kürtaj yasak mı

Bazı insanların yakasına yapışıp ''sanane la sanane''diye sarsasim geliyor

+1
60 yaşında baba çocuğa ne verebilir? Çocuğun sakat veya problemli olma olasılığı ayrı hikaye amaaaaa en önemlisi
İnsanların kararından kime ne????, Kadın olayım olmayayım diye sormamış soru bambaşka ama 100 kişi konuyla alakasız yorum yapmış.

Son düzenleme:
Konu Sahibi ben olsam senin gibi istekli olmazdim kesinlikle pek hoş bakmadigim Bir durum çünkü boyu kadar hatta evli çocukları olan anne babaların yeniden çocuk sahibi olması , yasak değil ayrıca

Annen doktora gitti mi? Onun yaşında çok tehlikeli bir durum değil mi? Belki doktora gitse doktor kendisi önerecek gebeliği sonlandırmayı.

Ne güzel doğursun filan diyen arkadaşlar da bi sağduyulu düşünün. O yaşta ki bi kadının doğum yapması, çocuk yetıstırmesı kolay mı? Kaldı ki bu yaştakı bi gebelikte bebeğin engelli doğma olasılığı nedir bi araştırın. Hadi her şey mükemmel gitti, hamilelik doğum sürecini anne de bebek de sağlıklı şekilde atlattılar ya sonrası? Bu çocuk daha anne baba bakımına ihtiyaç duyduğu bi yaşta anne babası bakıma muhtaç bi duruma düşecek muhtemelen.

Konu nerelere gitmiş yine.
İlginç.
Tabiki kızına sorması kadar normal bir şey olamaz.
Çünkü ben iyi ya da kötü, doğru ya da yanlış her şeyi mi annemle paylaşırım.
İyiki de paylaşmışım.
Annelerle kızlar arasında farklı bri bağ vardır..

Annen doktora gitti mi? Onun yaşında çok tehlikeli bir durum değil mi? Belki doktora gitse doktor kendisi önerecek gebeliği sonlandırmayı.

Ne güzel doğursun filan diyen arkadaşlar da bi sağduyulu düşünün. O yaşta ki bi kadının doğum yapması, çocuk yetıstırmesı kolay mı? Kaldı ki bu yaştakı bi gebelikte bebeğin engelli doğma olasılığı nedir bi araştırın. Hadi her şey mükemmel gitti, hamilelik doğum sürecini anne de bebek de sağlıklı şekilde atlattılar ya sonrası? Bu çocuk daha anne baba bakımına ihtiyaç duyduğu bi yaşta anne babası bakıma muhtaç bi duruma düşecek muhtemelen.

Öyle deme çocuk rızkıyla gelicekmiş.

+1
60 yaşında baba çocuğa ne verebilir? Çocuğun sakat veya problemli olma olasılığı ayrı hikaye amaaaaa en önemlisi
İnsanların kararından kime ne????,
Ben böyle kişilerin hayatları boyunca fikirlerinin sorulmadığı düşüncelerinin önemsemediğini düşünürüm. Aksi halde bu kadar empati yoksunu olunmaz.

Şimdi biz batıya göre o yaşta hamilelik tehlikeli gözüyle bakıyoruz
Doğuda kadınlar menapoza girene kadar doğum yapıyorlar
Haberlerde görmüştüm 55 yaşını geçmiş bi kadın 2iz doğum yapmıştı dış ülkede

Cocugu aldirmayin gunah falan diyenler kendimi bakacakmis? Bir cocuk neyle buyuyor??? Ukala ukala ahkam kesmek kolay. Nede olsa 2 yetmez 3 olsun 4 olsun degil mi? Ne kadin anne olamaya nede adam baba olmaya uygun. Kimin ne hakki var gelecegini saglayamayacagi cocugu dunyaya getirmeye???

Mantıklı olan aldırılması. O yaşta anne, baba ne verebilir çocuğa? Ee baştan korunsalardı falan filan demeyeceğim, olan olmuş artık.
Devlette sonlandırılmazsa özele gidin. Öyle kolay olmaz o yaşta doğurup çocuğa bakmak. Hadi diyelim doğdu sonrası ne olacak? Babanın yaşı belli. İnsan yetiştirmek kolay mı. Ben 25 yaşımda zorlanıyorum.
Bu arada konu sahibi anneniz bunu sizinle nasıl paylaşır? Cık cıkk dünyanın çivisi çıkmış. Hey Allah'ım.
Elimde bi kız çocuğu var, önce Allah'ın sonra benim. Hayallerim ona yönelik.. Herşeyimi bilsin, herşeyini bilmek isterim. Saçma sapan yorumlar gerçekten kasıyor beni.

