kürtaj yasak mı

Bekarsak? Bir de arayıp aileye haber veriyorlarmış diye duydum.
Hayır bir sorun olmuyor, bekar olunca aileye haber verme yok. Ancak hastanede gebelik testi yaptırıp aile hekimine sonuç ulaşırsa rutin kontroller için arıyorlar. Sistemde ailenizle yaşanan evin numarası varsa ora aranıyor.

Hayır bir sorun olmuyor, bekar olunca aileye haber verme yok. Ancak hastanede gebelik testi yaptırıp aile hekimine sonuç ulaşırsa rutin kontroller için arıyorlar. Sistemde ailenizle yaşanan evin numarası varsa ora aranıyor.
Ailemin ev telefonu yok :KK53: İkametgahımız ayrı diyelim, benim cep telefonumu mu arayacaklar yani? Benim ikametime ulaşmaya çalışacaklar yani?

Bekarsak? Bir de arayıp aileye haber veriyorlarmış diye duydum.
Öğrenciysen haber verirler bence. Çünkü herhangi bir sebepten ötürü polisle muhatap olursan (hız sınırını azcık aşmak bile olabilir bu) eğer okuyorsan 18'ini doldurmuş olsan bile babanı arıyorlar

Konu sahibi kusura bakma

Koalina geçen aklımdan geçtin hiç görmüyorum kapattı girmiyor galiba demiştim

Umarım iyisindir

"Simdi annen seni oldurebilir mi, kiyabilir mii? Ama dogmamis cocugu oldurebiliyor. Bu cinayeeet, hic bir farkiniz yok ki"ciler geldi mi? Bu kurtaj konularinin olmazsa olmaz yorumudur da. Illa yasayan cocukla 3-5 haftalik cenini kiyaslamalari lazim. Empati yaptiriyorlar sozumona.

arkadaşlar annem hamile ama doğurmak istemiyor daha doğrusu babam da istemiyor ve bakacak ne maddi ne manevi güçleri var. annem 45 yaşında ama babam 61 yaşında. haliyle sorun. bir de 42 yaşında abim var düşünün. her yönden çok kötü olmuş ve nasıl olmuş ben bile şaşırdım. annemin arkadaşı da kürtajın artık çok zor olduğunu söyledi resmen kök söktürürler alana kadar dedi. Son zamanlarda zorunlu olmayan şekilde kürtaj olan var mı bunun şartları var mı ?

düzenleme : ben çok isterim arkadaşlar bana kalsa hiç aldırılmasın hep kardeş istemişimdir zaten ama onların kararına karışamam :KK43:

düzenleme 2 : arkadaşlar lütfen "şöyle yapsalarmış böyle yapsalarmış" demeyin zira konu benim değil annemle babamın meselesi. benim karışmaya hakkım yok. benim sormak istediğim kürtaj hakkında bilgi almak.
Maşallah :)

Benim bildigim kürtaj zorunlu sebepler olmadikca yapılmıyor devlet hastanesinde galiba. Ama özel hastaneye bi danış.
En dogru bilgiyi doktor verir.

Bu arada yardımcı olan arkadaşlar çok teşekkür ederim

Yahu konu sahibi sadece kürtaj hakkında bilgi almak istemiş konu nerelere gelmiş hayret ettim yani. Kürtaj yasal bunu yazacaktım ama yazılanları okuyunca ben de yazmak istedim. Annesi babası istemiyor siz niye aklını bulandırıyorsunuz anlayamadım yani. Onlar da biliyorlardır sonuçlarını... Belli ki bir kaza olmuş. Herkes saçma sapan şeyleri cımbızla çekip konu sahibine yüklenmiş. Konu sahibi size onları sormamış ki. Sadece kürtaj hakkında bilgi almak istemiş. Ben konu sahibine diyorum ki o sizin anneniz tabi ki size danışabilir ben bunda hiçbir anormallik görmüyorum. Benim annemin de başına gelse benim annem de direk bana söyler ve benden yardım ister. Bu da çok çok normal bir şey. Kadın da şaşırmıştır kızına söylemesin de kime söylesin? Burada bile tanımadan topa tutulmuş. İkincisi insanların inançları ve yaşam stilleri kendilerini ilgilendirir. Konu sahibi zaten bununla ilgili bir şey sormamış yorum yapmamıza gerek bile yok....

