihmal etmeyin zorlu bi süreç biliyorum Allahım kolaylıkla atlatmayı nasip etsin hepimize

Kizlar sanırim artik hep vakum kurtaj yapiliyor. Benimde 14. Haftada ilacli düşük + anestezisiz vakum kurtaj yapildi. Kanamam 1 gun hafif oldu, Sonra 1 hafta daha düşük ilaci devam etti. 1 ay yasak söylendi. Peki doktorlariniz size iliski yasagini ne kadar sure soyledi?

Bana 3 hafta dediler, kürtaj olalı da bir ayı geçti ancak adet olmadım hala, adet belirtilerim var bekliyorum.

Çok geçmiş olsun devam ederse doktorunuza görünün tekrardan mutlaka. Enfeksiyon sık rastlanan bir durummuş kürtaj sonrasında. İlaçlarınızı aksatmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…