Devlet hastanesi de alıyor ve sorun çıkarmıyor. Halden anlayan bir doktor bulunursa daha çok yardımcı oluyor. Abimin eşi aldırdı ve kimse yok almam demedi hele ki ankara gibi biyerde. Ha şu var ben karşıyım kürtaja ama kimsenin hayatı ve günahı da beni ilgilendirmez.

Neden ayıp siz eşinizle birlikte olup çocuk yapmışsınız konu sahibinin anne babası da birlikte olmuş ben ya da konu sahibi gibi neyi ayıp

Kadın her gece başkası ile mi düşüp kalkmış sanki

bakın bu konudaki düşüncelerimiz aynı:KK66:

yasal hala. yasak falan değil
10 haftaya kadar aldırabilir anneniz. babanızın da imzası gerekir. ayrıca, burada aldırmasın diyen hanımlar olmuş da doğduğunda 62 yaşında olan bir babaya sahip çocuk, bence çok saglıklı değil.

Öyle deme çocuk rızkıyla gelicekmiş.
Çocuk rızkıyla gelse dünyada aç çocuk olmaz. katılıyorum yani biz mi bakıp büyütüyoruz çocuğu, bir de nispet eder gibi ''Aaayyy ne güzel bu yaştan sonra kardeşşşş''
Yahu 30'una merdiven dayamış ya da geçmiş kazık kadar kadının kardeşinin olmasının nesi güzel? Elaleme rezil rüsva olmaktan öte bir şey değil, onu geçiyorum ''Ne güzell eve nefes olur neşe olurrr'', evet o yaşta insanların evine nefes kendi bebekleri değil evli çocuklarının bebekleri olur ! Torun yani..
Konu sahibi istermiş olsun ama ben istemem yahu midemi bulandırıyor böyle durumlar benim. 60 yaşında adam büyük ihtimalle doğacak bebeğin üniversiteden mezun olmasını bile ucu ucuna görür, belki onu bile göremez. Anne desen bebek bakacak halde değil 10 yıla bakıma muhtaç olacak.
Azıcık mantık... Kıyma o masumadan öte gitmiyor mantıkları insanların.

Bilen biri olarak cevaplayayım: Kürtaj 10 haftaya kadar yasak değil ancak devlet hastanelerinde isteğe bağlı kürtaj yapmıyorlar. Özel bir hastane ile randevulaşıp yaptırabilirsiniz. Eşin de onayı gerekiyor ve bir kısım kağıtlar imzalatıyorlar, sonuçlarına razıyım şeklinde. Çok zor bir işlem de değil, genel anestezi ile yapıyorlar, sonrasında kanama için ilaçlar veriliyor, mikrop kapmamak gerekiyor. Bir süre sonra kontrole gidip yapışıklık veya parça kalması gibi durumlar olup olmadığına bakılıyor.

Belirli bir haftaya kadar yasal suresi var kurtajin. Bunu arastirmayip burada yasak mi diye sorarsaniz hic sormadiginiz fikirleri ve tepkileri alirsiniz. Ben kurtaj degil ama cocuk istemeyen ciftlerin neden korunmadigi konusunda tepkiliyim mesela. Sayfalari okumadim ama 8 sayfada kimbilir neler denmistir ve denecektir.
Siz bu konuyu kapattirin ve esas kaynaklardan arastirin bence.

Bilen biri olarak cevaplayayım: Kürtaj 10 haftaya kadar yasak değil ancak devlet hastanelerinde isteğe bağlı kürtaj yapmıyorlar. Özel bir hastane ile randevulaşıp yaptırabilirsiniz. Eşin de onayı gerekiyor ve bir kısım kağıtlar imzalatıyorlar, sonuçlarına razıyım şeklinde. Çok zor bir işlem de değil, genel anestezi ile yapıyorlar, sonrasında kanama için ilaçlar veriliyor, mikrop kapmamak gerekiyor. Bir süre sonra kontrole gidip yapışıklık veya parça kalması gibi durumlar olup olmadığına bakılıyor.
Bekarsak? Bir de arayıp aileye haber veriyorlarmış diye duydum.

Back
X