Bazı insanların yakasına yapışıp ''sanane la sanane''diye sarsasim geliyor
Hayirdir size noluyo.. biz burada bir can kurtarma derdindeyiz.. millete kalkipta aldirin demek kolay aynen sizin yaptiginiz gibi .. ne vicdan varmis be sizde.. sasiriyorum cidden.. oda can ve onunda yasamaya hakki var..

arkadaşlar annem hamile ama doğurmak istemiyor daha doğrusu babam da istemiyor ve bakacak ne maddi ne manevi güçleri var. annem 45 yaşında ama babam 61 yaşında. haliyle sorun. bir de 42 yaşında abim var düşünün. her yönden çok kötü olmuş ve nasıl olmuş ben bile şaşırdım. annemin arkadaşı da kürtajın artık çok zor olduğunu söyledi resmen kök söktürürler alana kadar dedi. Son zamanlarda zorunlu olmayan şekilde kürtaj olan var mı bunun şartları var mı ?

düzenleme : ben çok isterim arkadaşlar bana kalsa hiç aldırılmasın hep kardeş istemişimdir zaten ama onların kararına karışamam :KK43:

düzenleme 2 : arkadaşlar lütfen "şöyle yapsalarmış böyle yapsalarmış" demeyin zira konu benim değil annemle babamın meselesi. benim karışmaya hakkım yok. benim sormak istediğim kürtaj hakkında bilgi almak.

Özele gitsin yaptırsın devlette sıkıntı çıkarıyolar 10 haftaya kadar serbest güya..

Annen doktora gitti mi? Onun yaşında çok tehlikeli bir durum değil mi? Belki doktora gitse doktor kendisi önerecek gebeliği sonlandırmayı.

Ne güzel doğursun filan diyen arkadaşlar da bi sağduyulu düşünün. O yaşta ki bi kadının doğum yapması, çocuk yetıstırmesı kolay mı? Kaldı ki bu yaştakı bi gebelikte bebeğin engelli doğma olasılığı nedir bi araştırın. Hadi her şey mükemmel gitti, hamilelik doğum sürecini anne de bebek de sağlıklı şekilde atlattılar ya sonrası? Bu çocuk daha anne baba bakımına ihtiyaç duyduğu bi yaşta anne babası bakıma muhtaç bi duruma düşecek muhtemelen.
Evet insanlari katil olmaya tesvik edin siz.. su verdiginiz akillara bakin.. yok sakat olma ihtimali var, yok bilmem ne.. bunu Allahtan baska kimse bilemez.. ayrica benim tanidiklarim var 40 42 yasinda dogum yaptilar hicte birsey olmadi.. yazik gunahtir insanlari yanlis yonlendirmeyin.. oda can ve onunda yasamaya hakki var.. vicdanli olun biraz..

Hayirdir size noluyo.. biz burada bir can kurtarma derdindeyiz.. millete kalkipta aldirin demek kolay aynen sizin yaptiginiz gibi .. ne vicdan varmis be sizde.. sasiriyorum cidden.. oda can ve onunda yasamaya hakki var..
İnternet üzerinden günah, cinayet, o yavru masum diyerek can kurtaramazsınız. Bizimle hiçbir ilgisi yok ve kimse burada fikrinizi sormuyor. Siz yapmayın deyince aaa tamam haklısın vazgeçtim demeyecekler.

Evet insanlari katil olmaya tesvik edin siz.. su verdiginiz akillara bakin.. yok sakat olma ihtimali var, yok bilmem ne.. bunu Allahtan baska kimse bilemez.. ayrica benim tanidiklarim var 40 42 yasinda dogum yaptilar hicte birsey olmadi.. yazik gunahtir insanlari yanlis yonlendirmeyin.. oda can ve onunda yasamaya hakki var.. vicdanli olun biraz..
Siz ne katilliginden ne can kurtarmasindan bahsediyorsunuz Allah askina ya?
Kadin 40larinda, baba 60larinda... Istemiyorlar da. Bu yastan sonra ne verebilecekler dogacak cocuga, bu bir.
2.si belirli bir yastan sonra hem hamilelik hem bebekte saglik riskleri artiyor, oyle "biz yaptik oldu"yla olmuyor bu is.
Can kurtarmakmis, katillikmis. Hayrola, siz mi alip bakacaksiniz bu cocuga dogunca? Oturdugunuz yerden neyin kahramanligini yapiyorsunuz ki? Can kurtarmaya cok merakliysaniz disarida cok can var hanimefendi kurtarilmayi bekleyen. Buralarda bos kahramanlik yapmayin yani, komik oluyor. Yasalar bile 10 haftaya kadar izin vermis, ki kafasina gore degil, 10 haftaya kadar olan ceninin de durumunu dusunerek. Herkes cani, herkes katil, bir siz vicdanlisiniz zaten.

İnternet üzerinden günah, cinayet, o yavru masum diyerek can kurtaramazsınız. Bizimle hiçbir ilgisi yok ve kimse burada fikrinizi sormuyor. Siz yapmayın deyince aaa tamam haklısın vazgeçtim demeyecekler.
Cinayet tabikide, ayrica gunah.. ben fikrimi soylemekte ozgurum en azindan baskalari gibi aldir diyipte o cana kiyilmasina vesile olmuyorum.. burada farkindaysaniz dogmamis ama yasayan bir bebegin hayati soz konusu..

Back
X